Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

white
Nov uporabnik

hinavsko vedenje

Napisal/-a white Sr apr 12, 2006 11:54 am

Živjo

V soboto sva se s punco peljala iz dela in se spotoma ustavila v merkatorju v domžalah. Ko sva šla domov po glavni cesti se nama (twingo) je iz leve strani zaletela voznica ki je prihajala iz neprednostne ceste. Ustavila se je malo naprej na parkirišču in 5minut ponavljala kako je gledala v vse smeri in naju ni videla. Pogledali smo poškodbe in ugotovili da je pri nama na levi strani vdrt blatnik in malo podrajsana vrata. Ženska je imela razbite desne luči in žmigovc. Najprej je poklicala moža in je v petih minutah prišel. Izpolnili smo evropsko poročilo oba udeleženca, skico kako se je ženska v naju zaletela in oba podpisa. Nismo pa izpolnili v obrazcu sredinskega dela. Napisali smo tudi poškodbe na avtomobilih.
Vsak je vzel po en izvod in smo se zmenili da se v nedeljo dogovorijo z njenimi starši da bodo avto odpeljali k ocenjvalcu da oceni škodo in bodo krili. Vse vredu in prav nakar se zmenijo da grejo v sredo (danes) na zavarovalnico. Punca in oče sta tam, nakar pride ženska in jo možakar od zavarovalnice vpraša če je ona tukaj kot povzročitelj in reče NE. Tam se stvari začnejo zapletati. Ženska od tam naprej ni hotela priznati krivde. Vsaka stran je dala na drugo zavarovalnico poročilo za kritje stroškov. Škode na twingotu je za 80.000 SIT.
Najina napaka je da na samem kraju nisva poklicala policije. To zaradi tega ker poškodba sprva ni bila videti tako huda.

Zdaj vas sprašujem kaj v tem primeru narediti. Slikali so oba avta in se jasno vidi, da se je ženska od strani bolj diagonalno zaletela v naju. Poročilo ni popolno izpolnjeno sicer kot kaže, ampak je skica, kjer se razvidno tudi vidi kakšna je bila situacija in oba podpisa. Pa ženska je potem še spreminjala svojo zgodbo in rekla da sva midva zavijala tudi iz stranske ceste kar ne drži in tudi če bi bilo tako ne vem zakaj bi potem podpisala tisto kar smo napipsali.

Prosim za pomoč, kako bi se najlažje rešilo ta primer, da bi bilo pravici zadoščeno, ker 80.000 je za študenta zelo velik strošek. Hvala!

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Sr apr 12, 2006 12:02 pm

če se je povzročiteljica podpisala, je s tem pravno gledano priznala krivdo, ker je bila na neprednostni cesti. nevem kaj se ima zdej ona bunit. nič nista storila narobe. če bi poklical policijo, bi oni samo naredili preizkus o alkoholiziranosti in si zapisali podatke o obeh udeležencih. nato bi zadeva romala k sodniku za prekrške itd. glede na to da sat bila na prednostni cesti vidva, nima nikakršnih možnosti da dobi odškodnino od vajine zavarovalnice v svoj prid...

veliko sreče!

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Sr apr 12, 2006 12:46 pm

VEDNO kličite policijo, če niste povzročitelj. Na ta način se boste izognili morebitnim zapletom. Izgleda, da se kaj takšnega vsak mesec pripeti nekomu od tu, pa se očitno nihče ničesar ne nauči iz tega.
Najami odvetnika in zahtevaj izvedenca, ki bo pregledal poškodbe in na podlagi le-teh podal poročilo.
Nato z odvetnikom tudi preučita možnosti, kako bi od nje iztožila odškodnino za duševne bolečine. Boljšega si ne zasluži.

Lp

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Sr apr 12, 2006 12:49 pm

in ko se po šestih pritožbah nič ne zgodi, kaj pol? ti samo prepusti tvoji zavarovalnici naj uredi, saj nebo delala sebi v škodo. tožit se za 80 čukov ne splača, ker je odvetnika na koncu treba 10 krat tolko plačat.

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Sr apr 12, 2006 1:19 pm

Takole se potem naucis, da nobenem ne smes zaupat. Ni vazno kako majhna je stvar, vedno klices policijo! Jest sem mel podoben primer, sicer sem hotel klicat policijo, vendar sem imel prazen mobitel. Noben od naju, pa ni hotel priznati krivde.. Pa sem zaupal temu, da bodo na zavarovalnici vsaj toliko, da bodo iz evropskega porocila in skice na njej razbrali krivca (kar se iz e. porocila cist lepo vidi..). No, na zalost se se vedno dajemo z zavarovalnico, ker v koncni fazi sem bil jest kriv, pa se to iz enega cist krneki razloga. Samo upas lahko, da bo zavarovalnica stvar resila v tvoje dobro. V mojem primeru se je slo za ekonomsko totalko, pol milijona skode, ki sem jih moral sam placat iz svojega zepa, sedaj pa samo upam lahko, da bom prek odvetnice dobil kaj nazaj..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Sr apr 12, 2006 1:35 pm

tega pa res ne razumem:kriv si za nesrečo pa se pol tožiš?abu

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr apr 12, 2006 1:36 pm

Če bi ti ženska vsaj svoj kuponček dala bi blo zdej precej drugač vse skupej. Men je tud enkrat iz parkirnega boksa pred trgovino en ven uletu in direkt vame zadel. Sicer ni blo kakšne posebne škode, mal obdrsan odbijač pa blatnik, njemu je šla zadnja luč, policije nisem klicu. Tip mi je dal svoj kuponček, izpolnila sva evropski obrazec, potem sem šel jst na zavarovalnico kjer niso nič komliciral, popravilo za škodo je pa šlo iz njegove police. Tko da drugič zahtevejte kuponček če povzročitelj prizna krivdo, če ne pa policijo poklicat, ki bo naredila zapisnik.

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Sr apr 12, 2006 1:46 pm

kuponov več ni, vsaj pri moji zav ne.

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Sr apr 12, 2006 2:13 pm

alexmazda je napisal/-a:kuponov več ni, vsaj pri moji zav ne.

kuponi so, samo jih nimaš ti, amak jih imajo na zav. To pa zato, da se vsepovprek ne dajejo , ampak verjetno najprej njih pokličeš...pri mariborski, mam prav?
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Sr apr 12, 2006 2:17 pm

Fullback je napisal/-a:
alexmazda je napisal/-a:kuponov več ni, vsaj pri moji zav ne.

kuponi so, samo jih nimaš ti, amak jih imajo na zav. To pa zato, da se vsepovprek ne dajejo , ampak verjetno najprej njih pokličeš...pri mariborski, mam prav?

nop. pri slovenici.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr apr 12, 2006 2:18 pm

Pr tiliji sem jih lani še vedno dobil, za letos bomo pa vidl.

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Sr apr 12, 2006 2:19 pm

jaz jih že 3 leta nimam!?čudna stvar

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Sr apr 12, 2006 2:25 pm

alexmazda je napisal/-a:tega pa res ne razumem:kriv si za nesrečo pa se pol tožiš?abu

Malce sem zmedeno napisal.. Nisem kriv, od drugega osebka zavarovalnica je mene dolocila za krivega, in to z razlogom da sem imel premajhno varnostno razdaljo (ki v mojem primeru sploh ni imela nobenega vpliva, ker se mi je fant nastavil na prehitevalni pas z 80 na uro, jaz pa okoli 50 metrov za njim z malenkost cez 130..). In zdaj se kregamo, da naj mi priznajo skodo in odpisejo krivdo.

Drugace pa jaz sem konec februarja ko sem svojemu avto podaljseval registracijo se vedno dobil kuponcke, zavarovalnica je Triglav.. Ocitno je potem to res odvisno samo od zavarovalnice..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda Sr apr 12, 2006 2:29 pm

zdaj mi je že bolj jasno...veliko sreče

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Sr apr 12, 2006 10:16 pm

jaz odkar imam avto (2003) imam samo "vizitko" s številko police pa nič kupončkov...
Slika

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Če apr 13, 2006 9:06 am

alexmazda je napisal/-a:in ko se po šestih pritožbah nič ne zgodi, kaj pol? ti samo prepusti tvoji zavarovalnici naj uredi, saj nebo delala sebi v škodo. tožit se za 80 čukov ne splača, ker je odvetnika na koncu treba 10 krat tolko plačat.

Si že kdaj slišal za povrnitev stroškov odvetnika? Kot si videl te zavarovalnice zelo rade grdo zafrknejo in po mojih izkušnjah je bolje zadevo jemati preveč resno, kakor pa premalo.

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Če apr 13, 2006 7:43 pm

Najbolje je že na licu mesta pravilno izpolniti evropsko poročilo in povzročitelj naj jasno napiše da je kriv in se podpiše in da kupon. Če tega ni, mora tako ali tako še enkrat podpisat in če tega ni, lahko taji in si izmišljuje in z odškodnino ni nič.
Sam sem imel primer, ko je povzročitelj tajil in na koncu so ugotovili 50% za oba. Prasci prekleti, pa še policaji so bili na ogledu, pa še vedno sem potegnil kratko, no, žena je potegnila kratko, ker če bi bil jaz, bi bilo drugače. Folk je pokvarjen do amena :evil:
Težka bo, ko je baba klicala dedca, da je uredil stvar, se je zapletlo in vidva mladinca bosta potegnila kratko, če bo sreča bo 50:50 % in na koncu se lahko dogovorite da oba odstopita od odškodninskega zahtevka, ker sicer se lahko zgodi, da bosta plačala babi :evil:
Če bi bila policija, bi bilo mogoče bolje.
Zato pa svetujem, če ste prepričani, da imate prav in da vsekakor niste nič krivi, kličite policijo, evropsko poročilo pa pravilno izpolnite. Slabo izpolnjeno poročilo je brez vrednosti, no ja, skoraj brez vrednosti, velja samo toliko, da so bili izmenjani podatki in to je vse.
S pravilno izpolnjenim evropskim poročilom je stvar preprosta, seveda če je povzročitelj priznal in podpisal, ker potem zavarovalnica ne rabi še enega podpisa.
Kupončki danes nimajo nobenega pomena več in je vseeno če jih ni in jih nimate s seboj. Važna je samo številka police in podatki in seveda evropsko poročilo.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost