Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

makoto
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Placevanje kazni po obrokih

Napisal/-a makoto Sr maj 17, 2006 4:52 pm

Zivjo!

Zanima me ce bi se dala kazen, ki sem jo dobil za prehitro voznjo, placati po obrokih.
Vse skupaj me je prislo 30.000 sit za prekoracitev + 10.000 sit za stroske policije.
Lep pozdrav

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rumena ibiza Sr maj 17, 2006 4:58 pm

da se lepo napiši prošnjo da bi plačeval rad na obroke edin sodne stroške moraš takoj plačat..da se da..lepa beseda lepo mesto najde...

Uporabniški avatar
Kiko
Stalni uporabnik

Kraj: Krško

Napisal/-a Kiko Sr maj 17, 2006 4:59 pm

Ja lahko dobiš. Jst sem tud (nažalost) dobil kazen na obroke. Šel sem do sodnika za prekrške in sem reku, da sem pač študent, ki nima rednih prihodkov in da bom lažje poravnal kazen če jo dobim na obroke. In to je to.
Slika

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Sr maj 17, 2006 6:09 pm

Jp iz izkušenj vem, prošnjo in to je to.

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Po maj 22, 2006 3:05 pm

Jaz sem danes tudi dobil odločbo o prekršku za 30.000 sit globe in 9500 sit za stroške postopka.super dan v glavnem :roll:
Zanima me ali je kakšna varianta, da mi zmanjšajo kazen, glede na to, da sem bil ustavljen v popolni vukojebini od naselja,na suhi cesti,ponoči(verjetno ne) in na to, da sem študent brez zaposlitve in popolnoma brez vsakršnega premoženja.
Če v roku 15 dneh ne plačam se predlaga uklonilni zapor(za koliko časa) in če še zmeraj ne plačam pride do predloga za izvršbo.Na čem mi mislijo delat izvršbo, če nič nimam?Redno zaposlen ne bom še vsaj 4 oz. 5 let.
Kdo obravnava pritožbo?(prekrškovni ogran(policijska postaja) ali sodnik za prekrške?
Kako je s stroški, če napišem pritožbo in je zavrnjena?
Mnenje o policajih bom obdržal zase o zakonu bi pa rad nekaj povedal. zakon neposredno sili v to, da se globa ne plača.Vsaj drugače si ne znam predstavljat 9500 sit, ki jih zahtevajo za stroške postopka.To je cca. 30% višine kazni.
Pa prosim ne se začet vsi po vrsti usajat v stilu: "noriš zdaj pa plačaj", ker sem spregledal znak, da je tisto naselje.Če bi pa že bilo naselje je pa omejitev 50 popolnoma zgrešena.
lp

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Po maj 22, 2006 3:08 pm

po mojem ne boš nič profitiral
plači pa magari po obrokih
naslednič pa pazi da te ne ulovijo :lol:
lp

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Po maj 22, 2006 6:49 pm

Vuso je napisal/-a:Jaz sem danes tudi dobil odločbo o prekršku za 30.000 sit globe in 9500 sit za stroške postopka.super dan v glavnem :roll:
Zanima me ali je kakšna varianta, da mi zmanjšajo kazen, glede na to, da sem bil ustavljen v popolni vukojebini od naselja,na suhi cesti,ponoči(verjetno ne) in na to, da sem študent brez zaposlitve in popolnoma brez vsakršnega premoženja.
Če v roku 15 dneh ne plačam se predlaga uklonilni zapor(za koliko časa) in če še zmeraj ne plačam pride do predloga za izvršbo.Na čem mi mislijo delat izvršbo, če nič nimam?Redno zaposlen ne bom še vsaj 4 oz. 5 let.
Kdo obravnava pritožbo?(prekrškovni ogran(policijska postaja) ali sodnik za prekrške?
Kako je s stroški, če napišem pritožbo in je zavrnjena?
Mnenje o policajih bom obdržal zase o zakonu bi pa rad nekaj povedal. zakon neposredno sili v to, da se globa ne plača.Vsaj drugače si ne znam predstavljat 9500 sit, ki jih zahtevajo za stroške postopka.To je cca. 30% višine kazni.
Pa prosim ne se začet vsi po vrsti usajat v stilu: "noriš zdaj pa plačaj", ker sem spregledal znak, da je tisto naselje.Če bi pa že bilo naselje je pa omejitev 50 popolnoma zgrešena.
lp

Plačaj, jo boš najceneje odnesel, čeprav lahko verjameš, da tu večina simpatizira s teboj. Državi se gre za polnjenje proračuna in tu verjetno ne bi pomagalo niti to, da se ti je mudilo na urgenco, ker je nekdo iz družine imel infarkt...

Lp

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Po maj 22, 2006 9:13 pm

Se mi je zdelo, da vas bo večina takega mnenja.Verjetno imate prav.Sej tistih 30 jurjev bom še nekako prebolel, ampak usranih 10 jurjev za "stroške postopka" (tajnica je morala natipkat 5 odstavkov) me pošteno nervira.
Če ščiješ proti vetru si poscan.pa bo šlo za 2 mesca bencina u maloro.Raje bi si z njimi rit obrisal :evil:
Čim manj takih ljubezenskih pisemc vam želim ;)
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov