Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
jakaj
Nov uporabnik

Nešportna izterjava dolga?

Napisal/-a jakaj Če sep 22, 2005 9:53 pm

LP!

Bom kr povedu kašne svinjarije se dogajajo v naši državi.Mel sem en dolg(prometni prekršek) in ga nisem plačal v navedenem roku.Nakar zadeva lepo stoji in enkrat dobim domov obvestilo oz. sklep o prisilni izterjavi dolga.Pomeni,da so mi hotl rubit bančni račun.Ok do tle use lepo in prav.Strinjam se iz sklepom,da se mi rubi znesek.Moram povedat,da sem brezposeln in da prejemam denarno pomoč.Drugih prilivov na račun nimam.No kot vsi vemo so nekatera nakazila izvzeta iz prisilne izterjave oz rubeža.Glej zakon o davkih 49 člen.In jest dobim nakazilo iz socialne se pravi denarno pomoč ali nadomestilo,ki mi je nujna za preživetje in funkcioniranje in meni nič tebi nič pobasajo to ubogo revšno iz računa.Vse čisto vse.(seveda banka po nalogu sklepa) Čeprav mislm,da se zavedajo da so storili nešportno osebno napako oz. kršili so celo 3 zakone.
1. Kršili so zakon o izvršbi in zavarovanju 101 člen
2. Zakon o davčnem postopku ZDavP 49. člen
3. Četudi mi sploh ne bi mogli seči po mojih prejemkih so v 50 členu 2. odstavek ZDavP spet kršili zakon.

Mafija? Da kapitalistična mafija. Ampak to še ni vse, pazi kako te hočejo pretentat.
Dobil sem določen znesek denarne pomoči na svoj račun,nakar mi banka drug dan potegne keš iz mojega računa.grem na bankomat pogledam stanje in stanje je seveda ne na 0. ampak celo negativno.Seveda dolg je bil večji od denarne pomoči.Nakar kličem jest v banko in zahtevam pojasnilo,nakar mi uslužbenka pove,da je to zadržana vrednost in seveda ta denar ki so mi ga " vzeli" lahko dvignem samo na svoji matični banki.Pazi jest sm sedaj na -6.000 sit na računu.In kaj a sedaj nej grem jest na banko in dvignem svojo denarno pomoč (ker mi je ne morejo uzeti zaradi zakona) in dvignem svojih slabih 40 tisoč.Se pravi da bom na -46 tisočakih.In sem dvignil svoj denar.Super.No, teoretično - drug mesec bom jest prejel novih 40 tisočakov ampak glej ga zlomka limit se bo pokril in jest bom še vedno na -6.000.S tem da sem dejansko jest dobil samo 1 mesečni znesek pomoči.To pomeni,da sem ,takrat ko so mi rekli da lahko dvignem, dvignil svoj bodoči denar ki ga še nisem dobil in iz tega sledi,da so me peljali žejnega čez vodo.In ne to da so kršili zakone še več,naredili so dejanje,ki je po zakonu kaznivo.Kaznivo dejanje prevare.
No zato je kriva seveda banka.Če banka dobi sklep o prisilni zterjavi dolga mora upoštevati določila zakona o vrstah prlivov na račun.Jest se strinjam da sem ga polomil in nisem plačal kazni,a to še ni razlog za tako dejanja banke proti meni, pa četudi ima le-ta ukaz iz sodišča (sklep), kot se banka rada širokousti.
Mislim, da banka sploh ne bi smela opraviti transakcije v moje negativno stanje, če seveda upoštevamo zakon.Ne da nočem plačati kazni, ampak trenutno si pač ne morem privoščiti plačila kazni s celotno denarno pomočjo.Meni ne bo nihče kradel iz denarnice!Pa tudi če je to banka!
Kaj pravite ali mislite da bom dobil svoj denar nazaj???
ali lahko banko prijavim policiji zaradi kraje denarja??

Evo to ti je "pravna" država.
Metal Thrashing Mad !!

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe sep 23, 2005 7:42 am

glej prvo ti meni odgovori zakaj ko si dobil položnico se nisi šel zmenit za obročno plačevanje ? Pa bi ziher lažje prenesel tistih 5k SIT na mesec kot pa cel znesek.

Zdaj dnarja itak ne boš dobil, tak da po moje nima smisla se it neke tožarije proti bankam.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Štraus
Novinec

Napisal/-a Štraus Pe sep 23, 2005 7:50 am

Courage™ je napisal/-a:glej prvo ti meni odgovori zakaj ko si dobil položnico se nisi šel zmenit za obročno plačevanje ? Pa bi ziher lažje prenesel tistih 5k SIT na mesec kot pa cel znesek.

Zdaj dnarja itak ne boš dobil, tak da po moje nima smisla se it neke tožarije proti bankam.

To je čist res.Tak pač je naša nova država, rubi in skubi nas povsod pa če imaš za jest ali ne to jih ne briga nič. :evil:

Uporabniški avatar
Redman
Nov uporabnik

Napisal/-a Redman Pe sep 23, 2005 8:20 am

Hja zajebano ja, kaj pa nisi takoj plačal. Zdaj nimaš kaj. Na začetku bi se moral zmeniti za obročno odplačevanje. Sem bil v podobnem sranju s to razliko da sem dobil še enkrat višjo kazen od sodnika za prekrške. Poslal sem prošnjo za obročno odplačevanje in so mi na srečo odobrili da sem lahko kazen plačal v 10 obrokih. Ko enkrat rubijo nimaš kaj praskati. Sam tudi nekaj časa položnice dajal na stran ker nisem imel denarja za plačilo kazni, pa mi je kmalu postalo jasno da je bolje če si denar za kazen sposodim in plačam takoj, da ujamem tisto polovičko, kot pa da plačam 100% + stroške. Denar bodo dobili tako ali drugače, ponavadi pa zarubijo ravno takrat ko je največja kriza. :(

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Pe sep 23, 2005 8:22 am

Od PLAČE lahko trgajo max 1/3.
Če si pa socialno ogrožen, pa sploh ne smejo nč vzet. Edino slaba stran je, da se na to vsoto obresti nabijajo, in ko začneš delat, ti lepo vsak mesec trgajo 1/3...

Pošlji jim inšpekcijo za vrat...
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
Gti-Driver
Novinec

Napisal/-a Gti-Driver Pe sep 23, 2005 8:49 am

Zaj si se bar rešo dolga ;)

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 Pe sep 23, 2005 8:58 am

V tem času ko si študiral kaj vse ti je kršeno bi si lahko nael kakšno pametno delo.

Kr nekej. Sigurno si dobil prej kakšen opomin ali karkoli, bi se takra lahko zmenil za obroke ali kaj podobnega. A si mislil, da ti potem ne bo treba plačati?! Itak, da tibo drzava vzela, pa se lahko na glavo pstavis.Drzavi dol visi, ce ti ne bos mogu prezivet.... Tko je to v teh cajtih.... :roll:

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Pe sep 23, 2005 9:00 am

Sh3bO je napisal/-a:Od PLAČE lahko trgajo max 1/3.
Če si pa socialno ogrožen, pa sploh ne smejo nč vzet. Edino slaba stran je, da se na to vsoto obresti nabijajo, in ko začneš delat, ti lepo vsak mesec trgajo 1/3...

to sploh ni res.

Od plače lahko trgajo tolko da ti ostane MINIMALNI znesek, kar pa je v nekaterih primerih lahko dosti več kot 1/3.
Slika

CAB DRIVER
Novinec

Kraj: CELJE

Napisal/-a CAB DRIVER Pe sep 23, 2005 9:03 am

Prva trditev je delno resnična. Lahko ti trgajo do minimalne zajamčene plače, torej 85.000 SIT in še nekaj drobiža (osebne izkušnje) :oops: .

LP Luka

Alfist
Novinec

Napisal/-a Alfist Pe sep 23, 2005 9:07 am

Minimalna dohodek kateri ti mora ostati je 88.000,00 SIT so ga ta mesec zvišali, prej je bil pa 84.000,00 SIT. Sam delam v banki, prej ko sem bil še na blagajni sem se vsakodnevno srečeval z pacienti, ki so bili dolžni nevemkoliko državi in na drugi strani vlekli velike socialne pomoči. Takemu nebi nič dal, naj gre delat. Kot od kolega bratranec raje je doma brezposeln in dobiva socialno pomoč 130.000sit, razlog dva otroka, vrtec ima zastonj....Če bi pa delal bi dobil tudi okol 130-140k sit s tem da bi moral plačevati vrtec itd. Tako pa pravi da raje doma živi na račun države.....sama barabija!!!!

anonimus
Nov uporabnik

Napisal/-a anonimus Pe sep 23, 2005 9:26 am

Hja, taka je ta naša država in taki s(m)o njeni državljani... Ko je treba od države kej dobit, vzet or whatever, takrat bi bli radi vsi prvi v vrsti čakajočih in bi si želeli sevda iztržit maksimalno vsoto... Seveda bi hkrati čimbolj v svojo korist "priredili" podatke, zamolčali kakšnega otroka, bla, bla... Ko pride pa do situacije ko s(m)o državi kej dolžni, takrat je pa seveda nujno sistematično ignorirat vse pozive, odločbe, sklepe, ipd. ter se naredit najbolj ubogega nič hudega slutečega človečka, samo da ne bi blo treba iz denarnice potegnit tistih nekaj fičnikov...

Za moje pojme je seveda poteza banke narejena čist v pravo smer, upam da ti bo ta lekcija kej koristila v prihodnje...

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Pe sep 23, 2005 10:30 am

Pozdravljen,

sem od REgya punca in delam na izterjavi v eni od slovenskih bank...

Pišeš, da ti je bila zarubljena SP, ki pa po zakonu res ni rubljiva ----- RAZEN----
Če ti prejemaš SP in jo porabiš v tekočem mesecu ta res ni rubljiva, v kolikor pa pustiš nekaj za "rezervo" za naslednji mesec, potem je ta "rezerva" v celoti rubljiva, ni pa rubljjiva SP za tekoči mesec.
Če v tvojem primeru ni tako in so ti rubili SP za tekoči mesec.... potem pot pod noge in se zglasi v svoji banki in znesek ti bo vrnjen - vsaj pri nas je taka praksa, ker smo pač ljudje prihaja tudi do napak.
Lahko je bila pri tvojem nakazilu napačna oznaka, kar je tudi možno.
V glavnem da boš bolj pristen zraven nesi odločbo od CZSD oziroma od zavoda in boš rešil zadevo.
Pa toplo ti priporočam, da ne ponoriš, veš samo tako službo imamo....
Lep dan
Mojca
Slika

Uporabniški avatar
jakaj
Nov uporabnik

Napisal/-a jakaj Pe sep 23, 2005 2:10 pm

RegY je napisal/-a:Pozdravljen,

sem od REgya punca in delam na izterjavi v eni od slovenskih bank...

Pišeš, da ti je bila zarubljena SP, ki pa po zakonu res ni rubljiva ----- RAZEN----
Če ti prejemaš SP in jo porabiš v tekočem mesecu ta res ni rubljiva, v kolikor pa pustiš nekaj za "rezervo" za naslednji mesec, potem je ta "rezerva" v celoti rubljiva, ni pa rubljjiva SP za tekoči mesec.
Če v tvojem primeru ni tako in so ti rubili SP za tekoči mesec.... potem pot pod noge in se zglasi v svoji banki in znesek ti bo vrnjen - vsaj pri nas je taka praksa, ker smo pač ljudje prihaja tudi do napak.
Lahko je bila pri tvojem nakazilu napačna oznaka, kar je tudi možno.
V glavnem da boš bolj pristen zraven nesi odločbo od CZSD oziroma od zavoda in boš rešil zadevo.
Pa toplo ti priporočam, da ne ponoriš, veš samo tako službo imamo....
Lep dan
Mojca

OK, stvar je sledeča. Najprej se ti zahvaljujem za tvoje uporabne nasvete, hkrati pa naj še nekaj pojasnim. Kot prvo, jaz sem se za obročno odplačevanje DOGOVORIL in sem tudi plačal nekaj obrokov, je pa res, da je od zadnjega obroka minilo nekaj časa.
Kar se pa tiče moje teorije (-6000k + še večji minus v primeru mojega dviga denarja) se je ta izkazala za pravilno. Poklical sem namreč na banko in dobil točno tak odgovor kakor sem predvideval.ČE bi dvignil tisto kar mi baje pripada, bi zabredel v še večji minus, s tem, da bi mi banka NEUPRAVIČENO odvzela (beri nateg) en obrok soc. pomoči.

v kolikor pa pustiš nekaj za "rezervo" za naslednji mesec, potem je ta "rezerva" v celoti rubljiva, ni pa rubljjiva SP za tekoči mesec.

Na računu je bila denarna pomoč od tekočega meseca, odvzeli pa so mi jo TAKOJ naslednji dan, uslužbenka pa je trdila, da mi niso vzeli nič, ter da lahko denar brez problemov dvignem!Kao.Naj še povem, da si nikoli ne pustim nikakršne rezerve, saj je soc. pomoč že tako majhna.
Moj načrt je tak, da dobim denar nazaj, ga dvignem in ga SAM nakažem davčni upravi, torej iz tega sledi, da sem dosegel svoje, ter da nisem v neg. stanju na ban. računu, hkrati pa dokažem njihovo napako in jim s tem dam lekcijo za bodoče poslovanje!

P.S. KO UDARIJO MIKROBI, UDARITE NAZAJ!!!!!!!!!!
Metal Thrashing Mad !!

Uporabniški avatar
jakaj
Nov uporabnik

Napisal/-a jakaj Pe sep 23, 2005 2:28 pm

Courage™ je napisal/-a:

to sploh ni res.

Od plače lahko trgajo tolko da ti ostane MINIMALNI znesek, kar pa je v nekaterih primerih lahko dosti več kot 1/3.

Ej mojster kaj je pa to:
Zakon o davčnem postopku ZDavP,50 člen - Na plačo,nadomestilo plače,druge prejemke iz delovnega razmerja,kolikor niso izvzeti iz prisilne izterjave,ter na pokojnino,je s prisilno izterjavo mogoče seči do ene tretjine čistega zneska teh prejemkov.

Ne vem od kje teb podatek da ti lahko vzamejo več.
LP!
Metal Thrashing Mad !!

Uporabniški avatar
jakaj
Nov uporabnik

Napisal/-a jakaj Pe sep 23, 2005 2:38 pm

Alfist je napisal/-a:Minimalna dohodek kateri ti mora ostati je 88.000,00 SIT so ga ta mesec zvišali, prej je bil pa 84.000,00 SIT. Sam delam v banki, prej ko sem bil še na blagajni sem se vsakodnevno srečeval z pacienti, ki so bili dolžni nevemkoliko državi in na drugi strani vlekli velike socialne pomoči. Takemu nebi nič dal, naj gre delat. Kot od kolega bratranec raje je doma brezposeln in dobiva socialno pomoč 130.000sit, razlog dva otroka, vrtec ima zastonj....Če bi pa delal bi dobil tudi okol 130-140k sit s tem da bi moral plačevati vrtec itd. Tako pa pravi da raje doma živi na račun države.....sama barabija!!!!

Pravilno. Jest mu dam popolnoma prav.Pač tip se je znašel po svoje in zajebal državo.Saj se radi hvalijo v kapitalizmu vsak se mora znajdt po svoje.In ta tip se očitno je.Pameten dečko.Mislim,da si država dostikrat privošči veliko večje barabije,ki se sploh ne morejo kosati s bratrancem od tvojega kolega.Če lohka oni, zakaj ne bi še mi če obstaja možnost??
Metal Thrashing Mad !!

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Pe sep 23, 2005 7:16 pm

jakaj je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:

to sploh ni res.

Ej mojster kaj je pa to:
Zakon o davčnem postopku ZDavP,50 člen - Na plačo,nadomestilo plače,druge prejemke iz delovnega razmerja,kolikor niso izvzeti iz prisilne izterjave,ter na pokojnino,je s prisilno izterjavo mogoče seči do ene tretjine čistega zneska teh prejemkov.

Ne vem od kje teb podatek da ti lahko vzamejo več.
LP!

sem mel v družini eno tako izterjavo kjer so rubili, pa vem kolko plače so rubili in kolko je ostalo. Zdaj če so to nardili po nezakonitih poteh jaz ne vem, ampak dejstvo je da so rubili več kot 1/3 plače.
Slika

Uporabniški avatar
jakaj
Nov uporabnik

Napisal/-a jakaj Pe sep 23, 2005 8:31 pm

Ja sej pač tko se dons država obnaša.Sej isto se je meni zgodilo,samo na drug način.Nč treba je pazit kaj počnemo potem se nam ne bo treba ubadat s takimi zadevami.Edin to je rešitev.Smotan sistem ja, nimaš kaj.

Hvala vsem za odgovore.

LP!
Metal Thrashing Mad !!

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon Pe sep 23, 2005 9:31 pm

jakaj je napisal/-a:
Alfist je napisal/-a:Minimalna dohodek kateri ti mora ostati je 88.000,00 SIT so ga ta mesec zvišali, prej je bil pa 84.000,00 SIT. Sam delam v banki, prej ko sem bil še na blagajni sem se vsakodnevno srečeval z pacienti, ki so bili dolžni nevemkoliko državi in na drugi strani vlekli velike socialne pomoči. Takemu nebi nič dal, naj gre delat. Kot od kolega bratranec raje je doma brezposeln in dobiva socialno pomoč 130.000sit, razlog dva otroka, vrtec ima zastonj....Če bi pa delal bi dobil tudi okol 130-140k sit s tem da bi moral plačevati vrtec itd. Tako pa pravi da raje doma živi na račun države.....sama barabija!!!!

Pravilno. Jest mu dam popolnoma prav.Pač tip se je znašel po svoje in zajebal državo.Saj se radi hvalijo v kapitalizmu vsak se mora znajdt po svoje.In ta tip se očitno je.Pameten dečko.Mislim,da si država dostikrat privošči veliko večje barabije,ki se sploh ne morejo kosati s bratrancem od tvojega kolega.Če lohka oni, zakaj ne bi še mi če obstaja možnost??

brez besed :roll:
vidiš kako se en delavec matra za minimalno slovensko plačo, ali pa malo več, dela 8 ur na dan (če hoče mogoče še otrokom kaj privoščit more nardit po3,4 nadure na dan) pa komi preživi, na drugi strani pa vidiš enga ki dobiva po suhem dnar od davkoplačevalcev in to ne malo, 130k SIT je za nekatere delavce zelo visoka vrednost. Poleg tega da tistemu z socialno ostane še cel delovni dan za 'fuš'.
Ti pa praviš da je to popolnoma prav in namiguješ da bi morali še ostali tako delat, najbolš da vsi tko začnejo pa bo problem rešen ane? :evil:
fantje jaz bom pustu šolo in začel živet od socialne pomoči, itak se bl splača tko žvet kot pa delat. :x

nebom čez nobenga nič govoru, samo naj se da denarna pomoč takemu ki je res pomoči potreben, ki iz xy vzroka RES ne more delat. (ne tako kot xy folka ki se je invalidno upokojil zaradi hudih bolečin v križu - ne rečem, eni so zares bolani in jih res hrbtenica boli, samo ko pa vidim starejši par ki jih imam za sosede in sta oba invalidsko upokojena zaradi hrbtenice, kako doma veselo štihata po vrtu mi gre pa kratko reče no na bruhanje...

tako da država bi mogla eno fajn reformo tle uvest, torej pomoč tistim ki so pomoči potrebni, za ostale pa en sirov burek na mesec pa nič več.
jaz pravim tako, za vsakega se delo najde, če je leta sposoben delat, kar bi se jih pa lahko kar dosti naštelo.

ampak itak brezveze vse skupi, če je pa tako luštno žvet na račun davkoplačevalcev.

Toliko od mene, brez zamere, nisem na nikogar s prstom kazal

LP, zlabo

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Pe sep 23, 2005 9:42 pm

zlabon točno tko!!!!

Kar se mene tiče je čisto prav da so ti rubili in še prej bi ti mogli. Če si tolko mačota, da lahko delaš prometne prekrške, bodi še tolko deca da to plačaš. Ne me basat ej dost maš keša za kupit avto, za registracijo, bencin, servise,... za to da pa plačaš če si kršil zakon pa nimaš. Ma ne s***. Kar se mene tiče bi ti mogl trgat še več!!!

Nimaš ti kej kritizirat ''pravne'' države, če ti kršiš zakon in se potem pritožuješ ker si bil za to kaznovan.

Za to da se ti pa zdi normalno in super da se je človek znajdu in ne dela popolnoma nič in za to dobi denar, ki sem ga JAZ zaslužil in plačal davke, medtem ko nekateri delajo za 60 jurjev neto plače bi te pa poslal v sibirijo za 20-30 let. Tistga, ki to prakticira in tebe, ki ti je tak človek junak. Me zanima če bi bil še kdo s takimi idejami!!!
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Pe sep 23, 2005 11:06 pm

kar se invalidske pokojnine tiče so se pogoji zelo zaostrili.
Upam si tut trdit, da se bojo za socjalko, ker le to lahk dobi vsak cepec, ki ma vsaj 5min časa da se prjavi. Ne rečem, da je nekateri res ne potrebujejo, vendar je večina takih, ki so šolo pustil, gledajo v luft, ker so preleni in za delo in za učenje, in se tako vsedejo na denar davkoplačevalcev.Jz šole ne pustim, in to sam zato, ker vem, kak je delat, tut po 12 h na dan(ravn dans sm zaključu 3 mesce počitniškega dela), brez izobrazbe-en velik f*u*k.
Kar se kazni tiče, če dobiš nazaj ok, uredi, vendar kot je že rekel tomaž, takrat si mel voljo prekršek delat zj ga pa plači, ponavad pa tak veš kak je z dnarjem-takrat ko ga je najmanj, te čaka izreden strošek, in pol samo misliš na tiste cajte, ko je blo keša dost.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost