Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Windi
Nov uporabnik

Potrebujem nasvet glede nesreče!

Napisal/-a Windi Sr okt 27, 2004 10:21 pm

Mi lahko prosim pomagate. Imel sem prometno nesrečo nekje ob 10:00 v MB natančneje pri OMW črpalki. Zaletel sem se v zadnji del avtomobila, ki je stal na križišču pa čeprav je zelena svetla. Baba mi je rekla, da jo je zasvetlo in ni videla ali je zelena ali rdeča, vsi ostali pa smo videli da je bila zelena le ova baba se je morala glih tam zaustaviti :evil: . Varnostna razdalja pa je bila okrog 10 m. Dobil sem kazen zaradi premale varnostne razdalje čeprav sem vztrajal da je bila dovolj velika. Kaj naj zdaj naredim, to je bila moja prva nesreča? Kakšen je postopek pri nesreči?
Sem jaz kriv ali to določi zavaovalnica?

P.S.: rešilec je prišel le po babo, ki jo je glava bolela ampak meni niso nič vprašala vendar sem imel poškodovano hrbtenico in vratna vretenca ter bruhal sem in se nihče od reševalcev ni zmenil za mano. A le ko me je policist videl da mi je slabo, sta me peljala v bolnico.

lp, Borut

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Sr okt 27, 2004 10:26 pm

kokr jst vem je zadnji vedno kriv, pač je stala, lohka se zgovarja da ni vidla kokr se je, mislm da ji boš ti kupončka dal.

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Če okt 28, 2004 7:21 am

Žal v tem primeru nosis izkljucno krivdo...

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če okt 28, 2004 8:46 am

Ti kriješ škodo, fašeš kazen za varnostno razdaljo, ona pa bi jo mogla dobit za ustavljanje na zeleni luči, ali pa vsaj ustavljanje brez razloga, ampak mislim da je bolj aktualna prva, na žalost pa to ne spremeni tvojega položaja oziroma obveznosti...
Žal...

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic Če okt 28, 2004 9:01 am

Upam, da maš vsaj AO+.
Kriv je skoraj vedno tisti, ki ne more ustavit in se zaleti v sprednjega. Zakaj sprednji stoji se mi zdi, da ni toliko pomembno. Čeprav se da tudi tukaj mutit, ampak ne kaj dosti.

Windi
Nov uporabnik

Napisal/-a Windi Če okt 28, 2004 10:48 am

Sem že vse načine preblatil kako bi se izmuznil pa čeprav teoretično nisem kriv. Znanec mi je rekel, da se naj pritožim na zavarovalnici če bom jaz kriv, ker je ženska imela veliko dioptrijo in nebi smela voziti. Tako mi je vsaj rekla njena mama in se bom nato skliceval. No vsaj da se nisem zaletel v kakšnega golfa ali pa BMW-ja, je bil vsaj pikec sečento :-), bi bila škoda višja.
Hvala vsem za odgovre!

lp, Borut

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če okt 28, 2004 4:47 pm

To da ma ona velko dioptrijo, tebe prvič nič ne briga, drugič te nič ne briga zakaj je bla na cesti, ti moraš samo skrbet, da maš primerno varnostno razdaljo in da spremljaš promet, če koga nabiješ v rit je krivda izključno na tvoji strani...(oprosti za nesramno zveneče pisanje...ni tako mišljeno ;) )
ŽAL je tako, ne misli da ti privoščim kazen ali karkol drugega, ampak to je tko, kot nekdo ki je pijan...če se zaletiš z njim, pa si ti kriv, si kriv pa pika...on plača kazen za vožnjo v alkoholiziranem stanju, za nesrečo si pa kriv ti...isto če nima izpita, pa tud potem nima kej na cesti delat...ti si povzročil nesrečo, čeprav se ti zdi krivično, to da bi ti oprostili povrnitev škode zato k ma punca dioptrijo...svizec...sej veš...
Sicer pa, če ji je dohtarca dala zdravstveno potrdilo, da je sposobna za vožnjo, pač z očali, potem tukaj nimaš kej...lahko se njej odredi z.pregled, če se pač posumi, da z obstoječimi očali preslabo vidi, za nesrečo pa je krivda še vedno na tvoji strani....
Kaj če bi ji avto crknu sredi križišča...nima dioptrija tuki nič...ti bi jo pa vseen nabil...tak to je...

Lahko pa probaš, ampak ne se pol žalit, če boš še obresti in sodne stroške plačeval zavarovalnici...

Želim ti ugoden razplet...

Slide
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
golf_c
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a golf_c Če okt 28, 2004 5:01 pm

ne zastopm kako si meu varnostno razdaljo 10m pa da si se ji v rt poču....avto mislm....kam si pol gledu....klele ti vsaj po mojem mnenju nč več ne pomaga....kriv....pa tut če ma ona dioptrijo tako pa tako...pa če ne bi smela za volan....bo plačala kazen ki je za to predvidena...oz določena....za prometno nesrečo si pa kriv samo ti....sori tko je.....če se boš pa šou s kašno pritožbo ga srat pol pa lohk prčakuješ samo večje stroške pa nč drucga....moje mnenje!!
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če okt 28, 2004 5:16 pm

Windi je napisal/-a:Sem že vse načine preblatil kako bi se izmuznil pa čeprav teoretično nisem kriv. Znanec mi je rekel, da se naj pritožim na zavarovalnici če bom jaz kriv, ker je ženska imela veliko dioptrijo in nebi smela voziti. Tako mi je vsaj rekla njena mama in se bom nato skliceval. No vsaj da se nisem zaletel v kakšnega golfa ali pa BMW-ja, je bil vsaj pikec sečento :-), bi bila škoda višja.
Hvala vsem za odgovre!

lp, Borut

BTW...tudi teoretično si kriv...kakorkoli pogledaš, ona bi lahko ustavla, ker bi jo kap zadela, ker bi ji slabo ratal, ker bi ji crknu avto...skratka...oči na cesto drugič in ne na mini krilo... ;) mal heca...da ne boš znoro :D

Windi
Nov uporabnik

Napisal/-a Windi Pe okt 29, 2004 10:26 am

Da vas malo jezim :D . Prišel iz zvarovalnice, krivda ni moja ampak njena :P :P . Sem povedal kako je bilo in tudi v policijskem zapisniku piše, da se je nepravilno ustavila in je voznik, ki je vozil za njo trčil vanjo, zatorej me doleti le kazen za premalo varnostno razdaljo. Hvala bogu, sem spet hapy :D . Saj nisem bil jezen in vem da sem tudi jaz kriv ampak se mi je le sreča nasmehnila. Pozna kdo kakšnega dobrega odvetnika v okolici MB?

lp, Borut

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac Pe okt 29, 2004 10:48 am

ne,
poznam pa v celju, če boš rabu dobrga odvetnika.

jst tud mislim, da je ona delno kriva za nesrečo, ker človk tega ne more predvidet, da bo nekdo pr zeleni stal.

če bi ji avto crknu.......bi pa blo pametn vse 4 žmiguce pržgat, da se voznike opozori na nevarnost. Isto je v koloni...

odvisno pač od situacije, ker ne morš pa nekoga linčat, če malce prepočasi spelje na semaforju-lahk ga pa ozmerjaš,popipkaš...čeprav uradno tud to ne
ajd!

DJ Dry Visage
Novinec

Napisal/-a DJ Dry Visage Pe okt 29, 2004 11:40 am

jst bi reku da je lahk deljena krivda. tko kt npr. če se enmu počiš v rit k je zabremzu in zaviju v stransko ulico brez smerokaza
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov