Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Aleš Snoj
Nov uporabnik

Oškodnina za nesečnico

Napisal/-a Aleš Snoj Pe apr 22, 2005 12:08 pm

Pred nekaj meseci sva bila z ženo, nosečo v 6.mesecu, udeležena v prometni nesreči. Pijan voznik je zaradi neprilagojene hitrosti zaletel v naju od zadaj. :x Takoj po nesreči so naju oba pretegnjena in seveda izredno zaskrbljena z naraščaj z rešilcem odpeljali v KC. Sledile so fizioterapije za oba, s tem da za ženo v omejenem obsegu zaradi nosečnosti. Zdravniki sicer niso ugotovili nobenih vidnih posledic za plod, vendar sva bila vse do poroda močno prestrašena. Seveda sva se oglasila do odvetnika, ki je nemudoma vložil odškodninski zahtevek tudi za nematerialno škodo in sledila so trda pogajanja z zavarovalnico. Ta je ponudila za moj pretegnjen vrat in hrbtne mišice dokaj povprečno odškodnino, praktično enak znesek pa tudi moji visoko noseči ženi ?? -> razlika med zadnjima poravnalnima ponudbama je le 15k SIT. Po zadnjem tretjem krogu pogajanj, kjer smo se navzgor premikali po 20k SIT, nama je odvetnik zatrdil da se zavarovalnica ne misli več pogajati. :oops:
Vprašanje ;) : Prosim vse tiste izkušene, če mi svetujete kaj naj sedaj storiva , ali naj podpiševa praktično enaki zelo povpr. ponudbi (600k SIT) ali greva v tožbo zoper zavarovalnico oz.njihovega zavarovanca. Zanima naju tudi, če poznate kakšne podobne primere.

Hvala in LP

Uporabniški avatar
Rancid
Stalni uporabnik

Napisal/-a Rancid Pe apr 22, 2005 12:14 pm

A lahka sam neki prasam??? A je bila ta nesreca na celovski cesti mogoce??

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker Pe apr 22, 2005 12:47 pm

Jaz bi šel v tožbo in sicer iz dveh razlogov:
1. Res sta morala prestajati grozen strah glede novorojenčka in to je čisto drugače kot kdo, ki po nesreči "težko zaspi zaradi psihičnih težav"... Tu vama privoščim precej višjo odškodnino!
2. Tožil bi že zato, ker je tisti k****n vozil pijan. To pa tako sovražim... Po mojem mnenju bi se nad 0'5 jemalo izpit. Nad 1'5 za vedno.
Upam, da bosta čimbolj uspešna.

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Pe apr 22, 2005 3:00 pm

hm, ja stvar je zapletena z več vidikov. Zavarovalnica pač izplačuje samo "vidne" oz. ugotovljene poškodbe, torej ti za psihične bolečine in strah ne bodo izplačali nič! Druga stvar je civilna tožba, kjer ne tožiš zavarovalnice ampak direktno osebo, ki je povzročila nesrečo. Tukaj se spet zadeva zaplete: postopek ponavadi traja caa. 10 let in še to ni vedno uspešen. Drug problem je, če oseba nima dovolj premoženja in mu nimajo kaj vzet ostaneš bez vsega. Torej po mojem mnenju vzemi tisto, kar ti je priboril odvetnik od zavarovalnice, ker v nasprotnem primeru lahko pričakuješ odškodinio čez kar nekaj časa pa še to ni ziher! odloči se sam!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov