Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Dzulsima
Nov uporabnik

NUJNO! Radar, vozila 21 km/h preveč! NA POMOČ!

Napisal/-a Dzulsima Če jul 28, 2005 8:54 pm

Torej dons so me polcaji ustavl, k nej bi vozila 21 km/h preveč! Ustavla sm se na semaforju in sm spelala, mela sm v 3 prestavi in pols o me dobil na radrju in so me ustavl. Omejitev je bla 50 km/h, jst nej bi šla 71 km/h. Pokazal so mi na radarju, pa je gor sam pisal hitrost, ta je bla 71 km/h, pa metri to je blo 189m. Ni blo pa napisane ure pa datuma. In s polcajki rekla kje je to, d bi mogl to tut gor pisat, pa d je to lohka od unga pred mano, alpa od koga prejšnga, d nism mogla tolk velik pelat, č sm stala prej v križišču. K so mene ustavl, so enmu kazn pisal. In pač ji je šlo v nos, d sm ji nazaj povedala, mi je dala pihat, ampak sm napihala 0,00! Kazen je 30.000, SIT pa 1 kazenska točka. Dobila sm pa sam Obvestilo o kršitelju, da se izjavi o dejstvih in okoliščinah prekrška, d se je iz tega pa tega odstavka zakona, dne tega pa tega, kazen = prekoračitev hitrosti v naselju, voznica, ta pa ta, pa žig, pa podpis mene in une polcajke pa spet datum. Nikjer nč druzga ne piše, ostalo kao po pošti. K sm rekla, d se bom prtožla, pa so mi rekl, k odpelte se, dijo.

Zdej mene zanima kaj lohka nardim, k gor na umnu radarju ni blo napisanga datuma pa ure in kako lohka vem d je to res od mene, d ni to od unga pred mano, k je biv edn, k so mu kazn pisal, alpa še od koga prej d bi mel to notr. Pa od je ji 1 kaznska točka, te tut neb smel bit se mi zdi. Pa še to, tm na radarju je blo napisan 71 km/h, pa mi niso nč upošteval -3 al 4 km/h, k nej bi jih dal dol, k bi takoj v nižji razred kazni padla. Prosm pomagite, k je res nujn, cajta mam sam 5 dni d se prtožm.

Hvala!

Uporabniški avatar
Dzulsima
Nov uporabnik

Napisal/-a Dzulsima Če jul 28, 2005 9:05 pm

JA ne pa bi mogl met, k eni majo, kje majo pa pol dokaz, d si to res ti, č nimajo datuma pa ure gor. Pras*i! :x

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če jul 28, 2005 9:06 pm

hmm torej ti vse zanikaš al se želiš izmuznit....ne bo šlo tko zlahka :D
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Yagi-san Če jul 28, 2005 9:07 pm

Malo manj slenga naslednjič. Če nekaj sprašuješ, napiši vsaj malo bolj čitljivo. Plačaj kazen in to je to.

Yagi-san

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a vesolc Če jul 28, 2005 9:10 pm

jah nc...napisi pritozbo, ce res mislis, da imas prav!! pa velik srece... ;)

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Re: NUJNO! Radar, vozila 21 km/h preveč! NA POMOČ!

Napisal/-a subi92 Če jul 28, 2005 9:20 pm

Včeraj ustavil mojga fotra z 73 km-h ---- če bi peljal 1km-h več bi spadal v višji rang kazni.
Hvala bogu da ima napravca +-3km/h ampak to v tvojem primeru ne pomaga ker si v žal v rangu 10-20 - 30k SIT, edino kar lahko naprosiš je da plačaš po obrokih in če še dobro jamraš o brezupnih razmerah morda dobiš malo manjšo oziroma polovičko kazni.
Glede napisa na tvojem listku, kjer hitrost ni zavedena jo je pač napisal on v svoj blok pred tem pa tudi povedal tvojo hitrost ti pa verjetno ja in podpisala....
To kazen boš morala na žalost plačati kot mi vsi ostali... :o

Uporabniški avatar
Dzulsima
Nov uporabnik

Napisal/-a Dzulsima Če jul 28, 2005 9:21 pm

šmeks je napisal/-a:hmm torej ti vse zanikaš al se želiš izmuznit....ne bo šlo tko zlahka :D

Ne, ampak k je dejansko res dala lohka podatke od unga prejšnga, nč druzga. Lohka je pa par dni staro. Zakaj hudiča pa ne more met gor datuma pa ure, č majo ustali radarji lohkla.

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Če jul 28, 2005 9:22 pm

Malo pozno opazil!
Naj te nebi smelo skrbeti za višji razred. 71km-h pomeni 68 ali 74 ampak ti si dobila kazen 30k tudi če bi peljala 66km-h

LP

Uporabniški avatar
Dzulsima
Nov uporabnik

Napisal/-a Dzulsima Če jul 28, 2005 9:24 pm

Tist k sm jst podpisala ni nč gor napisan, kolk hitr sm pelala pa nč. Sploh ni nč konkretnga gor. Pa kaj č nebi podpisala, pol ti on-a napiše noče podpisati, pa ti oni v tvojem imenu, itak pa jih briga a ti tist vzamš al ne, k ti kazn itak dam pošlejo, alpa od plače trgajo.

Mene zanima č kdo ve, keri podatki morjo bit na radarju gor, men se za to gre. Jst bi se zrd tega prtožla, to mene zanima. :oops:

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če jul 28, 2005 9:27 pm

Dzulsima je napisal/-a:
šmeks je napisal/-a:hmm torej ti vse zanikaš al se želiš izmuznit....ne bo šlo tko zlahka :D

Ne, ampak k je dejansko res dala lohka podatke od unga prejšnga, nč druzga. Lohka je pa par dni staro. Zakaj hudiča pa ne more met gor datuma pa ure, č majo ustali radarji lohkla.

jah veš kako je to...podoben primer ti bom dal....se recimo pelješ v koloni za parimi vozili (pri vseh enaka hitrost) ampak ustavl bodo tebe ostale spustil mimo....nauk je pa ta,da tko je in pika.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo Če jul 28, 2005 9:32 pm

bod vesela jst sem pelal oziroima na radrju mu je psial 64 km/h pa sem dobil popolnoma enako kazen kot ti!

sam jst če bi se 2km manj pelal bi pal v nižji razred ti pa če bi se dva več pelala bi bla pa že v višjem razredu.

nč ne mormo jst tud še kar čakam kdaj bom dobil domov po pošti te pofukane poloćnice.
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Uporabniški avatar
Dzulsima
Nov uporabnik

Napisal/-a Dzulsima Če jul 28, 2005 9:52 pm

KAkšn nauk neki, to je lukna v sistemu, sam jebejo folk s tem, veš kolk jih lohka nategnejo, k kažejo lohka lažne podatke. Kaj bo ona me na svoji uri kazala kdaj me je merla, tm nej piše, d vem d je res mene, ne pa koga druzga! :x

BlazB
Nov uporabnik

Napisal/-a BlazB Če jul 28, 2005 9:52 pm

Samo traja pa dobis poloznice. Mene so nekje sredi alprila dobili na Celovski peljal 81 na omejitev 60 pa do danes nisem se dobil se nobene poloznice. :?: :?:

Uporabniški avatar
JjAaNn
Novinec

Kraj: vrtovin med ajdovščino in gorico :)

Napisal/-a JjAaNn Če jul 28, 2005 9:56 pm

pej da so kej založili...ha ha :D :D

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon Če jul 28, 2005 10:09 pm

Dzulsima je napisal/-a:KAkšn nauk neki, to je lukna v sistemu, sam jebejo folk s tem, veš kolk jih lohka nategnejo, k kažejo lohka lažne podatke. Kaj bo ona me na svoji uri kazala kdaj me je merla, tm nej piše, d vem d je res mene, ne pa koga druzga! :x

Jah maš dve opcije ali plačaš ali pa se pravdaš. Kjer spet ti plačaš sodne takse, odvetnika/co, itd. Znese več kot pa prvotna kazen. Naša pravna khm pravna država je pač taka kot je. Moje mnenje... probi počakat, da zastara ali pa plačaj. Pa bo najbolje.
Varno vožnjo vam želi Avalon.

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Če jul 28, 2005 10:26 pm

Men pa sam to ni jasno zakaj folk skos misl da jih hočjo nategnt policaji?? Pa sej niso malarji k ti na m2 računajo pa te 3x nategnejo. Pač si preveč vozila,jebiga,treba plačat in to je to. Red je red!

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Policist Pe jul 29, 2005 12:12 am

@Dzulsima:

Na laserskem merilniku hitrosti ni ure in ne datuma. Na merilniku se izpiše samo izmerjena hitrost in pa razdalja od točke meritve na kateri je bila hitrost izmerjena. Dobila si obvestilo da se lahko izjasniš o dejstvih in okoliščinah prekrška. Kot sem že večkrat povedal: TO NI PRITOŽBA. Pritožiš se lahklo šele na odločbo ki jo boš dobila od pristojne PP. Glede na hitrost 71km/h, so ti pravilno upoštevali toleranco (+-3 km/h), saj v primeru da ti je ne bi upoštevali bi bila kazen 60.000,00 SIT in 3KT. Glede na tvoje pomisleke da bi to bila lahko hitrost kakega drugega voznika pred tabo, pa je tako. Pri vseh meritvah z laserskimi merilniki se vodi zapisni list vseh meritev, za katere se izreče ukrep. Ta list je priloga predlogu za hitri postopek oz. obdolžilnemu predlogu, tako da se iz njega lahko razbere, kdo je bil pred tabo kaznovan in koliko je bila njegova hitrost. Na laserskem merilniku, se izmerjena hitrost izbriše ko se merilnik izključi in je ni mogoče priklicat nazaj.

Zdaj me pa zanima sam še to kolk si pa ti dejansko peljala?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Pe jul 29, 2005 7:01 am

Policist je napisal/-a:@Dzulsima:

Zdaj me pa zanima sam še to kolk si pa ti dejansko peljala?

Mene tudi :D . Jaz s 75konjskim mlinčkom dosežem 71 v tretji brez problema po niti 100m vožnje (no, nekje po občutku). Tako da neki argument, da si stala na križišču niti ne bo odločilen. Razen če seveda greš in zmeriš razdaljo od tam, kjer te je ustavil, do križišča in to primerjaš s tistimi 189m na katerih te je nameril. Če to znese, ne vem, 5m od križišča naprej, potem se ti splača pisat pritožbo.

Če pa sama pri sebi veš, da si šla preveč, pa magari 10km/h preveč, nam pa naredi vsem uslugo, ne pritožuj se, plačaj in prihrani NAM VSEM stroške, ki jih bo imela država s postopkom proti tebi. Saj tistih 15k spet ni tak denar, saj vem da boli, ampak kazen mora bit vzgojna.

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost