milankregar je napisal/-a:Če je že govora o skritih napakah, na katere bi se sklicevali ...
- zlomljena plastika na ogledalu (ni skrita napaka)
- manjkajoč ključ za platišča (ni skrita napaka)
- manjkajoč rezervni ključ (ni skrita napaka)
- manjkajoča navodila za uporabo (ni skrita napaka)
- zanič dihtunge na motorju niso skrite napake, ampak pri Roverju žal serijske napake (vidne že pri 60.000km)
Drugih napak pa ne našteva, če sem dovolj natančno prebral.
Blinder je napisal/-a:milankregar je napisal/-a:Če je že govora o skritih napakah, na katere bi se sklicevali ...
- zlomljena plastika na ogledalu (ni skrita napaka)
- manjkajoč ključ za platišča (ni skrita napaka)
- manjkajoč rezervni ključ (ni skrita napaka)
- manjkajoča navodila za uporabo (ni skrita napaka)
- zanič dihtunge na motorju niso skrite napake, ampak pri Roverju žal serijske napake (vidne že pri 60.000km)
Drugih napak pa ne našteva, če sem dovolj natančno prebral.
Hladilna tekocina pusca, pa motor pusca olje, pa z ventili je nekaj narobe. Popravilo motorja me stane 250 k sit.
EX-B je napisal/-a:Meni se zdi, da se nihce tukaj ni bil ravno v taki situaciji, in pa nihce ni prav prebral zakona. Ti imas pravico dobit od prodajalca avto, ki NORMALNO deluje, in ce na daljsi relaciji izgubi celoten kestel vode, to ni normalno.
EX-B je napisal/-a:A mislis da bi Blinder avto kupil, ce bi mu tam pod avtom stala luza vode pa olja?? Moras locit med tem, da je on popolnoma lepo sel kupit avto od podjetja, ki prodaja rabljene avte, in se je z avtom zdelo vse vredu. Ce se stvar pokaze sele potem, te mora tudi nekaj scitit ne? In tocno v ta namen obstaja zakon o varstvu potrosnikov. Ki bi ga lahko do sedaj ze dvakrat prebral, ce bi te zanimal pravilen odgovor na tole dilemo, ne pa da v prazno govoris. Aja, ce kupis razbit ali nedelujoc avto, se to jasno oznaci v pogodbi. Ce pa v pogodbi tega ni nikjer omenjenega, si upravicen do avta, ki deluje normalno, tako kot bi avto moral delovat!
(PS, vse to govorim za primer, ko je prodajalec pravna oseba, registrirana za prodajo rabljenih vozil. Ce je prodajalec fizicna oseba in ne podjetje, potem so stvari popolnoma drugacne in takrat pogodbeno dolocilo videno-kupljeno se kako velja.)
Blinder je napisal/-a:Hvala trzni inspekciji je primer resen.
lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost