Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

limo
Nov uporabnik

nakup vozila iz EU

Napisal/-a limo Po okt 10, 2005 9:14 am

Zadeva je sledeča ,nameravam kupiti avto in sicer BMW 645CI Cabrio letnik 2004
sem si jih ogledal že kar nekaj na mobile.de in tudi najdel enih par lepih primerkov
pozanimal sem se tudi pri (sivih) uvoznikih kot so pa...e, mp., A.L, č..i ,B.A in še bi jih lahko našteval vendar jih je preveč in so mi vsi neke smešno nizke cene ponujali in še popust na gotovino!!!,sedaj me pa zanima sledeče :jaz naročim pri njih omenjeni avtomobil ki ga oni pripeljejo recimo preko XY firme ,ki pa recimo ne plača dajatev v Sloveniji se pravi DDV+DMV+....oni meni iztavijo račun jaz avto skeširam in odpeljem na registracijo ali potem obstaja možnost ,da če gre omenjena XY firma ali pa sivi uvoznik v stečaj ,da mi avto potem davčna zarubi ali uzame zato ker oni niso plačali dajatev??

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe okt 21, 2005 6:01 am

najprej čestitam ker si si izbral krasen avto :)
Po moje se v primeru stečaja firme odgovornost ne more prenesti nate ker nimaš veze s firmo ki uvaža avtomobile, tako da razno rubljenje in podobne zadeve po mojem mnenju odpade..možno pa da boš moral plačati pristojbine v sloveniji - sam.

Pazljivo z internetnimi nakupi:
Tudi jaz sem našel neke smešno nizke ponudbe in se v eno malce poglobil, navezal stik s tipom iz Franfurta. Model pa bi seveda želel plačilo vnaprej :) ...sej razumeš
Plačaš ozr. zaaraš > ne vidiš avta > nimaš denarja>ne moreš pa nič
Imaš ljudi ki živijo od tega, da peljejo "ovce na zakol".

Postopek pa na žalost ni tako enostaven da bi ti avto samo registriral. Poleg preveritve istovetnosti vozila(22.000sit), DMV in ekološke takse(14 sit/kg suhe teže), moraš plačati da ti papirje pretvorijo v naše, POTEM pa lahko avto še registriraš ter zavaruješ.

Veliko sreče in bassa iz izpuhov ter zvočnikov
;)

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a Tilen Po okt 24, 2005 11:07 am

bass je napisal/-a:najprej čestitam ker si si izbral krasen avto :)
Po moje se v primeru stečaja firme odgovornost ne more prenesti nate ker nimaš veze s firmo ki uvaža avtomobile, tako da razno rubljenje in podobne zadeve po mojem mnenju odpade..možno pa da boš moral plačati pristojbine v sloveniji - sam.

Pazljivo z internetnimi nakupi:
Tudi jaz sem našel neke smešno nizke ponudbe in se v eno malce poglobil, navezal stik s tipom iz Franfurta. Model pa bi seveda želel plačilo vnaprej :) ...sej razumeš
Plačaš ozr. zaaraš > ne vidiš avta > nimaš denarja>ne moreš pa nič
Imaš ljudi ki živijo od tega, da peljejo "ovce na zakol".

Postopek pa na žalost ni tako enostaven da bi ti avto samo registriral. Poleg preveritve istovetnosti vozila(22.000sit), DMV in ekološke takse(14 sit/kg suhe teže), moraš plačati da ti papirje pretvorijo v naše, POTEM pa lahko avto še registriraš ter zavaruješ.

Veliko sreče in bassa iz izpuhov ter zvočnikov
;)

Kar se tiča predujmov, plačil in nategancij v Nemčiji ne bi smel doživeti razočaranja, če kupuješ od pravnih oseb. Tam nikjer na pamet nobenemu ne pade, da bi kogarkoli okrog prnesu, ker so kazni za takšna početja svinjske! Drugače je pri fizičnih osebah, tam previdnost ni odveč.

LP
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov