Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Crazy Frog
Nov uporabnik

Nesreča, potrebujem pomoč. NUJNO!!

Napisal/-a Crazy Frog Po dec 19, 2005 7:06 pm

Lep pozdrav.
Potrebujem nujno eno pomoč, ker vem da je na tem forumu par policistov,upam, da mi boste znali odgovoriti.

Primer je sledeč. V soboto sem imel prometno nesrečo, sam nisem bil nič kriv, škoda pa ni bila tako majhna. Poklical sem policijo, da so naredili zapisnik, ker sva se z povzročiteljem že prej dogovorila glede krivde, so policisti vzeli samo najine podatke, povedali, da izpolniva evropsko poročilo in se odpeljali. Niti nisem razmišljal o kakšnih poškodbah. V nedelje me je začel bolet vrat in hrbtenica, zato sem šel v ponedeljek do svoje zdravnice, kjer je postavila diagnozo in mi dala potrdilo za policijo, ki naj bi ga čimprej odnesel, da v zapisniku napišejo, da je prišlo tudi do telesnih poškodb. Na policijski postaji so mi odgovorili, da to potrdilo za njih ne velja in bi moral že takoj na kraju nesreče povedat za poškodbe in odit na urgenco. Problem je, da mene takrat ni nič bolelo in po izkušnjah drugih sem vedel, da bi me na urgenci poslali, k mojemu zdravniku.
Kaj mi lahko poveste, kje je tukaj problem, kaj moram narediti in kaj sem naredil narobe. Jaz ne vidim napake. Ker so se bolečine pojavile v nedeljo mi je logično, da ne bom hodil na urgenco in se pretvarjal

Najlepša hvala za odgovore.
LP

Uporabniški avatar
febo
Novinec

Kraj: bled

Napisal/-a febo Po dec 19, 2005 7:10 pm

k pa če si pr smučanju padu? ;)
če ne greš takoj k zdravniku je bl mal šans da bo kej
cuore sportivo
Slika

Uporabniški avatar
Crazy Frog
Nov uporabnik

Napisal/-a Crazy Frog Po dec 19, 2005 7:15 pm

Sam problem je, da mene isti dan ni nič bolel. Niti nisem razmišljal o zdravniku. Pa tudi zdravnica mi je sama dala potrdilo in rekla, da moram čimprej odnest na policijo, ker zadnje čase zelo komplicirajo glede tega. Res mi ni nič jasno.

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Po dec 19, 2005 7:16 pm

uzem odvetnika pa bo stvar hit resena
Slika

Uporabniški avatar
Crazy Frog
Nov uporabnik

Napisal/-a Crazy Frog Po dec 19, 2005 7:19 pm

To vem, sem bil priča, ko je bil eden bljižnih v isti situaciji, ampak do odvetnika smo šli,ko se je zdravljenje končalo in kot prilogo je moral poslati tudi policijski zapisnik na katerem je bila prijavljena poškodba. V mojem primeru, mi te poškodbe nočejo vpisati.

LP

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Po dec 19, 2005 7:35 pm

Ni res. Imas cas, samo ne vem, ali 24, 48 ali 72 ur.
Cifro vprasaj.
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Po dec 19, 2005 7:36 pm

24 ur

pimi1
Nov uporabnik

Napisal/-a pimi1 Po dec 19, 2005 8:35 pm

lansko leto sem imel 23.8 prometno nesrečo v Nemčiji s tovornjakom, tovornjak sem moral še vseeno zložiti in naložiti, tako da sem šel k zdravniku šele 26.8. pa ni bilo nobenih problemov. Pa tudi policijskega zapisnika ni bilo.

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Po dec 19, 2005 9:03 pm

Kokr vem je zadeva taka v 24 urah greš lahko direktno na urgenco, v roku 3 dneh greš pa k svojmu zdravniku, on te pa še na urgenco pošlje če je poškodma utemeljena. Na policijo sploh ni treba, oni imajo samo zapisnik udeležencev nesreče in povzročene škode. Zavarovalnica vse krije, vsej men je (nesreče z kombijem-nism bil kriv, isti štos šel drugi dan, itd). Upam da boš zadevo rešil v svojo korist.

LP, Klemen

Uporabniški avatar
Crazy Frog
Nov uporabnik

Napisal/-a Crazy Frog Po dec 19, 2005 9:54 pm

Hvala za odgovore.
Sm se še pozanimal, so mi dali informacijo, da ni nujno, da piše v zapisniku za poškodbo, bomo vidli, prvo se mi gre, da se pozdravim, ostalo bom pa potem urejal. Hotem sem le pravočasno vse urediti, da ne bi kasneje prišlo, do kakšnih zapletov.
Sporočim, kako sem rešil.
LP

pankert
Nov uporabnik

Napisal/-a pankert To dec 20, 2005 6:48 pm

čakaj malo... a je policija sploh obravnavala prometno nesrečo, glede na to, da si napisal, da sta se z udeležencem sama zmenila in izpolnila evropsko poročilo? a so poslikali kraj, naredili skico, izpolnili Zapisnik o prometni nesreči, al sta jim vidva rekla, da sta se zmenila glede krivde in da ne rabita ogleda policije? sprašujem, ker ne razumem najbolje... pol ti bom lahko kaj pomagal, drugače pa bolj težko... lahko pišeš tudi pod privat
to sem jaz

Uporabniški avatar
Crazy Frog
Nov uporabnik

Napisal/-a Crazy Frog Sr dec 21, 2005 11:49 am

pankert:
Js sem poklical policijo in ko sta prišla, so me vprašali v čem je problem, če se ne moreva zmenit. Sem rekel, da zmenla sva se, ampak bi rad mel zapisnik in želel sem, da pridejo, da ne bi kaj narobe izpolnil in bi bili problemi na zavarovalnici. Sta rekla, da če sva se zmenla naj lepo izpolniva poročilo in to je to. S povzročiteljem sva dala osebni dokument, da sta si zapisala za zapisnik in sta se odpeljala. Nobenemu nista dala za pihat, nič poslikala, niti povzročitelju kazni zaradi izsiljevanja. Sm si mislil, da pač, če sva se zmenila že sama je dovolj evropsko poročilo in zaradi tega nič od zgoraj omenjenega nista naredila. Na policiji je zapisnik, kjer piše, da sva sama uredila in ni bilo telesnih poškodb.Ko sem prinesel od zdravnika potrdilo na katerem piše za policijo in zdravnica sama mi je rekla naj čimprej odnesem na policijsko postajo so mi rekli, da to ni dovolj, da bi bilo v redu samo iz urgence isti dan, da naj poiščem policista, ki je bil tam in se z njim dogovorim.
LP

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Pe dec 23, 2005 1:19 pm

Mene je po prometni nesreči peljal rešilev v zdravstveni dom kjer niso nič ugotovili niti me ni nič bolelo pol so me odpeljali nazaj na kraj nesreče kjer sem pihal (0.0) po nasvetu policistke so me pol odpeljali v bolnico kjer so me (3) slikali in obdržali na opazovanju po 3 dneh mi je uspelo pobegniti iz bolnice (zdravnik odišel na dopust) mene tudi ni nič bolelo (bil pod veliko dozo zdravil) zvečer pa se je začelo veselje
od bolečin nisem mogel spat ne ležat sedet... Sem hotel spet v bolnico nazaj samo na srečo sva z osebno zdravnico našla kombinacijo tablet ki so mi lajšale bolečine tako da več nisem šel v bolnico. Fizioterapije so malo olajšale bolečine ampak odpravle jih niso. zdaj je že cca 5 mescov od pn pa še vedno nisem pozdravljen in nekako dvomim da bom kdaj :/

Skratka v januarju me čaka dosti letanja od zdravnika do zdravnika pa še na policijo.
Od sodišča sem dobil 40k kazni + 1mesec prepovedi vožnje (sodba je bila izrečena na podlagi moje izmišljene izjava (izjavo je napisal policist) ker jaz izjave nisem nikoli dajal v bolnico ali domov pa tudi ni bilo dobenega policista. no zdaj ko sem mam 1 mesec parkirano vozilo se še je nekdo not zaletel in spet letanje okoli policije zavarovalnice in servisa...

Želim ti čimprejšne okrevanje :)
Slika

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Pe dec 23, 2005 3:22 pm

AndrejD je napisal/-a:Od sodišča sem dobil 40k kazni + 1mesec prepovedi vožnje (sodba je bila izrečena na podlagi moje izmišljene izjava (izjavo je napisal policist) ker jaz izjave nisem nikoli dajal v bolnico ali domov pa tudi ni bilo dobenega policista. no zdaj ko sem mam 1 mesec parkirano vozilo se še je nekdo not zaletel in spet letanje okoli policije zavarovalnice in servisa...

bi se dalo to malo bolj razločno napisat ? (sicer sem sfukan ko konj od dela samo mislim da ni to) ;)
litr bencina, litr olja ;)

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Pe dec 23, 2005 7:14 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:
AndrejD je napisal/-a:Od sodišča sem dobil 40k kazni + 1mesec prepovedi vožnje (sodba je bila izrečena na podlagi moje izmišljene izjava (izjavo je napisal policist) ker jaz izjave nisem nikoli dajal v bolnico ali domov pa tudi ni bilo dobenega policista. no zdaj ko sem mam 1 mesec parkirano vozilo se še je nekdo not zaletel in spet letanje okoli policije zavarovalnice in servisa...

bi se dalo to malo bolj razločno napisat ? (sicer sem sfukan ko konj od dela samo mislim da ni to) ;)

sodišče je odločilo da sem jaz kriv (kazen 40k + 1 mesec prepovedi vožnje) na podlagi ponarejenih dokazov (mojo izjavo so policisti ponaredli). kdo točno jo je ponardil pa bom videl ko grem na pp pogledat zapisnik :). Pol pa gredo pritožbe na Mnz

Konc novembra sem dobil še prepoved 1 mesec in sem avto pač parkiral za ta mesec in med tem časom se je en not zaletel in pobegnil.
Slika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost