Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Sabesa
Nov uporabnik

Prekoracena najvecja dovoljena hitrost -GATSO

Napisal/-a Sabesa Pe sep 10, 2004 10:04 am

Potrebujem nasvet...

En teden nazaj sem dobil obvestilo policije, da so me z radarjem GATSO (stojeca skatla za cesto) ujeli - policajev ni bilo. Napisali so mi, da sem prekoracil najvecjo dovoljeno hitrost (nic niso napisali koliko), in da me bodo predlagali sodniku za prekrske. Bil pa sem z motorjem (verjetno so me slikali od zadaj, ker spredaj nimam tablice).
Zanima me ali se splaca pisati pritozbo, da nisem vozil jaz ampak nek izmisljeni kolega iz npr. Bosne (podal bi ime priimek, ulico...vse). Im ce se splaca pisati pritozbo, kam naj jo poslejm...na policijo, ali pocakam da dobim posto od sodnika.
Druga stvar pa je ali mi lahko vzamejo izpit (da bi ga moral se enkrat delati - izpit za motor imam 3 mesece...pa se nikoli v 8 letih nobenega prekrska z avtom.) In ce bi mi ga hoteli, bi rekel da je vozil moj prijatel (tokrat dejanski prijatelj), ki nima izpita (jaz bi mu placal kazni...samo izpita mi pa nebi odvzeli). Ali mu lahko v tem primeru odvzamejo voznisko za avto?

Hvala za pomoc...

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Pe sep 10, 2004 10:10 am

Mislm da so ti dolžni povedat hitrost. Ti morjo dokazat da si pelu prehitro, pol ko ti pa dokažejo pa svetujem da plačaš.

dragonhunter
Nov uporabnik

Napisal/-a dragonhunter Pe sep 10, 2004 10:19 am

Kako pa zgleda/deluje takle radar ker prvič slišim zanj.

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Pe sep 10, 2004 10:21 am

dragonhunter je napisal/-a:Kako pa zgleda/deluje takle radar ker prvič slišim zanj.

Nič bat ti bojo kmal kkšno sliko dam poslal. :P

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe sep 10, 2004 11:45 am

Morajo povedat hitrost.

Drugače pa, vsaj pri raznih nesrečah, kjer se "ne najde" voznika, je ponavadi odgovoren kar lastnik avta (v primeru da lahko dokažejo da je bil tvoj avto tam).

Možno da bi tebe držal odgovornega. Edino če bi ta tvoj "frend" napisal pismo, da je on kriv in poslal še kakšne osebne podatke (pa ne mislim ulice in podobno). Nisem pa siguren.
Slika

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Pe sep 10, 2004 11:53 am

Za vsak avto če ni mogoče dognat kdo ga je vozil ko je bilo storjeno kaznivo dejanje ali prekršek je odgovoren objektivno lastnik in odgovarja če drugega za kazen...
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky Pe sep 10, 2004 12:05 pm

Kolikor sem jaz z tem seznanjen, je kot jih je že veliko prej napisalo odgovoren lastnik vozila dokler ne pove kdo je dejansko vozil vozilo in če jim poveš, da je vozil pač kolega iz bosne si jim dolžan povedat kdo (ime, priimek, ulica,...) samo pol take zadeve padejo takoj v vodo, ker zakon o tujcih pravi, da je tujca treba kaznovat na licu mesta in ker to pač ni možno, kot sem že rekel, zadeva pade v vodo.

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Pe sep 10, 2004 12:09 pm

lucky je napisal/-a:Kolikor sem jaz z tem seznanjen, je kot jih je že veliko prej napisalo odgovoren lastnik vozila dokler ne pove kdo je dejansko vozil vozilo in če jim poveš, da je vozil pač kolega iz bosne si jim dolžan povedat kdo (ime, priimek, ulica,...) samo pol take zadeve padejo takoj v vodo, ker zakon o tujcih pravi, da je tujca treba kaznovat na licu mesta in ker to pač ni možno, kot sem že rekel, zadeva pade v vodo.

Ni res nisi dolžen povedati osebnih podatkov Beri zakon Varstvo osebnih podatkov.
Lohk sam rečeš da je bil kolega in to je to.

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Pe sep 10, 2004 8:12 pm

Jao, jao, , kaj vse eni pišete... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
tale je bla najboljša:
MIKIMOUS je napisal/-a:Ni res nisi dolžen povedati osebnih podatkov Beri zakon Varstvo osebnih podatkov.

In potem jst lahko pustim kjerkoli moje vozil, redar mi napiše kazen, in jst napišem pritožbo češ da je bil moj kolega in da jst ne bom plačal. Naj račun izstavijo KOLEGU :ue

No k stvari.
Radar, kateri te je izmeril je nov sistem slovenske policije. V uporabi je že kar nekaj let učinkovito v Avtriji in drugih zahodno evropskih policijah. Dejansko moraš ti izvedet koliko si peljal in ti garantiram tudi boš...pri sodniku.
Rok za pritožbo je 8 dni od prejete pošiljke. Če se boš pritožil se pritoži pristojni policijski postaji, katera ti je poslala predlog za uvedbo postopka pri sodniku za prekrške. Če se boš pritožil se ne izgovarjaj na tujca, ker ga pri nas ne bo možno izslediti in boš moral plačati sam (vednar celotno kazen in ne polovice). Žal ti to, da nisi prej storil prekrška z avtom nič ne pomaga. Težko ti sedaj rečem kakšno kazen boš dobil vendar glede na to da si bil z motorjem si najbrž vozil vsaj 40km/h čez omejitev kar pomeni min. 45k SIT kazni in 3-5 kazenskih. Ker si v A kategoriji še voznik začetnik lahko nabereš samo 7 pik zatorej pazi, da te v kratkem (beri dve leti) ne ustavijo še enkrat in ti odvzamejo VD!
Nevem ar se tiče kolega pa izvoli, lahko se izgovoriš na njega, dobil bo kazen za prehitro vožnjo, vožnjo brez VD in prepoved opravljanja VD za najmanj 1 leto. Odloči se sam!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Sabesa
Nov uporabnik

Napisal/-a Sabesa So sep 11, 2004 9:40 am

Bimmer,

kaj si mislil s tem, da placas samo polovicno kazen. A to pomeni, da ce mi sodnik da 50k, lahko placam v 8 dneh samo 25k?

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček So sep 11, 2004 9:46 am

BiMMER je napisal/-a:Jao, jao, , kaj vse eni pišete... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
tale je bla najboljša:
MIKIMOUS je napisal/-a:Ni res nisi dolžen povedati osebnih podatkov Beri zakon Varstvo osebnih podatkov.

In potem jst lahko pustim kjerkoli moje vozil, redar mi napiše kazen, in jst napišem pritožbo češ da je bil moj kolega in da jst ne bom plačal. Naj račun izstavijo KOLEGU :ue

No k stvari.
Radar, kateri te je izmeril je nov sistem slovenske policije. V uporabi je že kar nekaj let učinkovito v Avtriji in drugih zahodno evropskih policijah. Dejansko moraš ti izvedet koliko si peljal in ti garantiram tudi boš...pri sodniku.
Rok za pritožbo je 8 dni od prejete pošiljke. Če se boš pritožil se pritoži pristojni policijski postaji, katera ti je poslala predlog za uvedbo postopka pri sodniku za prekrške. Če se boš pritožil se ne izgovarjaj na tujca, ker ga pri nas ne bo možno izslediti in boš moral plačati sam (vednar celotno kazen in ne polovice). Žal ti to, da nisi prej storil prekrška z avtom nič ne pomaga. Težko ti sedaj rečem kakšno kazen boš dobil vendar glede na to da si bil z motorjem si najbrž vozil vsaj 40km/h čez omejitev kar pomeni min. 45k SIT kazni in 3-5 kazenskih. Ker si v A kategoriji še voznik začetnik lahko nabereš samo 7 pik zatorej pazi, da te v kratkem (beri dve leti) ne ustavijo še enkrat in ti odvzamejo VD!
Nevem ar se tiče kolega pa izvoli, lahko se izgovoriš na njega, dobil bo kazen za prehitro vožnjo, vožnjo brez VD in prepoved opravljanja VD za najmanj 1 leto. Odloči se sam!

Ni ti treba povedati ti jest iz lastnih izkušenj povem da sem se na tak način rešil parkirnih listkov, pol je pa vse zastaral.

Policaji ti bodo pa račun dam prnesl pomožnosti ob 4-ih zjutraj, k tud razmišlu nauš a bi šel odpret al ne.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov