Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

spet nekaj glede promila

Napisal/-a splash Če apr 06, 2006 2:57 pm

hehe. vem da je bila tema glede alkota za volanom že 100 krat obdelana.

samo imam eno vprašanje. recimo:

izpit za avto sem naredil v začetku marca. se pravi da sem voznik začetnik. z avtom ne smem nič napihat (kar je za moje pojme edino pravilno!)

izpit za kolo z motorjem (skuter) pa sem naredil že 4 leta nazaj) .

sedaj pa me zanima, če bi me policaj ustavil na skuterju in bi napihal do dovoljene meje 0.01 , a mi lahko vzame izpit? na skuterju nisem več voznik začetnik? ali pač?

aja, pa še to. če bi recimo s skuterjem naredil prekršek (recimo pripeljal več kot 2x več od dovoljene hitrosti), a bi mi vzeli tudi izpit za avto zraven, čeprav sem za skuterja delal izpit posebej?

se totalno proti pitju za volanom in balanco, samo ko se zjutraj zbudiš na neki fešti in se odpraviš domov, lahko še zmeraj napihaš 0.01

hvala, lp. :)

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown Če apr 06, 2006 3:08 pm

To mene tudi zanima!

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rumena ibiza Če apr 06, 2006 3:12 pm

včas je vblo da ti vse izpite poberejo, ko nardiš primer: če so te z avtm dobil, ti vzamejo za avto...in za vse motorje,...ko nardiš za avto dobiš nazaj za vse...
zdaj pa kokr jst vem da ti sm za tisto vozilo s katerim si naredu prekršek..
ne vem točno

Uporabniški avatar
AuDi_
Novinec

Kraj: Novo mesto /Mb

Napisal/-a AuDi_ Če apr 06, 2006 3:19 pm

ko si naredil izpit za avto si itak moral vrnit izpit za motor, ker si ob prijemu za avto avtomacko pridobil tud kategorijo za vožnjo do 49ccm. Tko da pomoje nesmeš napihat tud, če si se peljal z skuterejm.
danes brez podpisa

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če apr 06, 2006 3:54 pm

Tudi na kolesu ne smeš napihat. Ozr. skiroju, rolerjih. Udeleženec v prometu si.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če apr 06, 2006 4:34 pm

teoretično imaš lahko na skuterju 0,5(po starem)...v avtu pa 0,0 v kolikor govorimo o odvzemu za 24ur. Seveda ti ga lahko vzame tudi za 0,1 na skuterju, če presodi da nisi zmožen vozit...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Če apr 06, 2006 6:59 pm

tako je,...na skuterju torej nisi več začetnik torej načeloma lahko napihaš,...v avtu pač ne.
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

hrošč
Novinec

Napisal/-a hrošč Ne dec 02, 2007 12:09 pm

bass je napisal/-a:Tudi na kolesu ne smeš napihat. Ozr. skiroju, rolerjih. Udeleženec v prometu si.

Eno vprašanje glede tega. Sem iskal po netu in forumu pa nisem nič našel, vse vglavnem samo ugibanja..A je mozno, da ce napihas na kolesu, da dobis kazenske pike? Glede na zvcp je zadeva dvoumna saj govori najprej o vozniku motornega vozila, kasneje pa samo o vozniku. Vseeno pa se ne zdi logicno, glede na to da za kolo ne rabis izpita za avto :roll:

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Ne dec 02, 2007 12:15 pm

to mi ni všeč. v gimnaziji smo vedno s kolesom na pir hodil ;)

no, saj če bo letos sneg v lj., si bom tekaške smučke nabavil :lol:

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Ne dec 02, 2007 1:06 pm

bass je napisal/-a:Tudi na kolesu ne smeš napihat. Ozr. skiroju, rolerjih. Udeleženec v prometu si.

sosed je napihal,ko je šel pijan s kolesom.bivših 40 jurjou bi mogu plačat,pa je šu rajši sedet za 4 dni.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne dec 02, 2007 3:17 pm

golfTDI je napisal/-a:

sosed je napihal,ko je šel pijan s kolesom.bivših 40 jurjou bi mogu plačat,pa je šu rajši sedet za 4 dni.

Ha, ha, naredu prekršek in še dodatno oskubu državo (prenočišče free, hrana zastonj....) hmmmmmm :roll:

hrošč
Novinec

Napisal/-a hrošč Ne dec 02, 2007 3:22 pm

No sej tega da gres odsedet namest placat mislm da itak ni vec. Se vedno pa nobenga konkretnega odgovora na vprasanje glede alkohola na kolesu :)

Uporabniški avatar
niksson_
Nov uporabnik

Napisal/-a niksson_ Ne dec 02, 2007 3:46 pm

Če te ustavijo pijanega s kolesom, ti lahko napišejo samo denarno kazen. Ne morejo ti dat kazenskih pik, ali ti odvzet izpita za avto.

To je zdaj novo, semizdi da je bilo prej drugače.

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Po dec 03, 2007 12:40 pm

Pjan na kolesu lahko dobiš tudi okrog 100k bivših kazni :D
Žal pa uklonilni zapor ne pride več v poštev.Čeprav KZ ima še zmeraj določbo, da je 1 dan 10.000 sit.....

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Po dec 03, 2007 1:12 pm

BiMMER je napisal/-a:tako je,...na skuterju torej nisi več začetnik torej načeloma lahko napihaš,...v avtu pač ne.

a ni skuter - motorno kolo... za motorno kolo morš met pa 0.00 ???
sem biu pred tremi leti pri sodniku za 0.35
Zadnjič spremenil Nejko87, dne Po dec 03, 2007 1:15 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

On
Novinec

Napisal/-a On Po dec 03, 2007 1:15 pm

Na kolesu z motorjem je 0.0, tako da če napihaš na skuterju ti je vseeno če si voznik začetnik al pa ne.

Če napihaš recimo v osebnem avtu, pa maš recimo izpit za tovorno vozilo ti vzamejo VSE, ko pa narediš za avto dobiš tud vse kategorije nazaj katere si imel pred prekrškom.

Lp

On
Novinec

Napisal/-a On Po dec 03, 2007 1:16 pm

Na kolesu z motorjem je 0.0, tako da če napihaš na skuterju ti je vseeno če si voznik začetnik al pa ne.

Če napihaš recimo v osebnem avtu, pa maš recimo izpit za tovorno vozilo ti vzamejo VSE, ko pa narediš za avto dobiš tud vse kategorije nazaj katere si imel pred prekrškom.

Lp

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Po dec 03, 2007 4:03 pm

no, pogledam in vidim da sem jaz temo odprl. kdo pa drug. haha.

lahko se pohvalim da še zmerej ne pijem ko vozim... :)

grem raj peš v zidanico...

no, imam vprašanje.

kolega je par dni nazaj pihnil 0.82 (po tanovem). ni voznik začetnik, samo mislim da pri tej vrednosti itak to ni več pomembno.

v glavnem sedaj mu najbrž sledi odvzem izpita za vedno pa še kakih 500€ najbrž.

na žalost ni imel sreče. samo domov se je hotel zapeljat iz gostilne. (dobr kilometer- pa še to sredi podeželja) pa so se za njim pripeljali in ga z lučkami ustavili. seveda so videli da se je odpeljal iz gostilne in so takoj vedli da ga je treba ustavit.

je bla napaka, velika, sam ve dobro, samo zanima pa me, če je kak možnost da se izogne k ponovnemu opravljanju izpita?

pa ne spet pisat da mu je prav, ker je pač pil. vsi smo isti (če ne pa veliko),

spiješ 2 pira pa 2 špricerja pa je to rezultat...

Uniqe
Novinec

Napisal/-a Uniqe Po dec 03, 2007 4:10 pm

No pa bom še jst zastavil eno vprašanje, ki skoraj spada v to temo :) Recimo, da čez en teden ne bom več mladi voznik, dobil pa sem že pošto, da grem lahko na novo narest izpit. Zdaj če izpit na upravni enoti naredim jutri, pa če potem spijem pivo in me ustavijo. Kaj sledi, bi mi lahko vseeno napisali kazen, ker sem tisti teden še mladi voznik? To me že nekaj časa zanima. Hvala

Uporabniški avatar
Matevz S.
Novinec

Kraj: vsepovsod

Napisal/-a Matevz S. To dec 04, 2007 8:51 am

splash je napisal/-a:no, pogledam in vidim da sem jaz temo odprl. kdo pa drug. haha.

lahko se pohvalim da še zmerej ne pijem ko vozim... :)

grem raj peš v zidanico...

no, imam vprašanje.

kolega je par dni nazaj pihnil 0.82 (po tanovem). ni voznik začetnik, samo mislim da pri tej vrednosti itak to ni več pomembno.

v glavnem sedaj mu najbrž sledi odvzem izpita za vedno pa še kakih 500€ najbrž.

na žalost ni imel sreče. samo domov se je hotel zapeljat iz gostilne. (dobr kilometer- pa še to sredi podeželja) pa so se za njim pripeljali in ga z lučkami ustavili. seveda so videli da se je odpeljal iz gostilne in so takoj vedli da ga je treba ustavit.

je bla napaka, velika, sam ve dobro, samo zanima pa me, če je kak možnost da se izogne k ponovnemu opravljanju izpita?

pa ne spet pisat da mu je prav, ker je pač pil. vsi smo isti (če ne pa veliko),

spiješ 2 pira pa 2 špricerja pa je to rezultat...

Kot mlademu vozniku bodo policisti podali obdoložlini predlog na sodišče po 130. členu ZVCP-1,UPB4 in sicer po D točki 3. odstavka:

"d) če ima več kot 1,10 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, z najmanj 120.000 tolarjev. Vozniku motornega vozila, učitelju vožnje in spremljevalcu se izreče tudi najmanj 10 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila".

Tu je predpisanih najmanj 10 KT, kar za mladega voznika pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja, ker je presegel mejo 7 KT. Tista prepoved vožnje Mv pa v tem primeru ne bo izrečene, ker je nesmiselno izkrekati dve stranski sankciji. Že tako ali tako bo vozniško prenehalo, zato ne bo smel voziti MV (motornega vozila).
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov