Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Alien
Novinec

Nesreča na avtocesti

Napisal/-a Alien Če okt 13, 2005 3:00 pm

Pišem v imenu svojga frenda saj rabiva pameten predlog. Stvar je sledeča:

Moj frend se je zjutraj v gosti megli peljal po avtocesti v službo. Ker je bila zelo gosta megla ni vedel da na cestišču leži kolo z felno, ki je iz nasprotnega pasa priletelo na njegovo cestišče.Na nasprotni špuri je bila namreč nesreča kjer je vozniku odtrgalo obe kolesi.
Posledica povoženega kolesa so bile - odtrgan karter, uničen hladinik, zvita štoštanga in še nekaj malenkosti na podvozju. :cry:
Sedaj naju zanima kako je z škodo, kdo to krije in ali lahko kolega koga toži za malomarnost.Seveda je stvar pregledala tud policija,sam niso bili od velike koristi.

Kaj je sedaj tukaj za naredit.Sodeč po nestrokovni oceni naj bi imel ocenjeno totalko , saj še ne vedo če je pokasirala tud kaj mašina.... :?:

Alien
Novinec

Napisal/-a Alien Če okt 13, 2005 3:11 pm

Seveda moram povedati tud to da je vezna popolnoma zvita in da je vozilo Hyundai Lantra letnik 96, 1.8 gls.

dkw
Nov uporabnik

Kraj: medvode

Napisal/-a dkw Če okt 13, 2005 3:16 pm

pozanimaj se pri policiji tisti ki je bla na kraju nesreče pa če so si policaji to ogledal morjo met zapisnik od vajne nesreče pa od une iz druzga pasu tud pol pa pelta avto na zavarovalnico na stroške powzročitelna nesreče iz druzga pasu.
DKW OZ. AUDI JE ZAKON !!!!!!!!!

DJ Dry Visage
Novinec

Napisal/-a DJ Dry Visage Če okt 13, 2005 3:18 pm

Tožit DARS. 1! ker ni pravočasno označil nevarnega mesta, kjer bi bilo potrebno zmanjšat hitrost 2! argument: to je ovira, ki je povprečen voznik na avtocesti ne more pričakovati in se ji ni b ilo moč izogniti kljub pazljivi vožnjni in megli prilagojeni razmeram 3! neuraden nasvet: še boljše je, če kolega reče, da je kolo ravno priletelo pod njegov avto

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če okt 13, 2005 3:25 pm

DJ Dry Visage je napisal/-a:Tožit DARS. 1! ker ni pravočasno označil nevarnega mesta, kjer bi bilo potrebno zmanjšat hitrost 2! argument: to je ovira, ki je povprečen voznik na avtocesti ne more pričakovati in se ji ni b ilo moč izogniti kljub pazljivi vožnjni in megli prilagojeni razmeram 3! neuraden nasvet: še boljše je, če kolega reče, da je kolo ravno priletelo pod njegov avto

Če so v času trka(z gumo)ravno prišli na kraj DARS-ovci in policaji, potem neuradnega nasveta ne bo mogel porabit, niti ne more avtomatsko tožit dars, saj so lahko zelo hitro prišli...če se je v kolo zaletel minuto po trku in so takrat prispeli tudi DARS-ovci, potem dvomim da maš možnosti pri tožbi...v 10sekundah pa tudi ne morejo zavarovat kraja...ne vem no :|
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET Če okt 13, 2005 4:54 pm

za tako oviro na AC ne more bit kriv voznik ....

ima dve varijanti:
a.) poleg policijskega zapisnika naj dobi še zapisnik dars-ovcev in se s tem oglasi na zavarovalnici triglav
b.) zahteva kupon od povzročitelja nesreče od koder je priletelo kolo .... najbrž bo moral po njegove podatke na policijo ki je vse skupaj obravnavala

in ne se pustit odgnat vsakem na dars-u ki reče "ne mormo nič" .... zapisnik o vsaki nezgodici so dolžni napisat in poslat zavarovalnici tko k policaji čeprav ga ne dobiš direkt v roke

btw, upam da ni zamudil tridnevnega roka v katerem se mora zglasit pri cenilcu

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Če okt 13, 2005 5:05 pm

Po mojem je krivec tisti, ki je povzročil nesrečo na drugi strani ceste. Kakorkoli že. Ne vem, kje je tlele težava.

Lp,
don CONSIGLIO
Slika

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 Če okt 13, 2005 8:34 pm

Obvezno je kriv DARS!

Imaš policajski zapisnik?

Če da, pejt na cenitev škode na zavarovalnico, škoda pa se naj krije iz DARSovega zavarovanja (zavarovalnica sama zateži DARSovemu centru, ki pokriva kraj nesreče)

Štraus
Novinec

Napisal/-a Štraus Če okt 13, 2005 9:26 pm

Tožit povzročitelja al pa dars!!!

Alien
Novinec

Napisal/-a Alien Če okt 13, 2005 9:38 pm

Hvala bogu so se začele stvari premikati. Frendu bo škodo krila povzročiteljeva zavarovalnica. Sam mora še cenilca počakat da mu škodo ocenijo.

Policijski zapisnik je tud bil tak da upam da bo stvar porihtal. Sam moram pa priznat da je imel srečo v nesreči saj če ne bi bilo megle bi hitrost sigurno bila dost večja in s tem tudi posledice.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe okt 14, 2005 7:03 am

Alien je napisal/-a:Hvala bogu so se začele stvari premikati. Frendu bo škodo krila povzročiteljeva zavarovalnica. Sam mora še cenilca počakat da mu škodo ocenijo.

Policijski zapisnik je tud bil tak da upam da bo stvar porihtal. Sam moram pa priznat da je imel srečo v nesreči saj če ne bi bilo megle bi hitrost sigurno bila dost večja in s tem tudi posledice.

če ne bi blo megle bi tvoj frend tudi opazo gumo na cesti in se ji izognil.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 Pe okt 14, 2005 7:10 am

Niti slučajno :roll:

Če ne bi bilo feltne, je frend (megla gor ali dol), ne bi povozu.

Zakaj ne morete eni razumet, da je vzdrževalec AC (DARS) zakonsko odgovoren, da so AC v takem stanju, kot morajo biti. Vse to sr... pa itak države ne stane nič, ker ima vsa ta tveganja DARS zavarovana... :?

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Pe okt 14, 2005 7:21 am

tony1 je napisal/-a:Niti slučajno :roll:

Če ne bi bilo feltne, je frend (megla gor ali dol), ne bi povozu.

Zakaj ne morete eni razumet, da je vzdrževalec AC (DARS) zakonsko odgovoren, da so AC v takem stanju, kot morajo biti. Vse to sr... pa itak države ne stane nič, ker ima vsa ta tveganja DARS zavarovana... :?

Ne mislim nobenga zagovarjat samo razloži mi kako naj dars z unim kamiončkom v megli prileti na kraj nesreče v minuti dveh ali pa tudi petih. Ne ga zdej srat. Sej sploh nikjer ni omenjeno v kolikšnem času so prispeli, zdaj jih pa tu linčate.
Se pa strinjam da je to lohk cela štala.

lp

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

tony1
Novinec

Napisal/-a tony1 Pe okt 14, 2005 7:25 am

Tako je njihovo delo in to u opšte nije moj problem :P

Če jim je problem delat v megli, naj pa še cestnine takrat ne pobirajo, hehe :twisted:

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Pe okt 14, 2005 8:10 am

tony1 je napisal/-a:Tako je njihovo delo in to u opšte nije moj problem :P

Če jim je problem delat v megli, naj pa še cestnine takrat ne pobirajo, hehe :twisted:

Torej bi bil DARS kriv tudi, če bi na nasprotnem pasu v tisti karamboliran avto kdo prielter par sekund po nesreči?
Za crknit od smeha.
Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe okt 14, 2005 8:55 am

tony1 je napisal/-a:Tako je njihovo delo in to u opšte nije moj problem :P

model ne s***.

če si se ti zmožen teleportirat v sekundi na željen kraj potem svaka ti čast, ne pričakuj pa podobnih vesoljskih zadev od DARSA.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Pe okt 14, 2005 2:13 pm

jaz mam izkušnjo, ko sem se kotal po AC, je prvo prišel dars, v roku 10min, za njim pa kake 15min policija. bili so v glavnem prvi na kraju dogodka.

je pa res, da nihče ni bil v nesreči poškodovan (ok, meni so se pol kasneje pokazale poškodbe vratu, zarad tega, ko sem bil v šoku, pa niti nisem vedel, da mi je zadnja polica v vrat priletela)
Slika

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Pe okt 14, 2005 5:16 pm

don CONSIGLIO je napisal/-a:
RegY je napisal/-a:..., ko sem bil v šoku, pa niti nisem vedel, da mi je zadnja polica v vrat priletela)

A to z zvočniki al brez :P :roll:

LP,
don CONSIGLIO

z zvočniki... 20ke... tak da mi je približno 25kg v vrat priletelo med 4mi obrati, ki sem jih naredil z avtom... sem pa res bil budala, da je nisem pritrdil, to pa priznam
Slika

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Pe okt 14, 2005 8:58 pm

z zvočniki, ja... 25kg približno

sem pa res bil budala, da je nisem pritrdil takoj pri vgradnji... "je blo v načrtu" :lol:

by the way: offtopic, sorry
Slika

Alien
Novinec

Napisal/-a Alien So okt 15, 2005 7:50 pm

Ja kot je videt je podvozje fajn fasalo.Uničene so še roke , ležaji....no brez veze kaj razlagat.....slike povejo use :?
Priponke
Slika 015.jpg
Slika 009.jpg
Slika 008.jpg
Slika 007.jpg
Slika 005.jpg
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost