Najbolje je že na licu mesta pravilno izpolniti evropsko poročilo in povzročitelj naj jasno napiše da je kriv in se podpiše in da kupon. Če tega ni, mora tako ali tako še enkrat podpisat in če tega ni, lahko taji in si izmišljuje in z odškodnino ni nič.
Sam sem imel primer, ko je povzročitelj tajil in na koncu so ugotovili 50% za oba. Prasci prekleti, pa še policaji so bili na ogledu, pa še vedno sem potegnil kratko, no, žena je potegnila kratko, ker če bi bil jaz, bi bilo drugače. Folk je pokvarjen do amena
Težka bo, ko je baba klicala dedca, da je uredil stvar, se je zapletlo in vidva mladinca bosta potegnila kratko, če bo sreča bo 50:50 % in na koncu se lahko dogovorite da oba odstopita od odškodninskega zahtevka, ker sicer se lahko zgodi, da bosta plačala babi
Če bi bila policija, bi bilo mogoče bolje.
Zato pa svetujem, če ste prepričani, da imate prav in da vsekakor niste nič krivi, kličite policijo, evropsko poročilo pa pravilno izpolnite. Slabo izpolnjeno poročilo je brez vrednosti, no ja, skoraj brez vrednosti, velja samo toliko, da so bili izmenjani podatki in to je vse.
S pravilno izpolnjenim evropskim poročilom je stvar preprosta, seveda če je povzročitelj priznal in podpisal, ker potem zavarovalnica ne rabi še enega podpisa.
Kupončki danes nimajo nobenega pomena več in je vseeno če jih ni in jih nimate s seboj. Važna je samo številka police in podatki in seveda evropsko poročilo.