Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

limited
Nov uporabnik

videno - kupljeno

Napisal/-a limited Po maj 02, 2005 2:47 pm

Pozdravljeni.
Mogoče je že kje sorodno vprašanje postavljeno, pa ga nisem našel.

Prodal sem vozilo renault megane 1.6e, letnik 1996 in smo v nekaj dneh tudi vse dokumente uredil.
Čez nekaj časa, pribljižno 10 - 14 dni me kupec kliče, da mu avto pije vodo in da bo šel na servis, čez nekaj dni pa mi še pošlje pismo, da mu naj pošljem denar za popravilo, ker je menjal tesnilo glave, sicer bo to rešil prek sodišča.

Bila pa je narejena komisijska kupoprodajna pogodba. Kaj storim oz. kaj lahko on stori?

Hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Po maj 02, 2005 3:07 pm

če je avto prepisan nanj, potem nima šans, vsaj pomoje ne....
Avto je viden in kupljen in prodajalec za kasneje opažene napake ne odgovarja, tko da ko ga j**e!!!

Uporabniški avatar
sašo&FIAT
Novinec

Napisal/-a sašo&FIAT Po maj 02, 2005 3:41 pm

kupec ima po zakonu za prikrite napake ipd.zahtevat povračilo stroškov ali kupnine vendar le v 8-mih dneh od dneva nakupa.
Če je bila napaka vidna po tem roku ne bo nič dosegel tud s tožbo ne.
tko da brez skrbi. 8) 8) 8)

limited
Nov uporabnik

Napisal/-a limited Po maj 02, 2005 3:43 pm

Da je tesnilo šlo jaz nisem vedu, sicer pa mi je en rekel, da bi se temperatura motorja že dvignila od NM do KR ali pa bi verjetno že zakuhal, če bi bilo tesnilo že prepihano.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Po maj 02, 2005 3:52 pm

Za prikrite napake lahko odgovarjaš, vendar jih je teško dokazat. Se pravi ti bo teško dokazal, vendar so v igri sodni cenilci/izvedenci.. bla bla bla, tisti ki bo zgubu bo plačal goro denarja še za sodne stroške. Tako da bo tip pomoje 10krat premislu preden te bo tožu. Zaenkrat naj še samo blebeta, ko dobiš poziv, pa se še vedno da izvensodno poravnati.

Uporabniški avatar
GOX
Novinec

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a GOX Po maj 02, 2005 4:14 pm

sašo&FIAT je napisal/-a:kupec ima po zakonu za prikrite napake ipd.zahtevat povračilo stroškov ali kupnine vendar le v 8-mih dneh od dneva nakupa.
Če je bila napaka vidna po tem roku ne bo nič dosegel tud s tožbo ne.
tko da brez skrbi. 8) 8) 8)

mogoče se je napaka zgodila dan po tem ko ga je prodau tko da ne more govort o prikriti napaki

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Po maj 02, 2005 4:38 pm

po sistemu videno-kupljeno stari lastnik ne odgovarja za težave, ki nastanejo po prepisu vozila...kr nej toži če hoče, mu pa vrni pol za čustvene posledice pa bla bla...
tut mene so naj*** pa se nism sekiru, kar podpišeš, podpišeš, sam si kriv.
če se mu je tok šlo, bi ga pa pelu k mehaniku, kateremu zaupa in bi mu ta povedu kk stvari stojijo

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Po maj 02, 2005 4:46 pm

drgač pa...ko sm bral eno izmed starejših tem, ko airbagov ni blo not pa to...to bi tožu, za popravila na mašini pa se po moje nima noben za bunit, kr je to riziko, ki ga vzameš ob nakupu rabljenega vozila.
a ni res, da bi večina prodala avto pred večjim popravilom?je...to je treba upoštevat, isto bi naredu ti in isto delajo drugi...

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff Po maj 02, 2005 5:47 pm

Točno! Za take stvari ti njemu ne moreš odgovarjati. Avtomobil je kupil privat, ga je peljal in pregledal. S podpisom se je zavezal, da je z vozilom seznanjen in zadovoljen. Garancije pri takem načinu prodaje-nakupa ni. Ko si imel avto ti je delal brez problema. Lahko, da ga je teh 10 dni turiral in je dihtunga na glavi šla - tebe za to boli ku**c. Naj si jo popravi. Zakaj bi te klical šele po 10-tih dneh a ? Zato, ker je lahko prej bilo vse vredu...... ;)

Lepo mu stvari objasni in naj grozi svoji teti zakaj mu ni prinesla rož rdeče barve in ne belih bla bla bla :lol: :lol:

BTW: tudi avtohiše ne dajejo garancije na take dele kot je dihtunga glave pri rabljenih avtomobilih, naj gre vprašat, če ne verjame ;)
Če se bojiš brzine prelepi števec!

plazydor
Nov uporabnik

Napisal/-a plazydor Po maj 02, 2005 6:18 pm

Hja. O sistemu videno/kupljeno bi se dalo razglabljati. Vendar pa naj bi to pomenilo, da prodajalec ne odgovarja če se kupcu avto pokvari po prepisu. Zato je priporočljivo, da se kupec vzame čas in pogleda avto. Če pa se kupec ne spozna na avto pa naj mu avto pregleda strokovnjak in potem se opravi prepis.

Sicer pa se puščanje vode vidi in opazi.

Moje mnenje pa je, da bi sistem videno/kupljeno ukinili in podali kuporpodajne pogoje, da se kupec zaščiti. To pa zato, ker po tej zemlji in tako tudi po Slovenji, sprehaja veliko barab, ki nategnejo ljudi, ki mogoče težko spravijo skupaj 1miljon za rabljen avto. Potem pa mu le ta crkne in ima lahko grozne stroške. Tista baraba, ki pa mu je prodal ta avto pa se smeje in šeje dnarce.
Samo Bog mi lahko ukazuje, ostali me pa morajo poslušat

Uporabniški avatar
Fry
Nov uporabnik

Napisal/-a Fry To maj 03, 2005 4:11 pm

limited, kot je naslov teme, na pogodbah lepo pise, da je avto kupljen po sistemu videno-kupljeno. Ce res nisi vedel za napako potem skoda, samo ce je tesnilo na glavi fuc se to kaj kmalu opazi, ne sele po 14ih dneh. Jaz osebno, ki se mi da ubadat s takimi stvarmi, bi sel do njega in se na lastne oci preprical, ce je vse res. Ce je, bi mu primaknil kaksen tolar zraven za popravilo, ze zaradi kulture prodaje. Kaj bos ti naredil se odloci sam, ampak na sodiscu on praviloma ne more zmagat.

Ko smo pa ze pri tesnilih za glavo. Koliko pa stane menjava tesnila za glavo na nepooblascenem servisu? Bi bil zlo hvalezn ce mi povete. Hvala.

LP,
Fry

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So sep 17, 2005 7:26 pm

Kaj pa če ti kupiš avto,ki je na trgu najcenejši model od vseh ostalih avtov(npr. če dam primerjava clio L.94 boš enga kupu za 400000 sit pa bo npr. z napokako ki jo nisi vidu prej al pa če kupš isti letnik za 200000 sit pa je ravnotko ena napaka. Končno sej je v dnarju razlika.

A mi lohka en to pojasni

lp

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Napisal/-a daewoo_rugby To sep 27, 2005 1:24 pm

ti mu nč dnarja dat ker tuki nima šans.

Uporabniški avatar
zombi
Novinec

Napisal/-a zombi To sep 27, 2005 2:42 pm

Gospod je pač kupil "napačen" avto, ker je megane 1.6 znan po tej težavi in lahko v roku 30Kkm prebije tesnilo glave... Te tažave so imeli prvi letniki, če je prave serije, to popravijo celo brezplačano. Vem, ker je imal bratranec iste težave s svojim meganom.
Jaz bi popzdil in avto prodal, njemu pa je bil ovseeno, ker je popravil na uradnem servisu in pri njegovih kilometrih, mu je prej kot v enem letu zopet prebilo tesnilo, ki je pa je bil tokrat popravljen v garanciji. (v tem primeru je dobro dat originalne dele, čeprav ti na servisu ponudijo cenejšo opcijo).

Ko je tesnilo prvič zdržalo več kot leto, je pa avto takoj prodal.
Še ena žalostna zgodba kako Reanult za testiranje uporablja kupce. Vedno se je potrebno izognit prvemu letniku model. Podobna sranja so bila s prvimi lagunami novejšega modela... (tiste s kartico), smo imeli kar nekaj težav s služebeno...
<FyreDaug> fuckin ricers
<FyreDaug> civics are like tampons, every pussy has one

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 To sep 27, 2005 2:58 pm

Vidim da ste o tem že pisali a vseeno!
Tip se naj pritoži na renault SLO in uveljavi stvarno napako in še kaj bi se našl.
Tud mojmu kolegu je šla dihtunga pr meganu okrog 70k kilometrov. Pa se je tip do tisteg atrenutka vozu z nikoli več kot 3000 obrati sedaj pa ga tišči ker vid da tud s počasno vožnjo ne dosežeš ničesar v kolikor je napaka pač serijska. LP
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

Napisal/-a MALIJOHN To sep 27, 2005 3:51 pm

Ena šala na ta račun: En moj kolega iz Črne Gore je tud tko enga nategnu(ne mislim nate da si ga tud ti nategna) z enim ventotom. In ko mu je kupec pršu nazaj da mu vrne kupnino mu je ta moj kolega reku: Me ne zanima v pogodbi lepo piše "OGLEDANO-POGLEDANO" namest videno kupljeno. Moja reakcija :/:o:/ :EE :cry :rofl :vc :noro :har :ue :bonk :atensn

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Pe okt 21, 2005 6:05 am

Pogodba ti zagotavlja pravno varnost - tudi če njemu avto razgoni če isti trenutek ko podpiše pogodbo.
NE UBADAJ SE 8)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov