Spodnji sestavek se na srečo ne nanaša name, ampak na mojega butastega brata, ki je prejšnji teden v soboto naredil totalno bedarijo.
V glavnem bilo je tako, da mene takrat ni bilo doma, ker sem bil na enem RD, na srečo z svojim avtom, sicer bi itak imel pizdarije še jaz. Jaz okoli 1 zjutraj pridem ravno domov, ko stara dva odrineta in gresta boga pitaj kam, tako da smo se srečali le nekaj 100m od doma. Jaz doma nato še gledam TV, ko okoli pol treh zjutraj slišim, ko pridejo vsi domov en grozen prepir. Sicer nekaj malega sem slišal a sem se bolj kot ne brigal zase. Naslednje jutro pa le vprašam tastaro, kam so šli, pa kaj je blo potem doma za neko dretje. Ko sem slišal naslednje, me je kar na rit fuknilo:
-Namreč moj brat je okoli 20-21 ure prišel do kolegov, kjer je en dobil idejo, da bi se šli malce okoli vozit z avtom. Ker so povečini bli vsi še mladoletni in nihče brez izpita, moj brat pa kot frajer #1 seveda gre za volan in na AC proti mariboru (baje policaji na AC ne postavlajo kontrole, ker so samo na stranskih cestah-pač razmišlanje enega b*****), a jim pri Slaviji že pobliskajo plave lučke od zadaj, saj je bilo vozilo neregistrirano, pa še tablice so bile "sposojene" . Da pa mera še ni bila polna, je mali frajer po gasu in poskusil spizdit, tako, da je našim vrlim policajem v dvourni eskurziji po štajerskem dodobra razkazal Maribor z okolico in del Pohorja, ob tem pa razbil še dva policijska avtomobila, ena kareta pa je nasedla preko nasipa in ima verjetno poškodovane pragove.
Na koncu so jih vendarle dobili pri gramoznici v Slivnici, kjer so jih strpali v kareto (vsakega še malce "pretipali" pod reabrami, da so že cel teden plavi), "razfukali" avto, ker so iskali morebitne droge in jim polomili vse kar so našli (CDje,....). kar jim dam v tem primeru povsem prav......., še bolj bi jih morali!
Ob tem pa se mi zdi najbolj ironično, da če jaz nebi šel z svojim avtom, ampak bi poklical kolega, da bi prišel pome (bi lahko pil v miru), bi 100% mali seronja vzel moj avto, kar zagotovo nebi blo prvič. Ker on ima tako čudno, meni nerazumljivo idejo, da jim on lahko s***** i katerim koli avtom, ker policaji so podn od podna. No morda bi jim lahko spizdil, a bi teoretično gledano naj**** jaz, saj imam jaz avto registriran, le tega pa ni težko izsledit mar ne?
Torej sedajme zanima sledeče:
Koliko bo vse skupaj znašala kazen zanj? (sprašujem zato, ker je on mladoleten, itak brez denarja, kar posledično pomeni, da bo naj**** družinski proračun, ki pa ima svoje meje zelo nizko postavljene, vendar paje hec v tem, da sem jaz 100% odvisen od tega, tako da bom v vsakem primeru naj**** tudi jaz.......)
-Torej imamo vožnjo z brez vozniškega dovolenja (mladoletna oseba)
-Vožnja z neregistriranim vozilom
-Sposojene tablice (sicer z drugega vozila znotraj istega gospodinjstva) (a se to sploh kako kaznuje?)
-Vožnja pod vplivom alkohola (0,2°%)-ni začetnik, ker niti izpita nima
-Poskus pobega
Torej koliko naj bi bila kazen za vse to skupaj, oz. ali se določene kazni združijo oz. se za vse skupaj da enotna kazen. Bo pa itak, v to sem 100%, pado še sodnik za prekrške, ker je mladoleten (in to ni njegov prvi obisk pri njem, tako da je že izkoristil vse kar je imel "bonusa" za nekaznovanost z tem, ko se je vozil z ukradenim skuterjem).
Zanima pa me tudi, kako se bo pokrila škoda na policijskih vozilih?
Namreč poškodovana sta dva osebna policijska avta, kareta pa je pri gramoznici nasedla zaradi neumnosti policaja, ker ga je poskusil prehitet in mu zapret cesto (makadam), a ga je brat zajebal in zapeljal po nasipu navzdol proti vodi (tam pri vidaduktu, ko gre AC smer proti Ptuju (obvoznica(slivnica - proti ptuju/ni končano)), ker je vedel kje je pot, policaj pa je nasedel (in verjetno poškodoval pragove) zraven, ker je premzal in je polovico vozila bilo v zraku (če bi se prevrgel, bi padel naravnost v vodo). Nekaj sem slišal, da naj bi imele zavarovalnice nek fond za primere, če nesrečo povzroči neregistrirano vozilo, kako je z tem? A kasneje to terjajo zavarovalnice?
No to naj bi blo vse z moje strani. bi pa res želel vedeti tisto okvirno cifro, koliko bo to prišlo, da vidim, ali naj požerem izpad "sredstev", ali pa naj malega v roku petih min likvidiram!!!!!!!
LP pirpiksna
PS: Glede na takšen idiotizem, sem takoj za to, da podprem možnost, da se omogoči delanje izpita pri 21 letih, ker vse kar je mlajše se okoli vozi brez pameti.........in eni imajo ob tem željo, da bi delali pri 16,5letih.......jaoooooo! (to še bo klanja po cestah......)
PPS: Bimmer, če se ne motim sem dolgo nazaj tebi obljubil, da ti bom poskeniral del policijskega banda med 440-441MHz, ter ti javil neke podatke z MB konca. Sicer to sem storil in ne le enkrat. Našel nisem nič (vse tiho), čeprav sem skeniral po rasterju 25, 12.5, 10 in 5 KHz (da se ja nebi kaj zmuznilo skozi). Sicer bila je ena frekvenca blizu 440,650MHz aktivna in ja bila je policijska, ker sem jasno prepoznal zvok roger bep-a, a za kaj več ni bilo mogoče sprejet, ker me je motil zelo močan QRM signal, katerega pa nisem mogel na noben način sfiltrirat ven. Morda je bil celo signal namerno prisoten, vendar pa ga z subtonom nisem filtriral........... BTW: Po policijskih frekvencah pa se več ne derem, kot prej včasih