Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Lumpi
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

2x plačana cestnina pri registraciji za isto obdobje.

Napisal/-a Lumpi Po feb 20, 2006 7:51 pm

Zanima me s pravnega vidika kako je to možno:
Ko sem kupil avto je bil ta registriran še 9 mesecev. Dobil sem tudi potrdilo(račun) da je prejšni lastnik plačal cestnino do 09/2006. Jaz ko sem avto registriral do 9 meseca so mi poleg vsega še dodatno zračunali cestnino za ta isti avto do 9 meseca., z razlago da pač moram plačati cestnino.
Zanima me kako to da lahko 2 x računajo cestnino za isto leto za isti avto. Prejšni lastnik se je odselil v tujino in mi je rekel naj mu ne pošiljam kopije zavarovanja in cestnine zaradi njegovega povračila. Imam tudi 2 x potrdilo o cestnini plačani za isti avto za isto obdobje.
Kako naj to dokažem in komu. :?:
A je res to totalno lopovsa država (dežela)? :?:
Kaj vi menite o tem, ali se je tudi vam kdaj to zgodilo :?:
Pa od tega je že 2 meseca :!:
Boris

Uporabniški avatar
NoFEAR
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoFEAR Po feb 20, 2006 8:10 pm

Pozanimaj se na upravni enoti, na oddelku za promet. Glede na to da si iz Domžal, ti še telefonsko napišem: 01/722-01-00.

Drgač pa predn se začneš znašat nad državo, se raje zamisli nad tem da si sam čakal cela dva meseca, predn si sploh karkoli ukrenil... :roll:
Slika

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Po feb 20, 2006 8:10 pm

Kot prvo misliš cestno takso in ne cestnino? Zelo velika razlika...

Sploh če bi se hotu karkoli pritožit, ti po dveh mesecih nebo več uspelo. Mislit bi mogu na okncu ko si plačeval takso.

Lumpi
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Lumpi Po feb 20, 2006 8:25 pm

SlaYeR je napisal/-a:Kot prvo misliš cestno takso in ne cestnino? Zelo velika razlika...

Sploh če bi se hotu karkoli pritožit, ti po dveh mesecih nebo več uspelo. Mislit bi mogu na okncu ko si plačeval takso.

Jst pa mislim, da bo morala registracija in cestnina potečt, da lahko potem dokazujem da prejšni lastnik ni dobil povračila za uporabo cest. Z obemi originali.
(Ampak veše na domžalski občini tega ne razumejo, oziroma strogo po predpisih kot konji k majo tist na očeh).
kako naj dokažem, da prejšni lastnik ni uveljavljal povračilo za uporabo cest.Gre pa se za 20KSIT
Boris
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov