Courage™ je napisal/-a:glej prvo ti meni odgovori zakaj ko si dobil položnico se nisi šel zmenit za obročno plačevanje ? Pa bi ziher lažje prenesel tistih 5k SIT na mesec kot pa cel znesek.
Zdaj dnarja itak ne boš dobil, tak da po moje nima smisla se it neke tožarije proti bankam.
Sh3bO je napisal/-a:Od PLAČE lahko trgajo max 1/3.
Če si pa socialno ogrožen, pa sploh ne smejo nč vzet. Edino slaba stran je, da se na to vsoto obresti nabijajo, in ko začneš delat, ti lepo vsak mesec trgajo 1/3...
Pošlji jim inšpekcijo za vrat...
Sh3bO je napisal/-a:Od PLAČE lahko trgajo max 1/3.
Če si pa socialno ogrožen, pa sploh ne smejo nč vzet. Edino slaba stran je, da se na to vsoto obresti nabijajo, in ko začneš delat, ti lepo vsak mesec trgajo 1/3...
RegY je napisal/-a:Pozdravljen,
sem od REgya punca in delam na izterjavi v eni od slovenskih bank...
Pišeš, da ti je bila zarubljena SP, ki pa po zakonu res ni rubljiva ----- RAZEN----
Če ti prejemaš SP in jo porabiš v tekočem mesecu ta res ni rubljiva, v kolikor pa pustiš nekaj za "rezervo" za naslednji mesec, potem je ta "rezerva" v celoti rubljiva, ni pa rubljjiva SP za tekoči mesec.
Če v tvojem primeru ni tako in so ti rubili SP za tekoči mesec.... potem pot pod noge in se zglasi v svoji banki in znesek ti bo vrnjen - vsaj pri nas je taka praksa, ker smo pač ljudje prihaja tudi do napak.
Lahko je bila pri tvojem nakazilu napačna oznaka, kar je tudi možno.
V glavnem da boš bolj pristen zraven nesi odločbo od CZSD oziroma od zavoda in boš rešil zadevo.
Pa toplo ti priporočam, da ne ponoriš, veš samo tako službo imamo....
Lep dan
Mojca
v kolikor pa pustiš nekaj za "rezervo" za naslednji mesec, potem je ta "rezerva" v celoti rubljiva, ni pa rubljjiva SP za tekoči mesec.
Courage™ je napisal/-a:Sh3bO je napisal/-a:Od PLAČE lahko trgajo max 1/3.
to sploh ni res.
Od plače lahko trgajo tolko da ti ostane MINIMALNI znesek, kar pa je v nekaterih primerih lahko dosti več kot 1/3.
Alfist je napisal/-a:Minimalna dohodek kateri ti mora ostati je 88.000,00 SIT so ga ta mesec zvišali, prej je bil pa 84.000,00 SIT. Sam delam v banki, prej ko sem bil še na blagajni sem se vsakodnevno srečeval z pacienti, ki so bili dolžni nevemkoliko državi in na drugi strani vlekli velike socialne pomoči. Takemu nebi nič dal, naj gre delat. Kot od kolega bratranec raje je doma brezposeln in dobiva socialno pomoč 130.000sit, razlog dva otroka, vrtec ima zastonj....Če bi pa delal bi dobil tudi okol 130-140k sit s tem da bi moral plačevati vrtec itd. Tako pa pravi da raje doma živi na račun države.....sama barabija!!!!
jakaj je napisal/-a:Courage™ je napisal/-a:Sh3bO je napisal/-a:Od PLAČE lahko trgajo max 1/3.
to sploh ni res.
Od plače lahko trgajo tolko da ti ostane MINIMALNI znesek, kar pa je v nekaterih primerih lahko dosti več kot 1/3.
Ej mojster kaj je pa to:
Zakon o davčnem postopku ZDavP,50 člen - Na plačo,nadomestilo plače,druge prejemke iz delovnega razmerja,kolikor niso izvzeti iz prisilne izterjave,ter na pokojnino,je s prisilno izterjavo mogoče seči do ene tretjine čistega zneska teh prejemkov.
Ne vem od kje teb podatek da ti lahko vzamejo več.
LP!
jakaj je napisal/-a:Alfist je napisal/-a:Minimalna dohodek kateri ti mora ostati je 88.000,00 SIT so ga ta mesec zvišali, prej je bil pa 84.000,00 SIT. Sam delam v banki, prej ko sem bil še na blagajni sem se vsakodnevno srečeval z pacienti, ki so bili dolžni nevemkoliko državi in na drugi strani vlekli velike socialne pomoči. Takemu nebi nič dal, naj gre delat. Kot od kolega bratranec raje je doma brezposeln in dobiva socialno pomoč 130.000sit, razlog dva otroka, vrtec ima zastonj....Če bi pa delal bi dobil tudi okol 130-140k sit s tem da bi moral plačevati vrtec itd. Tako pa pravi da raje doma živi na račun države.....sama barabija!!!!
Pravilno. Jest mu dam popolnoma prav.Pač tip se je znašel po svoje in zajebal državo.Saj se radi hvalijo v kapitalizmu vsak se mora znajdt po svoje.In ta tip se očitno je.Pameten dečko.Mislim,da si država dostikrat privošči veliko večje barabije,ki se sploh ne morejo kosati s bratrancem od tvojega kolega.Če lohka oni, zakaj ne bi še mi če obstaja možnost??
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost