Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Pritozba na kazen.

Napisal/-a PiLLLe Po jan 17, 2005 10:57 am

Okj stvar je taka da mam eno kazn sicr 20k za izsiljevanje prednosti. Placu bi jo sam,
je nocm iz principa ker so kopsi direkt obtozl mene. V bistvu je bla taka prometna v kateri sm tko kt ponavad spet jst kriv.

No blo je pa tko tisti k se pelete po lublan vete da morate pred poljansko gimazijo obvezno zavit levo. No stau sm 3 v koloni ki je zavijala levo ker z nasprotne strani ni bilo prometa. Ko sm se postavu posrek v kriziscu se je prvi v koloni odlocu parkerat bocno tko da se je ta za njem( ta pred mano) ustavu na prehodu za pesce. JSt ker nism meu km it sm stau na mestu in sicr sm skor da ne zapru krizisce. V tem je prletela nevem od kje motoristka k pomoje sploh bremzati ni probala pa tut motor nima bremz k ga mam doma. Drgac pa cesta je bila spouzka tko da tut ni sans da bi se ustavla. Prsla je policija in resilc sicr njej ni blo nc sam.... pac je prsu. No policaji so me strpal notr v astro na pihanje pa to da mi razlozi da sm jst kriv. Pa nevem zakaj bi biu jst kriv ce zenska prvo kt prvo je pelala zihr prehitr tm je namrec cona 30km/h drugo kt drugo policaji niso hotl zmert zaviralne poti ker je rosil in se jim ocitn ni dal sprehajat zuni po dezju.
Tko da sam zarad tega nocm placat, pa se to k sm totalko naredu se sploh niso mucl da bi prico poiskali tko da res nemislm placat tko da me zanima ce ma kdo pametno pritozbo.
JSt sm neki mislu napisat v smislu da kao bi jst se lahk na avtocest ustavu pa tist k bi se mi prlepu v rit bi on biu kriv pa naj dokazejo da sm stal.
Se opravicujm za SafyType posta sam j*** ga :D

LP PiLLLe

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po jan 17, 2005 11:55 am

ej...
če si stal na mestu, še predn se je ona pripelala, potem dvomim da je krivda na tvoji strani, kva pa če bi se ti avto pokvaru pišuka... :? Dob si priče, pa hitr pritožbo pisat...pomožnosti z odvetnikom!
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Napisal/-a PiLLLe Po jan 17, 2005 3:47 pm

Sj point je glih v tem da sm jst stau k nism meu km it pa sm v prazno vrteu volan k sm meu tolk cajta da sm prou zaceu premislevt da bi rocno zategnu pa se obrnu itk sm meu sam namen v to ulco zavit da se obrnem.
Price pa mam so bli z mano v avtu sam to so karo neverodostoje price al kva jst vem kva ostali so pa itk usi prletel zravn vehovci and stuff ko je pa policija prsla pa nobenga nikjer PROKLET FOLK DEBILN.

LP PiLLLe

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Po jan 17, 2005 4:08 pm

Kokr si predtsvlam situacijo si pomoje kr lepo ti kriv, ker si zapru pot motorju. Ona se pač ni mogla vstavit imela pa je prednost. Tk da tu nimaš kej.
Ti bi mogu ocenit a boš prišel čez al ne.
Isto kot če v križišču ostaneš, ker se je na drugi strani že prižgala zelena in nisi mogu vn.

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Po jan 17, 2005 4:23 pm

Bor je napisal/-a:Kokr si predtsvlam situacijo si pomoje kr lepo ti kriv, ker si zapru pot motorju. Ona se pač ni mogla vstavit imela pa je prednost. Tk da tu nimaš kej.
Isto kot če v križišču ostaneš, ker se je na drugi strani že prižgala zelena in nisi mogu vn.

Jp, krivec za nesrečo si zaradi zgoraj naveenega razloga ti. Motoristki bi pa lohk dal kazen za neprilagojeno hitrost, ampak, ker se jim je zdelo, da je punca pelala pravilno (beri, se jim ni dal delat), kazni ni dobila.
Ti si zapelu v križišče in še preden si zapel not, bi se mogu prepričat, da to lahko varno storiš in da boš pravočasno pršou vn.
Jebat ga, tak je zakon. No ja, sicer pa ni greh probat, mogoče ti pa vseen rata. ;)
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po jan 17, 2005 4:35 pm

Bor je napisal/-a:Kokr si predtsvlam situacijo si pomoje kr lepo ti kriv, ker si zapru pot motorju. Ona se pač ni mogla vstavit imela pa je prednost. Tk da tu nimaš kej.

Čakaj čakaj...ni ji zapru poti! On je stal tam! Kaj če bi mu pa avto crknu tam?
Pa še nekaj je...če se prižge zelena, so oni vseeno dolžni počakat, da se križišče izprazni...ja!? Ti si lahko sam v križišču in se pomakneš v globino, ko je zelena pa fertik! Nasproti je kolona in si tam...oni k so blo prej na rdeči in so zdej na zeleni te morjo počakat! Tle si mim vžgal.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Po jan 17, 2005 4:50 pm

Slide je napisal/-a:

Pa še nekaj je...če se prižge zelena, so oni vseeno dolžni počakat, da se križišče izprazni...ja!? Ti si lahko sam v križišču in se pomakneš v globino, ko je zelena pa fertik! Nasproti je kolona in si tam...oni k so blo prej na rdeči in so zdej na zeleni te morjo počakat! Tle si mim vžgal.

Kazen dobiš pa ti ker nisi pravočasno izpraznil križišča.
Pa če ti avto crkne prižgeš vse 4 žmigovce, kar pa predvidevam da on ni mel.
Naj še kdo drug pove svoje mnenje. Sam iz opisane situacije mislim, da je on kriv.

Pa pustmo tisto kaj pa če.

Uporabniški avatar
Zorqon
Novinec

Kraj: maribor

Napisal/-a Zorqon Po jan 17, 2005 5:29 pm

Bor je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:

Kazen dobiš pa ti ker nisi pravočasno izpraznil križišča.
Pa če ti avto crkne prižgeš vse 4 žmigovce, kar pa predvidevam da on ni mel.
Naj še kdo drug pove svoje mnenje. Sam iz opisane situacije mislim, da je on kriv.

Pa pustmo tisto kaj pa če.

NE!!!! nisi kriv...kvecjemu je baba na motorju kriva!! In sicer zaradi tega ker je ona po zakonu dolžna počakat pred križiščem dokler se križišče ne sprazni! Če tega zakona nebi bilo bi se tak nonstop zaletavali :P
Sicer pa ce si ti stal na mestu pri miru bi ona tak morala ustavit ne pa da se proti tebi zapodi...j*** ga...zenska za bilanco pač ;)
Policaj: " boste pihali??? "
Voznik: " ne, bruhal bom "

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Po jan 17, 2005 5:48 pm

Podoben primer. Pros boruta, nej ti še enkrat prlep slikco, k je bla v linku, pa kako se je na konc zaključl.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Napisal/-a PiLLLe To jan 18, 2005 11:00 pm

Mah sj zdj je ze prepozn. Kazn sm moru placat ker se nism mogu zment z starci ker so oni taki angelcki veste oni pa ja nebojo pustil svojemu sineku da se upre drzavi. To je kriminal :)

Drgac pa eni mislte da sm jst kr preprosto zapelu cez. Jst sm stau na mestu zato k se je k****n debilski odlocu parkerat bocno torej je v enosmerno ulco zapru ker pa ga zarad passata karavana pred sabo nism dobr vidu sm se prepozn ustavu in sm stau cc mal mn kt minuto meu sm tolk cajta da sm razlagu sosolcem v avtu kako se d**** hoce parkerat. Torej kdo je kriv? kaj ce kdo zbije pesca ko zavija levo v tem se pa prezge zelena nasprotnim? bom spet jst kriv?
Dejstvo je da nasi policisti neopravljajo dela kt je treba.

Lp PiLLLe

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Shatzy To jan 18, 2005 11:08 pm

Ti si stau na mestu, piška je pa na frčiju prletela v tebe?!?? OK, po eni strani si kriv, ker si se ustavu v križišču (nisi se prepriču če lahko zapelješ skozi križišče), sam kako da fak se je piška zaletela v parkiran avto?!? :shock:

anonimus
Nov uporabnik

Napisal/-a anonimus Sr jan 19, 2005 11:54 am

borut007 je napisal/-a:Sem imel podoben primer, le da je meni zaprl pot tovornjak, ki se je pripeljal s stranske ceste, na katero sem jaz zavijal. Pot mi je zaprl, ker je rabil plac za zavijanje in si je vzel kar celotno cestišče. Jaz sem ostal na nasprotnem cestišču in nisem mmogel ne naprej ne nazaj. Čez cajt pa ga prižge proti meni kombi in direkt v mene. Zavorno pot je imel 40m, bilo pa je naselje.
Takrat sem bil kriv, katere krivde še danes ne priznam. Napisal sem pritožbo, ki še po 13 mesecih ni bila obravnavana. Policist je napisal zapisnik, po katerem si je kombi izplačal odškodnino, jaz pa sem se obrisal pod nosem.
Takrat me je najbolj prizadela izjava policista:
"Pa tudi, če bi se kombi pripeljal 500km/h, ste vi krivi, ker ste bili na njegovem cestišču.Tovornjak pa tudi ne more biti kriv, saj morate vedet, da tovornjaki potrebujejo večji prostor za vključevanje v promet, kot osebna vozila."
Naj opomnim, da sma s tovornjakom pripeljala istočasno in sma se tako praktično srečala in v trenutku ustavla.

Tle je pa zadeva čist jasna: Ti si kriv... Se morš pred zavijanjem prepričat če lahko to varno storiš in ne ogrožaš drugih udeležencev v prometu... Tovornjak ni ogrožal nobenga, tvoj avto pa ;)

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe Sr jan 19, 2005 12:03 pm

anonimus je napisal/-a:
borut007 je napisal/-a:Sem imel podoben primer, le da je meni zaprl pot tovornjak, ki se je pripeljal s stranske ceste, na katero sem jaz zavijal. Pot mi je zaprl, ker je rabil plac za zavijanje in si je vzel kar celotno cestišče. Jaz sem ostal na nasprotnem cestišču in nisem mmogel ne naprej ne nazaj. Čez cajt pa ga prižge proti meni kombi in direkt v mene. Zavorno pot je imel 40m, bilo pa je naselje.
Takrat sem bil kriv, katere krivde še danes ne priznam. Napisal sem pritožbo, ki še po 13 mesecih ni bila obravnavana. Policist je napisal zapisnik, po katerem si je kombi izplačal odškodnino, jaz pa sem se obrisal pod nosem.
Takrat me je najbolj prizadela izjava policista:
"Pa tudi, če bi se kombi pripeljal 500km/h, ste vi krivi, ker ste bili na njegovem cestišču.Tovornjak pa tudi ne more biti kriv, saj morate vedet, da tovornjaki potrebujejo večji prostor za vključevanje v promet, kot osebna vozila."
Naj opomnim, da sma s tovornjakom pripeljala istočasno in sma se tako praktično srečala in v trenutku ustavla.

Tle je pa zadeva čist jasna: Ti si kriv... Se morš pred zavijanjem prepričat če lahko to varno storiš in ne ogrožaš drugih udeležencev v prometu... Tovornjak ni ogrožal nobenga, tvoj avto pa ;)

Tud če je tovornjak zapeljal na njegov pas.
Torej nimaš druge možnosti, da ne izgobiš primera kot da se zanalašč zaletiš v tovornjaka, in bo ta avtomatsko kriv ker je bil na tvojem pasu.Je tako ??

LP Joseph

anonimus
Nov uporabnik

Napisal/-a anonimus Sr jan 19, 2005 12:24 pm

Josephe je napisal/-a:Tud če je tovornjak zapeljal na njegov pas.
Torej nimaš druge možnosti, da ne izgobiš primera kot da se zanalašč zaletiš v tovornjaka, in bo ta avtomatsko kriv ker je bil na tvojem pasu.Je tako ??

LP Joseph

Jap... Mogoče mal smešno, ampak v tem primeru bi bil res tovornjak kriv...

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Sr jan 19, 2005 1:43 pm

Pille, na tvojem mestu bi najel odvetnika in napisal pritožbo, argumentirano s predpisi ZVCP. Ne poslušaj staršev ker so le-ti ponavadi preveč zaščitniški. Poleg tega mora nekdo navsezadnje plačati škodo na avtomobilu, kaj ne? Drugače pa bi pomagalo če si si slučajno zapomnil registrsko tablico avtomobila, ki je stal pred teboj. Po zakonu nisi kriv ti, ampak motoristka, tako da kar pogumno.

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Napisal/-a PiLLLe Sr jan 19, 2005 2:12 pm

PureTNT je napisal/-a:Pille, na tvojem mestu bi najel odvetnika in napisal pritožbo, argumentirano s predpisi ZVCP. Ne poslušaj staršev ker so le-ti ponavadi preveč zaščitniški. Poleg tega mora nekdo navsezadnje plačati škodo na avtomobilu, kaj ne? Drugače pa bi pomagalo če si si slučajno zapomnil registrsko tablico avtomobila, ki je stal pred teboj. Po zakonu nisi kriv ti, ampak motoristka, tako da kar pogumno.

Sj to jst use vem. Placan je pa itk ze tko da se nimam kj prtozevt edin mal mi je glupo k sm pusiu kuponcek torej bom meu zdj po tanovm namesto 200k reg. bo bla tm bliz 250k al kok, sam zarad pofukanih debilov k neznajo upostevat predpisov.

BTW da se neb spet kak talent najdu da bo reku da sm jst kriv! ce se najde bomo sli lepo na krizisce se bom zafuku v njega pa da vidmo. Pa se vrat me bo bolu!

LP PiLLLe :)

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Sr jan 19, 2005 2:21 pm

čaki sam malo da vidim če prav razumem. primer recimo dejmo hmmm dunajska pri amzsju ob 4 popoldan. križišče je itak zabasano ker gre kar vsak čez. se pravi če se potem jaz po stranski pripeljem in mi en stoji v križišču se lahko mirne duše zapizdim vanj in bo on kriv ker je tam pač obtičal????? glup zakon. oz. idealno za zastonj popravilo sprednjega dela :twisted: :twisted: :twisted:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Sr jan 19, 2005 2:21 pm

PiLLLe je napisal/-a: Pa se vrat me bo bolu!
LP PiLLLe :)

to ti ne bo več pomagal :D
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

anonimus
Nov uporabnik

Napisal/-a anonimus Sr jan 19, 2005 2:29 pm

PureTNT je napisal/-a:...napisal pritožbo, argumentirano s predpisi ZVCP...

Po zakonu nisi kriv ti, ampak motoristka, tako da kar pogumno.

Hm, argumentirano... s čim že?? (Mi ni točno jasno o katerih predpisih govoriš :roll: )

Naprimer s tem:
Preden zapelje na drug prometni pas in pred vsako drugo spremembo smeri vožnje, premikom vozila ali vključevanjem v promet, se mora voznik prepričati, da to lahko stori brez nevarnosti za druge udeležence cestnega prometa ali premoženje in svojo namero pravočasno in nedvoumno nakazati s smerno utripalko.

Ali s tem:
Voznik, ki se približuje križišču, mora voziti posebno previdno. Voziti sme s takšno hitrostjo, da lahko varno ustavi in pusti mimo vozila in druge udeležence cestnega prometa, ki imajo na križišču prednost.

Ali mogoče s tem:
Voznik ne sme zapeljati na križišče, če bi zaradi gostote prometa, ovire ali drugega vzroka obstal na križišču in oviral ali onemogočil promet vozil z leve ali desne.

Hm, a pa smo že kdaj slišal za tole???
Voznik, ki na križišču zavija levo, mora pustiti mimo vozila, ki prihajajo z nasprotne smeri in vozijo naravnost ali zavijajo desno.

Hja... Še neki:
Voznik, ki zavija na križišču levo, zapelje do sredine križišča, razen če s prometno signalizacijo ni določeno drugače ali če tega ne dopušča promet z nasprotne smeri.

Pa tole:
Če dvosledno vozilo obstane zaradi okvare, prometne nesreče ali drugega vzroka na cesti in zato predstavlja nevarnost za druge udeležence cestnega prometa, mora voznik takoj vklopiti varnostne utripalke. Na nevarnih oziroma nepreglednih delih ceste ali če vozilo nima naprave za vklop varnostnih utripalk ali ta ne deluje, mora voznik postaviti varnostni trikotnik.

Se mi ne da več, ampak sigurno se še kej najde...

Aja, še to sm pozabu.. Spet so policaji krivi ker so napisali kazen, a ne?

Vozniki ki se ne držijo predpisov in povzročajo prometne nesreče so pa pohlevne in nič krive ovčke... :evil:
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov