Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

mahi82
Nov uporabnik

nesreca na avtocesti - dars ... nujno

Napisal/-a mahi82 To nov 22, 2005 10:02 pm

lep pozdrav
pred nekaj dnevi sem imel na avtocesti nesreco. in sicer na lokaciji kjer potekajo cestna dela (od logatca proti vrhniki).
stvar pa je taka in stoji tako:
desni del avtoceste na tistem mestu zavije levo na levi prometni pas proti primorski, ze skozi se vozimo po enem pasu. no stvar je taka da je zgleda nekdo pred mano namesto da bi zavil zapeljal naravnost in podrl in razmetal znake po vozišču (predvidevam da niso sami od sebe padli). problem je v tem da sem jaz potem naletel na to obmocje kjer ni bilo vec znakov, zapeljal naravnost in nagazil podrt prometni znak (podstavek) od unga znaka za obvezno voznjo mimo po levi. in seveda razbil avto spodaj. seveda klical policijo, dars, oba naredila zapisnik. dars je celo napisal da sem naletel na razmetane prometne znake ki so lezali na vozišču. klicali avtovleko in odpeljali smo se na zav. Triglav kjer je Dars zavarvan in vlozil sem odškodninski zahtevek za civilno odgovornost zoper dars. (Jaz se v nobenem primeru namreč NE počutim in nisem krivec za nastalo nesreco). problem je v tem da sem potem klical na dars in jih malo povprasal kako kaj s temi stvarmi. rekli so mi, da oni niso krivi ce tam ni bilo znaka, da je neznan storilec kao, in da bom dobil zahtevek zavrnjen. Škode je pa za okrog 300 - 400 k sit. KAJ NAJ NAREDIM??? Jaz nisem kriv, kaj mislite vi?
Kako naj dobim sredstva za popravilo avta?

prosim dajte mi kaksne nasvete kako naj ravnam?

PureTNT
Uporabnik

Re: nesreca na avtocesti - dars ... nujno

Napisal/-a PureTNT Sr nov 23, 2005 1:05 pm

mahi82 je napisal/-a:lep pozdrav
pred nekaj dnevi sem imel na avtocesti nesreco. in sicer na lokaciji kjer potekajo cestna dela (od logatca proti vrhniki).
stvar pa je taka in stoji tako:
desni del avtoceste na tistem mestu zavije levo na levi prometni pas proti primorski, ze skozi se vozimo po enem pasu. no stvar je taka da je zgleda nekdo pred mano namesto da bi zavil zapeljal naravnost in podrl in razmetal znake po vozišču (predvidevam da niso sami od sebe padli). problem je v tem da sem jaz potem naletel na to obmocje kjer ni bilo vec znakov, zapeljal naravnost in nagazil podrt prometni znak (podstavek) od unga znaka za obvezno voznjo mimo po levi. in seveda razbil avto spodaj. seveda klical policijo, dars, oba naredila zapisnik. dars je celo napisal da sem naletel na razmetane prometne znake ki so lezali na vozišču. klicali avtovleko in odpeljali smo se na zav. Triglav kjer je Dars zavarvan in vlozil sem odškodninski zahtevek za civilno odgovornost zoper dars. (Jaz se v nobenem primeru namreč NE počutim in nisem krivec za nastalo nesreco). problem je v tem da sem potem klical na dars in jih malo povprasal kako kaj s temi stvarmi. rekli so mi, da oni niso krivi ce tam ni bilo znaka, da je neznan storilec kao, in da bom dobil zahtevek zavrnjen. Škode je pa za okrog 300 - 400 k sit. KAJ NAJ NAREDIM??? Jaz nisem kriv, kaj mislite vi?
Kako naj dobim sredstva za popravilo avta?

prosim dajte mi kaksne nasvete kako naj ravnam?

DARS je odgovoren za avtoceste in te pozivam, da vztrajaš. Če se bodo upirali, najemi odvetnika. Zapisnik govori tebi v prid, kajti ni tvoja odgovornost, da skrbiš za red, temveč njihova.

Lp

mahi82
Nov uporabnik

Napisal/-a mahi82 Sr nov 23, 2005 8:51 pm

ko sem jih poklical so mi rekli da oni ne morejo bit krivi, saj ne morejo stat pri znakih in cakati ce jih bo kdo podrl :((
sedaj jaz sem oskodovan za kar precej denarja, ne vem pa kaj naj naredim.
kajm i svetujete ce dobim zavrnjeno odskodnino? pritozbo?,tožbo?
koliko bi me to stalo? ali obstaja kaksen brezplacen zastopnik ki bi me zastopal, oz. poceni?

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Sr nov 23, 2005 11:52 pm

Tožba. Oni in samo oni so odgovorni, da znaki stojijo,. - pače morjo k vsakemu enga delavca postavt za 24 ur na dan.
Slika

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Če nov 24, 2005 12:53 am

mahi82 je napisal/-a:ko sem jih poklical so mi rekli da oni ne morejo bit krivi, saj ne morejo stat pri znakih in cakati ce jih bo kdo podrl :((
sedaj jaz sem oskodovan za kar precej denarja, ne vem pa kaj naj naredim.
kajm i svetujete ce dobim zavrnjeno odskodnino? pritozbo?,tožbo?
koliko bi me to stalo? ali obstaja kaksen brezplacen zastopnik ki bi me zastopal, oz. poceni?

Tožba. Po možnosti s čim več javne izpostavitve.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Če nov 24, 2005 2:13 pm

Vprašanje kako se bo vse skupaj izteklo brez odvetnika bo težko

probaj dobit informacijo kdaj je bla zadnja kontrola darsa na tistem odseku kjer se je to zgodilo.
Slika

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Če nov 24, 2005 2:43 pm

ej dars je za use odgovorn...use povrne sam mors dokazat :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
Partyzan
Novinec

Kraj: okolica Lj

Napisal/-a Partyzan Če nov 24, 2005 3:24 pm

Moj stric je kasne dve leti nazaj na primorski avtocesti povozil srno, ki je že ležala na tleh. Dobil je povrnjeno škodo v celoti. Pa noben ne pazi na srne in medvede.

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Če nov 24, 2005 3:33 pm

Partyzan je napisal/-a:Moj stric je kasne dve leti nazaj na primorski avtocesti povozil srno, ki je že ležala na tleh. Dobil je povrnjeno škodo v celoti. Pa noben ne pazi na srne in medvede.

moj kolega je zgazil še živo, dobil pa v celoti pravtako povrnjeno, ker je dars zadolžen, da na avtocesti ni divjadi, ker mora biti zavarovana z ograjami proti le-tej

enako je bilo tudi ko je na izvozu mb-jug prišla na ac mačka, ki je bila povzročitelj prometne škode octavije... pa čeprav tam ni ograje, je dars še vedno dolžan to držat iz AC.
Slika

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Če nov 24, 2005 3:39 pm

jst sm bil tud kako leto nazaj fox mulder na avtocesti.

dars je povrnu škodo, sicer po 3-4 mescih ampak dnar sm dobu - razlog pa je karkoli ne spada na avtocesto oz. ni na pravem mestu so zato krivi oni in morajo krit nastalo škodo.
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
Tweety
Novinec

Kraj: Ivančna gorica

Uporabniški avatar
ex2000
Nov uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a ex2000 Pe nov 25, 2005 8:38 am

vsakakor krivda ni na tvoji strani ampak na njihovi .Sam sem imel takšno iskušnjo in ti povem brez odvetnika nebo nič.

mahi82
Nov uporabnik

Napisal/-a mahi82 So nov 26, 2005 12:31 am

SHIT no!!!!! Cas pa tece in tece, jaz pa brez avta, ki je ze popravljen. od triglava se nic odgovora, so rekli da so šele da DARS poslali zahtevek. na darsu mi pravijo da bo verjetno zavrnjen..... skode na avtu je bilo za 520k sit!
koliko kaj stanejo odvetniki? ali kdo pozna kaksnega ki se ukvarja s temi zadevami, pa da je dober, pa pomoznosti iz ljubljane????

ali obstaja kaksno brezplačno pravno svetovanje? kdo placa odvetnika ce iztrzi pozitivno tozbo? ali se lahko kaksen dodaten denarcek dobi od darsa na tak nacin?
kako gredo te stvari????
res sem vam hvalezen za vse odgovore! .... nazalost nimam poslikanega kraja dogodka,imam pa prico ki je bila z mano (sestricno) mislite da je to dober argument? (nisem imel fotkica s sabo, pa tudi darsovc ko je cez kake 20min prsel je hitel zamenjevat razbite znake)

lp

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar So nov 26, 2005 12:49 am

mahi82 je napisal/-a:SHIT no!!!!! Cas pa tece in tece, jaz pa brez avta, ki je ze popravljen. od triglava se nic odgovora, so rekli da so šele da DARS poslali zahtevek. na darsu mi pravijo da bo verjetno zavrnjen..... skode na avtu je bilo za 520k sit!
koliko kaj stanejo odvetniki? ali kdo pozna kaksnega ki se ukvarja s temi zadevami, pa da je dober, pa pomoznosti iz ljubljane????

ali obstaja kaksno brezplačno pravno svetovanje? kdo placa odvetnika ce iztrzi pozitivno tozbo? ali se lahko kaksen dodaten denarcek dobi od darsa na tak nacin?
kako gredo te stvari????
res sem vam hvalezen za vse odgovore! .... nazalost nimam poslikanega kraja dogodka,imam pa prico ki je bila z mano (sestricno) mislite da je to dober argument? (nisem imel fotkica s sabo, pa tudi darsovc ko je cez kake 20min prsel je hitel zamenjevat razbite znake)

lp

So objektivno odgovorni . NI DEBATE. Najami odvetnika in pojdi v postopek. 99% bo poravnava vendar pazi da boš vklučil vse svoje stroške pravdanja v znesek to pomeni tudi račune za odvetnika!
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

mahi82
Nov uporabnik

Napisal/-a mahi82 To nov 29, 2005 4:24 pm

kaj pa glede AMZSja. jaz sem namrec clan amzsja - preko adriaticovega kaska. problem pa je v tem, da jaz nisem hotel dat kuponcka za avtovleko, ker se pac nisem pocutil krivega in mi je tudi un model ki vozi avtovleko rekel da naj mu pac placam in da naj racun posljem na triglav, da bo dars kriv tudi un racun. sedaj pa kaze da bo iz tega NIC, razen tozbe.
me pa zanima, ce bi se dalo naknadno kaj naredit da bi dobil denar od avtovleke nazaj (30k sit od vrhnike do lj) :((( pa recimo naknadno amzsju kupon poslat?

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To nov 29, 2005 4:47 pm

Ne se pustit nategvat fantje - lawyer up!
Škoda mora bit povrnjena - DARS se bo pa normalno otepal tega.
Ti plačaš cestnino za avtocesto in ubistvu niso izpolnili svoje dolžnosti, da bi ti omogočili vožnjo čez varno cestišče, za katero si tud plačal. Odvetnik naj ti zahteva vse stroške (tudi svojo plačo), po možnosti odškodnino za strah ob nesreči, preživete muke po krivdi DARS-a...
Po moje se lahko z odvetnikom zmeniš za %odškodnine, ki mu jih daš na koncu procesa.
Medijska pozornost pa bo DARS sigurno spustila na realna tla in bojo želeli čimprej rešit zadevo po poti poravnave ter stvar pomest pod preprogo.
Drugače imaš pa tudi podjetja, ki se ukvarjajo izključno z odškodninami.

Le agresivno naprej in ne obupat. To je vojna,pa čeprav birokratska.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

mahi82
Nov uporabnik

Napisal/-a mahi82 Sr nov 30, 2005 7:29 pm

a pozna kdo kaksnega odvetnika mogoce ... ime pa priimek pa da je iz lj.
mogoce kaksne izkusnje s katerim izmed njih?

ajt

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson Sr nov 30, 2005 7:35 pm

jaz ti predlagam da sam sebe zastopaš, to bi jaz na mojem mestu naredo!
če si dober govornik in si upaš povedat kaj jim gre se sam zastopaj
resno jaz bi 100% sebe
Veliko sreče!
Lp! 8)

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Sr nov 30, 2005 8:52 pm

tomson je napisal/-a:jaz ti predlagam da sam sebe zastopaš, to bi jaz na mojem mestu naredo!
če si dober govornik in si upaš povedat kaj jim gre se sam zastopaj
resno jaz bi 100% sebe
Veliko sreče!
Lp! 8)

Nikar. Najami odvetnika, ki ga bo tako ali tako moral plačat DARS.

mahi82
Nov uporabnik

Napisal/-a mahi82 Sr nov 30, 2005 9:56 pm

govornik glih nisem ... se posebej za te pravne zadeve ... zato pa me na darsu preko telefona na hitro odslovijo.
problem je ker ne vem kjr odvetniki se kej s tem ukvarjajo ... nimam NOBENE izkusnje s tem. (hvala bogu)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost