Od punce sestra je imela prometno nesreco, za katero je bila kriva sama (se zgodi). Avto ni mogel stati na cesti, pa so ga odpeljali (odvlekli). Avto je fiat punto 55 letnik 98, razbito pa je imel: prednjo havbo, blatnika, odbijac (menda tudi luci), zgornjo in spodnjo vezno, hladilnik + ventilator zanj, ekspanzijsko posodo, 1x nosilec motorja. Morda je bila se kaksna malenkost, vendar vem samo za to.
Avto so dali v popravilo, vendar so upajoc da bodo prisli skozi za dober denar, bili prepusceni serviserju samemu. Naj omenim se, da so ga veckrat klicali in sprasevali koliko bo popravilo (tudi se preden so ga dali v ti. popravilo - vsaj priblizno), vendar se je naredil butastega in je rekel da ne ve. To je govoril do zadnjega dneva dokler ni bil izdan racun! Racun je 540.000 SIT

Sedaj pa me zanima, ce ima s pravnega vidika, ali pa iz kakrsnegakoli drugega, kake moznosti. Zdi se mi cudno, da te "serviser" ne more oziroma noce opozoriti, da bo popravilo prislo vec kot bi se splacalo za tak avto (beri: vec kot avto sam). Naj omenim tudi to, da niso podpisali nic da so avto oddali v popravilo oziroma da so le to zahtevali. Avta trenutno se niso prevzeli, ne podpisali nic, pa tudi placali ne.
Zanima me in jih, ce obstajajo kake moznosti? Nekateri pravijo da bi delovni nalog morali podpisati, drugi ne, spet nekateri pravijo da bi morali opozoriti na stroske popravila oziroma povedati ob vprasanju samem, drugi pa spet kontra tumbajo. Kaj je sedaj res? Kaksne so moznosti? Premisljevali smo, da bi se tudi kaj spicili, pa se bojimo da se bodo "znesli" nad avtomobilom samim.
Hvala za odgovore!