Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
icely_slo
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Crash avta - popravilo help!

Napisal/-a icely_slo Po nov 14, 2005 11:25 pm

Zdravo vsem skupaj! Imam en problem, oziroma ga imajo pri moji punci. Gre pa nekako takole:
Od punce sestra je imela prometno nesreco, za katero je bila kriva sama (se zgodi). Avto ni mogel stati na cesti, pa so ga odpeljali (odvlekli). Avto je fiat punto 55 letnik 98, razbito pa je imel: prednjo havbo, blatnika, odbijac (menda tudi luci), zgornjo in spodnjo vezno, hladilnik + ventilator zanj, ekspanzijsko posodo, 1x nosilec motorja. Morda je bila se kaksna malenkost, vendar vem samo za to.
Avto so dali v popravilo, vendar so upajoc da bodo prisli skozi za dober denar, bili prepusceni serviserju samemu. Naj omenim se, da so ga veckrat klicali in sprasevali koliko bo popravilo (tudi se preden so ga dali v ti. popravilo - vsaj priblizno), vendar se je naredil butastega in je rekel da ne ve. To je govoril do zadnjega dneva dokler ni bil izdan racun! Racun je 540.000 SIT :shock: , kar pa je vec kot vrednost avta samega.
Sedaj pa me zanima, ce ima s pravnega vidika, ali pa iz kakrsnegakoli drugega, kake moznosti. Zdi se mi cudno, da te "serviser" ne more oziroma noce opozoriti, da bo popravilo prislo vec kot bi se splacalo za tak avto (beri: vec kot avto sam). Naj omenim tudi to, da niso podpisali nic da so avto oddali v popravilo oziroma da so le to zahtevali. Avta trenutno se niso prevzeli, ne podpisali nic, pa tudi placali ne.

Zanima me in jih, ce obstajajo kake moznosti? Nekateri pravijo da bi delovni nalog morali podpisati, drugi ne, spet nekateri pravijo da bi morali opozoriti na stroske popravila oziroma povedati ob vprasanju samem, drugi pa spet kontra tumbajo. Kaj je sedaj res? Kaksne so moznosti? Premisljevali smo, da bi se tudi kaj spicili, pa se bojimo da se bodo "znesli" nad avtomobilom samim.

Hvala za odgovore!

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo To nov 15, 2005 12:00 am

u mater zajebana situacija jaz sicr nč ne vem kako pa kaj je treba ukrepat sam imam dobrga prjatla kleparja ličarja mehanika u glavnm use zna pa tud pocen mi zrihta zato pa nikol ne vozm na uradne servise :D drugač pa vso srečo ane sm so pa zaraččunal moj brat je en let nazaj razbov puntota tko da smo cev sprednji konc menjal račun je pršu tm okol 180 jurjov ker smo šli po dele u italijo :lol:
....

Uporabniški avatar
icely_slo
Nov uporabnik

Napisal/-a icely_slo To nov 15, 2005 12:05 am

saj u tem je stos. tudi sam poznam licarja in klpearja, vendar ko je panika je panika. Adrenalin dela, razbit avto je tezko gledat, pac potrebno ga je spraviti cimprej stran.
Pac problem je v tem ker ni nobenega "feedbacka" iz strani serviserja. To meni osebno gre najbolj v nos!

Dario
Novinec

Napisal/-a Dario To nov 15, 2005 12:13 am

Pejdi mu zažgat servis, pa upi da bo avto notri :evil:
Ne se hecam
Upam da se bo kdo najdel ki ima izkušnje s tem?
Kaj se da naredit, sicer pa mislim da lahko kaj rešiš, in če se ne motim te serviser mora opozoriti na ceno posameznega kosa! Še posebej če mu je bilo sporočeno naj ne popravlja dokler ne pove približne cene popravila!
Sam je že vedel koliko stanejo kosi posamezni
Sami smo nekaj let nazaj imeli crash, in nam je po 3 dnevih povedal:
Maska stane toliko, hauba toliko, blatnik bomo poštimal, desni bomo menjal stane toliko, barvanje stane toliko, posoda za tekočino toliko, nat izstavil predračun in to je to, samo delo je zaračunal posebej in povedal da več kot toliko nebo!
Pa tudi v primeru da se mu kaj zakomplicira nebo računal več kot toliko ur!
Vse rešeno profesionalno, avto k nov prišel popravljen.
Tak da se kr pozanimaj, ne se pustit da vse skup pobere in uživa, ker si mislijo da je itak večina ljudi neumnih!!!!
Lp

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD To nov 15, 2005 11:31 am

Serviser ki prej niti približno ne ve kolko bo prišlo popravilo čeprav ima avto pred sabo in ga je lahko pregledal ne vzbuja ravno preveč upanja kako rešiti nastalo situacijo ne vem mogoče posvet z odvetnikom ? (mislim da je prvi nasvet zastojn)
Slika

Fiat007
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a Fiat007 To nov 15, 2005 11:55 am

Ali ste pred popravilom odprli kakšen delovni nalog?! In ga mogoče še podpisali?

Alfist
Novinec

Napisal/-a Alfist To nov 15, 2005 12:24 pm

Račun glede na to koliko si naštel je bilo škode ni pretirano velik, je v mejah normale. Če bi dal na uradni servis bi te prišlo še +300.000 tisočakov. Ko enkrat pripelješ avto in se ga začne delat, se je težko izmišljevat koliko boš dal za popravilo. Ti garantiram da ti noben klepar ne bo povedal točne cene popravila, ker se zelo hitro za 100 tisočakov ušteje.

LP

Dario
Novinec

Napisal/-a Dario To nov 15, 2005 12:32 pm

Ja samo če se prej zmeniš da vse skup razstavi in vidi kje je, pač se zmeniš da mu plačaš samo ure če vidi da bo popravilo preveč?
Okvirno ceno ti pa pol lahko zastavi
Lp

Uporabniški avatar
icely_slo
Nov uporabnik

Napisal/-a icely_slo To nov 15, 2005 2:18 pm

Podpisalo se ni cisto nic! Nobenega delovnega naloga ali kaj podobnega. Skratka nic!

Za popravilo je bila postavka sledeca: 160.000 licanja, 60.000 kleparskih del in 320.000 delov ter mehanicnih storitev.

Njega se je vprasalo ze na zacetku preden se je lotil avta koliko bo popravilo prislo, vendar se je le ta zmrdoval ces da ne ve. Verjamem da bi nekje dali vec denarja, nekje pa manj, vendar ne vem kako je, ce serviserja lepo vprasas koliko je popravilo, sam pa ti ne zna odgovoriti da bo preseglo polovico vrednosti avtomobila. ...ne samo polovico vendar celo vrednost avtomobila!
Vem tudi da ce mu zahtevas predracun da ti ga mora izstaviti, vendar pri "soku" ki ga je dozivela od punce sestra, pac o tem ni razmisljala. Prav tako se ne spozna na stvari kot se nekateri drugi. Zdi se mi pa neumno da se moras potem pri takih "kretenih" pazit nategov in se ravnati izkljucno po postopku!

Najvecji problem pri odvetnikih pa je ta, da ti vsak govori po svoje. Nekateri pravijo da je delal narobe, drugi spet kontra. Tudi informacijo je dobila da poklice policijo, odpelje avto domov, serviser pa naj jo potem tozi za placilo. To ji je povedal kolega, bivsi policist, ki se je menda ze znasel v podobni situaciji (sluzbeno posredoval), medtem ko je ona klicala na policijo pa so ji rekli da pri temu oni ne morejo nic. Stos je v tem, da ce se zacne kregat in tam pusti avto, nikoli ne ves kaj ti bo naredil. Ubrisan mora ze biti dovolj da kaj takega naredi.

Fiat007
Novinec

Napisal/-a Fiat007 To nov 15, 2005 2:34 pm

Potem uradno nisi naročnik opravljenih del in je mehanik kot serviser v prekršku, ker so potekala dela brez delovnega naloga.... Zahtevaj tudi račun, ali so nadomestni deli orginalni, lahko mi pošlješ seznam vseh menjanih delov in številko šasije avta, pa ti preverim, koliko so uradne Fiatove cene delov.

Lp

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass To nov 15, 2005 3:09 pm

Ne bit take ovce no.
Zadne cajte folk kup vse k se mu prodaja - pa če so buče al pa ne.
Jst vem da niti slučajno nebi plačal niti centa. Tip bi moral poklicat, ko je ocenil škodo in vprašat a boste popravljali al ne - ne more kr domnevat da boste mel pol miljona odveč v denarnici. Nalog ni bil podpisan, ni bilo dogovora o popravilu - delal je na lastno pest, ker je hotu nategnt žensko(kokoško) in če nebi pretiraval s cenami bi mu še ratalo. To je tko kt če bi šou k frizerju pa on nebi vedu kok stane frizura pa bi te kr postrigu pa bi reku jah.... striženje pa umivanje pa gel pa sušenje pa barvanje...... tm nekje 50 jurjev. :shock:

Če sem prav razumu je avto že popravljen?
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
icely_slo
Nov uporabnik

Napisal/-a icely_slo To nov 15, 2005 4:55 pm

fiat007: hvala, bom poslal spisek, cim ga dobim v roke. Lahko pa se pozanimas za sledece dele, za katere vem da je menjal: havba, luci 2x, vezna zgornja in spodnja, hladilnik ter ventilator zanj, 1x nosilec motorja, ekspanzijska posoda.

Kar se tice delovnega naloga. Slisal sem tudi, da je za popravilo dovolj ustni dogovor, se pravi brez kakrsnegakoli podpisa.
Problem je v tem, ker je v slepi ulici. Ce se bo sla kregat, lahko kaj naredi iz avtom, oziroma zaracuna lezarnino zanj, ko ga ona nekoc prevzame. Stos je tudi, ker je zakon tako dvoumno napisan, da se da prakticno vsako stvar brati med vrsticam. Ali ima mogoce kdo idejo, kako njega "zf**at" po uradni poti oz. zakoniku, pac da se to stvar nekako utemelji?

Fiat007
Novinec

Napisal/-a Fiat007 To nov 15, 2005 5:03 pm

Rabim številko šasije, znamko luči (ali so nastavljive po višini od znotraj), pa znamko hladilnika --> če je to mogoče :)

Uporabniški avatar
icely_slo
Nov uporabnik

Napisal/-a icely_slo To nov 15, 2005 5:05 pm

imas na pm. glede luci in ventilatorja, pa nimam trenutne informacije.

hvala

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx To nov 15, 2005 5:08 pm

mogoce malo cuden nasvet ampak vendarle, za skor 600000 naj kupi nov avto :D , pol pa unga toži zakaj ji ne da avta:)

Drugace pa lahko po zakonu zavrneš račun, čes da je prevelik oziroma da ni bil potrjen z vaše strani, v tem primeru je on delal na lastno pest in na lastno odgovornost.

Uporabniški avatar
icely_slo
Nov uporabnik

Napisal/-a icely_slo To nov 15, 2005 6:19 pm

maniaxxx je napisal/-a:mogoce malo cuden nasvet ampak vendarle, za skor 600000 naj kupi nov avto :D , pol pa unga toži zakaj ji ne da avta:)

Drugace pa lahko po zakonu zavrneš račun, čes da je prevelik oziroma da ni bil potrjen z vaše strani, v tem primeru je on delal na lastno pest in na lastno odgovornost.

Ali mi mogoce lahko tale zakon utemeljis? S kakim clenom ali kaj podobnega? Do sedaj nisem nic pametnega nasel. Vse je napisano tako dvoumno!

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy To jan 13, 2009 6:04 pm

Pozdravljeni. Bom pisal kar v tej temi.
Mene zanima približno koliko časa bo trajalo popravilo karamboliranega avta - potrebno popravilo oz. zamaenjava: hladilnik (spuščala had. tekočina), verjetno tudi hladilnik klime, posodica zavorne tekočine (počila - spuščala), prednja žarometa, pred. branik, motorni pokrov...še kaj bi se našlo.
Air-bagi se niso sprožili, prednja kolesa so na mestu, motor - nosilci so na mestu.
A se lahko računa nakakšen mesec ali kaj prej ?
Hočem pa mnenja, približno - časovno.
(pa lepo prosim brez kregarije)

LP

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal To jan 13, 2009 6:23 pm

Pozdravljen!

Meni so podobno (glej linke), porihtali v pičlih dveh-treh dneh. Prvo sem jim dal zapisnik cenitve in tudi sam sem jim povedal kaj bo potrebno menjave. Čez 3 dni sem avto pripeljal in v par dneh je bil avto zrihtan vključno z rednim servisom na 20k km.
http://demon.uni-mb.si/ales/foto/krnekaj%20007_1.jpg
http://demon.uni-mb.si/ales/foto/krnekaj%20008_1.jpg

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ To jan 13, 2009 6:27 pm

odvisno koliko se mu da delat, kako hitro dobi dele in če ima gužvo. jaz sem dobil avto, ki je bil razbit malce bolj kot tisti punto zgoraj, prej kot v enem tednu. je pa res da je bil clio in ko sem ga pripeljal v delavnico, se je sprehodil okoli avta in po telefonu govoril z tipom iz primorske kaj vse potrebuje. naslednje jutro so bili deli v delavnici :lol:
litr bencina, litr olja ;)

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Sr jan 14, 2009 6:02 pm

Zanima me v primeru, da cenilec oceni totalko (obstaja možnost, vse bo znano jutri). Povedali so, da edino treba plačati odbito franšizo (150€) in omenili so, da se gleda vrednost vozila (sedanja: kilometri, letnik...) in izplačilo 75% te vrednosti. Avto je star leto in pol. Kako gre to - ali je možno, da potem lahko vzamemo nov isti avto (sedaj je facelift-an) pa doplačamo ali...kako gre :?: Je imel že kdo take izkušnje :?:

LP
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov