Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Mahagonij
Nov uporabnik

Odvzem vozniskega

Napisal/-a Mahagonij Če dec 22, 2005 4:13 pm

Mene so ustavili policaji in po pravilniku(pijana voznja) bom dobil 120k in 18 tock. Torej odvzem vozniskega dovoljenja. Policaj je reku da bom dobil sodnika. Zanima me ali gre za stalen odvzem vozniskega dovoljenja ali zacasen in ce gre za stalen, a se da temu kako izognit. (pac nimam 300k za novega+kazen)

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če dec 22, 2005 4:32 pm

Ne mislim ti moralizirat, če se že nisi nad svojim početjem zamislil sam.
Bo pa kar draga tvoja pijača v vsakem primeru. In prav je tako.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Če dec 22, 2005 4:33 pm

Kolk je meni jasno, ti more pisat na zapisniku ki ti ga je izročil policist.... :roll:

andrazzupan
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a andrazzupan Če dec 22, 2005 4:39 pm

Po pravilih ti ga morajo za stalno vzeti.

Sedaj je pa odvisno ali si študent, kakšen zgledaš sodnici, koliko prekrškov si že naredil, ali si zaposlen, ali nujno rabiš vozniško dovoljenje (imaš tako službo da ga rabiš) ipd. Lahko se ti izreče samo denarna kazen.

Pošto pa boš dobil domov čez več kot pol leta, če pa si stari znanec policije pa lahko že po treh mesecih. Vsaj tako je pri nas. Na gorenjskem (natančneje sodišče Radovljica)

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Če dec 22, 2005 4:41 pm

18 kt pomen avtomatičen odvzem izpita
podpis

Uporabniški avatar
Stuhec
Novinec

Kraj: M. Sobota

Napisal/-a Stuhec Če dec 22, 2005 5:21 pm

uff, to ni glih fajn
sam jaz ti kaj dosti ne vem pomagat, nimam izkusenj s tem, sam da ti ga ne bodo vzeli, ker imas lahk potem tudi prepoved, da ne bos mogel ponovno ga delat npr 1 leto

Gost

Napisal/-a Gost Če dec 22, 2005 5:33 pm

Imetniku vozniškega dovoljenja, ki z odločbo prekrškovnega organa doseže ali preseže 18 kazenskih točk v cestnem prometu, izreče prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja sodišče, na območju katerega ima stalno ali začasno prebivališče, pri vozniku začetniku je meja pri 7 točkah.

Pomoje boš moral kr direkt na avtošolo in na novo opravljat izpit. Prišparal boš le pri PP, ki ti je ni treba ponovno opravljat. :-P
Razen seveda, če se drugače na sodišču zmeniš, da ti recimo nabijejo samo denarno kazen, ker brez izpita bi recimo izgubu službo.
V obeh primerih, če ti vzamejo izpit ali pa sam denarna kazen, še vedno imaš možnost se zmenit, da plačaš to kazen po obrokih. Se da zment.

Mahagonij
Nov uporabnik

Napisal/-a Mahagonij Če dec 22, 2005 7:33 pm

No sem student. Do zdaj sem bil udelezen v eni nesreci, kjer pa nisem bil nic kriv. Ostali prekrski so: 2 krat po 10k za bedarije kot prepovedano zavijanje levo.
Avtomobila ne potrebujem sluzbeno ali kaj, je pa res da moj kraj zaposlitve zahteva kombinirano voznjo z 2ma busoma.

Pa hvala ker ste se zadrzali pri moraliziranju.

Zanima me ce mi ga moram it ponovno delat ali se da zmenit za zacasen odvzem.

Aja se to me zanima, a tista posta k jo dobim cez pol leta je ze odlocba al kaj? Kdaj se zagovarjam pri sodniku?

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Če dec 22, 2005 7:57 pm

zej dobiš odločbo domov...brez sodnika, če se pritožiš, greš na sodišče.

upaj na najboljše

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Če dec 22, 2005 9:10 pm

a zato si se zdaj tu gor prijavil, da ti povemo, da pijanci niso za na cesto :P

andrazzupan
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a andrazzupan Če dec 22, 2005 9:33 pm

Čez dobre pol leta boš dobil verjetno vabilo na sodišče. Zraven pa bo še list na katerem bo pisalo kaj si obdolžen. Če pošte ne dvigneš te bodo prišli iskat policisti . Če pa eden od staršev reče da te ni doma in ne vejo kdaj prideš pa poštar prinese pošto ponovno čez 14 dni.

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Re: Odvzem vozniskega

Napisal/-a sonček So dec 31, 2005 8:07 pm

Mahagonij je napisal/-a:Mene so ustavili policaji in po pravilniku(pijana voznja) bom dobil 120k in 18 tock. Torej odvzem vozniskega dovoljenja. Policaj je reku da bom dobil sodnika. Zanima me ali gre za stalen odvzem vozniskega dovoljenja ali zacasen in ce gre za stalen, a se da temu kako izognit. (pac nimam 300k za novega+kazen)

Zdej boš za naslednjič vedu da ne smeš pit.
Sam imam izpit 2 leti in ne pijem alkohola ker vem kaj me lahko doleti.

lp

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande So dec 31, 2005 8:14 pm

:pivo + :vrum : :ne

Vsaka sola nekaj stane,ta te bo DRAGO...

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix So dec 31, 2005 8:31 pm

Upam zate, da po novem ni 6 mesečnega roka. Jaz namreč nisem smel 6 mesecev izpita delat, točke pa sem nabral po malem, ampak v roku dveh let.
Mene je izučilo.
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager So dec 31, 2005 8:38 pm

Na sodišču se zmen da greš v šolo varne vožnje. Baje ti zbrišejo nekaj točk če uspešno opraviš.
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN So dec 31, 2005 8:39 pm

Drager je napisal/-a:Na sodišču se zmen da greš v šolo varne vožnje. Baje ti zbrišejo nekaj točk če uspešno opraviš.

:lol: :lol: :lol: a to k onemu branetu, ko je včasih reli vozu?

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix So dec 31, 2005 8:40 pm

Tisto je nek tečaj o varnosti cpp. nekje 3 pike zbrisejo.
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager So dec 31, 2005 9:04 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:
Drager je napisal/-a:Na sodišču se zmen da greš v šolo varne vožnje. Baje ti zbrišejo nekaj točk če uspešno opraviš.

:lol: :lol: :lol: a to k onemu branetu, ko je včasih reli vozu?

Ja, Brane Kizmič.
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat So dec 31, 2005 9:41 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:a zato si se zdaj tu gor prijavil, da ti povemo, da pijanci niso za na cesto :P

:bow :bow :bow :bow :bow :bow
Tko se govori zgleda da nas prej nisi poznal zj pa ko si zajebu bi pa kr tle spraševal.
Lej vem,da ti je teško in vem da se zgodi da kaj spiješ vendar zakaj za vraga ste pol vsi junaki in greste pijani za volan,raj pomisli kaj bi bilo če bi naredu nesrečo in bi v njej kdo ki ni nič kriv mrtev mislim........
Srčno upam,da ti ne bodo odvzeli vozniškega dovolenja vendar pa upam tudi,da te bo kazen vsaj malo izučila za naslednič.
Drugič pa če spiješ preveč raj zaprosi kolega da te zapelje domov al pa poklič taxi vrjetno bi bil taxi cenejši kot bo zj ta kazen
Pa vesele praznike in srčno upaj da jo boš odnesu samo z denarno kaznijo in točkami
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka To jan 03, 2006 12:28 am

mojem očetu so ga vzeli leta 2002, napihal je 1.91 promila, vendar so prišli po njega domov in je šel direkt pred sodnika, ampak so že enkrat prej prišli po vozniško...ponovno ga pa opravlja trenutno, ga pa je izučilo, od takrat ni spil niti kapljice alkohola. glede točk bi moral pa soseda vprašat k je policaj, bo najbolj povedu :)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost