Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Maticek
Nov uporabnik

pritožba na obvestilo o prekršu

Napisal/-a Maticek To feb 14, 2006 11:17 am

Tko je blo. 12.1.2006 sem vozil po Celovško, ko me je ob 21:10 ustavil radar. Upravičeno, zato sem plačal.
Nakar sem včeraj dobil po pošti na dom Obvestilo o prekršku, vendar za nek drug prekršek, ki naj bi ga storil isti dan ob isti uri. in sicer naj bi kršil 113. člen, odstavek 7, zveza 2. To naj bi bilo, ker naj bi avto stal na mestu več kot 3 minute s prižganim motorjem. Ampak jaz sem motor 100% ugasnil.
Pa tud, če je bil motor prižgan, zakaj mi ni nalog policist izročil že na mestu dogodka?

Ali se lahko na to pritožim ali je bolje, da plačam!?

LP

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb To feb 14, 2006 11:48 am

(2) Ko voznik na cesti vozilo ustavi za več kot tri minute ali ga parkira, mora takoj ugasniti motor. Ta določba se ne uporablja za vozila, pri katerih motor poganja naprave za opravljanje določenih del (vozilo za zbiranje in odvoz odpadkov, vozilo za čiščenje kanalov, avtomobilsko dvigalo ipd.). Prepovedano je sunkovito speljevanje, zaviranje ali ustavljanje.

Mogoče si pa, ker si bil jezen, da so te oglobili, sunkovito speljal. Tudi to je v 113. členu ZVCP, odstavek 2, kazen je pa 20K SIT (odstavek 7). V tem primeru je logično, da ti policaj ni mogel izdati naloga, saj si že odpeljal.

Da nisi sunkovito speljal je sedaj težko dokazati. Pri pritožbi bi bila pač tvoja beseda proti policajevi. Verjetno bi policaj zmagal.

Moje mnenje: hitro plačaj, pa bo samo 10K SIT.

Maticek
Nov uporabnik

Napisal/-a Maticek To feb 14, 2006 11:56 am

Kaj pa pomen to, da sm hitr spelu!? Mal hitrej sem že mogu spelat, ker sm se uključeval na Celovško. Sigurno pa nism zarad jeze spelu tko, da bi škripale gume...

Zavirat sm pa res mogu sunkovito, ker je policaj skoču na cesto pred mene, ko je bila tema in megla. Če nebi sunkovito zabremzu, bi ga zbil. Sam za to bi mi mogu na mestu izrečt kazn ane!?

Sej v skrajnem primeru bom tud plaču 10k, sam se mi zdi vse skupi...

Uporabniški avatar
KANZYANI
Novinec

Napisal/-a KANZYANI To feb 14, 2006 12:49 pm

Zakaj ni sel pol za njim in ga se enkrat ustavil ce je "prehitro speljal" :?

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber To feb 14, 2006 8:02 pm

Jest bi se prtožu. Če si štrafan zarad sunkovitega zaviranja, te je v to prsilu sam policaj, torej si čist. Če te hočjo štrafat zarad sunkovitega speljevanja, potem imaš možnost da se izgovoriš na mokro in spolzko cesto, in so se gume pač zavrtele v prazno kar se pri speljevanju na spolzkem prav rado zgodi. To, da cesta na tistem mestu kjer si speljeval ni bila spolzka ti ne morejo dokazati, ker je v tehle zimskih razmerah to povsem možno da je bilo spolzko. Če pa te hočjo štrafat če slučajno nisi ugasnil motorja, potem pa ne vem kaj bi napisal v pritožbo.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P To feb 14, 2006 8:20 pm

Da ne bom nove teme odpiral bom kr tle vprašal. Včeraj sm dobil obvestilo redarstva, bla, bla, bla,.. in opazim da je obkrožen pajek, vendar avta zgleda nismo mogl odpeljat. Zej slike nimajo, kazn bom plaču, nimam kej, sm sam zajebu, zej me pa zanima spodi mi piše kazen 20k, če plačam v osmih dneh je pol manj al se motim?

Maticek
Nov uporabnik

Napisal/-a Maticek Sr feb 15, 2006 8:07 am

Hvala za nasvete.
Bom pač se probu zgovarjat na solzko cesto pa to...
Sej če mi ne rata, bom pa še vedno LAHKO plaču.

LP

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Sr feb 15, 2006 8:11 am

Maticek je napisal/-a:Hvala za nasvete.
Bom pač se probu zgovarjat na solzko cesto pa to...
Sej če mi ne rata, bom pa še vedno LAHKO plaču.

Ja, lahko, ampak tokrat le polno ceno 20K SIT + cca.5K SIT za stroške postopka. Skupaj torej cca. 25K SIT. Če plačaš zdaj, plačaš le 10K SIT. Zdej pa dobro premisli, koliko šans imaš, da kaj dosežeš.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Sr feb 15, 2006 8:40 am

Maticek je napisal/-a:Zavirat sm pa res mogu sunkovito, ker je policaj skoču na cesto pred mene, ko je bila tema in megla. Če nebi sunkovito zabremzu, bi ga zbil.

Kar v zakonu tocno pise, da tega ne sme delat. Da lahko vozilo ustavi na primernem kraju kjer ne ogroza tebe, sebe in ostalega prometa ..

LP, Klemen

PS: Zadnic tudi en tak plavc, ustavi avto, in potem policaj stoji sredi voznega pasu trzaske pri OMVju na brezovici .. me je mel da se nebi izmikal .. ;) sej ne da je busna tam?
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Napisal/-a no_name Sr feb 15, 2006 9:55 am

Walker_P je napisal/-a:Da ne bom nove teme odpiral bom kr tle vprašal. Včeraj sm dobil obvestilo redarstva, bla, bla, bla,.. in opazim da je obkrožen pajek, vendar avta zgleda nismo mogl odpeljat. Zej slike nimajo, kazn bom plaču, nimam kej, sm sam zajebu, zej me pa zanima spodi mi piše kazen 20k, če plačam v osmih dneh je pol manj al se motim?

sliko sigurno majo. če plačaš v osmih dneh je polovica....torej 10k sit.

Maticek
Nov uporabnik

Napisal/-a Maticek Sr feb 15, 2006 9:58 am

ja bom pa plaču tok več. se mi neumno zdi, da bi plačevou za neki kar nism naredu.
no ja edin zavirat sm mogu močno, k sm ga zadn trenutek zagledu pred sabo, k je bla vzuni taka megla. če nebi meu take reflekse in zaviu, bi sigurn sedeu zarad uboja policaja.
kaj pa kaka pritožba na to, da mi ni blo izrečena kazen na kraju dogodka? a se lahko zgovarjam, da nisem podpisan na obvestilu?
kaj je pa sploh razlika med plačilnim nalogom in obvestilom o prekršku?

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Sr feb 15, 2006 10:22 am

Hvala za odgovor no-name. Kva češ, enkrat te to doleti in si morš priznat napako, sam problem je nam študentom, k radi parkiramo v bližini faksa, seveda parkplaca nobenga frej in pač raskiramo, v bistvu bi se lahka prtožu, češ da nisu parkingi primerno urejeni( beri spluženi) in jih je skor polovico v okolici zasneženih. Sam se ne bom pritoževal, ker ne mislim pol še več plačvat, če mi pritožba ne rata. Kot sm reku, plačat pa je.

Uporabniški avatar
|kr_en|
Novinec

Kraj: Šentjur

Napisal/-a |kr_en| Sr feb 15, 2006 10:50 am

Walker_P je napisal/-a:Da ne bom nove teme odpiral bom kr tle vprašal. Včeraj sm dobil obvestilo redarstva, bla, bla, bla,.. in opazim da je obkrožen pajek, vendar avta zgleda nismo mogl odpeljat. Zej slike nimajo, kazn bom plaču, nimam kej, sm sam zajebu, zej me pa zanima spodi mi piše kazen 20k, če plačam v osmih dneh je pol manj al se motim?

bod previdn glede placilnga roka! u celu majo redarji 3 DNI od izreka kazni! slike pa morjo met, ker drgac bi se lahk zgovarju da redar kuha osebno zamero do tebe pa da tebe sploh ni blo takrat tam.

najbols da se u pisarno njihovo oglasis, pogledas slike ce je avto res tvoj, pa ce je, kr tam placas.
imam peticu........nije beemve......ali troši ko beemve!!

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Napisal/-a no_name Sr feb 15, 2006 11:22 am

bod previdn glede placilnga roka! u celu majo redarji 3 DNI od izreka kazni! slike pa morjo met, ker drgac bi se lahk zgovarju da redar kuha osebno zamero do tebe pa da tebe sploh ni blo takrat tam.

zakonsko je določeno 8 dni. tko da to ni odvisno od redarjev. določeno je v zakonu o prekrških, velja pa za celo slovenijo.

chino
Nov uporabnik

Napisal/-a chino Sr feb 15, 2006 11:34 am

Policaji niso nobeni bogovi (daleč od tega :twisted: ), zato ti svetujem, da se pritožiš (vložiš zahtevo za sodno varstvo)!! Kam bomo pa prišli, če bodo kar tako pisali kazni in jih pošiljali na dom??! Vsekakor se sklicuj na priče in navedi vse "napake" policista (skakanje po cesti pred tvoj avto, pisanje naknadne kazni za prehitro (??? WTF) speljevanje ti pa itak ni jasno)!!

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr feb 15, 2006 10:17 pm

Da ne bo kdo razumel napačno tega posta...Mišljen je v razmislek ali ne bi bilo pametno še kaj drugega poiskati kot le meglo!
Na primer,je mogoče kdo pomislil, da je potrebno hitrost vožnje prilagodit razmeram na cesti, za kar se šteje tudi megla? Če bi hitrost teoretično(in tako si bo stvar razlagal tudi sodnik) prilagodil, bi lahko tudi pravočasno in NEsunkovito ustavil. Tko da to čisto WTF kazen le ni... :roll:
Še nekaj...uštimaj stvar, naj ti uspe da ti ne bo treba plačat. Privoščim ti, samo pomožnosti pojdi k odvetniku, ker kreni laični nasveti in neuke razlage zakonov in členov, ti popolnoma nič ne koristijo. Če boš naredil blesavo "pritožbo" boš samo moral plačat polno kazen in še stroške. Ob dobri ti pa nemara lahko stvar brez problemov uspe. To da nisi mogel varno oziroma nesunkovito ustavit zaradi megle, lahko kot že rečeno uporabijo proti tebi, da nisi prilagodil hitrosti. Sploh ker je lahko policaj že dal časa stal tam in te čakal z loparčkom v roki, ti pa si ga (sicer povsem razumljivo) zaradi megle videl šele v zadnjem momentu. Poizkusi najti še kaj drugega, kar bi govorilo tebi v dobro. Glede problema vročitve, se pa ne bi vpletal, ker stvari ne poznam dovolj dobro.

Chino, za kvaliteto foruma bi bilo bolje da, ali spišeš tukaj na forum kakšno u iber hudo pritožbo, ki bo komu(meni, tebi, komurkoli) prav prišla, ali pa da svoje zamere do plavih pustiš nekje za šankom, kjer te bo kakšen kolega poslušal kako zelo jih ne maraš. V 3/4 postov o policijskih postopkih namreč pišeš da naj folk piše pritožbe ker policaji niso bogovi ampak kvečjemu kekci. Vsaj napiši še pravno podlago. To pa ne pomeni utemeljitve, da ti WTF kazen sploh ni jasna in da nimajo kaj po cesti skakat! Nisem policaj in ne moti me konstruktiven post na pisanje "pritožb" kjer se lepo in strokovno napiše zakaj naj bi se kdo sploh pritožil in kaj je dejansko bilo narobe, da lahko uporabi sebi v prid. Konec koncev, to lahko vedno pride prav ne samo avtorju teme ampak vsem uporabnikom foruma!
Prazno pljuvanje po čemerkoli žal ne koristi nikomur, razen morda samozadoščenju. Vsake toliko časa, se vedno najde nekdo na forumu, ki veselo pljuva po policiji ali pa po eni znamki avtomobila in to ponavadi vodi v splošno pljuvanje in kasneje kreganje folka ki o policijskem delu kaj šele zakonih nimajo pojma. S tem ni mišljen nihče konkreto, da ne boš čutil tega kot osebni napad!!!! Ampak raje porabi svoje znanje(kot praviš, ga imaš) za kakšen res koristen post o zahtevah za sodno varstvo. Tako ti bomo vsi zelo hvaležni, ko ga bomo prebrali in morda kdaj koristno uporabili. Hvala za razumevanje.
P.S Če je meni en vodovodar zajebal napeljavo v bajti, še ne pomeni da so vsi vodovodarji tudi toplovodarji. Razumeš? :lol:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Maticek
Nov uporabnik

Napisal/-a Maticek Če feb 16, 2006 7:58 am

sej pomoje, da ni zarad sunkovitega zaviranja, ker bi mi lahko kazen izročil v roke na kraju dogodka.
kazen je verjetn zarad prehitrega speljevanja. pomoje. čeprou nism prehitr spelu. nisem tok pogumen, da bi si upal izzivat policajev.
no sej pritožbo sm napisu, oddal, zdej pa sam čakam.
kako bom pa vedu, če mi je pritožba uspela? mi pošlejo obvestilo, da je zadeva konec?
LP
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov