Napisal/-a SkIDiver Ne okt 02, 2005 9:33 pm
Sem ravno pridrsal mimo tega dela foruma in se spomnu na problem.
SKratka avto je bi pri pooblaščenem servisu. Tam so rihtali, klimo, zavore in izpušne pline.
Klima sedaj ne deluje, ker spušča ena ALU cevka. Rečeno je blo, da bodo dobil napravo za varit te cevi in bodo poklical, da pripeljemo avto nazaj. Minili so trije meseci in domov je pršu opomin o neplačanem računu! Stroški opomina so 1000sit. Sem jih upravičen plačati? Namreč čakal sem na njihov klic!
Ko so popravljali zavore so zamenjali obe cevi za olje za zadnjo premo. In da ni hudič so v karoserijo zavrtal luknje in privijačl nekakšna plastična držala! In to kr po domače vse skup! Sem upravičen sploh plačati tako delo? Material sem pripravljen plačati, delo pa ne, ker je popolnoma šušmarsko in za pooblaščen servis skrajno neprimerno!
Izpušni plini tudi niso izpravni. Avto je pri tehničnem sicer šel čez pred cca 2 mesecoma čez pline čez ampak tako tako (ne bi o tem kako). Skratka pred parimi dnevi sem šel preventivno pomerit pline in pri povišanih obratih je vrednost CO-ja kar 6.21%vol! Za delo ravno tako ne mislim plačat, ker niso naredili nič! Že na tehničnem niso bili OK! Spet bom tu plačal material (zračni filter) dela pa nisem pripravljen plačat, ker je šušmarsko storjeno zame!
Zamenjali so mi ventil prostega teka. Cena zanj je nekaj čez 29 tisoč sit. Jaz dobim istega, original in seveda novega za nekaj manj kot 18 tisoč sit z računom in davkom brez vsakaršnih vez na drugem pooblaščenem servisu! Pri menjavi so mi dali nazaj za povrh še staro tesnilo, ki ga je polovica manjkala tako, da zadeva sploh ni tesnila! Tesnilo stane reci in piši še ne celih 200sit! Lahko zahtevam, da mi povrnejo kupnino jaz pa njim ventil nazaj čeprav se le ta že uporablja v vozilo cca 500km, ker je to zame preprosto obiranje stranke?
Skratka za določen potrošni material in dele sem pripravljen plačat za delo pa nikakor ne! Priznam samo delo, ki je bilo izvedeno pri popravilu klime. Ter zanima me ali lahko zahtevam, da mi povrnejo denar za ventil prostega teka vetnil pa jim vrnem?
Kaj vse jim lahko obesim na vrat od raznih inšpekcij? Ker tole je zame čez vse meje in to za uradnega in pooblaščenega serviserja!
Ko bo zadeva razrešena pa bom povedal za koga gre, ker priporočam vsem, da se ga izogiba kot ognja.