GTA lover je napisal/-a:Pišem z namenom, da mi kdo da idejo, kaj sploh lahko naredim...
Danes, sredi dneva, se peljem po ljubljanski Poljanski ulici iz smeri Štepanjskega naselja proti Roški cesti in zavijam na Roško. Vozim se za nekim avtomobilom, ki se odloči, da bo ustavil ob prvem utripu zelene luči semaforja. Jaz ga pravilno prehitim (dva pasova za zavijanje na levo!) ter ob utripajoči zeleni luči in prižgani rumeni luči s puščico (na izhodu iz križišča) prevozim križišče. Ob vožnji skozi ovinek mi rahlo cvilijo gume (3. prestava, Alfa 2,4 JTD, okrog 1000 obratov, uglavnem, "lagano"). Za zavojem me ustavi policaj in mi napiše kazen za neprilagojeno hitrost (60.000) in za VOŽNJO SKOZI RDEČO LUČ (50.000 + 4 točke). Seveda si policaj ni dal dopovedat, da sem, kot prvo, vozil znotraj omejitev in se ravnal po predpisih, ter da niti slučajno nisem prevozil rdeče! Zatrjuje, da sem izgubljal nadzor nad vozilom in da me je zanašalo po vozišču.
Kaj torej lahko storim?...
Hvala za nasvete...
stealth je napisal/-a:Po moje bi jaz do odvetnika stopu. Ta križišče zelo dobro poznam - mel bližnje srečanje z enim bmwjemČe sem prav zašteku policaj sploh ni videl na semafor, ker je bil za njim? To je prva ki pomoje ne bo "špilala". Pomaga tut če nisi bil sam v avtu in maš pričo, ki bo zatrdila da si prevozil križišče skozi zeleno. Kokr sem ti že reku...na tvojem mestu bi šel do odvetnika pa naj ti spiše potem ko bo čas za to eno fajn pritožbo.
Tomaz40 je napisal/-a:Kolikor vem, če si pripeljal toliko, da so ti gume škripale v ovinku ti lahko policaj reče, da vozila nisi imel v oblasti, čeprav lahko ob pritožbi navedeš da imaš stare gume na avtu, ki so že zelo trde in vsakič ko zapelješ v ovinek cvilijo.
Courage™ je napisal/-a:Tomaz40 je napisal/-a:Kolikor vem, če si pripeljal toliko, da so ti gume škripale v ovinku ti lahko policaj reče, da vozila nisi imel v oblasti, čeprav lahko ob pritožbi navedeš da imaš stare gume na avtu, ki so že zelo trde in vsakič ko zapelješ v ovinek cvilijo.
ja, reči da maš stare gume gor ko so za en kura!c pa pokasiraj še 100k za slabe gume.
NoFEAR je napisal/-a:Courage™ je napisal/-a:Tomaz40 je napisal/-a:Kolikor vem, če si pripeljal toliko, da so ti gume škripale v ovinku ti lahko policaj reče, da vozila nisi imel v oblasti, čeprav lahko ob pritožbi navedeš da imaš stare gume na avtu, ki so že zelo trde in vsakič ko zapelješ v ovinek cvilijo.
ja, reči da maš stare gume gor ko so za en kura!c pa pokasiraj še 100k za slabe gume.
No ja, tko pa lih ne bo šlo.. Določeno je namreč kakšna dimezija gum mora bit na vozilu, pa kolk profila more met, nikjer pa ne piše da guma ne smet bit stara "100 let"...
zelena luč – prost prehod in obveznost za voznika, da brez odlašanja odpelje oziroma nadaljuje vožnjo
NoFEAR je napisal/-a:No, tle maš en majhen izvleček:zelena luč – prost prehod in obveznost za voznika, da brez odlašanja odpelje oziroma nadaljuje vožnjo
Pa nisi menda resno mislil da se more človek na zeleni ustavt?![]()
Utripajočo zeleno novi zakon res ukinja, ampak dokler obstaja pomeni točno to kar piše zgoraj in nič drugega
To kar praviš o rumeni, ni pa nič novega in zadeva je nespremenjena že iz časov Jugoslavije, čeprav je bilo s strani novinarjev večkrat napačno predstavljeno kot da je to novost v zakonu...
AndrejD je napisal/-a:Kolko jaz razumem tole zeleno utripajočo pomeni da ko začne utripat se moraš ustavit razen če si preblizu križišču in se ne moreš varno ustavit. Ukinli jo bodo zaradi tega ker večina voznikov ko jo vidi stopi po gasu ne po bremzi![]()
![]()
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost