Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
P206S16
Novinec

Kraj: lj

S5 en radar

Napisal/-a P206S16 Po sep 26, 2005 11:37 pm

Majku jim. Stacionarn radar dons padu jst. 62 km/h na 40 omejitev. Zdj se pelem (23.30) po Zaloški smer Moste, nikjer nobenga, sam na cesti pa kr naenkrat "plosk" skoč iza parkiranega avta....

Dubu sm samo eno potrdilo oz. obvestilo, da se izjavim o dejstvih in okoliščinah prekrška.
V 5.dneh morm odposlat če hočem npr. po obrokih plačat.

62km/h - 3km/h (toleranca stacionarnih radarjev) = 59km/h, kar pomeni 19km/h prekoračitev. Kazen mislim da je do 20km/h v naselju 30.000 sit in 1kazenska točka. Zanima me a so še polovične kazni?

Kaj bi se splačalo napisati v moje olajševalne okoliščine, glede na to, da je bilo to ob 23.30, na ravni pregledni in čisto prazni cesti. Pa seveda da sm študent?
A kdo ve kako "cako" v tem primeru ?

Aja če tole kej pomaga v mojo korist: Spodaj je prostor kamor sem se jst podpisal, na prostor za podpis policista se je pa policaj pozabil podpisati.

:(
leti...leti.... S16

GodOfAll
Novinec

Kraj: Fračji dol

Napisal/-a GodOfAll Po sep 26, 2005 11:47 pm

Čak to te je s pištolco nameru?

Kazn za tvoje norjenje je: 30k + 10k sodnih stroškov + nevem točn kok pik.

Drugič pa po omejitvah, pa srečno vožnjo.

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er To sep 27, 2005 6:18 am

to zame ni norenje temveč popolnoma normalna voznja, za katero pa je v naši prelepi državi odrejena kazen 30 000 SIT (kazenskih točk ne dobiš), seveda se bodo pa potrudili in ti zaračunali še sodne stroške.

sicer 50% "popust" še velja, ne vem pa kako je v tvojm primeru

p.s.
kazen 30 000 sit je za 10-20 km/h prehitr v naselju
Zadnjič spremenil Volvo5er, dne To sep 27, 2005 6:25 am, skupaj popravljeno 1 krat.

catfish
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a catfish To sep 27, 2005 7:07 am

Mene so na isto vižo dobil. Omejitev 50 vozil 72. Toleranca -3, kar pomeni 19 km/h preveč.

Dobil pildek. Napisal sem nato kao neko pritožbo. Prasi.ce so mi za to ker je prebral moj dokument, vpisal v prejeto pošto in odprl malo mapco zame 10.000 admin. in ost. str.

Torej:

30.000 SIT + 10.000 SIT = 40.000 SIT
KAZENSKE TOČKE 1 pika

To pa me je ustrelu direkt pred križiščem, ko se zavija za smučišče Cerkno (preden se začne pelat v klanc, zraven gasilskega doma).
---------------------------------------------------------------------
CLIO BACCARA 1.8 i ORIGINAL

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To sep 27, 2005 7:16 am

Volvo5er je napisal/-a:to zame ni norenje temveč popolnoma normalna voznja, za katero pa je v naši prelepi državi odrejena kazen 30 000 SIT (kazenskih točk ne dobiš), seveda se bodo pa potrudili in ti zaračunali še sodne stroške.

p.s.

tudi kazensko točko eno bo dobil.

Drugače pa če te je s pištolo mero se temu ne reče stacionarni radar, ali pač ? ;)
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

I. R. Baboon
Nov uporabnik

Kraj: Mislinja

Napisal/-a I. R. Baboon To sep 27, 2005 7:45 am

Volvo5er je napisal/-a:to zame ni norenje temveč popolnoma normalna voznja, za katero pa je v naši prelepi državi odrejena kazen 30 000 SIT (kazenskih točk ne dobiš), seveda se bodo pa potrudili in ti zaračunali še sodne stroške.

p.s.

Ce so pike ni polovicke :-(
Slika

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Policist To sep 27, 2005 10:20 pm

@P206S16:

V tvojem primeru ni šlo za stacionarni radar ampak laserski merilnik, pri katerem je toleranca +- 3km/h. V tvojem primeru tudi ni polovične kazni. Kazen za tako prekoračitev je, kot si sam omenil 30k SIT + 1 KT. Poleg tega pa so tu še stroški postopka. V pteih dneh, pa se lahko izjasniš o okoliščinah prekrška.
SlikaSlika

catfish
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a catfish Sr sep 28, 2005 9:14 am

Če se boš izjasnil o okoliščinah še 10 k SIT plusa. Plači to kar si dobil in pika. Sej si naredil prekršek.
---------------------------------------------------------------------
CLIO BACCARA 1.8 i ORIGINAL

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo Sr sep 28, 2005 10:28 am

30K sit za kazen plus 10k za kazensko piko ... polovičke pa ni ker so pike.

mene so dobil sred tedna ob pol dveh zjutraj na poplnoma ravni in pregledni cesti vendar je blo naselje, in tudi študent sem .. in sem plačal ne pomgajao tu nbene okoliščine žal!

sam je pa to res fuk če je naselje umirjeneo pa ravna cesta ti se moraš pa 50km/h cjazt hudo !! kar zaspiš za volanom
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Uporabniški avatar
stoenka
Nov uporabnik

Napisal/-a stoenka Sr sep 28, 2005 10:52 am

Preberi si 7. odstavek 32. člena ZVCP:
"7) Voznik, ki prekorači s prometnim pravilom ali prometnim znakom omejeno hitrost na cesti v naselju, se kaznuje za prekršek z globo:
a) če prekorači hitrost do vključno 10 km/h, z 10.000 tolarjev;
b) če prekorači hitrost nad 10 do vključno 20 km/h, s 30.000 tolarjev. Enako se kaznuje voznik, ki do vključno 10 km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 1 kazenska točka.
c) če prekorači hitrost nad 20 do vključno 30 km/h, s 60.000 tolarjev. Enako se kaznuje voznik, ki nad 10 do vključno 20 km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 3 kazenske točke.
d) če prekorači hitrost za več kot 30 km/h, z najmanj 120.000 tolarjev. Enako se kaznuje voznik, ki za več kot 20 km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa. Vozniku motornega vozila se izreče tudi najmanj 5 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila.".

Sodnik za prekrške ti bo naložil najmanj 120.000 sit kazni, par mesecev boš pa moral peš hoditi. Sorry, zakon je zakon.
Srečo imaš, da nisi šel 71 km/h, saj bi za vedno izgubil vozniško dovoljenje.
V naselju, kjer so cone (30 km/h), znak za 40 km/h ipd. velja režim umirjenega prometa. Absurdno je, da v središču naselja greš 61 km/h, pa je cona 30, da potem izgubiš trajno vozniško dovoljenje.
"8. Ne glede na določbo prejšnjega odstavka, se izreče vozniku motornega vozila, ki v naselju prekorači dovoljeno hitrost za več kot 50 km/h, ali v območju za pešce, v območju umirjenega prometa oziroma v območju omejene hitrosti za več kot 30 km/h, poleg globe določene v prejšnjem odstavku tudi 18 kazenskih točk.".
Nekateri policaji slabo poznajo novi ZVCP in upam, da ne boš za nekaj časa ob izpit... LP. :?

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Sr sep 28, 2005 11:00 am

stoenka je napisal/-a:Preberi si 7. odstavek 32. člena ZVCP:
"7) Voznik, ki prekorači s prometnim pravilom ali prometnim znakom omejeno hitrost na cesti v naselju, se kaznuje za prekršek z globo:
a) če prekorači hitrost do vključno 10 km/h, z 10.000 tolarjev;
b) če prekorači hitrost nad 10 do vključno 20 km/h, s 30.000 tolarjev. Enako se kaznuje voznik, ki do vključno 10 km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 1 kazenska točka.
c) če prekorači hitrost nad 20 do vključno 30 km/h, s 60.000 tolarjev. Enako se kaznuje voznik, ki nad 10 do vključno 20 km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 3 kazenske točke.
d) če prekorači hitrost za več kot 30 km/h, z najmanj 120.000 tolarjev. Enako se kaznuje voznik, ki za več kot 20 km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa. Vozniku motornega vozila se izreče tudi najmanj 5 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila.".

Sodnik za prekrške ti bo naložil najmanj 120.000 sit kazni, par mesecev boš pa moral peš hoditi. Sorry, zakon je zakon.
Srečo imaš, da nisi šel 71 km/h, saj bi za vedno izgubil vozniško dovoljenje.
V naselju, kjer so cone (30 km/h), znak za 40 km/h ipd. velja režim umirjenega prometa. Absurdno je, da v središču naselja greš 61 km/h, pa je cona 30, da potem izgubiš trajno vozniško dovoljenje.
"8. Ne glede na določbo prejšnjega odstavka, se izreče vozniku motornega vozila, ki v naselju prekorači dovoljeno hitrost za več kot 50 km/h, ali v območju za pešce, v območju umirjenega prometa oziroma v območju omejene hitrosti za več kot 30 km/h, poleg globe določene v prejšnjem odstavku tudi 18 kazenskih točk.".
Nekateri policaji slabo poznajo novi ZVCP in upam, da ne boš za nekaj časa ob izpit... LP. :?

območje umirjenega prometa je cona 30km/h in ne zaloška ;)
kazen je 30 + 10 k sit + 1 k. točka
podpis

Uporabniški avatar
stoenka
Nov uporabnik

Napisal/-a stoenka Sr sep 28, 2005 11:13 am

lublancan je napisal/-a:območje umirjenega prometa je cona 30km/h in ne zaloška ;)

Povej to sodniku za prekrške... Sorry, vse kar je pod 50 km/h v naselju, je območje umirjenega prometa. Lahko je to tudi Celovška, kjer postavijo tablo 40 km/h, če nekaj kopljejo. Preberi si ZVCP v celoti.

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Napisal/-a Policist So okt 01, 2005 7:53 pm

stoenka je napisal/-a:
lublancan je napisal/-a:območje umirjenega prometa je cona 30km/h in ne zaloška ;)

Povej to sodniku za prekrške... Sorry, vse kar je pod 50 km/h v naselju, je območje umirjenega prometa. Lahko je to tudi Celovška, kjer postavijo tablo 40 km/h, če nekaj kopljejo. Preberi si ZVCP v celoti.

ZVCP-1 sem prebral v celoti.

23. člen, 1. odstavek, 21. točka
območje umirjenega prometa je cesta v naselju ali del naselja, ki je namenjen predvsem pešcem in je kot tako označeno s predpisano prometno signalizacijo.

Predpisana prometna signalizacija, ki označuje tako območje pa je:

Slika

Torej tvoja trditev ne drži.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ So okt 01, 2005 7:59 pm

ma kr jst vem je vsako kazn ki ti jo da policaj velja polovička... tud če so pike ;)

LP 8)

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Napisal/-a Policist So okt 01, 2005 8:10 pm

Doc206 je napisal/-a:ma kr jst vem je vsako kazn ki ti jo da policaj velja polovička... tud če so pike ;)

LP 8)

Kjer so poleg globe tudi kazenske točke ni polovičke.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ So okt 01, 2005 8:18 pm

ja in v kakšnih primirih ni sploh točk :?: bol malo ne :?: :roll:

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek So okt 01, 2005 8:56 pm

mene so tudi ostavili mesec dni nazaj.. tablo za nasleje sem spregledal.. pelal 16km/h več, napisal sem "prošnjo" če lahko dobim na obroke.. zato mi bojo še 10k sodnih stroškov zaračunalni ali kako? sorry ne razumem najbolj tega okoli policije...

da ne govorim o samem odnosu policista med postopkom.. me ustavi.. stopim iz avta se vprašata ga spustima? en reče NE (ok sam sem kriv da sem vozil 16kmh prevec) žvečil je, sončna očala cel čas gor kljub temu da je bilo oblačno.. ko se je vsedel v avto da je napisal zapisnik, je glasbo dal na ZELO glas.. potem pa finale ko mi je skoraj zavrelo: sej, če nimaš denarja idi na PP Ljutomer pa prosi, da ti dajo globo na obroke :evil: :evil: :evil: .. aja pa bila sta mlada policista ene 25let stara 8)

kao frayera ker lahko "sovrstnike" je*eta v glavo. 8) 8)

aja pa koledarček sindikata policistov ni nič pomagal v vozniški :x :x :x 8)

udeleženci v prometu moremo dosti požirat s strani "nekaterih" policistov.. da nebomo vse metali v enak koš....

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 So okt 01, 2005 9:18 pm

ena nadrobnost... območje umirjenega prometa = območju za pešce = območju omejene hitrosti ? Je vse to eno in isto?

Cona 30 km/h ni pa nič od tistega zgoraj?

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Napisal/-a Policist So okt 01, 2005 10:35 pm

tony1 je napisal/-a:ena nadrobnost... območje umirjenega prometa = območju za pešce = območju omejene hitrosti ? Je vse to eno in isto?

Cona 30 km/h ni pa nič od tistega zgoraj?

Cona 30 km/h = območje omejene hirosti.
Območje umirjenega prometa in Območje za pešce pa ni eno in isto, res pa je da je v obeh primerih hitrost omejena na 10 km/h.

23. člen, 1. odstavek, 21. in 22. točka ZVCP-1
21. območje umirjenega prometa je cesta v naselju ali del naselja, ki je namenjen predvsem pešcem in je kot tako označeno s predpisano prometno signalizacijo.
22. območje za pešce je cesta v naselju ali del naselja, ki je namenjen pešcem in je kot tako označeno s predpisano prometno signalizacijo;
SlikaSlika

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 So okt 01, 2005 10:38 pm

Hvala za pomoč! :)

7. odstavek 32. člena ZVCP:
d) če prekorači hitrost za več kot 30 km/h, z najmanj 120.000 tolarjev. Enako se kaznuje voznik, ki za več kot 20 km/h prekorači dovoljeno hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa. Vozniku motornega vozila se izreče tudi najmanj 5 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila.

Torej dobim za 50km/h pri omejitvi 30km/h 120k SIT kazni? :o
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost