lucky je napisal/-a:Kolikor sem jaz z tem seznanjen, je kot jih je že veliko prej napisalo odgovoren lastnik vozila dokler ne pove kdo je dejansko vozil vozilo in če jim poveš, da je vozil pač kolega iz bosne si jim dolžan povedat kdo (ime, priimek, ulica,...) samo pol take zadeve padejo takoj v vodo, ker zakon o tujcih pravi, da je tujca treba kaznovat na licu mesta in ker to pač ni možno, kot sem že rekel, zadeva pade v vodo.
MIKIMOUS je napisal/-a:Ni res nisi dolžen povedati osebnih podatkov Beri zakon Varstvo osebnih podatkov.
Lohk sam rečeš da je bil kolega in to je to.
BiMMER je napisal/-a:Jao, jao, , kaj vse eni pišete...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
tale je bla najboljša:MIKIMOUS je napisal/-a:Ni res nisi dolžen povedati osebnih podatkov Beri zakon Varstvo osebnih podatkov.
Lohk sam rečeš da je bil kolega in to je to.
In potem jst lahko pustim kjerkoli moje vozil, redar mi napiše kazen, in jst napišem pritožbo češ da je bil moj kolega in da jst ne bom plačal. Naj račun izstavijo KOLEGU![]()
No k stvari.
Radar, kateri te je izmeril je nov sistem slovenske policije. V uporabi je že kar nekaj let učinkovito v Avtriji in drugih zahodno evropskih policijah. Dejansko moraš ti izvedet koliko si peljal in ti garantiram tudi boš...pri sodniku.
Rok za pritožbo je 8 dni od prejete pošiljke. Če se boš pritožil se pritoži pristojni policijski postaji, katera ti je poslala predlog za uvedbo postopka pri sodniku za prekrške. Če se boš pritožil se ne izgovarjaj na tujca, ker ga pri nas ne bo možno izslediti in boš moral plačati sam (vednar celotno kazen in ne polovice). Žal ti to, da nisi prej storil prekrška z avtom nič ne pomaga. Težko ti sedaj rečem kakšno kazen boš dobil vendar glede na to da si bil z motorjem si najbrž vozil vsaj 40km/h čez omejitev kar pomeni min. 45k SIT kazni in 3-5 kazenskih. Ker si v A kategoriji še voznik začetnik lahko nabereš samo 7 pik zatorej pazi, da te v kratkem (beri dve leti) ne ustavijo še enkrat in ti odvzamejo VD!
Nevem ar se tiče kolega pa izvoli, lahko se izgovoriš na njega, dobil bo kazen za prehitro vožnjo, vožnjo brez VD in prepoved opravljanja VD za najmanj 1 leto. Odloči se sam!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov