Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Kraj: No Adress

Pravniki nujno rabim pomoč

Napisal/-a Clio_16V To jan 18, 2005 12:31 pm

Ko sem bil mladoleten sem storil prekrsek s prodajo cdjev. Piratskih seveda. Zdej pa sem dobil odločbo oz vabilo na zaslisanje k sodniku za prekrske kjer mi pise, da me vabijo zaradi naslednje krsitve:

zaradi krsitve
3.čl. Zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno(Uradni list RS, št. 36/2000)
6.čl. istega zakona
21. in 22. čl. v povezavi s 116. členom Zakona o avtorskih pravicah in sorodnih pravicah(Uradni list RS, št. 21/95)

in zato predlagamo, da se kaznuje:

po 5. odstavku 15. člena Zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno(Uradni list RS, št. 36/2000)
po 19.členu istega zakona
po 3. točki 5.odstavka 184. člena Zakona o avtorskih in sorodnih pravicah (uradni list RS, št. 21/95)

Kaj mi je za narest?

Navajam se :

da v petek odstavku 15. člena ZPDZC je določeno da se z denarno kaznijo od 50.000 do 450.000 tolarjev za prekrsek kaznuje posameznik, ki opravlja dejavnost oziroma delo. določeno po peti alinei 3. člena tega zakona

in seveda

V 19. členu zakona pa je določeno da se z denarno kaznijo od 300.000 - 3,000.000 tolarjev kaznuje pravna oseba ali zasebnik, ki je storil prekrsek po 6. členu tega zakona.

Kaj so nori? Od kod mi tolko denarja. Prosim res za pomoc. Vsega skupaj sem zasluzil s prodajo cedejk 5000sit. Objavu pa sem 2 oglasa v enem oglasniku. Vse je zapisano tut na listih ki so mi jih predlozil ob vabilu.

DJ Dry Visage
Novinec

Napisal/-a DJ Dry Visage To jan 18, 2005 12:46 pm

sej bo sodnica upoštevala tvoje gmotno stanje (vsaj mal). In poleg tega se za tako storjene prekrške odmerja enotna kazen (ne sme bit manjša od najmanjše predpisane za posamezen prekršek)., ker gre za eno ravnanje, ki je kvalificirano v več zakonskih normah.

Sicer pa so zakoni javno objavljeni in si lahk preden se lotiš takšnih neumnosti prebereš kaj sledi določenemu ravnanju, ki ni v skladu s pravnimi pravili. Tko da veš kolk si lahko privoščiš bit nepošten.

Drgač bi pa prej študiral kaj si delal. Sankcija mora bit vzgojna, čutit moraš, da je bilo tvoje zavedno ravnanje asocialno in predvsem je smisel te sankcije prevzgoja tebe kot posameznika.

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Napisal/-a Clio_16V To jan 18, 2005 12:53 pm

to naj bi pomenilo da kazni izpod 400 000sit ne uidem? :idea:

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR To jan 18, 2005 12:56 pm

nisem pravnik lahk pa ti povem zgodbo. en kolega je vrtel glasbo v neki beznici z neoriginalnimi cd-ji bogu za hrbtom! neke noči(okrog 2:30 zjutraj) je uletel inšpektor in smo sam :shock: no dobu je 140 čukov kazni, lastnik lokala pa desetkrat več in je bla zlo neprijetna zadeva :?
no ti si bil praznoleten :D in zato verjetno ne bo neka astronomska kazen, sploh če poveš, zgodbo kot si jo tukaj, da nisi zaslužil več kot 5ksit in če nimaš nekih hudih prekrškov od prej, bi jo moral odnesti z minimalno kaznijo. plačač in pozabiš ;) ali pa napišeš pritožbo in še nekaj časa ne pozabiš :atensn
Fahren bis der Arzt kommt!

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate To jan 18, 2005 1:04 pm

Pomoje bi mogu bit kaznovan s 50.000 tolarji. Najnizja mozna kazen za fizicno osebo. Ce se lepo obnasas, poves, da nisi zasluzu vec kot 5k, da se nisi bil kaznovan, ...

Je pa vprasanje, kako te lahko kaznujejo, ker si to delal kot mladoletna oseba in so za tvoje pocetje ubistvu odgovorni starsi. Ali je meja, kjer sam prevzames del odgovornosti 14let?
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To jan 18, 2005 1:04 pm

audi4ever je napisal/-a:nisem pravnik lahk pa ti povem zgodbo. en kolega je vrtel glasbo v neki beznici z neoriginalnimi cd-ji bogu za hrbtom! neke noči(okrog 2:30 zjutraj) je uletel inšpektor in smo sam :shock: no dobu je 140 čukov kazni, lastnik lokala pa desetkrat več in je bla zlo neprijetna zadeva :?
no ti si bil praznoleten :D in zato verjetno ne bo neka astronomska kazen, sploh če poveš, zgodbo kot si jo tukaj, da nisi zaslužil več kot 5ksit in če nimaš nekih hudih prekrškov od prej, bi jo moral odnesti z minimalno kaznijo. plačač in pozabiš ;) ali pa napišeš pritožbo in še nekaj časa ne pozabiš :atensn

Vse ok...ampak kje piše da je res tako zaslužil...ok...vem da se nam (verjetno) ni zlagal, ampak sodnica pa ja ne bo na besedo verjela...v tem je problem...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Napisal/-a Clio_16V To jan 18, 2005 1:08 pm

imajo dokaze. Vse izpiske iz poste kam sem poslal in za koliko. So kriminalisti vse dobili. Zasegli so mi tut komplet računalnik vse vse cd-je kar sem jih imel.

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR To jan 18, 2005 1:12 pm

Slide je napisal/-a:
audi4ever je napisal/-a:nisem pravnik lahk pa ti povem zgodbo. en kolega je vrtel glasbo v neki beznici z neoriginalnimi cd-ji bogu za hrbtom! neke noči(okrog 2:30 zjutraj) je uletel inšpektor in smo sam :shock: no dobu je 140 čukov kazni, lastnik lokala pa desetkrat več in je bla zlo neprijetna zadeva :?

Vse ok...ampak kje piše da je res tako zaslužil...ok...vem da se nam (verjetno) ni zlagal, ampak sodnica pa ja ne bo na besedo verjela...v tem je problem...

držim pesti zate, da ti bo uspelo s čimnižjo kaznijo ;)

Uporabniški avatar
golf_c
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a golf_c To jan 18, 2005 1:15 pm

adijo pamet je tole....zdej bojo tebe k si zaslužu 5 jurju jebal pa zaračunal nevemkašno kazen....uni k pa dobesedno kradejo miljone, se pa lepo mirno sončjo nekje na karibih.....
kdaj so te pa dobil....oziroma kako je blo....a so kr pr teb pozvonil al kva
SlikaSlika

Uporabniški avatar
NoFEAR
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoFEAR To jan 18, 2005 1:22 pm

Lej, če dobro razumem si nardil prekršek... Bistvena zadeva pri tem je da si bil v času storitve mladoletnik, zato se boš kazni skoraj sigurno lahko izognil...To da si sedaj polnoleten nima nobene veze, važno je da si bil takrat mladoleten... Zakon o prekrških načeloma ne predvideva kazni za mladoletnike, ampak samo vzgojni ukrepe... Tko da brez panike... (Seveda se lahko v izjemnih primerih izreče tud denarna kazen, ampak samo za hujše prekrške, pa za storilce ki so opravilno sposobni ter imajo zadostno finančno stanje za plačilo kazni, storilec mora razumeti težo svojega dejanja, odvisno je tud od tega ali je šlo za storilca povratnika, kateri je storil že več podobnih prekrškov, itd, itd...)

Poleg tega bodi pozoren na to po katerem zakonu o prekrških bo sodišče vodilo postopek.. Namreč takrat ko si storil prekršek je veljal še stari zakon, torej se je zakon med časom obravneve in časom storitve prekrška spremenil, zato se obvezno uporabi tisti zakon, ki je za storilca milejši... (npr. če bi novi zakon predvideval kazen, stari pa ne, je obvezno treba uporabit stari zakon...) Temu se v pravu reče načelo retroaktivnosti...

Tisto kar si dobil kot prilogo zraven je pa samo predlog za uvedbo postopka o prekršku, s tistim kaj tam piše se ne obremenjuj preveč...

Upam da te bo tole kej potolažil... :lol:

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande To jan 18, 2005 1:36 pm

Poznam cloveka ki se mu je pravtako zgodilo,on je to delal dlje casa in si zasluzil tudi nekaj denarja!Vse je teklo brez problemov dokler ni objavil oglasa,nekega jutra pa kriminalisti in opa hisna preiskava!Zasegli 2xosebni racunalnik,komplet opremo CD-snemalnike,komponente,nasli tudi malo vecjo vsoto denarja(okoli 1.500.000SIT)!!!Tega je ze dalj casa,recimo 5 let,bil je kaznovan z denarno kaznijo in pogojnim izpustom!Zasezenih stvari pa nikoli ni dobil ker si je baje vse to zasluzil z ilegalnimi posli,kot so prekupcevanje CD-jev...

To se je vcasih splacalo in je bil res donosen posel,pa tudi ni jih veliko to delalo ker je bila draga oprema...

Upam da stvar ugodno resis,sicer pa povej sodnici da si to imel zgolj za svojo uporabo in da ti je res zal in da se pac nisi zavedal kot otrok da je to kaznivo in kaj sploh delas...To zagotovo deluje,vem iz lastih izkusenj in so bile se bolj hude zadeve! :EE

DJ Dry Visage
Novinec

Napisal/-a DJ Dry Visage To jan 18, 2005 1:37 pm

res smola da se obesjo na 5000 sit. Poglej npr. Jurija Schollmayerja k je dosedaj spufal skor vse kar se je lotu (pa je šlo za cifre v mio evrih) in se še zmer voz okol v porsche cayenu. :twisted:

Uporabniški avatar
tj
Novinec

Kraj: Polzela

Napisal/-a tj To jan 18, 2005 1:47 pm

Hmmm; to mi pa ful znano deluje... Je blo tisto bogu za hrptom v Letušu?

lp
Slika
Caliber CA1375 + Blaupunkt VW300 + Missy Elliott: "Pass That Dutch" = 142dB

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Napisal/-a Clio_16V To jan 18, 2005 2:07 pm

saj to me jezi. Zarad take male vsote. Ker ce bi res hotel kaj zasluzit bi objavil vec oglasov itd. Ne pa tako. Saj ko sem bil na kriminalisticni postaji v lj v btc-ju so se samo smejali ko so mi gledali po racunalniku. Upam da ne bom nic dobil. Glede na to da sem bral da je v celju avtoelektricar delal to dve leti in dobil 147 000sit kazni + 4 mesece pogojno. Ne vem pa zakaj so to zadevo kriminalisti predali na trzni inspektorat.

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR To jan 18, 2005 2:19 pm

tj je napisal/-a:

Hmmm; to mi pa ful znano deluje... Je blo tisto bogu za hrptom v Letušu?

lp

svet je majhen... :D

music_man
Novinec

Kraj: doma

Napisal/-a music_man To jan 18, 2005 2:45 pm

En znanc je meu isto sranje k je vrtu musko tkole u enmu kaficu pa so isto kapsi uletel pa se nega pojebal. Sam on je meu musko na prenosniku pa linux gor nalozen pa use skup z geslom zasciten. Kokr vem pol kazni ni dobu ker policaji niso mogl pregledat kaj ma na disku so mu pa zaradi nesodelovanja zbrisal disk brez da bi on lahk kej arhiviru podatke dol k je meu tud neki pomebnih datotek. Odmontiral so mu cdrw enoto poleg tega pa so mu prenosnik vrnili sele po dobrem letu.
VSAKA PALICA IMA DVA KONCA
JE REKEL MODREC, KI ŠE NI VIDEL ROGOVILE

Uporabniški avatar
NoFEAR
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoFEAR To jan 18, 2005 2:46 pm

Clio_16V je napisal/-a:...Upam da ne bom nic dobil...
Ne vem pa zakaj so to zadevo kriminalisti predali na trzni inspektorat.

A si ti prebral moj post?? Zgleda da ne... :? SM ti lepo povedal da ne moreš nič dobit...

Tržna inšpekcija je pa pristojna za take zadeve, zato so predali tja oz. so jim samo pomagali zbirat dokaze, ker imajo kriminalisti pač večja pooblastila...

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy To jan 18, 2005 2:46 pm

sam neki me zanima, kdo te je prijavu oziroma kako so te dobili?

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande To jan 18, 2005 2:52 pm

Golfy je napisal/-a:sam neki me zanima, kdo te je prijavu oziroma kako so te dobili?

Kriminalisti in njimi podobni veliko spremljajlo vecinoma oglasnikov(SALAMONOV OGLASNIK,BOLHO...)tam je veliko zanimivih stvari naprodaj...tudi ukradenih!

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy To jan 18, 2005 2:54 pm

s_mande ma to vem.

zanima me bolj a so ga poklical pa kao kej naročil al kr takoj na dom. :shock:
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost