Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

STASA
Nov uporabnik

pravni nasvet

Napisal/-a STASA So jan 08, 2005 5:35 pm

Pozdravljeni!
Potrebujem kakšen strokovni nasvet. Kupila sem avto kalos 4v. Ko sem ga dobila in uredila vso potrebno dokumentacijo,registracijo, zavarovanje itd. sem ugotovila, da sploh ni to avto, ki sem ga jaz plačala, saj ni imel dalinskega zaklepanja in predala na ključavnico. To sem sporočila trgovcu, ki se je naredil zelo začudenega in mi dejal, da bodo daljinca naknadno vgradili. Ne vem kaj naj storim, saj mi ni po volji, da sem vplačala nekaj dobila pa čisto nekaj drugega.
Prosim za nasvet če kdo te stvari bolj obvlada, da mi naj prosim sporoči, kaj narediti v tem primeru. Ali naj mi vgradijo, ali naj mi zamenjajo za drugi avto takšnega ki sem vplačala, pa kaj bo s stroški. Skratka svetujte mi , kaj naj poskusim narediti, saj sem zelo slabe volje glede tega. Človek naj bi bil vesel ko dobi nov avto, jaz pa sem čisto razočarana, saj sem zaupala prodajalcu dobila pa sem mačka v žaklju. Če kdo pozna kakšen pravni nasvet naj mi prosim svetuje. Hvala že v naprej. Staša

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: pravni nasvet

Napisal/-a lublancan So jan 08, 2005 5:37 pm

po zakonu maš 8 dni časa
zmen se za vgranjo - mora bit brezplačna
lahk pa jim še mau težiš in dobiš še kej
podpis

Uporabniški avatar
AlexS
Nov uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a AlexS So jan 08, 2005 5:40 pm

Jz mislm, da če maš v kakem uradnem dokumentu napisan kaj naj bi tvoj avto mel glede dodatne opreme (deljinsko zaklepanje), potem boš lohk tožila, da nisi dobila to kar si kupila, če pa tega nimaš, pol boš pa težko dokazala, kar ti je prodajalec obljubil, da bo tvoj avto imel.

LP

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan So jan 08, 2005 5:45 pm

AlexS je napisal/-a:Jz mislm, da če maš v kakem uradnem dokumentu napisan kaj naj bi tvoj avto mel glede dodatne opreme (deljinsko zaklepanje), potem boš lohk tožila, da nisi dobila to kar si kupila, če pa tega nimaš, pol boš pa težko dokazala, kar ti je prodajalec obljubil, da bo tvoj avto imel.

LP

kolkr vem to na računu piše oz specifikaciji računa

pa zakaj bi tožila?
čimprej se nej oglasi pr njih
jim pove kako in kej
pol bo un predlagu rešiteu in če ji bo ušeč jo nej sprejme, če ne pa ne

btw: dodatna oprema se ponavad montira v luki koper po naročilih prodajalceu, tko da ni razlike al bi ti oni neki že prej montiral al ti bojo pa zdej
podpis

STASA
Nov uporabnik

Napisal/-a STASA So jan 08, 2005 7:07 pm

Avto ki sem ga kupila naj bi imel to opremo že notri kot serijsko opremo.
Saj sem dobila katalog in opis serijske opreme za tip avta, ki sem ga vplačala. Pri prodajalcu sem pa tudi bila, pa mi je samo rekel, da mi bodo vgadili daljinca naknadno. Pa tudi avta mi ni razkazal.
Ali je mogoče, da lahko zahtevam takšen avto, ki sem ga vplačala, pa čeprav je vsa dokumetacija že urejena.
lp Staša

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan So jan 08, 2005 7:34 pm

STASA je napisal/-a:Avto ki sem ga kupila naj bi imel to opremo že notri kot serijsko opremo.
Saj sem dobila katalog in opis serijske opreme za tip avta, ki sem ga vplačala. Pri prodajalcu sem pa tudi bila, pa mi je samo rekel, da mi bodo vgadili daljinca naknadno. Pa tudi avta mi ni razkazal.
Ali je mogoče, da lahko zahtevam takšen avto, ki sem ga vplačala, pa čeprav je vsa dokumetacija že urejena.
lp Staša

po tem ko ti vgradijo daljinsko zaklepanje (samo montaža modula) in zamenjajo pokrov predala s takim na ključ bo auto tak kot si ga naročila/plačala
lahko auto vrneš sam to bo trajal
podpis

Uporabniški avatar
AlexS
Nov uporabnik

Napisal/-a AlexS So jan 08, 2005 7:38 pm

Ja jz pol mislm da lohk uspeš z razveljavitvijo pogodbe zaradi stvarnih napak v 8 dneh. Za točne informacije se pa pozanimaj na uradu za varstvo potrošnikov.
Jz bi šel do prodajalca in mu to povedal, da zahtevaš že tak avto kot si ga naročila in ne da bodo kasneje to montirali. Če bodo pa kaj jamrali jim pa reči, da jih boš prijavija na urad za varstvo potrošnikov- tu se ponavad vsi poserjejo, ker se jih vsi bojijo.

LP

STASA
Nov uporabnik

Napisal/-a STASA So jan 08, 2005 7:43 pm

Kaj bi pa vi naredili če bi se to vam zgodilo?

Ali mislite , da je to dovolj če mi samo vgradijo manjkajoče stvari?

Avto potem nima serijske opreme ampak ima nadgradnjo in to se pri kasnejši prodaji pozna.

Uporabniški avatar
AlexS
Nov uporabnik

Napisal/-a AlexS So jan 08, 2005 7:51 pm

Če je vse ostalo vse OK, pol se tud jz ne bi zezal s tem, k ni čist nč drugač, če ti bodo to naknadno ugradil.
Ne boš pa nč več dobla k boš prodajala, k se itak ne ve kdaj si mela to montiran.

LP

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan So jan 08, 2005 7:54 pm

1. urad za varstvo potrošnikou ni nč, če že grozite, grozte s tržno inšpekcijo, urad samo svetuje

2. v tovarni delajo aute na tekočem traku in jih glede na tržišče opremjo, vendar ti auti nimajo vse opreme ki si jo naroču (razn če je res kej ekstremnga, kšna posebna barva itd...)
auti se pol prpelejo u luko koper, tm jih opremjo po naročilih prodajalca - pač kar stranke naročijo oz. za kšne akcije (klima + določena oprema gratis itd)
torej ti tm zmontirajo daljinsko centralno pa take drobnarije
ker če bi to delal u tovarni, bi na auto čakala 3 mesce

če ti bojo naknadno vgradil to kar ti manjka, bojo ubistvu nardil to, kar so v kopru pozabl
kvaliteta itd bo enaka
torej, teb morjo ugradit modul za daljinsko zaklepanje in pokrov predala, zato boš dobila nove ključe (z daljince, pa še ena ključavnico extra maš)
vglavnem čimprej se morš dogovorit s prodajalcem, v nasprotnem primeru razveljaviš pogodbo, auto vrneš, tablce deponiraš, odjavš iz prometa, dobiš nazaj cestnino in zavarovanje
naročiš nou auto, vse naročeno ti vgradijo v kopru, dvigneš tablce in plačaš spet vse

zdej do vračila auta ponavad ne pride, ker se temu prodajalci izogibajo, ponavad ponudjo popuste
podpis

STASA
Nov uporabnik

Napisal/-a STASA So jan 08, 2005 7:59 pm

Hvala lepa obema, da sta mi malo pripomogla z nasveti. V ponedeljek bom šla to urediti do konca, pol bomo pa videli kaj se bo iz tega izcimilo. Moti me le to, da bom imela posebej eno ploščico za daljinca namesto, da bi bilo to na ključu tako kot pri ostalih avtomobilih.

lp staša

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan So jan 08, 2005 8:01 pm

STASA je napisal/-a:Hvala lepa obema, da sta mi malo pripomogla z nasveti. V ponedeljek bom šla to urediti do konca, pol bomo pa videli kaj se bo iz tega izcimilo. Moti me le to, da bom imela posebej eno ploščico za daljinca namesto, da bi bilo to na ključu tako kot pri ostalih avtomobilih.

lp staša

ne, ne
ti kr zahtevi daljinca na ključu, sej morjo zrad predala itq klučavnce menat
kar si plačala morš dobit
podpis

STASA
Nov uporabnik

Napisal/-a STASA So jan 08, 2005 8:27 pm

Že zadnjič mi je rekel, da bo na obesku in ne na ključu, vendar bom vztrajala pri tem da ga dobim na ključu + vse ostalo kar še manjka.

lp

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 So jan 08, 2005 8:33 pm

možn da bi drugače mogl menjat vse klučavnice..
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon So jan 08, 2005 8:34 pm

STASA je napisal/-a:Avto ki sem ga kupila naj bi imel to opremo že notri kot serijsko opremo.
lp Staša

Zahtevaj direktorja prodajlane daj mu dokumentacijo ki je tebi bila predložena in upam da tudi vsaj malo poštempljana ali vsaj podpisana z prodajalčevim podpisom (verodostojnost) in pa pokaži jim dejanski avto.. pomaga če si v prisotnosti nekega pravnika/ce jih bo hitr postalo jasno o čem se gre, aja pa predloži jim račun gor je napisana vsa oprema avtomobila in ostale specifikacije, vse imaš ti kaj boš naredila pa je odvisno od tebe, operma ki ti manjka ali bo vgradnja zastonj ali pa ti naj dajo začasni avto in ti oni dostavijo novega za isti denar oz. zastonj saj si ga tako ali tako že plačala. Zna postati grdo ker ene avtohiše so usekane glede reklamacij, druge spet bolj človeške in se bojo dogovorili ali opravičili. Pohiti!
Varno vožnjo vam želi Avalon.

STASA
Nov uporabnik

Napisal/-a STASA So jan 08, 2005 8:46 pm

Jaz bi raje videla da bi dobila novega, ampak s tem sem se že vozila in imam 130km že prevoženih. Pa tudi kako bi uredili glede ponovne registracije in ostalega. Vse je že plačano. To bi sigurno oni mogli kriti te stroške.

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon So jan 08, 2005 8:59 pm

Hm ne me držat za besedo se raje pozanimaj ker mi ti zakoni niso znani, ampak če se prav spomnem boš v primeru, da dobiš novega mogla na novo registrirat in močno dvomim da bodo oni krili te stroške. Pozanimaj se jaz bom pa tudi malo prebral. Se opravičujem ker nisem v večjo pomoč trenutno.
Varno vožnjo vam želi Avalon.

STASA
Nov uporabnik

Napisal/-a STASA So jan 08, 2005 9:04 pm

Hvala vsem, ki ste mi odgovorili na različna vprašanja. Sedaj se lahko kolikor toliko orientiram in poskušam v ponedeljek urediti to zadevo. Če pa bo kdo še kaj več vedel, kako in kaj narediti naj mi pa odgovori na forumu.

Lep pozdrav vsem skupaj

Staša

Dell
Nov uporabnik

Kraj: Z Ljubljane

Napisal/-a Dell Ne jan 09, 2005 2:51 pm

Upam da se ni prepozno..

-Prodajalcu povej da ti nisi narocila tega avtomobila ker nima popolne opreme in da naj ti priskrbi tvoje vozilo ki si ga plačala.Ce to nebo mogoče,zahtevaj direktorja salona in mu omeni da če se bodo norca delali s tebe,da bos v zadevo vpletla tržno inšpekcijo.

-Zahtevaj dalinski odklep preko ORIGINALNEGA ključa in nobenih obeskov,ploscic in podobnega.Zahtevaj tudi da en in isti ključ ročno odklene vrata,vžge avto, odklene rtljaznik in odklene predalček.

-PAzi da bo predalček v enaki barvi kot armaturna plošča.

-Glej da ti nebodo slučajno dali kaksni stroškov z nabavo novih ključev (namreč cene niso nizke ,za primerjavo cca 20k je pri Oplu 02 letnik 1 kljuc.).

-Lahko poskusis tudi zahtevati tako vozilo ki si ga naročila oz. da ima minimalno to opremo ki si jo zahtevala,v primeru da jo ima več,naj stroške krije salon,saj ni tvoja napaka da so dali prevec opreme.To ti svetujem da se pozanimas preko telefona v stilu " Dober dan,mene pa zanima ce imaste tak pa tak avto s to opremo (in naštej vse to kar ti zahtevas).Nic ne omenjaj da si ze kupila vozilo tam...delaj se kot da si nov potencialni kupec.Zapomni si tudi ime prodajalca in njegovo tel. stevilko oz. GSM.To se bos pozanimala zato da bos vedela če imajo tak avto na zalogi,sploh v primeru ce ti bodo rekl "takega avta nimamo".

Upam da ti bo ugodeno,v nasprotnem primeru poklici tržno inšpekcijo !!!

PA bodi dobra in zaupaj se ime prodajnega salona,škodilo nebo nikomur, razen tistim ki jim je to potrebno.
Lep dan :P

STASA
Nov uporabnik

Napisal/-a STASA Po jan 10, 2005 11:57 pm

ŽIVJO!

DANES SEM NAPISALA REKLAMACIJO ZARADI AVTA. TAKOJ SO ME POKLICALI IN MI SPOROČILI DA SE BODO POSVETOVALI Z ŠEFOM IN ME BODO JUTRI OBVESTILI O SVOJI ODLOČITVI. UPAM, DA BO VSE U REDU.

LP STAŠA
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost