Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Ziggy
Novinec

Kraj: Kamnik

sodnik-kazen po obrokih

Napisal/-a Ziggy Pe nov 12, 2004 5:58 pm

Imam sledečo težavo.dobu sem obvestilo od sodnika za prekrške ker sem pred dvema mesecema napihu 0.7 promila. Ok, vem da sem naredu pizdarijo in se posipam s pepelom (Edina olajševalna okoliščina je da sm mel zravn 4 bistveno bolj pijane kolege, ki niso mel prevoza domov, zato sem pač pelu jaz, k sm spil "sam 4 pire"). U bistvo se sploh ne mism izgovarjat al pa izognit plačilu, zanima me samo, če je kakršna koli možnost da plačam po obrokih(kot mi je zagotovu policist k me je ustavu) glede na to da je bil postopek izveden brez zaslišanja in sem že dobil položnico na dom (35.000+8.000). Pač 43 jurjev za študenta ni tok majhen strošek in ga trenutno ne morem pokrit, razn če si sposodm do naslednjega mesca kar mi pa ne diši. Piše, da morm plačan v 15 dneh, zdej če so to delovni dnevi bi se mogoče še izšlo(ker mam 1.ga plačo) ampak ne vem če je tako. Lohk me mirno spljuvate, vmes pa upam da mi bo kakšn znal odgovort. hvala

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Pe nov 12, 2004 6:02 pm

zdi se mi da se morš z sodnikom zment. men je na položnci pisalo da lohk na obroke plačam(max 6)

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Pe nov 12, 2004 6:10 pm

Mam zelo podoben problem in to tut mene zanima kako se da zment za obroke. Sm pa vozu 91 na 50 (pac mislu d je konc naselja pa se ni blo... :roll: :oops: ) in dubu 45.000 + 12.000 --> 57.000 k jih pa tut nimam skos pr seb. Kako je z odlogom placila oz. obroki?

LP #miha#
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
JOYride
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a JOYride Pe nov 12, 2004 8:09 pm

Napis prosnjo za obrocno odplacevanje tistmu organu k ti je poslau placilni nalog. Napis pa tocno to kar si zdej napisu tle. Vecini odobrijo.
SlikaSlikaSlika

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic Pe nov 12, 2004 8:20 pm

To se moraš na sodnika obrnit, ki ti je izrekel kazen. Razloži, da si študent, pa da ne gre toliko naenkrat, pa ti bojo dali na obroke. Jaz sem tudi bil enkrat v takem primeru in sem se šel kar osebno zmenit. Ne vem pa kako bi blo, če bi pismeno prošnjo napisal. Verjetno bi ti tudi odobrili.

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix To dec 28, 2004 1:02 pm

počaki, da ti zablokirajo račun, potem pa se z izterjevalcem zmeni, tudi se da na obroke :EE
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso To dec 28, 2004 1:17 pm

Sem bil na istem rdeca pac! In pol nisem placal vse skupaj trajalo kr pol leta dobil domov od davcne pol sem sel tja in sem se tam zmenil za na obroke.
Sam sem mel full sreco kr sem placal od 40.000 SIT sam enkrat 10.000 pol dolgo dolgo nic so me opozorili in pol se enkrat 4.000 potem pa so pozabli na mene :D .
Tak da je zdaj ze kake 2-3 leta od tega pa ni blo se nic pa upam da tudi ne bo! LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
cardynal
Novinec

Kraj: slovenj gradec

Napisal/-a cardynal To dec 28, 2004 1:23 pm

pritozbo napiš pa se z sodnico pol zmenis ce si pa student ti pa itaq nimajo kaj uzet

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi To dec 28, 2004 1:24 pm

Js bi v tem kontekstu tud prašal kako je sz zastaranjem, a dobiš obvestilo o zastaranju na dom? A to kr nič ni...

Enkrat mi je števc mal narobe kazal pa sm šu rahlo preveč. Nism bil še navajen. Pa odvetnik me je zafukal. Pa :D:D Pomoje bo zastaral, ker so rekl za tega itak nima smisla...
Slika

Uporabniški avatar
cardynal
Novinec

Kraj: slovenj gradec

Napisal/-a cardynal To dec 28, 2004 1:57 pm

ne dobis domu da je zastaralo če bi meli tok casa da ti obvestilo poslejo pol bi pa itaq tud obravnavali ;)

Uporabniški avatar
Zm3-D3n
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zm3-D3n To dec 28, 2004 2:09 pm

Ti samo naslovi prosnjo na sodnico/ka k te je meu pa obrazloz zakaj bi rd da ti da na obroke pa mal to utemelji, pa poslji priporoceno da bos meu sam potrdilo da si polsou ce kej SLUCAJNO zabluzijo! Drgac sm pa jst prejsn tedn dubu sodnika pa kazn 60.000 pa sm poslou prosno pa not clo napisu na kok obrokov bi rd, tko da so mi dal 7 obrokov za placat!

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande To dec 28, 2004 2:41 pm

Sam se nisem imel podobnih primerov,ti pa vsekakor svetujem da ne cakaj da ti kaj posljejo z DURS-a in kar lepo pojdi k sodiku,sodnici in lepo razlozi stvar in ti bo sigurno sel ali pa sla na roko!Probati ni greh!Saj je tudi sodnik clovek in sigurno zastopi nekatere stvari,lepo reci da ti je zal,da obzalujes da se nebo ponovil in da se tudi pocutis krivrga in da bos pokril kazen! Ob tem tudi prosi na obrocno odplacevanje!
V upanju da to cimprej oziroma cimlepse resis!s_mande
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost