Na cestninski postaji sem lepo placal cestnino in se pocasi odpravil naprej po AC v Lj. Cesta je bila dokaj polna, zato sem pospesil na 140km/h in pocasi prehiteval kolone na voznem pasu, se par jih je blo pred mano na prehitevalnem, ki so se potem pocasi vsi umaknili na vozni pas med luknjami. No, takoj za vhodom na AC iz smeri Vodic pa se pocasi kolona na voznem pasu neha, ampak jaz nisem sel na vozni pas, ker sem nekaj naprej na voznem pasu videl da se cijazi nek mali tovornjacek in za njim rdec Clio. Tedva sta imela kar dobro pod 100km/h notri, ker sem se fino hitro priblizeval. No, se odlocim, da bom ostal kar na prehitevalnem pasu, da jih pac prehitim, zadaj za mano pa tudi nobenega hitrejsega ni bilo, da bi se mu umikal. V tistem pa vidim, da je Clio dal levi zmigavec, da bo prehiteval tovornjacek. Takoj sem mu seveda zacel blendat, ker v tistem trenutku sem bil ze nevarno blizu, za tako razliko v hitrosti. Seveda me ni videl in je se isti trenutek ko sem zacel blendat zapeljal na prehitevalni pas, takrat pa sem jaz stopil do konca po bremzi in se zacel umikat na vozni pas (takoj za tovornjacka, malo je manjkalo da ga nisem zadel). Seveda me je malenkost prevec izsilil da bi se mi ratalo popolnoma umaknit, zato sem ga pri umikanju na vozni pas zadel s sprednjim levim delom avta. Da je bila razlika v hitrosti res tako velika, vam lahko pove ze dejstvo, da sem odkar je zapeljal na vozni pas in do takrat ko se mi je ratalo cist na vozni pas spravit stalno stal na bremzi do konca, on pa pospeseval (po njegovih besedah) in sem se vedno na voznem pasu prisel do polovice njegovega avta, malenkost je manjkalo, pa bi se tovornjacka zadel v rit!
Ko sva se oba ustavila, sem naredil nekaj slik:
(moj avto)

(njegov avto)

Aja, cajt na fotkah je se poletni.. Nisem prestavil ure na fotkarju

Takoj ko sva se ustavila, sem ga seveda vprasal, ce je vse vredi, in sva pogledala skodo.. Takoj sva tudi izpolnila evropsko porocilo o nesreci, tukaj pa se je zapletlo. On nikakor ni hotel priznat, da je kriv, je rekel da sem jaz veliko cez omejitev pripeljal in da sem jaz kriv. To seveda ni res, sem imel ze toliko neprijetnih situacij na cesti, da me je dobro izucilo, da ni pametno noreti po AC ce je na voznem pasu kolona, zato nisem sel niti pod razno niti kilometra vec kot 140km/h (pa se benc sparam, 145 konjski avto pa poraba max 8.5, se takoj vidi da ga ne gonim). No, ker se nisva mogla sporazumet, sem pac hotel poklicat policijo, vendar sem takrat opazil, da mi je crknil telefon, pozabil dat filat cez noc in mi je baterijo pobralo.. On je imel pa izgovore, da se mu mudi v sluzbo in podobno, tako da tudi ni hotel klicati policije. Kaj mi potem preostane.. Noben ni nobenmu dal kuponcka, oba sva s svojim izvodom evropskega porocila sla naprej. Jaz sem moral na fax, on pa na siht. Takoj naslednji dan sem sel zjutraj na njegovo zavarovalnico Tilia, prijavil skodo, napisal izjavo (nekaj zelo podobnega kot sem tukaj spesnil), avto so mi ocenili na ekonomsko totalko (odbijac, luc, meglenka, havba, blatnik, vezna stena, cev klime ki je ravno tam spodaj, hupa, plasticna obroba pod blatnikom, ...). On je ocitno sel na mojo zavarovalnico Triglav skodo prijavit sele po novem letu, ker sem dobil poziv za mojo izjavo sele en teden po novem letu. No, seveda sem sel takoj dat izjavo, da cimbolj skrajsamo postopek.. Sedaj pa cakam na odgovor zavarovalnice, na obeh zavarovalnicah so mi rekli, da bo glede na to da pac ni bilo policije deljena krivda. Na njegovi zavarovalnici Tilia mi je rekel celo, da glede na opis nesrece, da bo verjetno vecja krivda dodeljena njemu.
Sedaj me pa zanima, kaj se lahko naredim, da iz tega sedaj iztrzim cimvec. Namrec za nesreco nisem bil popolnoma nic kriv, ocitno je, da se voznik Clia ni povsem dobro preprical, ce se lahko varno vkljuci na prehitevalni pas.. Jest imam dejanske skode na avtu za pol milijona, kar verjetno ne bom dobil nazaj (nimam kaska), in ce bo deljena krivda bom dobil se toliko manj nazaj. Kaj bi lahko se naredil, da dodelijo njemu 100% krivdo?