Pred kratkim sem imela prometno nesrečo (verižno trčenje) v kateri nisem bila kriva. Soudeleženi je krivdo 100% priznal. Moj avto bo po vsej verjetnosti ocenjen za totalko. Avto sem kupila mesec dni nazaj in še nisem opravila homologacije (tonirana stekla in neustrezna domenzija feltn). Zanima me če je kdo že bil v takšni situaciji.
Verjetnost je, da mi zavarovlanica ne bo priznala odškodnine zaradi homologacije in me skrbi da se bom lahko obrisala pod nosom. Kaj lahko v tem primeru naredim???? V kolkih dneh od prometne nesreče pride cenilec ocenit avto???
Zanima me tud če ima kdo papirje za feltne OZ racing WRC 15"...
- na žalost je policija poslikala avto pa popisala dimenzije feltn, tk da... bom pa vse to naredla...
- feltne bojo verjetno naprodaj z novimi gumami...sam so pa grafitno sive barve pa mat lakirane - ne ni biu noben hundai udeležen
Ponavad ni nobenih problemov, če si oškodovanec. Ti povrnejo škodo saj gre z druge police, pojavi se lahko problem, da če so poškodovani deli in oprema, ki niso homologirani. Verjetn ti povrnejo samo vrednost originalnih delov.
Problem je pa takrat če si povzročitelj in takrat zavarovalnica terja da sam plačaš škodo oškodovancu, ker če nimaš dele homologirane se šteje da tehnično vozilo ni brezhibno.
Sm mel prometno nesrečo, ko mi je v desni sprednji del se zabil kombi pa je bla nehomologirana feltna kr ornk spraskana.. pa so uredil vse, no questions asked
po pravilih bi naj bilo, da se ko si sam kriv, povrne dodatna oprema (feltne, wooferji ipd.) iz police, ki ima doplačilo za vso to opremo. meni je naračunala naša agentka, da bi naj bilo to okoli 20k sit