Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

kixs
Stalni uporabnik

Odškodninski zahtevek za naravne nesreče?

Napisal/-a kixs Ne avg 21, 2005 7:23 pm

Pozdravljeni!

Včeraj so bile hude padavine in mi je hudourniška voda pred hišo odnesla avto (AX-a). Končni rezultat je praktično uničen avto (cela leva stran + oba odbijača + notranjost!). Glede na popolno uničenje okolice (cesta in okolica potoka), je to bilo tudi za pričakovati!

Avto imam samo osnovno zavarovan. Hiša pa ni zavarovana proti poplavam. Kaj lahko storim? Saj je bilo pred 3 tedmi podobno neurje in so delavci "sanirali" takratno okoliško škodo, ki je bila za pol manjša kot zdaj - seveda napačno!

Ima kdo kakšen nasvet? Kam dati odškodninski zahtevek?

PS:
Vem, da avto ni veliko vreden, ampak v tem primeru je moja krivda nična in nočem vse škode nositi sam!

LP
Slika

zlati82
Nov uporabnik

Napisal/-a zlati82 Ne avg 21, 2005 7:29 pm

Nisi kriv niti TI niti kdo DRUG. Kako potem lahko od nekoga zahtevaš odškodnino? Za takšne primere obstajajo razna dodatna zavarovanja (beri KASKO).

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Ne avg 21, 2005 7:49 pm

Sem napisal, da so ze prejšno situacijo, ki se je zgodila pred tremi tedni napačno sanirali. Takratne jarke, ki jih je voda naredila so enostavno zasipali s peskom in niso niti pomislili na dodatno odvajanje vode... če bi naredili pravilno - to se vsi strinjajo - ne bi bilo po cesti 1 meter vode, ki je drvela z raznim materialom cca 60km/h!

Zdaj ceste sploh ni več! Če ti da to kaj misliti!

Poleg tega smo takoj sporočili na civilno zaščito in policijo, naj kaj naredijo, kar je trajalo več kot eno uro! Seveda so sanirali samo posledice in ne vzroka!

PS:
Lahko je biti pameten - KASKO! Pa ti zavaruj kasko avto star 12 let!? i****!
Zadnjič spremenil kixs, dne Ne avg 21, 2005 7:51 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Ne avg 21, 2005 7:51 pm

premikam v pravne nasvete.
Slika

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande Ne avg 21, 2005 8:00 pm

kixs je napisal/-a:Sem napisal, da so ze prejšno situacijo, ki se je zgodila pred tremi tedni napačno sanirali. Takratne jarke, ki jih je voda naredila so enostavno zasipali s peskom in niso niti pomislili na dodatno odvajanje vode... če bi naredili pravilno - to se vsi strinjajo - ne bi bilo po cesti 1 meter vode, ki je drvela z raznim materialom cca 60km/h!

Zdaj ceste sploh ni več! Če ti da to kaj misliti!

Poleg tega smo takoj sporočili na civilno zaščito in policijo, naj kaj naredijo, kar je trajalo več kot eno uro! Seveda so sanirali samo posledice in ne vzroka!

PS:

Vse lepo in prav sam kdo si pa ti da bos zalil ljudi po forumu.Mislim rade volje bi ti pomagal sam kako pa se obnasati se ne znas...daj se prosim malo zamisli za taksne stvari se dobi opozorilo.Ja kot so ti ze napisali tezko bos tukaj kaj izterjal.Ne bi ti bilo treba imeti kaska,bi bilo dovolj ce bui imel zavarovan parking,luci,stekla-to pa ne kosta kaj veliko!

Lep vecer ti zelim se naprej pa ugodno resitev problema.Porocaj kako si reil stvar!s_mande

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Ne avg 21, 2005 8:51 pm

na odškodnino, poravnavo in tako golazen se obrn...oni po moje znajo uredit,za dnar se da vse...
pa še zastonj bo, če ne uspejo

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Ne avg 21, 2005 9:03 pm

s_mande: nočem nobenega žalit! Ampak, če lepo napišem, da imam osnovno zavarovanje in mi potem nekdo napiše, da bi moral imeti KASKO, potem je zame i****! Ker taka informacija meni zdaj čisto nič prav ne pride in naj bo raje tiho, ker to tudi sam vem.

V glavnem, če se da kaj narediti, bi bilo fino dobiti kakšen info glede tega in nič več.

LP
Slika

Damjan19
Uporabnik

Napisal/-a Damjan19 Ne avg 21, 2005 9:14 pm

torej kot rečeno, obrn se na odškodninske družbe..
ne se prepirat, ne bo nekega učinka

zlati82
Nov uporabnik

Napisal/-a zlati82 Ne avg 21, 2005 9:17 pm

Imaš olajševalno okoliščibno .. avto je star, relativno malo vreden, zato ti ni naredili neke gromozanske škode.
Zdaj pa se nehaj repenčit in pojdi raje pogledat kakšnega sosedovega golfa ali passata, pa ga vprašaj, kolko pa je njemu škode naredilo na avtu. Ali pa pojdi vprašat kakšnega kmeta, koliko mu je naredilo škode na njivi, s čim bo pozimi hranil živino, ... ali pa v sosednji vasi poglej, kakšno razdejanje je naredilo na bajtah, kjer nimajo otroci kje spat.

Ti bi si rad šel enih odškodninskih zahtevkov za starega AX-a, nekateri pa sedaj razmišljajo, kako bodo prebili noč. Tako, da o idiotih bi se dalo razglabljat.

Kdo bo pa meni povrnil odškodnino, ko mi je toča pred leti razbila avto? Naj tožim državo, ki je prepovedala izstreljevanje zaščitnih raket? :bonk :bonk :bonk

Damjan19
Uporabnik

Napisal/-a Damjan19 Ne avg 21, 2005 9:28 pm

okej, tut iz te plati lahk pogledamo...
Ti dam prav Zlati82, še marsikej hujšga se je dogajalo nocoj in najbrž ni edini ki je ostal brez avta!

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Ne avg 21, 2005 10:44 pm

zlati82: drzi se teme, ker me taki komentarji čisto nič ne zanimajo! Tako kot imam zdaj js problem, imajo drugi svoje probleme... in ne bom nič pametoval za druge kot delaš zdaj ti.

Zanima me samo kako najbolje skoz priti in NIČ drugega. A je to tako težko?

Veš, lahko napišem, zakaj se nisem eno urco dlje vozil iz morja nazaj in bi vso stvar zamudil, tako pa sem prišel pol ure prezgodaj! Ampak mi to zdaj nič ne nuca, a ne!

Pa lahko noč.
Slika

BlazB
Nov uporabnik

Napisal/-a BlazB Ne avg 21, 2005 11:13 pm

Najbolje bos prisel skozi tako da zadevo prespis in kupis drugega AX, ce pa hoces z glavo skozi zid in si nakopati se vec stroskov bo pa sledec postopek kar pravi.

1. Ogotovis katero podjetje je vrsilo sanacijo obmocja.
2. Na njih naslovis odskodninski zahtevek.
3. Oni ti pokazejo finger
4. Ti jih gres tozit.
5. Sodisce najame sodnega izvedenca ki najbolj verjetno ugotovi da krivde podjetja in mogoce dokazati, ker plazovi se niso prozili samo pri vas ampak po celi Sloveniji in zato tezko zvalis krivdo na neko podjetje.
6. Popusis tozbo in placas stroske celotnega postopka.
7. si v minusu za enega novega citroena C2.

P.S. Odskodnina poravnava in podobne gres sicer lahko vprasat ce bi sprejeli tvoj primer a dvomim da jih bo zadeva zanimala, ker je veliko dela, malo moznosti za uspeh in majhen izkupicek na koncu.

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Po avg 22, 2005 10:51 pm

kixs je napisal/-a:PS:

če tega ni, pol nažalost nimaš od kje drugje dobit.

za izjavo, ki je pa na koncu pa ti podeljujem prvo opozorilo po pravilniku (člen 1.2.) in predlagam, da se drugič malo umiriš pred takimi napadi (dvakrat zadihaj, preštej do 10, ali kakorkoli se že sproščaš).

LP
Slika

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Če avg 25, 2005 10:06 am

Iz te moke ne bo kruha (beri= iz te odškodnine ne bo denarja) ;)
Ker gre za višjo silo oz. naravno nesrečo seveda zato ne more biti kriva občina ali kakšno drugo podjetje, kjub temu da so slabo sanirali problem. Edina rešitev je res kasko, pa še to nekatere zavarovalnice mutijo da ne velja v primeru višje sile. Tako da kej dosti nimaš za naredit!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost