perko84 je napisal/-a:Takole to zgleda:
OBČINSKA INŠPEKCIJA IN REDARSTVO-OBČINA IZOLA
OBVESTILO O PREKRŠKU 043735
Pooblaščena uradna oseba je ugotovila da ste v Izoli dne X.X.XXXX, ob XX uri z vozilom XXXX reg. štXXX v-na >>neimenovan- v simonovem zalivu<< storili nasednji prekršek:
1.
2.
3.
4. parkirali v nasprotju s 56. členom ZVCP
...................................................................Foto (ni obkrožen)
...........................................................pooblaščena uradna oseba XXX
ZANIMA ME: Koliko je za plačat saj nikjer ne piše, oziroma če sploh je , slika ni označena, prav tako ne številka računa na katerega naj plačam. Kako naj se pritožim, če bom dobil kaj po pošti... SVETUJTE!!!
Storil sem naslednjo napako pri parkiranju:
BiMMER je napisal/-a:Pa sej ne morem vrjet no,... Kr nekaj svetujete pa noben pojma nima kaj govori. Mi lahko poveš, zakaj si narisal tisto sliko? Da se nebi slučajno kdo pretegnil in mogoče pogledal v zakon kaj sploh piše v 56.čl. Ne raje se vtikate v sliko, ki je popolnoma brez pomena. Nikjer ni prepovedano postavit avto v nasprotno stran, pač delaj z njim kar ti paše.
U glavnem,... 56.čl. ZVCP-1 govori o območjih kratkotrajnega parkiranja, in očitno si prekoračil mejo 2ur kot je dovoljeno parkirati na takih mestih.
Glede možnosti plačila; predvidevam, da si dobil na avto samo listek z napisom "Obvestilo o prekršku". Kot sem tukaj že neštetokrat pisal obvestilo nima nobenih pravnih posledic in tudi zoper to obvestilo ni možnosti pritožbe. Kar ti preostane je čakanje na priporočeno pošto, kjer bo priložen tudi plačilni nalog. Zoper to odločbo se lahko v 8 dneh tudi pritožiš ali pa ga (v 8.dneh) plačaš po polovični ceni. Sicer pa, vse to piše na odločbi tako, da je vse kar je potrebno pri tem samo znanje branja!
Torej,...še kakšno vprašanje
gigoxxx je napisal/-a:.... Zato prosim g. policista, da se ob uradnih razlagah (če že razlaga oz. utemeljuje) ne sklicuje samo na "policistovo bibiljo ali ZVCP" ampak naj v celoti razloži možen potek in rešitev.
BiMMER je napisal/-a:gigoxxx je napisal/-a:.... Zato prosim g. policista, da se ob uradnih razlagah (če že razlaga oz. utemeljuje) ne sklicuje samo na "policistovo bibiljo ali ZVCP" ampak naj v celoti razloži možen potek in rešitev.
Nevem sicer na koga leti tole ampak če bi bolje pregledal forum bi lahko opazil moj članek PRITOŽBA ZOPER POLICIJO, kjer so lepo opisani vsi postopki pritožbe. Članek sem napisal ravno iz tega vzroka, da ne pišem istih podatkov v vsak post.
Če si pa mislil kaj drugega se pa opravičujem ampak res ne razumem najbolje kaj si hotu povedat!
@perko84: Nevem kako imajo zadevo urejeno v Izoli, ampak ponavadi ti lahko prekršek dokažejo s kakšnimi fotografijami, ki so opremljeni z datumom in uro. To, da pa na obali kaznujejo večinoma vozila z LJ tablicami (oz. z ne KP) je pa itak že splošno znano!
BiMMER je napisal/-a:Princ, ...ne pametuj! Če je človek napisal da je kršil 56.čl ZVCP-1 si odpri zakon in preberi kaj pravi!
Če si res policist, ti moram napisati, da je res kršil predpis s tem da je zavil levo na parkirišče ob cesati po novem lahko parkiraš le v smeri vožnje iz druge strani pa ne smeš. Vsaj tako se prakticira v Murski Soboti. Imamo isti primer parkirišč ob glavni cesti in je vse povsod tako. Če se prepelješ iz kontra smeri ne smeš parkirati na levi strani ampak le na strani v smeri vožnje!!!!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost