Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napihal!

Napisal/-a Biskvitek So jul 16, 2005 8:02 am

No fantje zdej pa še jst rabi, pomoč! Včeraj smo ga mal žural in sem mal preveč popil...( pa brez takih da mi je prov da sm napihal pa take ker obžalujem da sem pil) in se pečjem domv in me ustavi policaj( aja nisem spil kake ogromne količine pač 4 pive) ... no kje sem ćže ostal me ustavi policaj n mi da za pihat ter jaz ker nisem nič jedel napiham 0,77 promila... no da se ve da nisem več mladi voznik tak da bi lohk napihal 0,5 promila... no ok jst prčakujem da bom pač dobu ene 50 k kazni in da bom lohk naprej pelov... in kaj mi reče polcaj "ja fnt ker si tok napihal ti bomo za 24 ur vzel vozniško" jst sm kr mal čudno pogledu ampak sm reku ok in moram jutr po vozniško, sam čudno se mi zdi k nism tok prekoracu dovoljeno mejo pa mi je vzel vozniško... kolk kazni lohk prčakujem? aja pa če se kšn spozna na zakone nej mi mal obrazloži... hvala!

ps: a se mi splača pisat pritožbo?
Slika

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden So jul 16, 2005 8:11 am

40 tisocakov + 4 pike

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac So jul 16, 2005 8:18 am

ne, ker ne boš nič dosegu-napihal si ga in oni majo dokazila za to.
naslednjič pa, natakar taxi prosim!!!

Uporabniški avatar
STABI
Nov uporabnik

Napisal/-a STABI So jul 16, 2005 8:21 am

Malo si preberi tabelo na tem linku:
http://www.varnostvprometu.org/index.ph ... ek=alkohol

Kaj bi se pa pritoževal??, da policaj ni imel kape al kaj, če si pil nimaš kaj...,

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC So jul 16, 2005 8:52 am

Glede na tvoje vedenje in stanje je verjetno ocenil, da nisi več zmožen peljati naprej in da bi z 0,77 promila ogrožal druge soudeležence v prometu s čimer se popolnoma strinjam.
Ja, taxi je velik cenej ;) Za ta dnar bi te do Portoroža prpelu.

lp

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair So jul 16, 2005 8:58 am

Pritozba :? Pa kaj se hoces pritozevat. Pokazal je 0.77 kar bo za placat se bo placal in je. Jebat ga...nisi imel srece, da bi prisel do doma. Ce bi te zdej jebal za 0.52 pol ok. Tukaj je pa spet vse odvisno na kakega naletis, jaz sem se se vse zmenil dosedaj, ko zacne kdo kaj utrujat. :roll:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
wackosan
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a wackosan So jul 16, 2005 9:04 am

Mislim da si ti napihal 77 lg/l izdihanega zraka in ne 77 g/kg alkohola v krvi. Poglej v ZVCP-1 in boš videl, da je kazen ka velika. Meja ni več 0.5 promila na kg krvi, ampak 0.24 mg/l izdihanega zraka. Začasno ti pa odvzamejo izpit vsakič, ko napihaš preveč, pa tudi če je čisto malo preveč. Z ugovorom bo pa bolj težko.

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek So jul 16, 2005 9:13 am

ok že bolj štekam, torej sm napihal 0,77 mg/l izdihanedga zraka to pomeni najmanj 120.000 k kazni! mater spet bom mogu šparat
Slika

Golden eye
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a Golden eye So jul 16, 2005 9:17 am

kaj sem jest mal slabo tabelo pogledu al je res? Da voznik začetnik ma iste kazni kot ostali vozniki?? A niblo včasih mal drgač?

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy So jul 16, 2005 9:23 am

a j*** ga napihal si zdej boš mal z dnarjam stisnu plačal kazn pa scajtom boš pozabu sej veš ko pravjo vsaka šola nekaj stane ;)

s4ul3
Nov uporabnik

takle mamo...

Napisal/-a s4ul3 So jul 16, 2005 10:39 am

Ce si napihal 0.77 je kr mal gadno ja. Pocakej da dobis odlocbo domov. Edina moznost, k jo mas je ta, da postopek pade zarad kksne banalnosti (kar sploh ni tako redek primer) - kot je kksna slovnicna napaka v odlocbi ipd., oziroma da ti zadeva zastara (1 oz. 2 let). Z mal srece lahko postopek zastara - prvo ne dvignes takoj poste - jest je 3X nisem, v 4. sem jo ker je kasnej ze riskantno da te pridejo domov iskat. So primeri, ko se folk izogiba sodiscu (tako da gre na "dopust") in postopek pac pade, ker ne pride pred sodnika v tistem dolocenem casu. Ne vem kako je to po novem zakonu - ampak ti bi za tole skor lahko dobil sodnika. Ce mas kaksnega odvetnika za prijatelja pejt do njega mal, ker se vec alpa manj use da usaj probat. Tukej so potem se razne pritozbe - mors pa vedt, da veckrat kot se pritozis visja (mnogo visja) bo kazen na koncu ce ti ne uspe. Osebno sem napihal 1.50 (kot mladi voznik) lansko leto februarja... Pred sodnika sem sel sele lansko leto septembra - do danes pa se nism dobil odlocbe domov. Pr men so ble okoliscine rahlo drugacne, ampak vseeno. Vsekakor se mal pozanimaj okol kako to gre. Ce ne poznas nobenega odvetnika poskusi postat (prvo preberi ze objavljene poste, ker je kar nekaj takih primerov ze gor) na www.pravniki.info. Ce se bos odlocil za pritozbe je najbolje da se pred sodnikom zagovarjas z molcecnostjo. Sodnik ti bo grozil, da se s tem spuscas v se vecje tezave... ampak vec kot 120K + vozniska za tole ze ne mors dobit.

Good luck!

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker So jul 16, 2005 11:23 am

kokr jz vem, po tanovem zakonu postopki več ne zastarajo. vsakršno izogibanje oz. oviranje postopka pa je kaznivo in so kazni take, da glava peče. ma nimaš kj. kar je blo, je blo. tist plačj pa je. moj kolega je mel isti primer. napihal 0,77, pa za 24 ur so mu izpit vzel. denarne kazni je blo pa se men zdi 40k. in to je blo že letos po novem zakonu. zakaj je blo pa tok mal, me pa ne sprašvat, k ne vem.

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe So jul 16, 2005 1:07 pm

it's good when you know how to blow :D :D

:mrgreen:

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So jul 16, 2005 1:12 pm

izpit ti za 24 ur uzamejo v vsakem primeru ce napihas vec kot 0.60%o

drgac pa v tem primeru bi ti lahko zahteval odvzem krvi in na odvzemu vedno bistveno manj pokaze kot na alkotesterju.

drugic ce bos tkole na meji, kr zatezi za odvzem krvi.

pa ko te vprasa ce si kj pil, reces da ja. in to glihkar pred minuto. pol ti more dt 15min casa, v 15 minutah pa ful globok dihas, da se kri mal prenasiti s kisikom, in pol ko pihas gre iz krvi vec neporabljenega kisika in mn alkoholnih hlapov.

to preverjeno deluje. sm preizkusal alkotest, in brez tega dihanja je pokazal 1.77%o po 15 minutnem globokem dihanju je pokazal pa sam se 1.32%o.

kr bistvena razlika imo.

rd bi pa enkrat dojel kako pihajo tisti ki koma nazgani nc ne napihajo :>

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix So jul 16, 2005 2:14 pm

znanec si da dve, tri zvecilne v usta, prej pa rece, da je pil par minut nazaj. in ko caka tudi diha globoko, potem pa nekak piha v tester preko zvecilne. ne me vprasat kak, ker tega noben ne razume. v glavnem piha vedno al cisto malo al pa nic.
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo So jul 16, 2005 2:20 pm

Potapljači znajo baje to dobr izkoristt. Nekako čez nos pa direkt čez usta vn al neki. Kakorkoli kazen bo, pritoževati pa se je traparija. Kar skuhaš to poješ (no jst kr skuham ponavad stran vržem :D ).

anonimus
Nov uporabnik

Napisal/-a anonimus Ne jul 17, 2005 1:34 am

Biskvitek vozniška ti je bila začasno odvzeta zaradi tega ker si bil pod vplivom alkohola. Na ta način si bil kot voznik za 24 ur izločen iz prometa, ker se smatra da se alkohol v organizmu pač razkraja 24 ur.

Tak je postopek pri vseh ki napihajo preveč in ne prejudicira nadalnjega postopka pri prekrškovnem organu.

Vozniško dobiš nazaj po preteku 24 ur na policijski postaji ki te je obravnavala v postopku, če pa je ne boš prevzel v roku nekaj dni, pa bo poslana na tvojo domačo upravno enoto.

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Policist Ne jul 17, 2005 11:19 am

Kot je nekdo že dejal, nisi napihal 0,77 promila ampak 0,77 miligrama v litru izdihanega zraka. Ta rezultat je približno enak 1,60 promila. Za ta prekršek se izreče kazen najmanj 120.000 SIT in njmanj 10 KT. V 5. odstavku 130. člena ZVCP-1 pa piše da se vozniku ki ima več kot 0,71 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka poleg globe izreče še 18 KT. To pa pomeni da ti preneha veljavnost vozniškega dovoljenja. V tvojem primeru ko si napihal 0,77 mg/l se upošteva tudi toleranca 0,05 mg/l, kar pomeni da je tvoj rezultat 0,72 mg/l. V skladu s prej omenjenim členom bi ti moral sodnik izreči 18 KT.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Ne jul 17, 2005 11:29 am

S|icKeR je napisal/-a:kokr jz vem, po tanovem zakonu postopki več ne zastarajo. vsakršno izogibanje oz. oviranje postopka pa je kaznivo in so kazni take, da glava peče. ma nimaš kj. kar je blo, je blo. tist plačj pa je. moj kolega je mel isti primer. napihal 0,77, pa za 24 ur so mu izpit vzel. denarne kazni je blo pa se men zdi 40k. in to je blo že letos po novem zakonu. zakaj je blo pa tok mal, me pa ne sprašvat, k ne vem.

Zastarajo, ampak sele v 4 letih. In pisanje pritozb in podobna zavblacevanja seveda niso kazniva. Tufdi ce ne gres dvignit poste ne. Te bodo pac onb 3 zjutraj prisli policisti domov iskat ... :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Če jul 28, 2005 9:30 pm

Eno vprašanje za prisotne policiste tukaj na forumu!
Ali niso za te miligrame merit t.i. etilometri, oziroma da lahko merte z njim le v primeru da zavrnemo navadno pot. Od kdaj ste prešaltali na miligrame, ker se mi zdi da sedaj pokaže več kot nekoč tisti promili čeprav sem nekaj bral glede pretvorb.

Biskvitek upam da ne ampak se bojim da boš po 24urah prejel izpit za kakih 6 mesecev nato pa :cry: + lal keša.
Tud jest bom zdej rajš peš po gostilnah hodu dokler imam še izpit.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost