Imam nekaj vprašanj in sicer:
Danes ,ko sem se peljal iz službe me je slikal radar, ampak bom malo pojasnil zadevo.
No peljal sem se domov in sicer za nekim audijem po naselju, nakar sem zavil iz glavne ceste proti domu. Pridem domov, avto parkiram na dvorišču pred hišo in stopim iz njega. Malo poklepetam s kolegom, ki me je doma čakal in naenkrat ugledam pred domačo ograjo civilno astro. Iz nje stopi policist in mi začne morit kdo je voznik črne corse in zakaj sem hotel pobegniti. Da so mi izmerili hitrost 72 km/h v naselju. Nakar ga čudno pogledam in pač rečem, da za to nič ne vem, ker res nisem vedel, da so me izmerili in mu pravim, da sem pri tej hiši doma. Vprašal ga sem kje imajo dokaz, da so res slikali mene in da sem se res toliko peljal in mi reče da ima sliko. Mu rečem naj mi jo pokaže in spet finta, da moram poklicati na policijsko postajo intd. Seveda jaz bom poklical na policijsko postajo, ker sliko hočem videti.
Vprašanje je naslednje:
Kako napišem pritožbo (nikoli še je nisem) in zakaj mi je policist rekel, da je kazen 70 ksit in 4 kazenske pike, če pa je kazen za tak prekršek po zakonu o prekrških 60 ksit in 3 pike