Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
Jackal81
Novinec

Kraj: SLP

Prehitevanje & počena šipa

Napisal/-a Jackal81 Pe apr 28, 2006 10:34 pm

Pred par dnevi se mi je zgodilo, da me je nekdo na eni od lokalnih cest prehiteval in ob tem je priletel na mojo sprednjo šipo precej velik kamen (ne kamenček), ki mi je tudi razbil sprednjo šipo.

Zapisano imam znamko avtomobila in registrsko tablico. Oglasil sem se tudi na policiji, pa so se mi dobesedno samo smejali - češ da pri tem pa oni ne morejo čisto nič.

Pa me zanima če je imel kdo že kakšne izkušnje s čim podobnim in kaj mi je za storit v tem primeru?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass So apr 29, 2006 12:13 am

In po tvojem mnenju je za razbito steklo kriv voznik pred tabo?
Ali je kriva kar država, ker ni sanirala nevarnega kamna s ceste?

Izgubljaš čas in energijo - svojo in našo.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

ZaJeBaNi
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a ZaJeBaNi So apr 29, 2006 12:57 am

bass je napisal/-a:In po tvojem mnenju je za razbito steklo kriv voznik pred tabo?
Ali je kriva kar država, ker ni sanirala nevarnega kamna s ceste?

Izgubljaš čas in energijo - svojo in našo.

se podpisem skoda cajta in nic nemores doseči :!: LP :!:
/// Wv \\\

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate So apr 29, 2006 6:31 am

Pomoje je boljši naslov za pritožbe DRSC. Voznik, ki te je prehitel za moje pojme ni nič kriv (razen za tisto prekoračitev hitrosti - če sploh)
Slika

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B So apr 29, 2006 8:18 am

Voznik pred tabo ni popolnoma nic kriv, ce ti ni vrgel kake stvari skozi okno v tvojo sipo. Ce ti je priletel v sipo kamen iz ceste, potem je uveljavljaj enostavno stekla na zavarovalnici, ce imas zavarovana, ce jih pa nimas.. Pa ne vem. Tozi DRSC?
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
Jackal81
Novinec

Kraj: SLP

Napisal/-a Jackal81 So apr 29, 2006 9:45 am

Ok - ne se zdaj spravljat name. Pač vprašam za mnenje no. Me pa prav zanima kako bi kdo od vas reagiral, če bi se mu to zgodilo na novem avtu... :roll:

Sem bil tudi že na zavarovalnici, pa ne bo nič. Imam kasko - vendar ne šip. Tako da bo treba menjat na lastne stroške. Jeba.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Po maj 01, 2006 5:02 pm

Se strinjam.. Vedno poleg obveznega zavarujem se sipe+divjad. In to tudi redno koristim. Vedno prav pride. Tistih 10 jurjev na leto imam kmalu nazaj povrnjenih..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
Tommo
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tommo Po maj 01, 2006 5:28 pm

v tem ti pride pa prav kasko z kombinacijo v kateri so zavarovane šipe in svetlobna telesa (luči)
.... drugače pa bo treba seči globoko v žep in si sam sebi plačat šibo :?
..::::..SEAT..::::..POWER..::::..

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Po maj 01, 2006 6:11 pm

EX-B je napisal/-a:Se strinjam.. Vedno poleg obveznega zavarujem se sipe+divjad. In to tudi redno koristim. Vedno prav pride. Tistih 10 jurjev na leto imam kmalu nazaj povrnjenih..

pa parking je nujen :)
lp

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj To maj 02, 2006 6:39 pm

Jebiga ane
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo To maj 02, 2006 7:24 pm

Vse kar prileti izpod kolesa - šofer ni kriv (pa je lahko avtomobila, tovornjaka...), vse pa kar pade z avtomobila (npr. strehe) pa je kriv voznik. V slednjem primeru lahko kaj dobiš povrnjeno, drugače pa ne.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

janez69
Nov uporabnik

Napisal/-a janez69 To maj 23, 2006 6:20 pm

Ali potem če zakoplješ po makedamu, in je zraven parkiranih polno avtomobilov ter kamenje leti po njih, ti nisi kriv?

CAB DRIVER
Novinec

Kraj: CELJE

Napisal/-a CAB DRIVER To maj 23, 2006 6:25 pm

Torej če imaš zavarovane steklene površine, ti bo škodo krila zavarovalnica, v nasprotnem primeru, pa naslednje leto odštej tistih par tisočakov in si zavaruj steklene površine.
Nikoli ne smeš šparat pri zavarovanju avtomobila.

LP Luka

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY To maj 23, 2006 7:45 pm

to se je mojmu fotru naredlo, sam da se mu je en nasproti prpelal s tovornjakom pa je s kolesom pobral kamen ki je pol fotru prletel v šipo! Fotr se je obrnu pa šou za njim ker on pač ni vedel ka se je naredlo! Poklicala sta policaje pa vprašala ka naj naredta pa so rekli da naj uveljavlja parking če ma zavarovan in ga je meu! Drugač pa ga postavi doma pred hišo pa en cigl iz strehe vrž če mate zavarovano hišo, pa pol od hiše vleč prek zavarovalnce! Baje se da!
Upam da sm pomagal! LP
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY To maj 23, 2006 8:27 pm

se mi je to tud zgodilo, pa se nekak nisem sekiral preveč, ker sem prepustil zadevo zavarovalnici... moja agentka že ve, da hočem met vedno zavarovano vse. pa če je nov al pa star avto... trenutno furam tri leta starega getza, pa sem menjaval šipe ko je bil star 1.
Slika

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Sr maj 24, 2006 8:17 pm

EX-B je napisal/-a:Se strinjam.. Vedno poleg obveznega zavarujem se sipe+divjad. In to tudi redno koristim. Vedno prav pride. Tistih 10 jurjev na leto imam kmalu nazaj povrnjenih..

kolega zavaroval šipo kasko (cincal je , ampak se je vseeno odločil za doplačilo)
naslednji dan bum kamen v šipo...imel je več sreče kot pameti...
;)
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Pe maj 26, 2006 8:49 pm

Ja saj.. Mene ze kar cudno gledajo vsakic ko pridem na zavarovalnico, dvakrat na leto menjam sprednjo sipo :D Tako je to, ce si veliko na cesti, se zgodi..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe maj 26, 2006 9:03 pm

jst pa šip še nism koristu :D parking pa 2× :D

lp
Slika

behro
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana-PRULE

Napisal/-a behro So jun 03, 2006 1:38 am

TUNING_BOY je napisal/-a:to se je mojmu fotru naredlo, sam da se mu je en nasproti prpelal s tovornjakom pa je s kolesom pobral kamen ki je pol fotru prletel v šipo! Fotr se je obrnu pa šou za njim ker on pač ni vedel ka se je naredlo! Poklicala sta policaje pa vprašala ka naj naredta pa so rekli da naj uveljavlja parking če ma zavarovan in ga je meu! Drugač pa ga postavi doma pred hišo pa en cigl iz strehe vrž če mate zavarovano hišo, pa pol od hiše vleč prek zavarovalnce! Baje se da!
Upam da sm pomagal! LP

bo vrgu cegu z strehe bo še kj druzga zravn razbou!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov