Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
muharem
Novinec

DURS

Napisal/-a muharem Ne dec 04, 2005 9:28 pm

Sem študent brez rednih dohodkov in sem dobil pismo od Davčne uprave pa sm doužan 100tisoč zaradi 2h kazni, ki jih takrat nisem poravnal. Piše da naj plačam v 8ih dneh čene bo izterjava. A mam kej šans al ne? Kdo kej ve o tem? Sej čene drgač bom plaču sam kurbe so me lih za veseli decembr uhvatil k gre največ dnarja!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne dec 04, 2005 10:53 pm

hja kaj pa nis prej plaču.....
DURS se ne ozira na veseli decmber ali to ali ono..... oni terjajo tako ali drugače.
Sklepam da je bla pol manjša kazen in zdej maš že obresti tok poleg + sodni stroški.....

Jaz sem mel podoben primer.

Lahk ignoriraš..... al te bo obiskal rubež........ ali pa ti bojo račun blokiral..... in v obeh primerih se morš javit pri inšpektorju za izerjave...... in se pol domenta kak boš plaču.... al na obroke al u enem znesku...... u glavnem plačal boš v vsakem primeru.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

milankregar
Uporabnik

Napisal/-a milankregar Ne dec 04, 2005 10:57 pm

lisko je napisal/-a:hja kaj pa nis prej plaču.....
...... u glavnem plačal boš v vsakem primeru.

Točno tako. Pa splača se takoj poravnati kazen, ker ... KDOR PRELAGA, DREK POLAGA.

V glavnem plačaj že jutri, ker te bo pojutrišnjem spet dražje prišlo.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Ne dec 04, 2005 11:14 pm

če ne nikakor drugače pa ko boš v službi. samo takrat bo že toliko obresti kot da odplačuješ kredit za avto :shock: ok, offtopic

jah, jebiga, jaz tudi čakam pošto iz PP pa je tudi veseli december. pač najcenejše je takoj plačat :cry:
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Ne dec 04, 2005 11:25 pm

Da ti nahitro mojo zgodbo napisem. Mel 40000 kazni pa nisem placal ,dobim od DURS-a po kake pol leta in grem tja pa je stric bil full freh . In tam on , da ce ne placam , da bodo prisli domov in nardili rubes jaz pa njemu , da kr saj mi nimajo kaj vzet in ga nisem jeb..l pet posto. No in kr je pol videl , da se nisem usral je takoj spremenil obnasanje , da zakaj nisem placal pa , ce nimam itd.. Na koncu je bil gospod zelo prijazen in mi je ponudil tudi do 40 obrokov je rekel ,ce res nimam naj vsaj vsaki mesec po jurja nakazem sam tolko , da je v racunalniku pa se poloznice mi je dal. No pol pa sem vse skupaj placal ene 10000 po obrokih na ostalo pa se je pozablo :D. Je pa zdaj ze ene 5 let od tega.
Tak , da idi tja malo jamraj pa se pomoje da zmenit za obroke LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Ne dec 04, 2005 11:43 pm

Prosi za obroke. Se da zment.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Raptor
Novinec

Napisal/-a Raptor Če dec 22, 2005 2:09 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:če ne nikakor drugače pa ko boš v službi. samo takrat bo že toliko obresti kot da odplačuješ kredit za avto :shock: ok, offtopic

jah, jebiga, jaz tudi čakam pošto iz PP pa je tudi veseli december. pač najcenejše je takoj plačat :cry:

je dolocen rok v katerem mora drzava izterjat denar od tebe. Ce ga ne ne placas nikoli vec nic.
Sam sem mel se po starem zakonu , ko sem bil student za placat ene 200.000 SIT. In takrat je bil rok 2 leti. Ker se nisem odzival na posto , rubit mi niso mogli nic, sem mel pa mal srece k so me zadnje 14 dni vsak dan policisti iskal, jes sem bil pa na dopustu.
in ko pridem nazaj se javim na postaji in je reku policist da lahko kr grem. ker je rok preteku mi ni bilo potrebno placati nic.

:lol:
:twisted:

Alfist
Novinec

Napisal/-a Alfist Če dec 22, 2005 2:25 pm

Ne vem če je tok simpl, kolegu so po 10 letih naredili izterjavo zaradi neplačanih obveznosti , iz 60.000,00 SIT je na koncu moral plačati čez 1.000.000,00 SIT

LP

Uporabniški avatar
muharem
Novinec

Napisal/-a muharem Če dec 22, 2005 3:21 pm

ja dost zaj**** - jz sm zadevo plaču tko da sm se rešu teh pizdarij. :P

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Če dec 22, 2005 4:15 pm

Raptor je napisal/-a:
_YUGO-GVX_ je napisal/-a:če ne nikakor drugače pa ko boš v službi. samo takrat bo že toliko obresti kot da odplačuješ kredit za avto :shock: ok, offtopic

je dolocen rok v katerem mora drzava izterjat denar od tebe. Ce ga ne ne placas nikoli vec nic.
Sam sem mel se po starem zakonu , ko sem bil student za placat ene 200.000 SIT. In takrat je bil rok 2 leti. Ker se nisem odzival na posto , rubit mi niso mogli nic, sem mel pa mal srece k so me zadnje 14 dni vsak dan policisti iskal, jes sem bil pa na dopustu.
in ko pridem nazaj se javim na postaji in je reku policist da lahko kr grem. ker je rok preteku mi ni bilo potrebno placati nic.

:lol:
:twisted:

po starem je drugo...zdaj ne vem kako je z izterjavo, lahko pa pogledaš npr. zastaranje prekrškov. če so tukaj tako drastično podaljšali čas ni hudič da niso tudi izterjavo kazni :evil: oni so tudi skapirali kako dela(mo) in sem prepričan da so si svojo rit zavarovali da jo nafilajo...
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Pe dec 23, 2005 8:54 am

Fantje spet gledate iz svojega (napačnega) vidika. Naredili ste prekršek, dolžni ste denar. Zdej se pa bunite na davčno, ker vam ne popusti in jim morate plačate, davčna je pa celo še tako zlobna, da ne je*e nič in vam celo rubi?

Plačati morate upravičeno, glede dolga ni dvoma. Zaje*li ste, zato je predvidena kazen. Država to kazen MORA izterjati. A če je tebi nekdo dolžen mu tudi pustiš keš? Po drugi strani bentite, da država ne naredi dovolj za vas, da se vozite po luknjastih cestah ipd. Ko pa država proba svoje delo (izterjavo) delati čimbolje je pa slabo. Na koncu gre ta denar vsem nam. Z abolicijo so vrgli stran 9 miljard tolarjev!!!! A vi veste koliko novih cest je to? Ali pa naprav za magnetno resonanco, ali pa ultrazvokov ali pa ne vem še česa.

Poleg tega vam pa davčna celo ponudi plačilo na obroke brez problema. Vse kar je treba je to, da stopite gor, se lepo pogovorite s človekom in je zmenjeno. Ne, vi se morate upirat, bežat, zavračat pošto, potem vam je pa spet hudo, ker kar naenkrat ni več 5k SIT ampak 50k SIT. Jah, je*at ga, to pač stane. Dobro, nekateri ste se izognili, super. Ampak po novem je zastaralni rok 4 leta in ne več dva. Plus tega so postopki drugačni. Sedaj bo še težje.

Dajte malo odgovornosti. Vožnja z avtom ni kar nekaj, ampak precej odgovorno dejanje. Če voziš pijan/prehitro kršiš predpise in to kršitev priznaj, plačaj in basta. Če se ti ne plačuje, ne krši predpisov, tako simpl je to.

LP Mrcina.
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Pe dec 23, 2005 1:04 pm

Mrcina je napisal/-a:Fantje spet gledate iz svojega (napačnega) vidika. Naredili ste prekršek, dolžni ste denar. Zdej se pa bunite na davčno, ker vam ne popusti in jim morate plačate, davčna je pa celo še tako zlobna, da ne je*e nič in vam celo rubi?

Plačati morate upravičeno, glede dolga ni dvoma. Zaje*li ste, zato je predvidena kazen. Država to kazen MORA izterjati. A če je tebi nekdo dolžen mu tudi pustiš keš? Po drugi strani bentite, da država ne naredi dovolj za vas, da se vozite po luknjastih cestah ipd. Ko pa država proba svoje delo (izterjavo) delati čimbolje je pa slabo. Na koncu gre ta denar vsem nam. Z abolicijo so vrgli stran 9 miljard tolarjev!!!! A vi veste koliko novih cest je to? Ali pa naprav za magnetno resonanco, ali pa ultrazvokov ali pa ne vem še česa.

Poleg tega vam pa davčna celo ponudi plačilo na obroke brez problema. Vse kar je treba je to, da stopite gor, se lepo pogovorite s človekom in je zmenjeno. Ne, vi se morate upirat, bežat, zavračat pošto, potem vam je pa spet hudo, ker kar naenkrat ni več 5k SIT ampak 50k SIT. Jah, je*at ga, to pač stane. Dobro, nekateri ste se izognili, super. Ampak po novem je zastaralni rok 4 leta in ne več dva. Plus tega so postopki drugačni. Sedaj bo še težje.

Dajte malo odgovornosti. Vožnja z avtom ni kar nekaj, ampak precej odgovorno dejanje. Če voziš pijan/prehitro kršiš predpise in to kršitev priznaj, plačaj in basta. Če se ti ne plačuje, ne krši predpisov, tako simpl je to.

LP Mrcina.

Če bi šel ta denar zato zakar si naštel se nebi doben bunil ker pa gre zato da si eni s tem denarjem samo žepe filajo nardijo pa nič pa nastane problem.

Jaz sem pred par dnevi tudi dobil pošto od Dursa (baje nisem plačal ene kazni 5k) prvo bom plačal pol pa šel gruntat kje je ta kazen nastala :)

Lp
Slika

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Pe dec 23, 2005 2:30 pm

700 000. po kakem mesecu dni je bilo 730 000. dobro obr. mero majo tam, ja :P
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Pe dec 23, 2005 2:42 pm

AndrejD je napisal/-a:
Če bi šel ta denar zato zakar si naštel se nebi doben bunil ker pa gre zato da si eni s tem denarjem samo žepe filajo nardijo pa nič pa nastane problem.

Lp

In kdo si po tvoje fila žepe fila s tvojim denarjem :?: :?: Janša :?: Direktor davčne (Simič če se ne motim) :?:

Denar gre v državni proračun. Iz državnega proračuna pa gre za vse državljane.

Po eni strani pravite da državne službe, davčna ipd itak nič ne delajo, da so nesposobni ipd. Ko pa delajo (vam izterjajo kazen recimo) takrat pa spet ni prav. Dvoličnost :?:

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Pe dec 23, 2005 2:49 pm

Ja najvec imajo od tega tisti, ki so na socialnem.
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Pe dec 23, 2005 7:08 pm

Mrcina je napisal/-a:
AndrejD je napisal/-a:

Lp

In kdo si po tvoje fila žepe fila s tvojim denarjem :?: :?: Janša :?: Direktor davčne (Simič če se ne motim) :?:

Denar gre v državni proračun. Iz državnega proračuna pa gre za vse državljane.

Po eni strani pravite da državne službe, davčna ipd itak nič ne delajo, da so nesposobni ipd. Ko pa delajo (vam izterjajo kazen recimo) takrat pa spet ni prav. Dvoličnost :?:

LP Mrcina

Keri pa ni plačan iz državnega proračuna ?

politiki so
policija je
itd...

ko sem dobil kazen za napačno parkiranje sem kar policistu rekel naj mi napiše položnico da grem plačat in sem jo šel :P
Če nardim bedarijo jo pač priznam pa plačam zato :P
Slika

joker_1
Nov uporabnik

Re: DURS

Napisal/-a joker_1 Če jan 12, 2006 5:41 am

muharem je napisal/-a:Sem študent brez rednih dohodkov in sem dobil pismo od Davčne uprave pa sm doužan 100tisoč zaradi 2h kazni, ki jih takrat nisem poravnal. Piše da naj plačam v 8ih dneh čene bo izterjava. A mam kej šans al ne? Kdo kej ve o tem? Sej čene drgač bom plaču sam kurbe so me lih za veseli decembr uhvatil k gre največ dnarja!

Ti svetujem da obišči izvršitelja oz. se bo on prikazal na tvojem domu...tko je blo pr men...pred leti pozabu plačat položnico za 6 tisoč SIT operaterju Debitel...po parih letih pa izterjava za 79000 SIT in rubež mi zarubil avto v vrednosti 1800000 sit,tko da smo se dogovoril, da sm plačal na obroke tist keš brez obresti...Res pa je dejstvo, da sem kriv sam,samo od Debitela bi lahko poslal kak opomin al pa bilo kej,da morem plačat...ne pa da molčijo in se smejejo,ker jim pač tečejo dnevne oz. letne obresti...
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost