Rabite avto-nasvet obiskovalcev foruma?

dane28
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

ZAVAROVALNICA TRIGLAV

Napisal/-a dane28 To maj 23, 2006 11:00 am

Evo tole mojo zgodbo vam pa morm napisat! 26.10.2005 sva se peljala s kolegom v Vižmarje in pri klubu Kaval sem zaustavil na rdeči luči. Nikjer ni blo nobenga avta, potem naenkrat pa je močno počilo. Stopim iz avta in vidim, da mi je tip prletu v rit. Imel je Audija a6 in sprednji konec avta je bil precej potlačen. Na mojem Passatu je visel zadnji odbijač in bile so vidne majhne praske. Po kratkem dogovoru smo odšli na Zavarovalnico Triglav, ker je tip imel avto kasko zavarovan. zaradi mojega dobrega srca sem mu rekel naj mi da kupon ali 50.000 sit za povzročeno škodo. Dal mi je 50.000 sit. Na triglavu smo naredili zapisnik kako se je nesreča zgodila. On je priznal, da se je zaletu in tudi podpisal da je kriv za nesrečo. Isti dan sem šel v bolnico, pač bolečine v vratu. Nato terapije in osebni zdravnik, nato pa sem vse skupaj predal odvetniku, zaradi uveljavljanja odškodnine. Po treh mesecih so me poklicali iz triglava, da naj jim še enkrat povem kako je prišlo do nesreče, ker naj bi bilo na njegovem avtu 1.100.000 škode(počen hladilnik,...). nato spet nič in marca me pokličejo, da naj pridem slikat svoj avto. Odšel sem isti dan in so mi rekli, da se jim tip ne javlja in da sumijo da se je pred tem zaletel še nekam drugam. !18.5.2006 dobim z triglava zavrnitev za povračilo škode zaradi tega ker se poškodbe na avtih ne ujemajo. To da se je on zaletel nekam drugam, nato pa v mene jih ne zanima. pa tudi to ne, da je priznal in da imam js pričo(kolega).Odvetnik mi je rekel, da če gremo v tožbo imamo možnosti 50-50. 4 leta plačujem registracijo 160.000 in kasko 150.000 ko se ti pa neki zgodi pa ne uveljavljajo ničesar. KATASTROFA. Zdaj nevem ali naj grem v tožbo ali ne, ker če grem moram plačati 37.000 za stroške sodišča na koncu pa še nič nebom dobil. :cry: :cry:

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Napisal/-a no_name To maj 23, 2006 11:07 am

to je pa res hudič.....sam pomoje bi ti mogl pokrit tvoje stroške (beri: odškodnino), sploh če je tip podpisu. pol pa naj kar njega terjajo pra.sca :twisted:

drgač pa navadite se že enkrat, da ko pride do nesreče pokličeš policaje, sploh če nisi ti kriv. :roll:

dane28
Nov uporabnik

Napisal/-a dane28 To maj 23, 2006 11:15 am

ja sej tud če bi klical policaje se poškodbe na avtih ne bi ujemale. zdej če grem v tožbo bojo verjeten sam to upošteval. NI LOGIKE.

dare01
Novinec

Napisal/-a dare01 To maj 23, 2006 11:19 am

no_name je napisal/-a:to je pa res hudič.....sam pomoje bi ti mogl pokrit tvoje stroške (beri: odškodnino), sploh če je tip podpisu. pol pa naj kar njega terjajo pra.sca :twisted:

drgač pa navadite se že enkrat, da ko pride do nesreče pokličeš policaje, sploh če nisi ti kriv. :roll:

danes si pa misli bereva. skratka. jaz vem, da če mi bo samo antena postrani stala pokličem takoj policijo pa naj se j**ejo z zapisniki in slikami,..... . sem imel že slabe izkušnje z dogovarjanjem in kupončki.
če je pa bil a6 spredaj tako razbit bi pa moral nekaj posumiti! kaj misliš, da je passat tank :shock: ...ali pa se ti je zdelo fajn, da imaš toliko močnejši avto od a6 ;).

dare01
Novinec

Napisal/-a dare01 To maj 23, 2006 11:21 am

dane28 je napisal/-a:ja sej tud če bi klical policaje se poškodbe na avtih ne bi ujemale. zdej če grem v tožbo bojo verjeten sam to upošteval. NI LOGIKE.

ja, zavarovalince so kot davkarji. tebe bodo obravnavali kot potencialnega krivca ne pa kot žrtev. na koncu bodo še prišli do tega, da sta se vidva zmenila in ti je odzadaj avto prislonil.

dane28
Nov uporabnik

Napisal/-a dane28 To maj 23, 2006 11:23 am

Na oko niti ni tako hudo zgledalo. sAM PAČ JE IMEL POČEN HLADILNIK IN TAKO NAPREJ,... SAM ONI MAJO ITAK SVOJE KRITERIJE OCENJEVANJA ŠKODE. MOJ KOLEGA BI GA POPRAVU ZA MAX 300.000.

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Napisal/-a no_name To maj 23, 2006 12:07 pm

če je pa bil a6 spredaj tako razbit bi pa moral nekaj posumiti! kaj misliš, da je passat tank ...ali pa se ti je zdelo fajn, da imaš toliko močnejši avto od a6 .

:rofl

Uporabniški avatar
no_name
Novinec

Napisal/-a no_name To maj 23, 2006 12:11 pm

dane28 je napisal/-a:Na oko niti ni tako hudo zgledalo. sAM PAČ JE IMEL POČEN HLADILNIK IN TAKO NAPREJ,... SAM ONI MAJO ITAK SVOJE KRITERIJE OCENJEVANJA ŠKODE. MOJ KOLEGA BI GA POPRAVU ZA MAX 300.000.

višina škode se določi po predračunu, ki ga izda avtohiša. tko da te cifre si niso kar sami izmislili.

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix To maj 23, 2006 1:03 pm

.......in novi deli nanesejo...
Ti probaj kontaktirat tega modela, saj verjetno imaš podatke?

Največjo srečo bi imel, če tip ne bi vedel, da ga je triglav klical...
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

dane28
Nov uporabnik

Napisal/-a dane28 To maj 23, 2006 2:21 pm

Sem ga že kontaktiru in je reku, da se ni nikamor drugam zaletu. :?: :?: pa da je pripravljen še enkkrat podpisat, da se je zaletu in da je kriv. Sam k to nč ne pomaga :!: :!: :!:

dane28
Nov uporabnik

Napisal/-a dane28 To maj 23, 2006 2:25 pm

pa še odgovor za No name. Normalno, da avtohiša izda predračun, pa tko k sm reku avto je bil razbit spredaj, sam on se je čist normalno odpeljal na zavarovalnico in je sliku avto. Mene pa po 5 mesecih kličejo, da naj pridem slikat svoj avto :!: :!: Pa njegov avto je bil audi a6 1998 letnik, se pravi v voznem stanju, sprednje luči so bile cele, tko da nevem od kje 1.100.000 škode :?: :?:
Vrni se na Pravni nasveti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov