Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
runner
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

BRISANJE manjših prekrškov

Napisal/-a runner To mar 22, 2005 7:35 pm

A naj plačam kazen za parkiranje katerega nalog sem dobil danes? ... namreč vem da je bilo sprejeto, da se bi naj manjši prekrški storjeni pred 1.1.2005 brisali. Parkiral pa sem v modri coni v Ljubljani brez parkirnega listeka dne 15.10.2004.

LP!

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback To mar 22, 2005 7:42 pm

ubistvu dobro vprašanje...naši policisti bi ti verjetno znali kaj več povedat...

lp
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan To mar 22, 2005 7:45 pm

¸napiš pritožbo al pa ne plačat

jst mam tud vprašanje:

decembra sem narobe parkiru in januarja dubu plačiln nalog, ki sem ga seveda plaču
glede na to da se bodo tile manjši prekrški črtali, al ne bi blo prou, da bi men za nagrado, ker sem tko pridno plaču kazen, vrnil tiste 2500 ?

mislm če že tiste nagrajujejo, ki niso plačal, bi lahk še mene
podpis

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk To mar 22, 2005 7:46 pm

je to da sem napihal pred novim letom 0,45 majhen prekršek- namreč učeraj sm dobil od sodnice 25k kazni +15 neke povprečnine pa 2 piki :D sej zveseljem plačam, ker me je izučilo, sam če ni treba pol pa ne bom :P
EJ6

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim To mar 22, 2005 7:52 pm

kaWsk je napisal/-a:je to da sem napihal pred novim letom 0,45 majhen prekršek- namreč učeraj sm dobil od sodnice 25k kazni +15 neke povprečnine pa 2 piki :D sej zveseljem plačam, ker me je izučilo, sam če ni treba pol pa ne bom :P

če se prav spomnim s šole, je: 0,45 < 0,5; zakaj je to prekršek :?:
lp pilgrim

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a gorgo To mar 22, 2005 7:56 pm

pilgrim je napisal/-a:
kaWsk je napisal/-a:je to da sem napihal pred novim letom 0,45 majhen prekršek- namreč učeraj sm dobil od sodnice 25k kazni +15 neke povprečnine pa 2 piki :D sej zveseljem plačam, ker me je izučilo, sam če ni treba pol pa ne bom :P

ja vrjetno je še bil voznik zacetnik...

Uporabniški avatar
runner
Nov uporabnik

Napisal/-a runner To mar 22, 2005 8:03 pm

borut007 je napisal/-a:@runner: Od koga pa si dobil kazen? Verjetno od Redarstva MO Ljubljana ... ti prekrški se ne bodo brisali, oz. se ne morejo, ker če ne plačaš ali pa se ne pritožiš, pošlje MO Ljubljana zahteva za izterjavo in ti trgajo s tekočega računa, da sploh ne veš kdaj. :D
Ti nič ne cincajo, postopek opravijo po hitrem postopku.

Ja od : MESTNA OBČINA LJUBLJANA
MESTNA UPRAVA
INŠPEKTORAT – Mestno redarstvo
p.p. 2878
1001 LJUBLJANA

Samo vseeno, v čem je pol finta izbrisa manjših prekrškov, kot so parkiranja (to je bilo namreč posebej poudarjeno v medijih, da se bodo napačna parkiranja brisala) itd., saj imajo kazni za napačna parkiranja tako ali tako prek samo mestna redarstva in ne policija, vsaj slišal še nisem od nikogar, da bi od policistov dobil kazen za parkiranje.

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Napisal/-a kaWsk To mar 22, 2005 8:16 pm

pilgrim je napisal/-a:

heh, nažalost imam komaj leto dni izpit :) sm prvič vozil stem da sem vedel da imam neki alkohola u seb, pa so me ustavl po 100ih metrih- zgleda da alko, jz pa avto ne gremo nikakoe skp :D

lp
Miha
EJ6

Uporabniški avatar
joke
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a joke To mar 22, 2005 8:37 pm

runner je napisal/-a:
borut007 je napisal/-a:@runner: Od koga pa si dobil kazen? Verjetno od Redarstva MO Ljubljana ... ti prekrški se ne bodo brisali, oz. se ne morejo, ker če ne plačaš ali pa se ne pritožiš, pošlje MO Ljubljana zahteva za izterjavo in ti trgajo s tekočega računa, da sploh ne veš kdaj. :D

Ja od : MESTNA OBČINA LJUBLJANA
MESTNA UPRAVA
INŠPEKTORAT – Mestno redarstvo
p.p. 2878
1001 LJUBLJANA

Samo vseeno, v čem je pol finta izbrisa manjših prekrškov, kot so parkiranja (to je bilo namreč posebej poudarjeno v medijih, da se bodo napačna parkiranja brisala) itd., saj imajo kazni za napačna parkiranja tako ali tako prek samo mestna redarstva in ne policija, vsaj slišal še nisem od nikogar, da bi od policistov dobil kazen za parkiranje.

Abolirali se bodo vsi manjši prekrški (seveda je nekaj izjem), katerih postopek ni pravnomočno zaključen, ne glede na to kateri organ je kazen izrekel (mestno redarstvo, policija...)

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER To mar 22, 2005 8:42 pm

Če si že plačal seveda denarja ne bodo vračali. V postopkih je okoli 170.000 odprtih prekrškov, aboliranih bo okoli 100.000. Torej vsi prekrški manjšega pomena, torej tisti, za katere je zagrožena samo denarna kazen ali prekršek družbi ni nevaren. Seveda pa bo na koncu organ odločil, katerega bodo abolirali. Splača se pritožit za vse prekrške, ki so bili storjeni pred 1.1.2005. Če se ne pritožiš pa lahko pride tudi do izterjave!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Napisal/-a kaWsk To mar 22, 2005 9:14 pm

se pravi da moj ni manjši prekršek ane :D sem le ogrožal družbo :?

sej je prov :)
EJ6

Uporabniški avatar
runner
Nov uporabnik

Napisal/-a runner To mar 22, 2005 9:20 pm

BiMMER je napisal/-a:Če si že plačal seveda denarja ne bodo vračali. V postopkih je okoli 170.000 odprtih prekrškov, aboliranih bo okoli 100.000. Torej vsi prekrški manjšega pomena, torej tisti, za katere je zagrožena samo denarna kazen ali prekršek družbi ni nevaren. Seveda pa bo na koncu organ odločil, katerega bodo abolirali. Splača se pritožit za vse prekrške, ki so bili storjeni pred 1.1.2005. Če se ne pritožiš pa lahko pride tudi do izterjave!

Potem bi se bilo pametno pritožit, čeprav ni neki veliki znesek ampak 2,5k pa tudi kar tako na cesti ne pobereš.

Hvala, LP!

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman To mar 22, 2005 11:25 pm

BiMMER je napisal/-a:Če si že plačal seveda denarja ne bodo vračali. V postopkih je okoli 170.000 odprtih prekrškov, aboliranih bo okoli 100.000. Torej vsi prekrški manjšega pomena, torej tisti, za katere je zagrožena samo denarna kazen ali prekršek družbi ni nevaren. Seveda pa bo na koncu organ odločil, katerega bodo abolirali. Splača se pritožit za vse prekrške, ki so bili storjeni pred 1.1.2005. Če se ne pritožiš pa lahko pride tudi do izterjave!

manjsega pomena? SI bral predlog zakona? ce si sredi naselja s promilom alkohola v krvi v skarje prehitel policjski avto, pades pod abolicijo. A se ti to zdi prekrsek manjsega pomena?
Upam, da bo DZ toliko pameten, da zakon vrze. Naj kar leni sodniki pocistijo za sabo tiusto, kar so zasrali ...
Slika

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Sr mar 23, 2005 8:12 am

Samo tole me pa vseeno malo razjezi... Tisti, ki redno plačamo svoje kazni (tok, tok, dve dosedaj, pa še te majhne) smo bili sedaj kaznovani, oni, ki se pa kaznim izogibajo, pa so oproščeni...

Tisti, ki takoj plačajo so itak že vsi plačali, poštenim torej abolicija ne koristi... Pa pustimo sedaj one, katerih pritožba je bila upravičena... Roko na srce, takih je malo... Tisti, ki pa sere** po cestah pa še izogibajo se plačilu, tisti so pa lepo nagrajeni...

In to vse zato, ker sodniki, ki imajo plače ohoho, niso sposobni predelati tako število zadev, kot je potrebno. Cel kup mladih pranikov pa ne more priti v doglednem času do pravosodnega in službe v pravosodju...

Ahjaja, zgleda da mi ne preostane nič drugega, da se zabarikadiram v kočevski rog in prekinem stike s svetom... Me vsaj te novice ne bodo prizadevale...

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

polhi
Novinec

Napisal/-a polhi Pe mar 25, 2005 10:01 am

Sedaj iam pa še jaz eno vprašanje glede napačnega parkiranja. Foter je 4.9.04 napačno parkiral v Celju. Dobil je kazen 10.000 sit. Seveda sem ga pregovoril naj ne plača. Včeraj pa je dobil iz davčne dopis da mora plačati v 8 dneh drugače bo izterjava. Sedaj pa me nekaj zanima na tem dopisu piše pod zadeva da je to obvestilo. Ali se je možno na to pritožiti ali je boljše plačati?

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. Pe mar 25, 2005 10:14 am

To ni popolnoma res :vc
Izognite se nerazumnim kaznim za prehitro vožnjo - www.radardetektor.si

polhi
Novinec

Napisal/-a polhi Pe mar 25, 2005 10:23 am

D.J. ka si mslil s te da to ni popolnoma res.

Uporabniški avatar
joke
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a joke Pe mar 25, 2005 11:22 am

polhi je napisal/-a:Sedaj iam pa še jaz eno vprašanje glede napačnega parkiranja. Foter je 4.9.04 napačno parkiral v Celju. Dobil je kazen 10.000 sit. Seveda sem ga pregovoril naj ne plača. Včeraj pa je dobil iz davčne dopis da mora plačati v 8 dneh drugače bo izterjava. Sedaj pa me nekaj zanima na tem dopisu piše pod zadeva da je to obvestilo. Ali se je možno na to pritožiti ali je boljše plačati?

če se ni pritožil na plačilni nalog in je zadeva postala pravnomočna bo treba plačat.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov