Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

kochagna
Nov uporabnik

Kraj: kp

Napihal 1.88

Napisal/-a kochagna Če apr 07, 2005 10:20 am

Zdravo,

rabil bi pomoč. Lani oktobra sem napihal 1.88. Prvič v svojem osemletnem vozniškem stažu bom naslednji teden obravnavan pri doniku za prekrške.

A je res, da v sodni praksi, sodnik za prekrške ne odredi odvzema vozniškega, če si nepredkaznovan???

Skratka, kakšno kazen lahko najverjetneje pričakujem?

Hvala!

Uporabniški avatar
HyundaiGTI
Novinec

Kraj: Še sam ne vem dobr

Napisal/-a HyundaiGTI Če apr 07, 2005 10:34 am

To je pa čist odvisn od volje sodnika/sodnice
Ej štef pazi s kom dirkaš !!!

kochagna
Nov uporabnik

Napisal/-a kochagna Če apr 07, 2005 10:36 am

Pa imam šanse ne izgubit vozniške?

Uporabniški avatar
mihajlo
Novinec

Napisal/-a mihajlo Če apr 07, 2005 10:37 am

do 1.10 promila je 50.000 sit kazni (ali več) pa pet peik se mi zdi... ti boš pomoje dobil 100.000 pa odvzem za 3 mesece (nism čist zihr)...

Pa še neki - PIJAN SE NE VOZI! :nae

K bi vas ja čim več k vozte nasekani dobil :pray: :P

kochagna
Nov uporabnik

Napisal/-a kochagna Če apr 07, 2005 10:42 am

Vem, da se pijan ne vozi. In vem tudi to, da je nesmiselno, da vam rečem, da sicer nikoli ne pijem, ker ponavadi vsak pijanček tako pravi, vendar tisti , ki me poznajo vedo, da vam ne lažem.

Meni je grozno žal, za ta prekršek, in strah ki ga doživljem je najhujša kazen. Ampak odvzem vozniškega bi bil zame katastrofa, ker bi še službo izgubil!

Hvala.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če apr 07, 2005 10:50 am

hmmm, jaz mislim da ti bo izpit v vsakem primeru šou po gobe, ker 1.88 pa je res kritično.

Glej nimam nič proti nobenemu, razumem da popiješ kdaj kaj, ampak če bi potemtakem vse spustili z opominom nebi čisto nič naredli.

Plačal boš kr fin znesek, izpit pa ti bo verjetno tudi šel.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

kochagna
Nov uporabnik

Napisal/-a kochagna Če apr 07, 2005 10:52 am

Tisti fin znesek bo zame hud, odvzem pa stvar za se it ubit. Razumete? Rabim nasvet kako sodnika prepričat, da mi da le točke in kazen.... Prosim pomagajte, ker sem obupan!

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Če apr 07, 2005 10:52 am

Povej to sodniku, sicer boš pa tako ali tako obravnavan po starem zakonu. Ker gre za hujši prekršek zate abolicija žal ne velja. Za kazen ti pa težko kaj rečem kakšna bo... Boš mogu počakat na to, kaj bo rekel sodnik
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če apr 07, 2005 10:52 am

Js mislm da ti ne bo šel. Dobu boš pa najvišjo denarno kazn pa 7 pik... Kapa vem...
Slika

kochagna
Nov uporabnik

Napisal/-a kochagna Če apr 07, 2005 10:55 am

Mislite, da bo torej uslišal moji prošnji? Glejte službeno potujem 1 tedensko z avtom in rabim nujno izpit..... Pa verjemite vsaj vi,... nikoli ne pijem, pa četudi ne vozim, ker alkohola sploh ne maram

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Če apr 07, 2005 10:58 am

Ni treba nas prepričevat. Sodnika je treba. ;) To vse lepo povej sodniku, pa nej dobi filling da ti je res žal in da se ne bo več zgodilo itd... je pa res da je vse odvisno na katero nogo bo sodnik tisti dan vstal.

Vso srečo.
Zadnjič spremenil stealth, dne Če apr 07, 2005 11:00 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če apr 07, 2005 11:00 am

kochagna je napisal/-a:Mislite, da bo torej uslišal moji prošnji? Glejte službeno potujem 1 tedensko z avtom in rabim nujno izpit..... Pa verjemite vsaj vi,... nikoli ne pijem, pa četudi ne vozim, ker alkohola sploh ne maram

Hm, sj ne vem če ti ga kr na mestu vzamejo... Mislim, da morš to na občino it uredit al kako že...
Slika

kochagna
Nov uporabnik

Napisal/-a kochagna Če apr 07, 2005 11:01 am

Hvala vsem vam....

Hkrati bi pa izkoristil priliko še za izjavo namenjeno vsem tistim, ki bi lahko morda bili en dan v moji koži. Ne piti, ker najmanj kar bo, bo grozna kazen,... kar je najhuje pa je to, kar se s srečo v nesreči ni zgodilo meni, da celo koga poškodujete ali bog ne daj ubijete.

Alkohol resnično ne sodi za volan, in to boste morda prej uslišali s strani osebe, ki se je napila in vozila.

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. Če apr 07, 2005 11:01 am

kochagna je napisal/-a:Mislite, da bo torej uslišal moji prošnji? Glejte službeno potujem 1 tedensko z avtom in rabim nujno izpit..... Pa verjemite vsaj vi,... nikoli ne pijem, pa četudi ne vozim, ker alkohola sploh ne maram

Kako si pa potem vozil pod vplivom? Te je kdo drug napil?

Drugače pa razloži sodniku, da potrebuješ avto za službo. Je to nekakšna "olajševalna" okoliščina...
Izognite se nerazumnim kaznim za prehitro vožnjo - www.radardetektor.si

Uporabniški avatar
mihajlo
Novinec

Napisal/-a mihajlo Če apr 07, 2005 11:01 am

Odvisno je od sodnika kaj bo upošteval kot olajševalno okoliščino (recimo da nimaš nobenga prekrška od prej). Pa povej da rabiš avto in da se zavedaš svojih dejanj - ter si zagovornik upoštevanja predpisov...

Reče še:"Napaka se lahko zgodi, ne sme se pa ponoviti." 8)

kochagna
Nov uporabnik

Napisal/-a kochagna Če apr 07, 2005 11:03 am

a mi kdo lahko pove kako je v sodni praksi??? Mislim, večinoma kako sodnik odloči v takem primeru?

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande Če apr 07, 2005 11:04 am

Jaz tudi mislil,da ce bos lepo povedal sodnici ali sodniku,da se prekrska ki si ga storil zavedas in da ti je posteno zal...Pa da sprejmes kazen karsna ze bo,samo da brez izpita pa pojasni da nebos mogel ziveti(povej da si z tem sluzis kruh za prezivetje)!Ker kazen bos tako ali tako moral poravnati,pa se lahko jo poravnas na obroke.Ce ti pa izpita vzamejo bo pa se samo problem vec in denarnica bi trpela tako in drugace...Jaz mislim da bi se lahko pogovoril in bi tudi zastopil.Sam sicer nisem nikoli bil v cim podobnim sam sem pa vcasih naredil kaksno pizdarijo pa ti po povem da so tudi sodniki,sodnice samo ljudje... ;) Upam da nabolje resis problem.Javi kako si odnesel.Lep dan zelim se naprej.s_mande

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Če apr 07, 2005 11:07 am

kolegica je že pol leta brez ispita ker je napihala 1.57 aja pa ni blo nobene nesreče al pa kej tazga
uglavnem ustavl so jo je odvzeli izpit do streznitve, pol je vozila in ko je dobila odločbo sodnika je ugotovila da je pol leta prepovedan delat izpit, sam 4 mesce je pa že potekl, še preden so ji izpit uradno vzel
zdej pa spet špara za nov izpit
jst bi sam neki reku takih budal ne rabmo na cesti (tud prjatlca dobr ve moje mnenje o njenem idiotizmu)
lp

kochagna
Nov uporabnik

Napisal/-a kochagna Če apr 07, 2005 11:09 am

Torej jaz nimam šans obdržati izpita?

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Če apr 07, 2005 11:10 am

Po moje ti tudi ne bo šel izpit. Glede na poste si kar neki dihtig človek, to bo tudi sodnik videl. Lepo pošteno objasni, kaj je bilo tisti večer, pa službo moraš omenit. Po moje bo 90 000 sit + sodni stroški + 7 pik.

Če ti izpit vzamejo:
Domov dobiš obvestilo, da je prišlo do odvzema in v 8-ih dneh ga moraš vrnit na upr. enoto. Drugače ga pride rajonski iskat domov. Konec.

No, jaz sem se vozil par mesecev kar brez izpita, potem sem na novo naredil.
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost