Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Samponcek
Nov uporabnik

imel prometno nesrečo- kdaj in kakšna bo moja kazen

Napisal/-a Samponcek So maj 14, 2005 9:00 pm

lep pozdrav!
sem nov član na forumu in imam eno vprašanje glede prometne nesreče, ki se mi je zgodila 26.12.2004.zaletel sem se v taxi, ter s kraja nesreče pobegnil, nato pa naslednji dan odšel na policijsko postajo, ker sem tam pustil odbijač in z njim tablico.Do sedaj še nisem dobil nobenega poziva k sodniku in nevem koliko bo približno znašala moja kazen.Na taxiju je bilo ocenjeno na oko okoli 50000 sit škode.Kosem prišel na zavarovalnico sem dal kuponček, zanima me ali zavarovalnica krije škodo na taxiju ali ne, ali pa potem ona terja od mene znesek nazaj. Sem mladi voznik.Kdaj približno lahko pričakujem sodnika.Hvala za odgovore!

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER So maj 14, 2005 9:17 pm

kot prvo, za pobeg je bila po starem ZVCP (ki bo v tvojem primeru veljal zate) zagrožena kazen 90.000 SIT, ki jo boš sigurno dobil. Prav tako, ti bo sodnik dodelil še kakšno kazen zaradi prehitre vožnje, neprilagojene hitrosti ali premajhne varnostne razdalje, odvisno kaj so policisti ugotovili za vzrok! To da si se naslednji dan sam prijavil ne spremeni dejstva, da si pobegnil s kraja nesreče in ti 90k ne uide!
Če si dal kuponček tvoja zavarovalnica krije stroške popravila taxiju. Ti pa boš imel drugo leto posledično 20% dražje zavarovanje!

Še to, lahko se zgodi, da te za tvoj prekršek doleti abolicija, torej ti bodo prekršek odpustili, kar pa ne velja za zavarovanje ki ga boš moral drugo leto plačat 20% več.

Toliko na kratko, kaj se ti bo zgodilo!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Samponcek
Nov uporabnik

Napisal/-a Samponcek So maj 14, 2005 9:40 pm

Hvala bimmer za odgovor.Še nekaj, koliko kazenskih pik pa lahko dobim in ali bom obveščen če me doleti abolicija in pa kdaj.kaj pa če grem k drugi zavarovalnici registrerat avto ali se tudi tam upošteva 20% več. LP!

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Ne maj 15, 2005 9:47 am

Samponcek je napisal/-a:Hvala bimmer za odgovor.Še nekaj, koliko kazenskih pik pa lahko dobim in ali bom obveščen če me doleti abolicija in pa kdaj.kaj pa če grem k drugi zavarovalnici registrerat avto ali se tudi tam upošteva 20% več. LP!

Lahko storniraš polico in začneš na novo. Se ti pa ne splača, če imaš tudi z 20% še vedno določen bonus, ker tega s storniranjem izgubiš.

Lp

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Ne maj 15, 2005 9:58 am

greš na drugo zavarovalnico pa je stvar rešena, začneš iz nule s5.

drgač sm tut jz decembra 2003 mel majnši problem, ko sm šel rikverc sm se dotaknu enga odbijača, pol smo se stepl in jz sm šel čez 2dni, mnde na 31.12 je pa policaj pršu, mi sliku avto...dobu sm kazn 5000 sit(bogsiga vedi zakaj), pa predlog za sodnika, ampak sm januarja letos dobu domov sporočilo o aboliciji.

v tej aboliciji, pa kolker sm zadevo spremlju, so opravičval le stare zadeve, pred uvedbo novga zakona...ti pa še niti prijave k sodniku nisi dobil in je mala verjetnost da boš opravičen plačila kazni.

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Ne maj 15, 2005 3:12 pm

Tole da začneš od nule je problem, odkar so vse zavarovalnice povezane v skupno bazo. Če te bodo preverili boš mogu, kjub menjavi zavarovalnice plačat tistih 20% več!

Glede pik ti pa ne morem nič rečt. Odvisno bo od tega, kaj je bil razlog PN. Ali je bila to prevelika hitrost (dejansko hitrost je možno ugotoviti po zavornih črtah, če so te vidne), lahko je bil razlog premajhna var. razdalja, lahko neprilagojena hitrost, lahko izsiljevanje prednosti. Marsikaj bi lahko blo, tako da ti težko rečem glede kazni!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Ne maj 15, 2005 5:08 pm

BiMMER je napisal/-a:Tole da začneš od nule je problem, odkar so vse zavarovalnice povezane v skupno bazo. Če te bodo preverili boš mogu, kjub menjavi zavarovalnice plačat tistih 20% več!

Glede pik ti pa ne morem nič rečt. Odvisno bo od tega, kaj je bil razlog PN. Ali je bila to prevelika hitrost (dejansko hitrost je možno ugotoviti po zavornih črtah, če so te vidne), lahko je bil razlog premajhna var. razdalja, lahko neprilagojena hitrost, lahko izsiljevanje prednosti. Marsikaj bi lahko blo, tako da ti težko rečem glede kazni!

jz sm decembra prešaltu na drugo zavarovalnico brez težav, sm pa poznal agenta, ki pač pol ni zahtevu od mene stare police...

Uporabniški avatar
diablo255
Nov uporabnik

Kraj: Naj globja lukna na zemlji

Napisal/-a diablo255 To maj 17, 2005 3:55 pm

jest sm se zaletu 20.12.2003 in dobu lasko leto poleti sodnika za prekrške. Dobil sem samo kazen za povzročitev prometne nezgode čeprav je bila zdraven še neprilagojena hitrost ter majhna var. razdalja vse skupi sm plaču 30k sit.
Vi sam derkite vsi boste končal pri men.
I OWN U ALL !!! :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
jojovix
Novinec

Napisal/-a jojovix Pe maj 27, 2005 12:50 pm

BiMMER je napisal/-a:kot prvo, za pobeg je bila po starem ZVCP (ki bo v tvojem primeru veljal zate) zagrožena kazen 90.000 SIT, ki jo boš sigurno dobil. Prav tako, ti bo sodnik dodelil še kakšno kazen zaradi prehitre vožnje, neprilagojene hitrosti ali premajhne varnostne razdalje, odvisno kaj so policisti ugotovili za vzrok! To da si se naslednji dan sam prijavil ne spremeni dejstva, da si pobegnil s kraja nesreče in ti 90k ne uide!
Če si dal kuponček tvoja zavarovalnica krije stroške popravila taxiju. Ti pa boš imel drugo leto posledično 20% dražje zavarovanje!

Še to, lahko se zgodi, da te za tvoj prekršek doleti abolicija, torej ti bodo prekršek odpustili, kar pa ne velja za zavarovanje ki ga boš moral drugo leto plačat 20% več.

Toliko na kratko, kaj se ti bo zgodilo!

Če je bilo v policijskem zapisniku ugotovljeno, da je povzročitelj nezgode, pobegnil s kraja nezgode, zavarovalnica plača škodo oškodovancu, VENDAR NAKNADNO REGRESIRA POVZROČITELJA!!!!! To zavarovalnica stori v primeru vožnje povzročitelja, pod vplivom alkohola in drugih prepovedanih substanc in tudi v primeru pobega s kraja nesreče:
Po domače to pomeni da mora povzročitelj, ki je pobegnil s kraja nesreče zavarovalnici plačat vso oškodovancu-em, izplačano odškodnino, z zamudnimi obrestmi vred. To velja za materialno in nematerialno škodo. Če se ne motim pa znesek regresa ne sme presegat 13 povprečnih slovenskih plač.
Sicer pa vse to piše na zavarovalni polici ki jo vsak izmed lastnikov zavarovanih vozil podpiše, a nas malo pogoje zavarovanja tudi prebere.
ZDEJ PA LAHKO SAMO UPA DA TAKSIST NI ŠEL NA URGENCO PO OVRATNICO, AL PA BOUH NE DEJ DA JE BIL TAXI POLN IN SO ŠLI VSI PO OVRATNICE.
KAM'R Č'M, S SUBARUJ'M PRID'M!!!
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost