Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
slovenskisin
Novinec

Kraj: Novo mesto

Neprilagojena hitrost

Napisal/-a slovenskisin Ne mar 05, 2006 8:55 pm

Lep pozdrav!
Pred parim uram se je mama z avtom zaletela v žaščitno ograjo na avtocesti proti NM. Ker ima kasko, je poklicala policijo, ti so ji pa dali 50k+4 kkazenske zaradi neprilagojene hitrosti. Zanima me, če je ta kazen sploh smiselna, glede na to, da je peljala v koloni, počasi, nato pa je zapeljala v kolesnico in zaradi male teže clia jo je potegnilo v ograjo. Se je sploh smeselno pritožit?
Hvala!
Slika

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Ne mar 05, 2006 9:12 pm

to naši vrli policajčki takoj napišejo pa karkoli si naredil. Par let nazaj se je moj brat pelal s hitrostjo pešca po čist zaledenelem vozišču ( pač cestarji delajo ;) ) in ga je odneslo v robnik in je zvil felgo, zarad kaska je klical policaje in je dobil kazen za neprilagojeno hitrost, pri hitrost 10kmh :evil: . skode je blo pa za 6000 sit. Mislim da se je on pritozil in da ni plačal ampak to je bilo ene 6 let nazaj :oops:

Uporabniški avatar
slovenskisin
Novinec

Napisal/-a slovenskisin Ne mar 05, 2006 9:30 pm

mah sj se bomo tud mi, sam ne vem kako pritožbo dobr napisat. Tu je res nateg, neprilagojena hitrost, a na cesti je blo pol metra snega.

Slika
Slika

Uporabniški avatar
51M3K
Novinec

Napisal/-a 51M3K Ne mar 05, 2006 9:41 pm

jaz bi napisal pritožbo na tvojem mestu... plačal pa tudi nebi ;)

Uporabniški avatar
slovenskisin
Novinec

Napisal/-a slovenskisin Ne mar 05, 2006 10:08 pm

ja, sj ne bomo, vsaj upam da ne, ker bo mat popizdla ;) sj se pa tud na sliki lepo vid, kako je blo cestišče. A obstaja mogoče kaka stran s predlogami za pritožbo, ter po katerem členu se lahk prtožm?
Slika

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex Ne mar 05, 2006 10:14 pm

Počakaj, da se javi POLICIST on bo vedel kak pa kaj!

Uporabniški avatar
slovenskisin
Novinec

Napisal/-a slovenskisin Ne mar 05, 2006 10:16 pm

aja, najbol smešno stvar sem pozabu povedat- zabila se je nek pred Višnjo goro, da ni ustavljala promet se je pripeljala do Trebnjega, kjer je naletela na policaje, da bodo poštimal polico. Ti jo pošljejo pa nazaj do cestninske, da bojo pršli lj policaji...in to v največjem metežu, brez luči, dvignjena habva, počeni odbijači in prva maska. :?: :roll:
Slika

Uporabniški avatar
Asprex
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Asprex Ne mar 05, 2006 10:21 pm

Pa kam mamo pošiljate v takšnem vremenu?

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Ne mar 05, 2006 10:26 pm

Za kasko ni potrebno klicati policije, avto se zapelje ocenjevalcu na zav. in to je to, kokr jst vem. Na kazen bi se jst pritožil, ne morjo zdj kr za vsako stvar pisat kazni!
LP, Klemen

Uporabniški avatar
slovenskisin
Novinec

Napisal/-a slovenskisin Ne mar 05, 2006 10:29 pm

Asprex je napisal/-a:Pa kam mamo pošiljate v takšnem vremenu?

Domov se je peljala iz kopra. Pot je trajala od 3 do 9 :roll:
Slika

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Ne mar 05, 2006 10:32 pm

RKay je napisal/-a:Za kasko ni potrebno klicati policije, avto se zapelje ocenjevalcu na zav. in to je to, kokr jst vem. Na kazen bi se jst pritožil, ne morjo zdj kr za vsako stvar pisat kazni!
LP, Klemen

do določene škode ja baje res tako (če se ne motim cca 350 k sit) če je škoda večja pa naj bi bila policija obvezna.
in ja , vem da je težko ocent škodo na prvi pogled, ampak med eno zvito felgo ali pa totalko pa se že lahko odločiš

PS: pritožba!!

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne mar 05, 2006 10:59 pm

ja sam ti morš dokazat da si bil trezen- tko da morš poklicat policijo
sm mel isto štalo 2 let nazaj
mal sm se igračkal pa me je odnesl v škarpo- čist poledenelo cestišče pa nagib- pa sm dobu 37k kazni (ene 5km/h sm prletu (sej hitrost je bla večja sam sm uspel tolk prbremzat :oops: )sam so bli spodi kamni pa sm čist zjebu odbijač- 450k škode)- sm se pritožu pol so mi pa 1.1.05 itak brisal
lp

ninklja
Nov uporabnik

Napisal/-a ninklja Po mar 06, 2006 1:10 pm

Moja mama je iz javnega parkirišča (ki je ponoči zaprto z železnimi vrati) želela peljati na glavno cesto. Cesta iz parkirišča na cesto (cca 7 m) teče navzdol in ker ni tistega dela nihče splužil, mami niso prijele bremze. Da ne bi treščila v avto, ki je na glavni cesti že stal in čakal na zeleno luč, je pač zapeljala desno - v vrata ograje. Na avtu so bile samo praske, ograja (neki lahki pleh) pa je bila ukrivljena za kakšnih 10 cm, več ne. Mama je seveda klicala policijo, ta pa ji je dojavila, da jo bo občina šla tožit zaradi zvite ograje (poškodovanje nečesa javnega - česarkoli pač). Seveda je mama za tem naredila takšen cirkus in halo, da bo šla ona tožit njih, ker niso splužili, da so potem vso stvar raje pustili pri miru. V takšnih primerih se je očitno najbolje spustit na stopnjo neandertalcev in se dret na vsa pljuča. Vsaj moji mami je pomagalo.

Uporabniški avatar
slovenskisin
Novinec

Napisal/-a slovenskisin Po mar 06, 2006 2:44 pm

ja, sj...se bova še na dars pritožila, ker niso splužl:)
Slika

Uporabniški avatar
DoubleG
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a DoubleG Po mar 06, 2006 7:44 pm

mater sam pritoževal bi se neki. pol pa zvišujejo obvezno zavarovanje pa se še na to jezite.

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Po mar 06, 2006 11:51 pm

DoubleG je napisal/-a:mater sam pritoževal bi se neki. pol pa zvišujejo obvezno zavarovanje pa se še na to jezite.

Če pa ta primer ni zrel za pritožbo potem pa res nevem kateri je.
Slika

Uporabniški avatar
slovenskisin
Novinec

Napisal/-a slovenskisin Po mar 06, 2006 11:54 pm

Sj sem že napisal pritožbo, ker so res butli, da ob takih razmerah in zelo mali hitrosti napišejo tako kazen. Drugače pa je že na samem avtu škode za ene 500k sit+.
lp
Slika

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Re: Neprilagojena hitrost

Napisal/-a sonček To mar 07, 2006 6:18 pm

slovenskisin je napisal/-a:Lep pozdrav!
Pred parim uram se je mama z avtom zaletela v žaščitno ograjo na avtocesti proti NM. Ker ima kasko, je poklicala policijo, ti so ji pa dali 50k+4 kkazenske zaradi neprilagojene hitrosti. Zanima me, če je ta kazen sploh smiselna, glede na to, da je peljala v koloni, počasi, nato pa je zapeljala v kolesnico in zaradi male teže clia jo je potegnilo v ograjo. Se je sploh smeselno pritožit?
Hvala!

Če je kej opasno in da se ne strinjate z kaznijo ni druge kot pritožba mogoče bo pa pomagalo, ni kej odvetnika najet pa sestavt priožbo oz. enga k se s tem obada in ti zrihta pritožbo za 5 jurjev.
Treba je merkat........lp

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Policist To mar 07, 2006 10:12 pm

Na kaj točno se pa nameravate pritožit? A na postopek policista al na kaj?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To mar 07, 2006 10:29 pm

Verjetno najprej na ceste pol pa se na tistga butla o neprilagojeni hitrosti. :roll: A to majo v Tacnu vsak dan za domaco nalogo cez 3 strani za napisat "neprilagojena hitrost, neprilagojena hitrost, neprilagojena hitrst,...." da druzga niso sposobni :?
SlikaSlika
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost