Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

no.1
Nov uporabnik

NAPAČNO PARKIRANJE

Napisal/-a no.1 Po nov 07, 2005 8:13 pm

Dobil sem obvestilo redarstva,napačno parkiranje v bližini bolnice, kazen 20k.
Ima kdo kakšno že sestavljeno pritožbo z razlogom, ki vžge?

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Po nov 07, 2005 8:17 pm

A si bil napačno parkiran?
Če je odgovor JA potem ni razloga za pritožbo. Redarji ita poslikajo avto tako, da imajo dokaz.

no.1
Nov uporabnik

Napisal/-a no.1 Po nov 07, 2005 8:26 pm

Bor je napisal/-a:A si bil napačno parkiran?
Če je odgovor JA potem ni razloga za pritožbo. Redarji ita poslikajo avto tako, da imajo dokaz.
Kaj pa to, da je avto vozil priajtelj iz npr. BIh? :)
baje da vžge in ti nič ne morejo, lahko pa ga grejo iskat v bosno za 10 jurjov :twisted:

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Po nov 07, 2005 8:31 pm

Ce si voznik, je ze skrajni cas, da odrastes in postanes odgovoren...

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Po nov 07, 2005 9:04 pm

družinski prijatelj je sodnik v Lj. Človek v svojem življenju plačal nikoli ni plačal kazni, vedno napisal pritožbo in jo blo rešeno. Če to počnejo najvišji organi, ki te hkrati tudi kaznujejo za take zadeve, potem res ne vidm razloga da bi ostala raja morala biti poštena in sam plačevat za vsako malenkost. Če znaš naredi, če ne pa plači kazen. Tko je dandanes... :?
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Po nov 07, 2005 9:09 pm

Ja sam v njegovem primeru je vrjetno blo uspešno zarad podpisa g. sodnik :lol:

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Po nov 07, 2005 9:38 pm

Se strinjam z g. Borom!!

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Po nov 07, 2005 10:17 pm

no.1 je napisal/-a:
Bor je napisal/-a:A si bil napačno parkiran?
Kaj pa to, da je avto vozil priajtelj iz npr. BIh? :)
baje da vžge in ti nič ne morejo, lahko pa ga grejo iskat v bosno za 10 jurjov :twisted:

a si glih naredu izpit, pa ti je od kolega kolega povedal, da njegov kolega pravi, da se to da? :roll:
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Sr feb 22, 2006 4:44 pm

Danes sem dobil kazen za prepovedano parkiranje. Parkiral sem kot ponavadi na plocniku ob podjetju, kjer delam kot student. Med delovnikom je prisla policija in mi nalepila obvestilo, kjer je kazen 10.000SIT/ 5.000SIT-polovicna. Se sreca, da je tako nizka, ker so nekateri, ki so parkirali na cesti, dobili 40.000SIT. Zanima me, ce bi pritozba v tem primeru uspela, ker ni znaka za prepovedano parkiranje, poleg tega sem pa student.

Kazen sem dobil na Leskovskovi - ulica poleg Letaliske v Ljubljani.

Policaje je verjetno nekdo poklical, potem pa je opozoril svoje delavce, kajti plocnik je bil nenavadno nezaseden, ko sem prisel.

Hvala za odgovore in prosim, da se z neresnimi posti zadrzite.

Lp,
G
Malo para malo muzike!
Najboljši avto je novi avto!

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Sr feb 22, 2006 4:46 pm

...aja...

zanima me se tole: Kaj ce v primeru pritozbe pretece 8 dnevni rok za placilo polovicne kazni. Ali potem se vedno lahko placam polovicno?
Malo para malo muzike!

Uporabniški avatar
anze
Nov uporabnik

Kraj: kr

Napisal/-a anze Sr feb 22, 2006 4:50 pm

potem ni več polovične. Žrtvuj 5k pa plačej,bo najbol...boš brez skrbi. Če bo šlo na sodišče je še +10k+ni več polovične in so vse višji stroški.
Plačaš 5k pa si rešen! :D moje mnenja

Uporabniški avatar
Gyga
Uporabnik

Napisal/-a Gyga Sr feb 22, 2006 4:53 pm

sej mas prav - v to ni dvoma. Kaj pa ce bi bobil 40K. :?
Malo para malo muzike!

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Napisal/-a Walker_P Sr feb 22, 2006 4:58 pm

Gyga se strinjam z anzetom. Sam sm dobil 20k kazni, polovička 10k, sm hotu pritožbo napisat da je polovico parkplacov zasneženih, sam sm si reku, bolš plačat 10k kot pa pol še ene 3-krat več, tko da plačaj če si pametn, pa še res si parkiral tam kjer ni namenjen prostor parkiranju.

Uporabniški avatar
|kr_en|
Novinec

Kraj: Šentjur

Re: NAPAČNO PARKIRANJE

Napisal/-a |kr_en| Sr feb 22, 2006 5:06 pm

no.1 je napisal/-a:Dobil sem obvestilo redarstva,napačno parkiranje v bližini bolnice, kazen 20k.
Ima kdo kakšno že sestavljeno pritožbo z razlogom, ki vžge?

mism da gres v blizini bolnice nepravilno parkirat......vredu...

mi smo babico, ki je invalidka brez noge pelal v mesto (celje) pa sm iz solidarnosti parkiru ne na invalidskem parkingu ampak na navadni modri coni zraven invalidskega...pridemo cez dve uri nazaj in ..na avtu so ble lisice :? :? kot je ze v navadi pri KOSTRI in ZPO se vsi zgovarjajo da niso pristojni za te zadeve...(seveda bo pritozba) (logika celjskih obcinskih odlokov....na invalidskem invalid lahk parkira brezplacno in brez problemov zraven pa ne...aja pa se to...vecino casa so invalidski placi tak al tak zasedeni z mentalnimi invalidi ki vozijo mercedese al pa kake hude bmwje,..seveda braz lisic ali listka :? :? )

pa iskreno se opravicujem za offtopic...me je paml zanesl :oops:
imam peticu........nije beemve......ali troši ko beemve!!

chino
Nov uporabnik

Napisal/-a chino Če feb 23, 2006 8:33 am

Pri "redarskih" kaznih v vsakem primeru priporočam pritožbo!! Seveda šele po prejeti položnici (priporočeno) na dom, kar ponavadi traja 2 - 4 mesece od prekrška. Tisto obvestilo za brisalcem je pravzaprav nično in na tisto ni pritožbe!
V pritožbi (oz. zahtevi za sodno varstvo) se sklicujte na to, da kljub temu, da je avto vaš, ga niste vozili vi, kar lahko PO POTREBI dokažete! To je najpogostejša vrsta pritožbe in v večini primerov "pali" :lol: Če seveda sploh pride na vrsto pri sodniku, saj je to tako miniaturen prekršek, da ga definitivno ne obravnavajo prednostno.
Obstajajo še druge vrste pritožb, ampak o njih kdaj drugič...

Pa veliko sreče pri pisanju.

beno1
Nov uporabnik

Napisal/-a beno1 To apr 18, 2006 12:00 pm

chino je napisal/-a:Pri "redarskih" kaznih v vsakem primeru priporočam pritožbo!! Seveda šele po prejeti položnici (priporočeno) na dom, kar ponavadi traja 2 - 4 mesece od prekrška. Tisto obvestilo za brisalcem je pravzaprav nično in na tisto ni pritožbe!
V pritožbi (oz. zahtevi za sodno varstvo) se sklicujte na to, da kljub temu, da je avto vaš, ga niste vozili vi, kar lahko PO POTREBI dokažete! To je najpogostejša vrsta pritožbe in v večini primerov "pali" :lol: Če seveda sploh pride na vrsto pri sodniku, saj je to tako miniaturen prekršek, da ga definitivno ne obravnavajo prednostno.

pa imas izkusnje s tem?

lp

chino
Nov uporabnik

Napisal/-a chino To apr 18, 2006 1:46 pm

beno1 je napisal/-a:
chino je napisal/-a:Pri "redarskih" kaznih v vsakem primeru priporočam pritožbo!! Seveda šele po prejeti položnici (priporočeno) na dom, kar ponavadi traja 2 - 4 mesece od prekrška. Tisto obvestilo za brisalcem je pravzaprav nično in na tisto ni pritožbe!

pa imas izkusnje s tem?

lp

DA in to (samo) pozitivne (trkam na les :lol: )!! Poznam pa tudi še par znancev, ki jim pri pritožbah zoper redarje zelo uspeva :-P Drugače pa je v policijskih postopkih, kjer po novem zakonu res nimaš več velikih možnosti uspeti z pritožbo :(

Martino
Nov uporabnik

Napisal/-a Martino Po mar 05, 2007 3:36 pm

jst sm dubu kazn 20k in mi je redar reku, da k dobim dam položnco, da mi še zmer vela polovička.dans dobim položnco, 20k, polovičke pa nikjer.a me je nategnu?

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po mar 05, 2007 3:42 pm

Martino je napisal/-a:jst sm dubu kazn 20k in mi je redar reku, da k dobim dam položnco, da mi še zmer vela polovička.dans dobim položnco, 20k, polovičke pa nikjer.a me je nategnu?

Ne ni te nategnu, ti kr plači 10k...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po mar 05, 2007 3:44 pm

Mam pa js en podobn problem, parkiral sem pred trgovino v Mb in sem avto preventivno pustil malo blizje steni, ampak pešci so lahko normalno mimo hodili. Čez nekaj časa dobim listek s kaznijo 80e cca, ker naj bi avtomobil moral biti vsaj 1,6 m od stene, kar bi v tem primeru pomenilo, da bi moral met zadnji del avta na cesti :roll: ..drugače je tam parkiranje dovoljeno, ..kaj naj zdaj storim? požrem in plačam al naj se pritožim?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov