Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Neprivezan: A police story :-S

Napisal/-a Nixxon So sep 11, 2004 1:02 pm

Cao!

Mam en problem, poleg vseh ostalih. :lol:

Pred skoraj pol leta sem se zvečer peljal iz Ljubljane proti Vrhniki. Vozil sem očetovo Nissan Primero, letnik 2000 (prejšnji model), petvratni (je pomembno!). Ostal del posta je copy-paste dela moje pritožbe. Naj še povem, da SEM BIL PRIVEZAN, ker sem vedno.

V naselju Vrhnika me je na Robovi cesti ustavila policijska patrulja v Opel Astri karavan. K meni je pristopil policist, ki je tudi podpisan na nalogu, ki je priložen pritožbi. Vprašal me je za prometno dovoljenje za avto in vozniško dovoljenje. Oboje sem mu tudi izročil. Nato je dejal, da so me ustavili, ker naj ne bi imel pripetega varnostnega pasu. To seveda ni res, saj sem vedno privezan. V času, ko sem mu izročil dokumente pa sem res bil že odvezan, saj sem varnostni pas odpel, ko sem ustavil in ugasnil avto in je k meni pristopil policist. Odpel sem se, saj sem potreboval dokumente, ki so bili v jakni na zadnjem sedežu avta, ki sem ga vozil.
Dejal je, da je videl da nisem privezan, ko sem peljal mimo njunega patruljnega avta (50 metrov prej). Njun patruljni avto je v trenutku, ko sem zapeljal mimo njiju, pripeljal iz Sodnijskega trga na Vrhniki, jaz pa sem na semaforiziranem križišču zavil iz Tržaške desno na ulico Cankarjev trg. V notranjost mojega avtomobila sta policista lahko videla samo skozi desno stransko šipo (ki je dokaj visoko in majhna), saj prej nista pripeljala ven iz Sodnijskega trga, zadnja šipa na avtu, katerega sem vozil, pa je tako položna, da je vanj skoraj nemogoče videti karkoli.
Oblečen sem bil v oprijet pulover oker barve, varnostni pas na avtu pa je svetlo sive barve. Edini vir svetlobe na mestu, kjer sta me policista videla, pa sta ulični svetilki na levi strani ceste, gledano v smeri vožnje mojega avtomobila. In ker svetilki oddajata modro svetlobo, ki ubija barve predmetov, sta moj pulover in varnostni pas videti iste barve. Poleg vsega naštetega sem imel desno roko na prestavni ročici, saj sem pospeševal iz križišča. S tem sem jima tudi zakrival pogled na mesto, kjer poteka pripet varnostni pas čez telo voznika. Zato trdim, da policista nista mogla videti ali sem pripet ali ne, saj je bilo to fizično nemogoče.
Naj še omenim da sem v vozilu vedno pripet, tudi takrat ko sedim na zadnjih sedežih, saj sem tako navajen še iz avtošole. Poleg tega imam v avtu nelagoden občutek, če me pas ne pritiska na sedež. Sam tudi stalno opozarjam svoje prijatelje, naj se pripnejo, tudi če sedijo zadaj.
Na podlagi vsega napisanega vztrajam, da sem to kazen dobil nepravično, saj je izjava in s tem izrečena kazen policista, podpisanega na nalogu, neresnična.

Sedaj moram na zagovor pred sodnika, kjer naj predložim dokaze. Zanima me, kakšne dokaze? Vzel bom digitalca in kamero in "rekonstruiral dogodke", torej zvečer se bom isto oblečen peljal čez isto križišče, kolega pa bo imel kamero na stojalu na višini cop-car-a, pa da vidimo če bo ratalo. Poleg tega bom naredil nekaj posnetkov kako se zadeva ponoči vidi.

Imate še kakšne nasvete zame?

Poleg tega me zanima nekaj: zagovor imam ravno takrat, ko bom na absolventu na Malti. Kako se opravičim, naj pošljem neko potrdilo turistične agencije, ali morda raje grem tja in jim to nesem, ali kar po telefonu, kakšna je praksa?

Hvala, LP, Niko
Slika

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix So sep 11, 2004 1:15 pm

Sem navajen divjati in me drugace mece sem in tja po sedezu. Zato sem v avtu vedno privezan.

Joke.. :P
verjetno s tega ne bo nic, ker najbolj ti ne morejo dokazati, da nisi bil privezan.
Sicer pa je najbolj odvisno, kaki dan ima oni tam...
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a JOYride So sep 11, 2004 5:20 pm

Ti kr lepo posliki vse, pr sodnici bod prjazn, ne pluvat prevec po polcajih...
Kar se pa datuma tice, pa probi napisat ksno vljudno prosnjo, oz. opravicilo da mas absolventa... :?
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Po sep 13, 2004 8:49 am

Kar se naroka tiče ga seveda lahko preložiš zaradi absolventa, pošlji ji potrdilo agencije, da si že vplačal. kar se pa pasa tiče, jebtga, probej, mogoče ti rata, drugače je pa dober nauk, ne odpenjaj se, dokler policaj ne pride do tebe. Te bo že počakal da dokumente najdeš. Men se je enkrat isto zgodil, mi je težil za pas, jst sm ga pa prej odpel, ko sem se po dokumente stegnil... Dobr, mene je spustil, je bil tolk pošten...
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
Nuclear_
Nov uporabnik

Napisal/-a Nuclear_ Če sep 16, 2004 8:43 pm

Jst nardim tkole:

- Ustavm avto
- ga ugasnem
- ugasnem radio
- Prižgem indoor lučko
- roke na volanu
- čakam da pride do mene...
- odprem šajbo
-potem naredim karkoli on hoče

simple and fine

to da si se odpenjal je napaka k te bo stala dnarja...najbolš bi blo če bi kr vn stopu :roll: 8) joke

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe sep 17, 2004 11:10 am

zakaj pa roke na volanu ? Sej pa te nisi v vojski da se moreš mirno postavit... :roll:
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Pe sep 17, 2004 11:17 am

če vas policaj ustav morste ostat privezani, z prižganim autom in ko pride do vas date šipo dol(če že ni bla med vožnjo), dokumente mu pokažete(in poiščete) samo na njegovo željo
aja pa ni lih treba prej po autu šart da ne bo mislu da pištolo iščete
pa autoradio je tud dobr stišat če je lih zlo naglas
podpis

Uporabniški avatar
Nuclear_
Nov uporabnik

Napisal/-a Nuclear_ Pe sep 17, 2004 8:23 pm

zato, da me noben ne more jebat pa težit...tko da samo opravi svojo kontrolo in gre stran...

luž prižgem, zato da vid da sm prvezan. šajbo pa odprem k je par metrov stran od mene....

Narediš pa vse kar zahteva...če zahteva strokovni pregled ali bilokaj to pač narediš....pol greš pa domov in te boli falus za vse skupi....frajer nikol ne boš izpadu če boš kapsa u glavo jebal...jebatga

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Pe sep 17, 2004 8:32 pm

Asterix je napisal/-a:Sem navajen divjati in me drugace mece sem in tja po sedezu. Zato sem v avtu vedno privezan.

Joke.. :P
verjetno s tega ne bo nic, ker najbolj ti ne morejo dokazati, da nisi bil privezan.
Sicer pa je najbolj odvisno, kaki dan ima oni tam...

Kako bo pa on dokazu da je bil privezan? :roll: Policaj trdi da ni bil,on pa da je bil!Beseda državljana proti besedi zakona!?
Najbolje je da rekonstruiraš dogodek in slikaš kot si reku,ter potem naj vidijo iz slike ali je bilo mogoče videt tebe da si bil pripet v tako kratkem času in pri takšnih pogojih?
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To apr 19, 2005 9:22 am

Aja, sorry ker tko staro temo osvežujem, ampak zadeva je rešena, ugodno (že nekaj časa nazaj).

Sodnica je verjela meni in prekinila postopek. 8)
Slika

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. To apr 19, 2005 9:44 am

=I Bravo ;)
Izognite se nerazumnim kaznim za prehitro vožnjo - www.radardetektor.si

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Po apr 25, 2005 11:50 am

:clapclap lepa pritožba in še lepše,da so verjeli tebi ;)
Fahren bis der Arzt kommt!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov