Napisal/-a runner To dec 28, 2004 3:45 pm
Lepo pozdravljeni vsi!
Tudi jaz imam eno (več) tažavo glede parkiranja, ki pa je sledeča:
Konec avgusta sem v centru Maribora parkiral zraven (ne pred) ene rampe, kjer je tudi znak za prepoved parkiranja. Imel sem en kratek opravek v podjetju, katero je lastnik rampe in sem bil odsoten sigurno še manj kot 5 min. Ko pa pridem nazaj pa redar že izpolnjuje listek in pravi da je avto že poslikal ter da je pajek na poti. Imel sem enak izgovor kot v prejšnji temi mr hiccup, češ da sem šel na firmo, da mi rampo odpejo ker bom not parkiral. Ampak nič ni zaleglo. Redar je napisal plačilni nalog in mi ga vročil, katerega pa jaz nisem hotel podpisati (!!!).
Na ta plačilni nalog sem poslal ugovor z izgovorom, da sem pač pri rampi pustil avto, ker sem šel k vratarju da mi jo odprejo, in da je plačilni nalog tako ali tako brezpredmeten... ampak pri tem ugovoru sem naredil eno bedarijo (priznam), čisto sem se spozabil in sem jo poslal kar z navadno pošiljko (ne priporočeno). Ampak tisti žig gor na ovojnici pa skoraj ziher iz osmega dneva od pl. naloga. Čez čas sem pa dobil domov, češ da sem se pritožil prepozno (TO MORAJO DOKAZAT, PA NISO!)ter da ugovor ni bil poslan priporočeno (A MORA BIT? nikjer ne piše) in da mi preostane pritožba na ta sklep.
Nato sem poslal pritožbo na sklep, češ da sem ugovor poslal pravočasno, pritožbo je treba kolkovati z 3.400sit taks, ampak jaz je nisem kolkoval in napisal, da takse nisem dolžan plačati, ker je napako storila redarska služba (saj je bil ugovor poslan pravočasno) in mora ona krit koleke.
Sedaj pa sem dobil domov, da je moja pritožba zavrnjena z obrazložitvijo, da pač ugovora nisem vložil pravočasno, ter da ugovor ni bil poslan priporočeno. HALO?
To, da sem vložil ugovor prepozno bi morali po moje dokazati, in saj mislim,da ni obvezno da mora biti poslano priporočeno. A VESTE KAJ O TEM?
Sedaj pa sem dobil domov še, da moram v 15 dneh plačati koleke v vrednosti 5.900 sit, ker če jih ne bom, me bodo predali v prisilno izterjavo davčni.
Sedaj pa sem tudi gledal, da je redar takrat na plačilnem nalogu obkrožil, da nalog ni bil vročen na kraju (je pa bil, ampak je sicer nepodpisan). Po pošti pa kasneje (dodatnega) naloga tudi nisem dobil. Torej je po moje nalog napačno izpolnjen, in posledično neveljaven - ALI PAČ?
Lepo prosim, svetujte, kaj je za naredit!
Ja, pa študent sem, brez dodatnih prihodkov.
Hvala!
LP!