Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Štazi
Nov uporabnik

Kazen pri parkiranje v Graz-u

Napisal/-a Štazi Po nov 08, 2004 2:14 pm

Pri parkiranju v Graz-u v območju modre cone sem dobil zaradi prekoračitve časa parkiranja kazen za napačno parkiranje. Zanima me, kakšne so lahko morebitne posledice, če kazni ne plačam?

LP, Štazi

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE Po nov 08, 2004 2:19 pm

Pred tremi leti sem dobil kazen za napačno parkiranje v Trstu. Nisem plačal in zaenkrat se še nič ni zgodilo.

Edino kar vejo o "meni" je to, da je šlo za belega Polo-ta (96) in registrsko tablico. Ostalega pomojem ne. Mal je nerodno to, da je matera umes zamenjala avto za belega Polo-ta (03), tako da še vedno ostane bel Polo z enako registersko tablico... :P

Je pa res, da smo po novem v EU, kako pa gre tukaj ti pa naželost ne bi znal povedat...
Slika

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Po nov 08, 2004 2:49 pm

Hjam ko sem šel jst na dunaj, sem se pozanimal, pa sem zvedel, da ni treba plačat... Sej če logično gledaš, njihovo sodišče ni pristojno za tuje državljane, oz. ne morejo te privest, pristojno je že, naša davčna pa tut ne bo njim denar izterjevala...
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE Po nov 08, 2004 2:58 pm

Mrcina je napisal/-a:Hjam ko sem šel jst na dunaj, sem se pozanimal, pa sem zvedel, da ni treba plačat... Sej če logično gledaš, njihovo sodišče ni pristojno za tuje državljane, oz. ne morejo te privest, pristojno je že, naša davčna pa tut ne bo njim denar izterjevala...

Zakaj se pa pol dogaja, da ti prometniki lahko zasežejo določeno zadevo, če nimaš keša za kazen na mestu? Vsaj slišal sem, da je tako...
Slika

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po nov 08, 2004 3:07 pm

lih zto ker ti ne morjo nč ko si v domovini, ti na mestu dajo mandatno kazen, seveda višjo
podpis

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE Po nov 08, 2004 3:31 pm

lublancan je napisal/-a:lih zto ker ti ne morjo nč ko si v domovini, ti na mestu dajo mandatno kazen, seveda višjo

Sepravi lahko v EU delaš pizd@rij€, dokler te ne dobijo (v EU)... :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR So nov 13, 2004 12:32 pm

zdej teh cestnih terjatev misim, da ni več. odkar smo državljani eu pa mislim, da te lahko tuja sodišča obravnavajo kot državljana eu in zato lahko pride do izterjatve. ampak seveda ne zarad 10 al pa 15 EUR ;)
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Yagi-san So nov 13, 2004 12:51 pm

Čaki, da ratificiramo EU ustavo---potem te bodo pa lahko kjer koli v EU jebal za kazni.

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a Tilen So nov 13, 2004 5:27 pm

Yagi-san je napisal/-a:Čaki, da ratificiramo EU ustavo---potem te bodo pa lahko kjer koli v EU jebal za kazni.

Ne samo mi, ratifikacija je potrebna s strani vseh 25 držav članic, da začne uradno veljati!
Slika

Uporabniški avatar
ITA_car_fan
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a ITA_car_fan So nov 13, 2004 5:31 pm

ma nič nebo, samo ne hodi več v graz..

moj kolega je strgal kazn 100€ redarki pred nosom in ji v faco vrgel ostanke položnice, ona pa :shock: in reče :"ok, počak mal"

pokliče škife škifi pa kazn dali 300€ :?

sej bi dirkali sam je prevelik nadzor na cestah, bi še več sranje meli.. :twisted:
deadly getaways TM
Slika

CABRIO
Novinec

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a CABRIO Ne nov 28, 2004 12:52 am

Ma to se je men že zgodil v trstu, celovcu in v essnu pa do sedaj nism imen še nobenih problemov in jih verjetno tudi ne bom glede da je to blo nazdnje v essnu točno leto nazaj.
Tko da brez panike.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov