Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

maniaxxx

sodnik za prekrške pri prometni nesreči

Napisal/-a maniaxxx Pe avg 19, 2005 6:24 pm

punca je pred kratkim imela manjšo prometno nesreču na parkirišču in je zaradi dvomov o krivdi zadeva bila predana sodniku za prekrške. zdaj pa me zanima, če kdo ve kolikšna je zagrožena kazen, če bo spoznana za krivo in kako je z popravljanjem avtomobila..kako bo dobila povrnjeno škodo če ne bo kriva.

pa še eno vprašanje...kdo je kriv če lezeš s parkinga počasi ven in ko že misliš štartai, se ti nekdo zaleti v rit? policaji pravijo, da tisti, ki leze ven ker je to odvzem prednosti..a je to res?
hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Pe avg 19, 2005 6:28 pm

Mislim, da imajo prov policaji. Mal logičn pomisl.Pač punca je zaprla pot tistim k so na prednostni cesti, kak nej rečem, kriva je. To je ravn tko k da bi šla s stranske na glavno rikverc pa bi jo en butnu. Rekl bi da je to nepazljivost.

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Pe avg 19, 2005 6:32 pm

sam ni bila glavna cesta ampak parkirišče pred mercatorjem in druga ženska ( jah spet ženska za volanom:) ) se ji je zaletela v rit..kje pa je gledala ves čas ko je moja punca lezla ven? v zvezde? :roll: a ni ponavad tko, da če se komu zaletiš v zadni del si avtomatsko kriv?

anonimus
Nov uporabnik

Napisal/-a anonimus Pe avg 19, 2005 6:37 pm

maniaxxx je napisal/-a: a ni ponavad tko, da če se komu zaletiš v zadni del si avtomatsko kriv?

Kje si pa to slišal? A je to spet ena izmed gostilniških anekdot, ki jih širijo taki ki nimajo pojam o prometnih predpisih??? :roll:

Mal logično pomisli no... Kdo se mora prepričat če lahko to varno stori - tisti ki rikverca iz parkinga, al tisti ki se po njem pač normalno pelje v neko smer???

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Pe avg 19, 2005 7:12 pm

mislim da oba :lol: , pol to pomeni da se js lahk zaletim v vsakega k leze vn s parkinga pa če je sam 1 meter vn....kak fino :lol: ..sam nekateri zakoni so res mal za lase privlečeni.

p.s. izjava policaja..če bi se ti zaletela v vrata bi se drugače pogovarjali ( wtf?)

p.p.s @ anonimus...chill out a little bit 8)

anonimus
Nov uporabnik

Napisal/-a anonimus Pe avg 19, 2005 7:57 pm

maniaxxx je napisal/-a:mislim da oba :lol: , pol to pomeni da se js lahk zaletim v vsakega k leze vn s parkinga pa če je sam 1 meter vn....kak fino :lol: ..sam nekateri zakoni so res mal za lase privlečeni.

p.s. izjava policaja..če bi se ti zaletela v vrata bi se drugače pogovarjali ( wtf?)

p.p.s @ anonimus...chill out a little bit 8)

Jst sm čist kul... ;)

Lej, zakon ima jasno določilo, kjer je lepo nedvoumno zapisano da se tisti ki stori premik z vozilom, mora prej prepričat če lahko to varno stori... (pa ne mi zdej rečt da se je una ženska tud premikala, ker tistemu se že lahko reče vožnja, temu da nekdo spelje s parkirišča, se pa reče premik z vozilom... ;) )

Kar se pa tiče tega da se lahko zaletiš v nekoga ki leze vn s parkinga je pa tkole - če bo on vn zlezu neki metrov pred tvojim avtom, pa ti lih ne boš mogu varno ustavt, pol se definitivno lahko zaletiš, brez strahu da bi bil karkoli kriv... če bo pa on zlezu vn, pa se boš ti pol ure po tistem zaletel vanj, pa lahko pričakuješ da boš padel za tri razrede nazaj pri zavarovalnici...

izjava policaja je pač izjava policaja - včasih nevede bleknejo kšno neumnost, včasih pa jo bleknejo samo zato da bi utišali nekega "težaka", kateremu se ne da nečesa dopovedat... :idea:

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Pe avg 19, 2005 8:19 pm

a zdaj je bla moja punca težak al kaj :twisted: , ni te bilo zraven in ne moreš zdaj nekaj posploševati ampak nekaj je ce bi se ona zaletela v bok..to je odvzem prednosti ampak avto od moje punce je bil na cesti obrnjen v smeri vožnje ko se je ona zaletela vanjo!..torej se lahko vsakemu ki stoji na cesti enostavno začetiš v rit al kaj? mislim mate eni čudne pa bedne!

zlati82
Nov uporabnik

Napisal/-a zlati82 Pe avg 19, 2005 8:25 pm

Sicer pa se v bokse parkira rikverc!!! :P

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Pe avg 19, 2005 8:29 pm

ja :twisted: ..seveda vedno in povsod..da se ti se takrat kak zarukanc zabije v avto po si pa po izjavah enga kretensega policaja in drugih majmunov ti kriv :twisted:

anonimus
Nov uporabnik

Napisal/-a anonimus Pe avg 19, 2005 8:33 pm

maniaxxx je napisal/-a:a zdaj je bla moja punca težak al kaj :twisted: , ni te bilo zraven in ne moreš zdaj nekaj posploševati ampak nekaj je ce bi se ona zaletela v bok..to je odvzem prednosti ampak avto od moje punce je bil na cesti obrnjen v smeri vožnje ko se je ona zaletela vanjo!..torej se lahko vsakemu ki stoji na cesti enostavno začetiš v rit al kaj? mislim mate eni čudne pa bedne!

Res je da me ni blo zravn, ampak če prav razumem tebe tud ne, ali pač??

Drgač pišeš pa nasprotujoče si izjave, a veš? Res je da posplošujem, zato tudi nikjer v nobenem stavku nisem napisal da je tvoja punca karkoli narobe nardila... Napisal sem ti samo odgovor na tvoje vprašanje iz prvega posta in ti povedal kaj pravi zakonodaja, ki se uporablja v podobnih primerih...

A nej zdej jst tebi napišem : chill out a little bit? 8) :P

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Pe avg 19, 2005 8:36 pm

sej se bomo ohladili :lol: sam vedno me razpizdi ko se spomnem kak je to neumen zakon..pa ne v tistem trenutku nisem bil tam ampak sem videl prostor in avto in mi je jasno da bi vsakemu od nas se zgodilo isto v tistem primeru ker tista zenska enostavno ni gledala kam vozi.....no zdaj me pa že zebe :lol:

anonimus
Nov uporabnik

Napisal/-a anonimus Pe avg 19, 2005 8:41 pm

Pazi da ne zmrzneš... ;)

Pa ne se (preveč) jezit na policaje, oni so pač presodli zadevo na podlagi zakona - takšnega kakršen pač je... Če je dober ali slab jst ne bom presojal, ampak definitivno pa niso oni krivi za to kakšen je zakon, ker zakone sprejema državni zbor, ne pa Policija...

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Pe avg 19, 2005 9:07 pm

se bom toplo pokril ;) , ja kak je pa z zakoni vem..za njih policaji niso krivi ampak jebanje u mozak nekoga sam zato ker je mladi voznik in ženska pa tud ne gre njim v čast. Lp

[Iztok]
Novinec

Napisal/-a [Iztok] Pe avg 19, 2005 10:18 pm

Meni se je ena na parkirišču zaletela z sprednjim delom avta direkt iz boksa v mene (zadnji levi bok vozila) ko sem mimo pripeljal...

maestral
Nov uporabnik

Napisal/-a maestral Pe avg 19, 2005 10:27 pm

To "lezenje" počasi iz stranskih ulic je lahko zelo nevarno. Sem dvakrat bil priča nesreči, ko je lpp trola fino najahala avto, ki je lepo počasi lezel na prednostno cesto. Žal, izsiljevanje prednosti, čeprav včasih drugače sploh ne gre, če ni ogledala (razne dvometrske žive meje in zidovi).

Je pa ta nesreča res čudna. Nekako logično je, da se na parkiriščih ves čas nekaj obrača, rikverca, ipd. Ne vem, kaj je počela tista ženska; na parkiriščih je le potrebno malce več strpnosti ...

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber To avg 23, 2005 7:02 pm

A ni na parkirišču omejena hitrost, pa še jasno je, da je na parkirišču vedno vsak trenutek možnost da nekdo spelje iz boksa, tako da je tudi kriv tisti ki se pelje po parkirišču, ker ne vozi razmeram primerno.
Moji ženi se je enkrat ena druga ženska na rikverc zaletela v blatnik, ko je speljevala iz boksa, žena je pa stala na mestu v koloni na parkirišču. Jasno je, da je bil a kriva tista druga ker je naredila premik.
Problem je, če se obe vozili premikata, kdo je potem kriv, ali tisti ki gre iz boksa ali tisti ki recimo pelje po parkirišču z neprilagojeno hitrostjo.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman To avg 23, 2005 10:25 pm

anonimus je napisal/-a:Lej, zakon ima jasno določilo, kjer je lepo nedvoumno zapisano da se tisti ki stori premik z vozilom, mora prej prepričat če lahko to varno stori... (pa ne mi zdej rečt da se je una ženska tud premikala, ker tistemu se že lahko reče vožnja, temu da nekdo spelje s parkirišča, se pa reče premik z vozilom... ;) )

Naući se zakone brat ...
Prvič: poremik z vozilom je vseko spreminjanje smeri med premikanjem vozila. Tudi med vožnjo, če recimo menjaš pas - premik z voziolm ne pomeni samo lezenja po prkirišču in podobno.
Drugič: velja tudi načelo zaupanja - torej imaš pravico pričakovat, da se bodo drugi udeleženci po nabasanem parkirišču vozili po omejitvi (ne vem, če je v danem primeru bila) in razmeram prierno (kaj pa če bi otrok izmed parkiranih avtov priletel?) ...
Skratka, pri sodniku za prekrške se lahko v tem primeru marsikaj zgodi ...
Slika

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 To avg 23, 2005 10:39 pm

kt je rakaracman reku...vse božje se lahko zgodi...če do sodnika sploh pride, ker je tole oslarija...
Itak so parkirišča najnevarnejša zadeva, kar se mene tiče
Men so, ko sm na parkirišču kušnu eno staro jajco pa pol šel, po pretepu, ko si pijan dedec ni znal dopovedat, da ni nič narobe, dal 5jurjev za plačat, pa sodnika, sam, če tak gledaš sem jz pobegnu iz kraja ¨nesreče¨, za kar je bla zagrožena kazen 40000sit, pa sm dobu domu, da sm oproščen

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Sr avg 24, 2005 8:20 am

jakaracman je napisal/-a:
anonimus je napisal/-a:Lej, zakon ima jasno določilo, kjer je lepo nedvoumno zapisano da se tisti ki stori premik z vozilom, mora prej prepričat če lahko to varno stori... (pa ne mi zdej rečt da se je una ženska tud premikala, ker tistemu se že lahko reče vožnja, temu da nekdo spelje s parkirišča, se pa reče premik z vozilom... ;) )

Naući se zakone brat ...
Prvič: poremik z vozilom je vseko spreminjanje smeri med premikanjem vozila. Tudi med vožnjo, če recimo menjaš pas - premik z voziolm ne pomeni samo lezenja po prkirišču in podobno.
Drugič: velja tudi načelo zaupanja - torej imaš pravico pričakovat, da se bodo drugi udeleženci po nabasanem parkirišču vozili po omejitvi (ne vem, če je v danem primeru bila) in razmeram prierno (kaj pa če bi otrok izmed parkiranih avtov priletel?) ...
Skratka, pri sodniku za prekrške se lahko v tem primeru marsikaj zgodi ...

to kaj bi se lahko zgodilo in se ni (otrok) ne more noben sodnik upostevat ce bi se , bi pa lahko.
po eni strani gre za odvzem prednosti, sam ni mi jasno kako na parkiriscu zadeva bi bila jasna da bi spelala iz parkirisca na cesto in bi se ji nekdo zaletu v 'ritko' k bi se pelu 50/60km/h. sam na parkiriscu ...
nacelo zaupanja velja pa za obe strani tko da tud una k se je zaletela je pricakovala da ne bo noben voznik zapeljal pred njo iz boksa.

kaj bo bo pa odlocil sodnik....zapisnik PP bo mel, izjave bo dobil in na koncu odlocil.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Sr avg 24, 2005 9:20 am

preden gre pred sodnika za prekrške nej pogleda če je na parkplacu kakšna omejitev hitrosti in nej tablo slika

pol pa bi ji zlo pomagal, če je mela vkloplene žmigavce
ker je potem tadruga voznica vozila prehitro oz. ni bla pazljiva

v nasprotnem pa velja da more tist k voz v rikverc pazt na druge udeležence v prometu in ne drugi nanj in se prepričat da lahko varno odpelje ven iz boksa
podpis
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost