Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Samponcek
Nov uporabnik

plačilo zavarovalnici

Napisal/-a Samponcek Sr avg 10, 2005 9:03 pm

lep pozdrav. lani 27.12.2004 sem imel prometno nesrečo v kateri sem bil kriv jaz, nato pa še pobegnil, naslednji dan sem šel na policijo in nato nesel kuponček na zavarovalnico, sedaj pa sem dobil domov obvestilo da moram plačat 150 000 sit zavarovalnici,ali je kakšna možnost da se pritožim.hvala za odgovore in pomoč.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Sr avg 10, 2005 9:48 pm

Zavarovalnici se težko pritožiš lahko pa se, ampak dvomim da učinkovito.

Proti tebi uveljavljajo regresni zahtevek za povzoročeno škodo. Domnevam da si verjetno bil pod vplivom ali pa je bila kakšna druga oteževelna okoliščina, ker se grejo regres večinoma v primerih ko je bila škoda povzročena z malo višjo stopnjo krivde.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

BlazB
Nov uporabnik

Napisal/-a BlazB Sr avg 10, 2005 10:32 pm

A si mladi voznik (manj kot 3 leta) in nisi doplacal 20% dodatka? Resitve pa ni ce ne placas te bodo tozili.

BlazB
Nov uporabnik

Napisal/-a BlazB Sr avg 10, 2005 10:38 pm

Aha sem se enkrat prebral tvoje sporocilo in vidim da si pobegnil. S pobegom si izgubil zavarovalne pravice in zato skodo krijes sam.

Zavarovanje ne velja v naslednjih primerih.

ce zbezis
ce vozis pijan ali pod vplivom drog
ce vozis brez vozniske

Zavarovalnica je povzrocitelju placala skodo sedaj pa stroske ki jih je imela regresira od tebe. Zavedati se moras da se placilu ne mores izogniti ker taksne zadeve ne zastarajo in pa ko bo potekel rok placila zacnejo teci zamudne obresti ki pa so ogromne (16 % letno)

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Re: plačilo zavarovalnici

Napisal/-a tešo Če avg 11, 2005 8:08 am

Samponcek je napisal/-a:lep pozdrav. lani 27.12.2004 sem imel prometno nesrečo v kateri sem bil kriv jaz, nato pa še pobegnil, naslednji dan sem šel na policijo in nato nesel kuponček na zavarovalnico, sedaj pa sem dobil domov obvestilo da moram plačat 150 000 sit zavarovalnici,ali je kakšna možnost da se pritožim.hvala za odgovore in pomoč.

zakaj si pa pobegnil? in zakaj si šel naslednji dan na policijo? :roll:
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost