Sicer sem nasel ze precej postov odprtih na podobno temo, a nikjer kako se je zadeva dejansko razsla.
No - stvar je sledeca: copsi so me dobil na radar 97 (tko je pisal na merilniku(najbrz brez tolerance)) na omejitev 50 (naselje - kao). Odkrito povedano nism meu obcutek da sm se tok pelu, kr sm se gasa komi dotiku v 5. prestavi gledu sm pa res na cesto. Poleg tega sem sele pred kakim 1.5 km zapeljal z avtoceste. Meu sm dolge luci, 23 ponoc, ravna cesta - vidl se dalec, nobene hise ziher par 100m od ceste (itak je zraven avtocesta) - sam neka polja... Res mi se ni zdel da divjam! Pihu 0.00. Podpisu nism nc - rekl so da dobim vabilo sodnici(!!!). A to pomeni da dobim samo odločbo sodišča, al se moram se prej zagovarjat pred sodnikom? Uglavnem to vse skupi ni tok pomembno za vas, razen mogoce kake olajsevalne za sodisce oz. v pomoč prepoznavnosti similarnosti kakega vašega primera. Bolj me zanima kake ma kdo izkusnje v podobni situaciji po novem zakonu torej - kakšna je sodna praksa. Namreč v 70000 KM in 2.5 let nimam se nobenega bliznjega srečanja s sodnikom, niti nobene resne kazni (sam 1x 7500SIT za 64 na 50 (stal za znakom za naselje!)), tko da se ne pelem ponavadi tko in še zdej teško verjamem - kr ni jasno...

Policaj je še mnde vidu da mi res ni nc jasno pa je se reku da naj se ne cudim ce me sodnica oprosti... Sam na to nit ne racunam in tud neb blo lih fer, ker sm naredu prekrsek in sprejmem kazen. Čeprav Bi blo fajn, saj so te kazni represivne!
Predpisana kazen je min 120.000 SIT, 5 KT ter prepoved voznje za kak mesec. Predvsem financni (mucho dinero) in kronološki (rabm avto) bi se rad kar se da izognu. Sem pa študent in nimam nobene sluzbe...

Hvala, pa LP