Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Lenuh007
Novinec

Kraj: Vukojebina - v kraju kjer se parijo volkovi

pritozba zoper nepravilne vrocitve

Napisal/-a Lenuh007 So apr 02, 2005 2:36 pm

Pozdravljeni!

Ze iz naslova je moc sklepat, da sem "fasal" obvestilo mestnega redarstva Ljubljanskega. In to ne enega, ampak dveh; na istem kraju isti dan, razmak le nekaj ur.
Skratka 40.kSiT bi bilo treba dat.

Pri starem zakonu si se v pritozbi lahko skliceval na to, da ti kazen ni bila vrocena osebno?
Kaj pravi novi? Je to se mogoce?

Hvala za pomoc,
Lenuh007
LP Lenuh007
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER So apr 02, 2005 2:49 pm

Imaš pa pravi NICKNAME...malo pobrskaj nazaj po mojih objavah tukaj v pravnih nasvetih pa se ti bo odgovor kar sam ponudil...

Naj ti bo, k sem ravno dobre volje :)
1. Vročitev sploh ne poteka po ZP ampak po ZUP (zakon o upravnem postopku), ki se ni spremenil
2. Obvestilo o prekršku je OBVESTILO in ga ni treba vročat osebno. OBVESTILO O PREKRŠKU nima pravnih posledic in se zoper njega ni možno pritožiti, ker se nimaš za kaj pritožit. To je papir, ki te obvešča, da si storil prekršek in bo zoper tebe uveden postopek. OBVESTILA se, kot sem že omenil, ne vroča osebno in zanj ne veljajo določila ZUP.
3. Če ne boš plačal OBVESTILU priložene položnicev 8 dneh ti bo organ izstavil PLAČILNI NALOG, ki ima pravne posledice in na katerega se lahko pritožiš. PLAČILNI NALOG ti mora biti po ZUP vročen osebno! Poštar ti bo prinesel domov plačilni nalog, če ga ne boš prevzel se šteje 21 dan kot OSEBNO VROČENO. Po 29 dneh od prve dostave PLAČILNEGA NALOGA poštarja tebi je nalog pravnomočen in organ zahteva izvržbo. Zakaj 29 dan? Po 21 dneh se šteje kot vročeno in nato imaš še 8 dni za pritožbo!

Še kaj?
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
Lenuh007
Novinec

Napisal/-a Lenuh007 So apr 02, 2005 9:25 pm

Aaaa... tako poteka to.
Jah... nekaj sem brskal po netu, veliko pa ne.

Skratka hvala za pojasnilo. Placat bo treba. :cry:

LP Lenuh007
LP Lenuh007
Slika
Slika
Slika

anonimus
Nov uporabnik

Napisal/-a anonimus So apr 02, 2005 9:43 pm

Se popolnoma strinjam s tem kar je bimmer napisal, ampak če praviš da si dvakrat dobil obvestilo redarstva? Ni istem kraju? Si avto vmes kej premikal?? Fora je v tem da če avta vmes nisi premikal in je bil parkiran na istem kraju, ti pristojni organi nikakor ne morejo izdat dveh plačilnih nalogov, ker si po slovenski zakonodaji lahko kaznovan samo enkrat za ISTI prekršek!!! Tko da bi na tvojem mestu kr lepo počakal na vročitev, nato pa napisal pritožbo...

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER Ne apr 03, 2005 10:56 am

načeloma je to res, da ne moreš bit kaznovan za isti prekršek. seveda obstajajo neke izjeme, npr. če vam olisičijo avto in ga v 24 urah ne umaknete sledi še odvoz s pajkom in podobno.
Tudi mene to zanima, kako si dobil dve kazni pa sem pozabu vprašat. Torej zanima me, ali je vozilo skoz stalo na mestu prekrška a si kam vmes šel (torej si ga umaknil) in spet parkiral nazaj. Priporočam ti, da počakaš na plačilni nalog, ki ga boš dobil po pošti. Nato se pritoži zoper en nalog, drugega pa plačaj. V pritožbi navedi, da so ti na istem mestu 2x napisali plačilni nalog za isto stvar. Pač rečeš, da ti je nekdo vzel dol obvestilo in se je redar zmotil. Zadevo se da izpeljati seveda samo ob predpogoju, da si obakrat dobil isto kazen (torej po istem členu)

Povej malo več o tem, torej po katerem členu si dobil, ali si kaj premikal avto, je bilo to točno na istem naslovu,... Navedi mal podatkov iz obvestila ki si ga dobil!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER Ne apr 03, 2005 11:38 am

Nima veze, dejansko če je avto stal na mestu ne moreš dobit dveh istih kazni. Nemogoče, ni v skladu z ustavo! Ni važno, ali si sam ostranil obvestilo, šlo je pač za dejansko zmoto redarja in druga kazen je nična. Seveda vse to v primeru, da je avto skoz stal na mestu, kjer se je zgodil prekršek. Če si ga kej preparkiral ta določba ne velja več!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
Lenuh007
Novinec

Napisal/-a Lenuh007 Ne apr 03, 2005 2:24 pm

Pozdravljeni!
Se opravicujem za pozen odgovor.

Avto sem pustil cez teden na istem mestu. Jest se v LJ pripeljem na studij in ker imam zelo blizu fax, avtomobila niti ne rabim med tednom.

Res je kot sem napisal. Avtomobil je stal na istem mestu in vmes ga nisem premaknil. Niti do njega nisem sel, ker te potrebe nisem imel. Na kar pridem neki dan v sredo (30.03.05) popoldan tja in zagledam eno poloznico nad drugo, v svoji vreckici. Vsi podaki se ujemajo; krsil naj bi obakrat isti zakon na istem mestu z istim avtomobilom (registracija je pravilno zapisana prepisana :) )

Moram rect, da so imeli redarij in tudi jaz sreco, da je obvestilo se zmerom stalo tam, kajti le to ni bilo zataknjeno za brisalec.. Steklo je bilo mokro in zato se je ta vreckica tudi obdrzala gor.

Skratka... kaj je na mestu da naredim?
Za ugovor, da nisem kriv ne bo slo :) .

Jest izkusenj z ugovori in zavlajacevanjem nimam. Mi lahko kdo karkoli svetuje, kaj bilo najbolj smotrno naredit (poleg poravnave :cry:)?

LP Lenuh007
LP Lenuh007
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER Ne apr 03, 2005 5:35 pm

Predvidevam, da se prekrška dnevno izključujeta, torej je bil eden na en dan drugi pa na naslednji. Vseeno napiši pritožbo zoper 2x kaznovanje za isti prekršek. seveda moraš prej počakat, da dobiš domov plačilni nalog, na katerega se boš lahko pritožil.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
Lenuh007
Novinec

Napisal/-a Lenuh007 Ne apr 03, 2005 6:40 pm

aha... naj napisem pritozbo zoper 2x kaznovanja za isti prekrsek?
Ena kazen znasa 20kSiT, ce placam takoj, pa 10k.

Kaj se lahko zgodi?
- ce mi ugodijo placam polno kazen, 20k za posamezno kazen, al se vedno placam 10k?
- ce mi ne ugodijo, placam vseh 40k.

joj.... najbolj da placm prej manj, kot vec pozneje.

se nekaj dni imam, da se odlocim kaj naj.

hval vsem,
LP Lenuh007
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Napisal/-a BiMMER Ne apr 03, 2005 9:20 pm

A ti je že bil vročen plačilni nalog (torej, ali ti je poštar že prinesel plavo kuverto)?
Če ne se nimaš kej bat in lahko počakaš, da ti jo prinese. Potem imaš pa 8 dni al da se pritožiš ali pa plačaš polovičko. Torej do takrat ko ti bo poštar vročil zadevo se nimaš kej bat! Mal razmisli kaj se bolj splača, po mojem mnenju bi lahko zoper drugo kazen upravičeno vložil pritožbo. Še to mi povej, se datumsko kazni ujemata ali sta vsaka na svoj datum?
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
Lenuh007
Novinec

Napisal/-a Lenuh007 Po apr 04, 2005 12:21 pm

Aha... a tako to poteka.
Ne, postarja se ni bilo.

In res... kiksnil sem. Kazni se ne ujemata datumsko. My mistake... sorry! Datuma si sledita.

Pol bom pa se mal pocakal.

Hvala vsem. Tud tistim, ki so se zdela moja vprasanja hecna ali celo tupasta, ampak jest s tem nimam izkusenj.
LP Lenuh007
Slika
Slika
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov