mahi82 je napisal/-a:lep pozdrav
pred nekaj dnevi sem imel na avtocesti nesreco. in sicer na lokaciji kjer potekajo cestna dela (od logatca proti vrhniki).
stvar pa je taka in stoji tako:
desni del avtoceste na tistem mestu zavije levo na levi prometni pas proti primorski, ze skozi se vozimo po enem pasu. no stvar je taka da je zgleda nekdo pred mano namesto da bi zavil zapeljal naravnost in podrl in razmetal znake po vozišču (predvidevam da niso sami od sebe padli). problem je v tem da sem jaz potem naletel na to obmocje kjer ni bilo vec znakov, zapeljal naravnost in nagazil podrt prometni znak (podstavek) od unga znaka za obvezno voznjo mimo po levi. in seveda razbil avto spodaj. seveda klical policijo, dars, oba naredila zapisnik. dars je celo napisal da sem naletel na razmetane prometne znake ki so lezali na vozišču. klicali avtovleko in odpeljali smo se na zav. Triglav kjer je Dars zavarvan in vlozil sem odškodninski zahtevek za civilno odgovornost zoper dars. (Jaz se v nobenem primeru namreč NE počutim in nisem krivec za nastalo nesreco). problem je v tem da sem potem klical na dars in jih malo povprasal kako kaj s temi stvarmi. rekli so mi, da oni niso krivi ce tam ni bilo znaka, da je neznan storilec kao, in da bom dobil zahtevek zavrnjen. Škode je pa za okrog 300 - 400 k sit. KAJ NAJ NAREDIM??? Jaz nisem kriv, kaj mislite vi?
Kako naj dobim sredstva za popravilo avta?
prosim dajte mi kaksne nasvete kako naj ravnam?
mahi82 je napisal/-a:ko sem jih poklical so mi rekli da oni ne morejo bit krivi, saj ne morejo stat pri znakih in cakati ce jih bo kdo podrl(
sedaj jaz sem oskodovan za kar precej denarja, ne vem pa kaj naj naredim.
kajm i svetujete ce dobim zavrnjeno odskodnino? pritozbo?,tožbo?
koliko bi me to stalo? ali obstaja kaksen brezplacen zastopnik ki bi me zastopal, oz. poceni?
Partyzan je napisal/-a:Moj stric je kasne dve leti nazaj na primorski avtocesti povozil srno, ki je že ležala na tleh. Dobil je povrnjeno škodo v celoti. Pa noben ne pazi na srne in medvede.
mahi82 je napisal/-a:SHIT no!!!!! Cas pa tece in tece, jaz pa brez avta, ki je ze popravljen. od triglava se nic odgovora, so rekli da so šele da DARS poslali zahtevek. na darsu mi pravijo da bo verjetno zavrnjen..... skode na avtu je bilo za 520k sit!
koliko kaj stanejo odvetniki? ali kdo pozna kaksnega ki se ukvarja s temi zadevami, pa da je dober, pa pomoznosti iz ljubljane????
ali obstaja kaksno brezplačno pravno svetovanje? kdo placa odvetnika ce iztrzi pozitivno tozbo? ali se lahko kaksen dodaten denarcek dobi od darsa na tak nacin?
kako gredo te stvari????
res sem vam hvalezen za vse odgovore! .... nazalost nimam poslikanega kraja dogodka,imam pa prico ki je bila z mano (sestricno) mislite da je to dober argument? (nisem imel fotkica s sabo, pa tudi darsovc ko je cez kake 20min prsel je hitel zamenjevat razbite znake)
lp
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost