Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Ziggy
Novinec

Kraj: Kamnik

zamudne obresti pri kazni za prekršek

Napisal/-a Ziggy To jul 05, 2005 10:52 am

Zanima me naslednje: brat od punce je mel eno nesrečo, ko je na parkirplacu enga butnu in odpelju (enmu je pač ogledalo butnu in mu ga je zaprlo). Ker ga je folk vidu so pršli dam polcaji in poslikal avto, ki pa je bil butnjen v prometni nesreči, ki se je zgodila po tem dogodku na parkirišču (dokaz:evropsko poročilo). Ni pa mogu dokazat kakšn je bil avto po dogodku na parkirišču, zato so krivično vso škodo pripisal trku na parkirišču. Ampak nima veze, dal je kupon unmu iz parkerplaca in spisu je pritožbo na kazen ki jo je dobil od sodnika za prekrške, ker je pobegnil. Bla je okol 45 jurjev za pike pa ne vem . Pritožbo je oddal več kot leto nazaj, ni pa še nč dobil. Zdej me pa zanima al njegov prekršek spada pod tiste ki so vključeni v abolicijo, če pa ne, ga pa najbolj skrbi, da bo mogu plačat zamudne obresti. Ali sploh obstajajo zamudne obresti pri teh zadevah, ker jest sem mu reku, da če bi oni zavrnil prošnjo(in ga o tem obvestili, kar ga pa niso) in še vedno ne bi hotu plačat, bi mu pač trgal z računa, al pa njegovim staršem. Skratka: ali je možno da bo prekršek izbrisan, če pa ne, ali je možno da mu bodo zaračunali zamudne obresti, ker je od prispele odločbe že več kot leto?

Uporabniški avatar
joke
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a joke To jul 05, 2005 11:05 am

Zamudnih obresti na denarne kazni ni. Sicer bi pa po moje ta prekršek moral zapast pod abolicijo.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost