Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

bizi10
Novinec

Kraj: Štajerska

Vožnja skozi "kao" rdečo...

Napisal/-a bizi10 Sr okt 06, 2004 9:36 pm

Torej čisto preprosto peljem po Celju in na semafoju začne utripati zelena luč, malo potegnem in pridem v rumeni še skozi, nobeno prometno križišče ampak ta novi semafor takoj za podvozom ki je v bistvu za to da lahko stanovalci na cesto pridejo. Na naslednjem čakam na rdeči čet 20 metrov za mano lučke. Gospod peljali ste skozi rdečo...
Torej skozi rdečo nisem peljal v to me je prepričeval policaj ki je bil za mano in se je pač na rdeči moral ustavit. Torej čeprav sem bil jaz že sredi križišča ko je bila rdeča in nisem divjal ampak sem samo praznil križišče sem peljal v rdečo. Sledi 40 tisočakov 20 če plačam takoj. S kaznijo se nisem strinjal in nisem podpisal zapisnika. Prevzel pa sem ga. Zanima me kakšne možnosti procentualno imam pred sodnikom za prekrške če se pritožim na kazen glede na to da ni nobenih "materjalnih" dokazov o prekršku imam pa eno pričo v avtu (torej soudeleženca v kriminalnem dejanju) ki lahko tako kot jaz priča o utripajoči zeleni in varnem ustavljanju, prav tako pričo ki je takrat prišla tam mimo torej opazovalec.Prav tako bi bil to moj prvi zagovor pred sodnikom za prekrške, jaz bi trdno in goreče zagovarjal mojo zgodbo, torej kakšne so šanse da pridem brez kazni skozi?

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr okt 06, 2004 9:48 pm

male možnosti...

Tudi jas sem peljal čez oranžno, zraven mene kolegica, in sem dobo plačilni nalog za 40k. Ker nisem podpisal zapisnika sem pri sodniku ob pričanju kolegice vseeno mogo priznat premoč pravnih oseb in plačal polno kazen 40k SIT.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr okt 06, 2004 9:51 pm

Šans je malo...zopet govorimo o pristranski priči in NElažnivem policaju, ker nima pravnega interesa lagat!
Potem...ni to kriminalno dejanje ampak zgolj prometni prekršek :lol: verjetno si se hecu...
To kok goreče zagovarjaš zgodbo ni važno, AMPAK pomemben bi pa lahko bil mimoidoči, v kolikor ga je policija popisala ali kaj...ker kasneje bi si ti in še en kolega lahko to zmisnila da je šel on v kritičnem trenutku mimo...še bolj pa je neverjetno to, da je bil tip pozoren na to ob kaki luči si ti zapeljal skozi semafor...
Upam da sem ti kaj pomagal, predvsem na to, na kakšna polena pod noge se lahko pripraviš...
s tem ko nisi podpisal zapisnika, nisi naredi NIČ...to smo že miljonkrat tule pojasnili, da s podpisom NE PRIZNAŠ krivde...
Aja...če je res da si šel skozi zeleno, je zelo žalostno da te je ustavil lažniv policist, ki povrh vsega nima nič od tega... :evil:
Glede materialnih dokazov...tudi ko prevoziš polno črto, ali ne ustaviš na stop znaki, ni nikakršnih materialnih dokazov in če bi melo to kakšen pomen, bi 3/4 kazni na ta račun šlo za star papir :wink:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

bizi10
Novinec

Napisal/-a bizi10 Če okt 07, 2004 7:29 am

Aha torej v prihodnje bi samo moral zahtevat da se popiše priča in rečem policaju češ grem jaz stopit do onga ko bo stal v bližini in mu ob mežikanju rečt anede si ti mene vidu da sm šu čez zeleno skoz pa 5.000 SIT pod roko pa bo :P

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Če okt 07, 2004 7:48 am

Nima smisla, ker je po zakonu prekrsek, ce si peljal skozi oranzno enak kot ce si peljal skozi krvavo rdeco. Le v MB ne vem, kako imajo to reseno... Je pa to preverjeno.

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Če okt 07, 2004 8:12 am

verjeli bodo uradni osebi.

kaj je to res, da morejo copsi neko normo izpolnit vsak siht?
cej e to res, potem izjala Slide-a ne drzi popolnoma
Šans je malo...zopet govorimo o pristranski priči in NElažnivem policaju, ker nima pravnega interesa lagat!
??
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
AlexS
Nov uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a AlexS Če okt 07, 2004 8:28 am

Čist podobn primer maš kokr sm ga jz mel, sam d se je men to zgodl v kranju. Je pa tkole, jz sm podpisu, in se pol v 7 dneh pritožil, oni so sicer odgovoril d je vse blo OK in da gre zadeva na sodišče. Zraven so mi pa še oni poslal poročilo kako so vidl zadevo. In to je bla njihova največja napaka. Ko sm mel sodnico sm se na to zgovaju, ker v njihovem poročilu so ble same napake, 3x so ble tablce drugačne napisane (pa sm ji reku a sploh vedo kere so res moje), pol so napisal d so bli 3je avti pred mano v križišču in sem šel slikat križišče kjer je blo pa dobr razvidno da 3je avti sploh ne morjo bit v križišču kej je tok majhen in še zadnja fora, 1 teden po tem mojem ˝kao˝ prekršku so oni spremenil semafor k je mel prej še posebej puščico za v levo, zdj je pa prečrtana. To sm vse sodnici povedu in da mam tud pričo - brata k je bil v avtu. Ona je sicer rekla d bo tud on klican na pričanje, sam od tega ni blo nč in minil je že 2 leti, zanč sm pa dobu odločbo d ker se zadeva vleče že več kot 2 leti in se ni nič premaknila, da je zadeva absolutno zastarala. Tako sm se ognil plačilu 40k.

bizi10
Novinec

Napisal/-a bizi10 Če okt 07, 2004 11:40 am

No ker fora je tud v tem da on ni mene takoj za križiščem ustavil ampak e moral počakat na rdeči na prvem semaforu pol sma se pelala skoz drugega skupaj (on za mano ker sem jaz na drugem čaku) potem me pa ustavi in reče en semafor nazaj ste čez rdečo peljali. A mi bojo oni poslal komplet kako so oni vdeli zadevo če sep pritožim? Še vedno sem v dilemi ali naj probam se pritožit ali ne? Tu bi ciljal predvsem na izpodbijanje policajeve zgodbe, ki pa je bil osoren v postopku slabe volje in me je hotu zašit itd. kar pravite da ni najbolj produktivno in pa da še nisem nobenga konkretnejšega sranja delu na cesti neka nekaznovanost torej prvič pri sodniku za prekrške itd.

Za drugič: a je že kdo poskusil se pred policajem preden je začel ta pisat izognt kazni torej klečeplazenje style? Gospod policaj prosm vas ne me kaznovat sej ne bom več, študent sm itd...

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če okt 07, 2004 12:29 pm

Asterix je napisal/-a:verjeli bodo uradni osebi.

kaj je to res, da morejo copsi neko normo izpolnit vsak siht?
cej e to res, potem izjala Slide-a ne drzi popolnoma
??

Ne, policisti uradno nimajo nobenih norm...maš včasih kakšnega šefa, ki gnjavi, da naj grejo alkote delat al pa pasovi(slovenija prvežmo se...zakaj pa, sej nm nkamr padu :lol: )recimo, takšne kao akcije...
Drgač pa norm ni, sploh pa nism še slišu, da bi mogl štrafat za tolk in tolk rdečih luči tega ni, vsaj uradno ne in na večini PP!
Dejansko bi bil lahko zelo len policist in bi konc mesca dobil enako plačo kot nekdo ki skos štrafa ko prtegnjen...
Pa tud če bi oni leni, tisto malo kokr bi naredu(ne pozabite da ni samo promet delo policistov) naredu pravilno in korektno, ga ne more ravno negativno ocenit, tak da ni zarad tega veliko na slabšem...mogoče bi moral večkrat peš ven :lol:

LP, Slide
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če okt 07, 2004 12:32 pm

Bizi...glede klečeplazenja...če vidiš da je aroganten in tečen verjetno tudi to ne bo zaleglo...
Jz sm z motorjem naletu parkrat na policaje...kako se z motorjem vozi, tudi vemo... :twisted: Pa sem lepo reku dobre dan, pa že kr naprej malo skesano...sej vem, malo prehitro je blo...in ponavad ni blo kazni :wink:
Pa nism u rit lezu...ampak sem bil samo "človeški", ne pa pameten kot nekateri, ko ga skoraj v PM pošlje ker si ga je dovolil ustavit :EE

ČE je ta polisman svojo jezo stresu nate in na to položnico potem ti iz srca privoščim ugoden razplet :wink:

LP, Slide

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Če okt 07, 2004 6:12 pm

Oranžna=rdeča ...
Slika

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG To okt 19, 2004 7:50 am

bizi10 je napisal/-a:No ker fora je tud v tem da on ni mene takoj za križiščem ustavil ampak e moral počakat na rdeči na prvem semaforu pol sma se pelala skoz drugega skupaj (on za mano ker sem jaz na drugem čaku) potem me pa ustavi in reče en semafor nazaj ste čez rdečo peljali. A mi bojo oni poslal komplet kako so oni vdeli zadevo če sep pritožim? Še vedno sem v dilemi ali naj probam se pritožit ali ne? Tu bi ciljal predvsem na izpodbijanje policajeve zgodbe, ki pa je bil osoren v postopku slabe volje in me je hotu zašit itd. kar pravite da ni najbolj produktivno in pa da še nisem nobenga konkretnejšega sranja delu na cesti neka nekaznovanost torej prvič pri sodniku za prekrške itd.

Za drugič: a je že kdo poskusil se pred policajem preden je začel ta pisat izognt kazni torej klečeplazenje style? Gospod policaj prosm vas ne me kaznovat sej ne bom več, študent sm itd...

Rumena = Rdeca
Zdej pa mi samo neki povej ti si se peljal (po besedah policaja) cez rumeno in on za tabo, kar pomeni je on prevozil, cisto rdeco, in recimo da te je ustavil sele na naslednjem kriziscu, zdej pa samo se reci, da se je peljal cez rdeco brez luck. Pol pa takoj pisi pritozbo. MIslm, kako ti revez sploh lahko verujes v zakon in varuhe zakona ko pa ona to sploh ne upostevajo bla bla bla bla bla bla bla ... pisi pisi pisi pisi ;) pa ne pozabit da si ti sel cez utripajoco zeleno kar pomeni ce se je policaj za tabo peljal je sel cez rdeco brez lucko, kar pomeni ni bil na nujni voznji ;)

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
CiCn
Novinec

Kraj: Zlata Sredina

Napisal/-a CiCn To okt 19, 2004 8:05 am

Ja čez uranžno pelš loh ko si že v križišču, da ga spraznš ,če pa ti utripa zelena in s ti to vidu morš pa počakat..

Tist vidu sm tm mal čudn napisu,če ti vidš na smforju da otripa morš počakat,če si pa za smforjam pol pa lhko pelš..itak pa po 1.1 nov več zelene utripajoče luči

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. To okt 19, 2004 12:44 pm

Nu-NRG je napisal/-a:Zdej pa mi samo neki povej ti si se peljal (po besedah policaja) cez rumeno in on za tabo, kar pomeni je on prevozil, cisto rdeco, in recimo da te je ustavil sele na naslednjem kriziscu, zdej pa samo se reci, da se je peljal cez rdeco brez luck

Kaps se je ustavu na križišču in ga ustavil na naslednjem.
Izognite se nerazumnim kaznim za prehitro vožnjo - www.radardetektor.si

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Če okt 21, 2004 7:35 pm

CiCn je napisal/-a:Ja čez uranžno pelš loh ko si že v križišču, da ga spraznš ,če pa ti utripa zelena in s ti to vidu morš pa počakat..

Tist vidu sm tm mal čudn napisu,če ti vidš na smforju da otripa morš počakat,če si pa za smforjam pol pa lhko pelš..itak pa po 1.1 nov več zelene utripajoče luči

Pri večini to pomeni da morjo stisnit po gasu :roll:
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov