Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Prehiter skuter, kazen?

Napisal/-a phoebus Sr maj 17, 2006 9:49 pm

Kot sta najbež že videli v drugi temi, kupujem skuterčka za poleg avta (ciljam na runnerčka). In ideja je bila "lepa"- vzet dol blokado (če je še gor), da se bom lahko vozil po glavnih ljubljanskih vpadnicah brez da bi me povozila trola.

Vse lepo in prav, dokler ne najdem tele teme na skuter forumu: http://www.slo-skuter.net/forumcek/inde ... opic=976.0

Zdaj mi pa povejte, kako je v praksi (in teoriji) s tem? Če bom imel moped (registriran, s čelado, z vozniškim "do 50 kmh", ipd) in me dobi policaj na radar da grem, nevem, 60, 70, so res tako strašanske posledice (250.000 + odvzem motorja)?

Ali je tip iz linka imel še kaj drugega na grbi da ga je poslal na izredni tehnični (in spremljal), potem pa zacolal?

Torej, kako "nevarno" (da me pohopsajo policaji) se je vozit z odblokiranim skuterjem?

Kaj pa bi bilo če bi imel vgrajen omejevalec obratov (tisti ki se ga "ročno" vklopi) in bi me namerili 60, na poti na tehnični bi aktiviral blokado in bi pokazala meritev "legalno" vrednost (45 al kolk že)?

In, če nimam nič predelano (ali mi na tehničnem ne najdejo napake), a bi moral potem jaz -ki bi zaradi tega itak že porabil kako uro časa- plačati stroške pregleda?

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 Sr maj 17, 2006 9:53 pm

Če nimaš nič predelano potem je to strošek Mnz oz. policije.
Če pa imaš....gre motorček in mal $$$.
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Sr maj 17, 2006 10:03 pm

pa kaj se sekeraš tko...k mislš da se usi drugi k majo skute dejansko pelejo z zablokeranimi skuti? ah,peleš se normalno,sam tam kjer bi lahko biu radar malo paziš,drgač pa ni nobene panike...to pa res ni problem 8) maš tud omejevalc obratov ja in lahko tisto prklopiš če ti kej težijo potem...furaj brez skrbi ;)
Slika

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Sr maj 17, 2006 10:06 pm

aha, kul, "po pameti" kot z avtom torej :twisted: Si bom pa res omislil omejevalec za vsak slučaj!

Samo tole se mi zdi pa drugače hecno... motor kupiš s svojim denarjem. Je tvoja last... kako ti ga lahko policija zaseže? Saj če maš npr. preveč predelan avto, ti samo tablice vzamejo, a ni tako? To me malo mede...tvoja last, pa ti jo vzamejo. :?

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 Sr maj 17, 2006 10:10 pm

Pač živimo v zeloooo "demokratični" državici.
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

Uporabniški avatar
M|t3k
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a M|t3k Sr maj 17, 2006 10:18 pm

A ni blo včasih, da so ti skuter dali zablokirat nazaj in menjat vse neoriginalne dele za originalne in si ti potem plačal te drage originalne dele in delo?
Ahjej.

Samo je pa hecno, da tega ustavijo, tistih 15letnikov ko se vozijo s predelanimi skuterji, 70ccm motorji po 120km/h pa nihče ne pogleda niti :-/

Pomojem se nimaš kaj za bat. Lepo po predpisih in ne izzivat, pa bo.

PS: 45km/h je pa tako ali tako zgrešeno, ker je nevarna hitrost (vsi te prehitevajo, izsiljujejo, nimaš kam za potegnit, ko bi blo treba...).

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Sr maj 17, 2006 10:25 pm

Jaz bi na te pregrešno drage prdonje daj prepoved vožnjev mestu ko pol ni drugega kot da ti sred popoldneva in proti večeru in ponoči neki čapci nažigavajo gasa s snetimi auspuhi da mu brenči tist precenjen skiro in šmeka pleh pičke junior edition.

Dejte si pecikl kupit če pa morte več kot 5km pa v avto.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Napisal/-a rok46 Sr maj 17, 2006 10:31 pm

Templar je napisal/-a:Jaz bi na te pregrešno drage prdonje daj prepoved vožnjev mestu ko pol ni drugega kot da ti sred popoldneva in proti večeru in ponoči neki čapci nažigavajo gasa s snetimi auspuhi da mu brenči tist precenjen skiro in šmeka pleh pičke junior edition.

Dejte si pecikl kupit če pa morte več kot 5km pa v avto.

če se par takih pametnjakovičou najde pol so pa kr usi taki al kaj? ne bljuzi bedarij tuki :roll:
Slika

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Sr maj 17, 2006 10:35 pm

Templar: na dan naredim po ljubljani 30-40 km. S kolesom se vozim zadnjih 14 dni. Super za kondicijo, ampak hej, prideš na lokacijo in si ves prešvican in rabiš najprej 20 minut da prideš toliko k sebi da greš lahko na sestanek ali kaj predavat.

Z avtom ne pridem prešvican, ampak se vozim dooooolgo pa še kje ga ni pustit. Tako da se mi skuter ne zdi zgrešen.

Se mi pa zdijo zgrešeni vsi _nori_ motoristi- tako Junior Edition (skuteraši) kot Full Edition (100+ po slovenski mimo name brez čelade, še malo na zadnje kolo).

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe maj 19, 2006 9:04 am

s12345 je napisal/-a:Pač živimo v zeloooo "demokratični" državici.

Kaj je pa tukaj nedemokratičnega? 14 letni smrkavec dobi za birmo skuter, ga odblokira, naštima še kak polini kit noter in takšen skrajno zreli osebek potem fura moped, ki je namenjen hitrosti do 50kmh, 100kmh, z nepredelanim podvozjem in zavorami. Skrajno pametno.
Če nimate kaj pametnega povedat, se tudi debilnih postov zadržite :!:
Sicer sem pa mnenja da ni nič narobe, če skuter odblokiraš, že zato, da v kakšen hrib bolje potegne, ampak pod pogojem da si zrel za vožnjo takšnega mopeda/motorja...Ne more bit pa to "taken for granted" da se lahko furaš s takim skuterjem, ker imamo že tako dovolj podivjanih mulcev na mopedih...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Napisal/-a rok46 Pe maj 19, 2006 9:30 am

kaj pa maš za predelovat podvozje? to majo sam oni k dirkajo in podvozje služi svojem namenu za po ovinkih,pa zavore so tud zlo uredu serijske...če znaš vozt s pametjo je use uredu,drgač ti pa tud zablokeran skuter ne pomaga.za moje pojme je zablokeran skut bol nevaren ko pa odblokiran,pa kej stunan ;)
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe maj 19, 2006 3:39 pm

rok46 je napisal/-a:kaj pa maš za predelovat podvozje? to majo sam oni k dirkajo in podvozje služi svojem namenu za po ovinkih,pa zavore so tud zlo uredu serijske...če znaš vozt s pametjo je use uredu,drgač ti pa tud zablokeran skuter ne pomaga.za moje pojme je zablokeran skut bol nevaren ko pa odblokiran,pa kej stunan ;)

Sam imam z motorjem dosti izkušenj, čeprav sem zdaj že nekaj časa brez, vendar sem in verjetno še vedno bom mnenja, da skuterji niso prav veliko predimenzionirani za svoje zmogljivosti, razen redkih izjem, in da je kakšna 100-tka za 50ccm skuter že zvrhano preveč. Ali pa sem sam preveč navajen motorja v pravem pomenu besede. :D
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Cimpi
Novinec

Napisal/-a Cimpi Pe maj 19, 2006 4:47 pm

Ah jej. Nic ni narobe z skuterji prav fajn so... Rok46 se strinjam s tabo. Samo pamet vsaj malo v glavo pa ti nima kaj biti...

Uporabniški avatar
famus
Novinec

Napisal/-a famus Pe maj 19, 2006 6:30 pm

eh... mam skuter že 7 let, pa od vsega začetka leti okoli 80km/h! Pa to ni problema, pač malo paziš na radare p je to to! no edino tehničnega naret je pa malo težje (rabiš veze)!
Drugače pa skuter je super, sploh ko je vroče! Avto pustim doma pa lepo na skutera, ampak ne noter po mesto tam ko je cona za pešce... vozit se je treba po cesti pa to tudi po pameti!

P.S samo če pa mislijo skutere beg jemat... te pa je pizdarija pa bomo spet peš hodli! :?

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Kraj: Pomurje

Napisal/-a blindek Pe maj 19, 2006 6:34 pm

če te dobijo da gre več kot 45km/h te lahko pošljejo na tehnični pregled,kjer bodo seveda odkrili da gre več in bodo ti oni naredili nazaj da bo šlo 45km/h
pa še zaračunajo drago za samo montažo in dele

seveda pa še tudi sledi kazen...
Slika

just_me
Nov uporabnik

Napisal/-a just_me Pe maj 19, 2006 8:07 pm

Slide: recimo če vzameva to runnerco, so 50, 125, 180ccm zelo podobni in ne vem če imajo kakšne drastične spremembe na podvozju, še po bloku se za laika ne razlikujejo :D

LP

Dejan-V
Nov uporabnik

Napisal/-a Dejan-V Pe maj 19, 2006 9:43 pm

Mene pa nekaj drugega zanima. Kupil sem včeraj nov skuterček. No star je pol leta in ima 700 km prevoženih. Je registriran in nosim čelado le izpita nimam. Vem da je kazen visoka, samo me zanima kolikšna je v praksi možnost da te policaj vsavi če voziš po omejitvah lepo ???

LP
Dejan-V

Uporabniški avatar
gago
Novinec

Kraj: Krajn

Napisal/-a gago Pe maj 19, 2006 10:05 pm

odvisn kaksn dan bo imel policaj in kolk dela bo imel.ce mu bo dolgcas in ne bo imel drugega dela te bo ustavil samo bos mogu imet pa veliko nesreco ;) pa tisti ki pametujete skuterji pa blokade,skuter je narejen za hitrosti ki jih dosega brez blokad,blokade so samo neke pametne ideje politiko ki se nikoli niso sedeli na necem kar ima 2 kolesa in motor,zato tudi ni blokad v vseh evropskih drzavah.pa tudi tiste hitrosti brez blokad imajo se dolocene procente zaloge do njihove meje.motor z blokadami je dejansko neverno vozit ker popolnoma nikamor ne gre,se v promet se ne mores primerno vkljucit iz stranske ulice :roll:
kar pa se tice giler runner 50,125,180 so pa razlike med 50 in pa 125,ni pa nekih razlik med 180 in 125 kar se tice okvirja zavor.laik ne bo prepoznal a je 50 a je 180 ker dejansko ni velike razlike razen blok in pa filter za zrak sta vecja.
lp
The greatest trick devil ever pulled was to convince people that he doesn't exsist.

Uporabniški avatar
Cimpi
Novinec

Napisal/-a Cimpi Ne maj 21, 2006 1:21 pm

gago you have the point... Kr vredu si tole razložil.
LP

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Ne maj 21, 2006 1:27 pm

Blokade so pogruntavščina politikov in ne proizvajalcev skuterjev.
Tisti ki ste tako za blokade očitno še niste vozili skuterja z blokadami. Da greš v malo večji hrib se moraš z nogami odrivat, tistih bogih 45 km/h dosežeš po 10 min vožnje (če maš srečo), pospeški so slab......vglavnem odblokiran skuter je varnejši kot pa zablokiran.
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost